rica ederim şekerimmm:)) her doktor farklı msj veriyo gibi forumda okuduğum kadarıyla. sende bizimle paylaşırsın onu da deneriz artık
Anlaştıkkk güzel memeli arkadaşım400 cc lerle yıkıyosun ortalığı yorum bıraktım fotona :13::13:
Kızlar masajı fazla abarttmayın. Ben aşırı derecede serlik nedeni ile ağrı çekiyordum, geceleri uykum bölünecek kadar rahatsız ediyordu. Masajın yumuşattıpını ve geceleri rahat uyuyabildiğimi görünce günde 2025 dk masaj yapmaya başladım. Ama sadece tutup çevirmek veya ittirmek şeklinde değil, hamur yoğurur gibi. Ancak o zaman yumuşuyordu göğüs kaslarım ve uyuyabiliyordum. 1,5 ay bu şekilde masaj yaptım.
2 gün önce belimden yere doğru, hani ayak parmaklarına dokunursun ya ısınma/esneme hareketi yaparken, o şekilde eğilip, kolumuda ileri doğru uzattığımda protezin dış yan kısmında dalgalanma gördüm. :18: Apar topar doktora gittim, doktor aşırı ve sert masaj nedeni ile zaten olmayan göğüs dokumun erimiş veya yer değiştirmiş olabileceğini söyledi. Biz dual plan ile ameliyat olduk, bildiğiniz gibi dual plan da protezin alt yarısı kas üstünde, üzerini ne kadar dokun varsa o kapatıyor çünkü altına protez konulan kas zaten o kısma kadar uzanmıyor, kaburganın ortasında diğer koldan gelen kaslarla birleşecek şekşlde, vücudun ortasına doğru dönüyormuş.
Biliyorum, karışık oldu , özetle memelerimiz kollarımıza bakan dış taraflarına anotomik olarak kas yokmuş. Çok fazla mıncıklarsan ve derinde benimki kadar ince ise ve oradaki deriyide bu şekilde gerecek kadar çok uzanırsan protez ortaya çıkarmış. Dün itibarı ile masajı bıraktım ve bir ay daha medikal sütyeni kullanacağım. Ha, yumuşaklık nasıl derseniz, 56 sonra ulaşılabilecek yumuşaklığa 2.ayımda ulaşmışım. Artık hiç sertlik ağrısı, sabah taş gibi protez durumu yok ama dış taraflarda dalgalanma (rippling) riskim var. Gerçi doktorum, protezi olan ve göğüs dokusu benim kadar az olan herkesin o hareketi yaparken o şekilde protezinin dalga yapacağını söylüyor. Artık bekleyip göreceğiz.
Siz masaj süre ve adetlerini çok ağrınız olmazsa doktorunuzun verdiği adetlerde yapın bence. Dilerim kimsenin başına gelmesin.
Kızlar masajı fazla abarttmayın. Ben aşırı derecede serlik nedeni ile ağrı çekiyordum, geceleri uykum bölünecek kadar rahatsız ediyordu. Masajın yumuşattıpını ve geceleri rahat uyuyabildiğimi görünce günde 2025 dk masaj yapmaya başladım. Ama sadece tutup çevirmek veya ittirmek şeklinde değil, hamur yoğurur gibi. Ancak o zaman yumuşuyordu göğüs kaslarım ve uyuyabiliyordum. 1,5 ay bu şekilde masaj yaptım.
2 gün önce belimden yere doğru, hani ayak parmaklarına dokunursun ya ısınma/esneme hareketi yaparken, o şekilde eğilip, kolumuda ileri doğru uzattığımda protezin dış yan kısmında dalgalanma gördüm. :18: Apar topar doktora gittim, doktor aşırı ve sert masaj nedeni ile zaten olmayan göğüs dokumun erimiş veya yer değiştirmiş olabileceğini söyledi. Biz dual plan ile ameliyat olduk, bildiğiniz gibi dual plan da protezin alt yarısı kas üstünde, üzerini ne kadar dokun varsa o kapatıyor çünkü altına protez konulan kas zaten o kısma kadar uzanmıyor, kaburganın ortasında diğer koldan gelen kaslarla birleşecek şekşlde, vücudun ortasına doğru dönüyormuş.
Biliyorum, karışık oldu , özetle memelerimiz kollarımıza bakan dış taraflarına anotomik olarak kas yokmuş. Çok fazla mıncıklarsan ve derinde benimki kadar ince ise ve oradaki deriyide bu şekilde gerecek kadar çok uzanırsan protez ortaya çıkarmış. Dün itibarı ile masajı bıraktım ve bir ay daha medikal sütyeni kullanacağım. Ha, yumuşaklık nasıl derseniz, 56 sonra ulaşılabilecek yumuşaklığa 2.ayımda ulaşmışım. Artık hiç sertlik ağrısı, sabah taş gibi protez durumu yok ama dış taraflarda dalgalanma (rippling) riskim var. Gerçi doktorum, protezi olan ve göğüs dokusu benim kadar az olan herkesin o hareketi yaparken o şekilde protezinin dalga yapacağını söylüyor. Artık bekleyip göreceğiz.
Siz masaj süre ve adetlerini çok ağrınız olmazsa doktorunuzun verdiği adetlerde yapın bence. Dilerim kimsenin başına gelmesin.
Kızlar benim de büyüklük herşey belli oldu artık korku süreci başladı :26: 250cc ve üzeri bir büyüklük olacak ona doktorum kendi karar vericek 300den büyük olmayacak öyle karar verdik, yuvarlak ve dual plan meme altı kesisi ile birlikte. Çok korkuyorum ameliyat haziran sonu. İstiyorum ama zaman da var daha beklemek insanı çok geriyor yardım ediiiiiin
Canim gecmis olsun insallah bir sorun cikmazBenim de ameliyat olali 5. haftam ama sabahlari kalktigim da sag gögsüm de agri ve baski oluyor. Ameliyat oldugum günden beri sag gögsüm hep sorunlu idi agri, aci bakimindan, doktorum da söylemisti sag gögsün cok bostu orayla cok ugrastim bunlarin olmasi normal ve zamanla gececek dedi. 2 gündür Ercan beye mail aticam hep unutuyorum. Bu agri aci normal mi diye sonra geciyor ama ilk kalktigim da canima okuyor Ama bana hic masaj falan vermedi. Sabahlari acidigi icin ben hafif oksar gibi ovuyorum. Bu durum sadece bende mi var herkezde mi öyle bilmiyorum. Bekleyip görücez.
Aaa cok gecmis olsun cnmmasallah diyelim bol bol nazar mi degdi sana masajlari toptan yapmissin sen artk bi 6 ay dinlenebilirsin:) bizleri uyardigin icin tesekkur ederim , operimmm
Ne güzel herşey belirlenmiş hayırlı olsun
En zor kısmı beklemek carcabuk geçsin günler cicişlerine biran önce kavusursun :)
Teşekkür ederim kızlar
Bana masajı 15.günde verdi , benim sertliğim çok fazlaydı. Eşime kazara çarpsm, sarsılsam falan duvara dayanmıl gibi oluyorum, bunlar niye bu kadar sert diyordu. Ağrısını düşün artık.... benim kaslarım fazla reaksiyon göstermiş o gerginliğe. Zaten sırtıma rüzgar alsam, sırtım da hemen tutulur mesela
Dorunum çok şükür ciddi boyutta değil, o şekilde eğilip uzanmakta ayda yılda bir olacak bir şey ama yine de korkutuyor insanı.
Senin damla mıydı Yineben ? anımsayamadım , damlalara masaj verilmiyor zaten, ondan defim.
Sevgiler
Teşekkürler canım inşallah sorunsuz geçer şu günler de ameliyatta :) Anestezi korkumu yensem herşey süper olacak da
anesteziden korkma cnm kısa süreli ameliyatlar bunlar , bnm kadar hassas olamazsın zor ayılırdım hep bu 4. narkozumdu şıp diye ayıldım tıp her gecen gün gelişiyor:)
Yok cnm damla değil yuvarlak protez 10. günüm bugun bu hafta dikişlerimin durumuna göre masaja başlıcakmışım bende. Sertler bnmkilerde ama senin o tarif ettiğin sertlik gibi değil , normal yumuşak bir meme gibide değil tabi.. ama o ilk 3 günkü kazık gibi sertliği yok , yani gerginlik birtek sabah hissediyorum.
Teşekkür ederim kızlar
Bana masajı 15.günde verdi , benim sertliğim çok fazlaydı. Eşime kazara çarpsm, sarsılsam falan duvara dayanmıl gibi oluyorum, bunlar niye bu kadar sert diyordu. Ağrısını düşün artık.... benim kaslarım fazla reaksiyon göstermiş o gerginliğe. Zaten sırtıma rüzgar alsam, sırtım da hemen tutulur mesela
Dorunum çok şükür ciddi boyutta değil, o şekilde eğilip uzanmakta ayda yılda bir olacak bir şey ama yine de korkutuyor insanı.
Senin damla mıydı Yineben ? anımsayamadım , damlalara masaj verilmiyor zaten, ondan defim.
Sevgiler
Canım ben o sertliği masaj yapmama rağmen 1,5 ay yaşadım.Hatta ilk günlerden bile daha sertti ama bu benim kas yapımdan kaynaklanıyormuş. Kas fokun kalın ve hiç yağın yoktu dedi doktor. Buda benim kişisel bahtsızlığım oldu bu ameliyatta. Bazılarının kasları hemen teslim olur, esnemeye başlarmış, benimkiler isyan bayrağı açtı
Aynen cnm ameliyat onceside son gune kdr spor yaptigm icin kaslarim epey inatci cikmis ust bandi hala kullaniyorum o yuzden gunde 12 saat falan, gece ust bandla uyuyorm yada uyuyamiyorm:)
Peki o zaman ameliyata kadar pek fazla göğüs kası calismamakta fayda var, diyebilir miyiz? Iyilesme sürecinin aleyhine mi oluyor kas calismak? Yoksa bu sadece kas alti icin mi geçerli acaba?
cnm geçmiş olsun.. 9. günümdeyim sırt üstü yatıyorm 4. günden itibaren falan ağrı kesiciyi bıraktım. Yatış ve kalkış haricinde zorlanmıyorum pek , yani hayatıma kaldığım yerden sadece kendimi biraz daha kollayarak devam ediyorum. Ben de henuz masajlar başlamadı sanırım daha var. Gögüslerde asimetri ilk zamanlarda olabilir canım zamanla protezler yerine oturcakmış ve o zaman memişlerimizi daha çok seveceğiz:) Benimde gözüme biraz büyük geliyorlar ama oda alışkın olmadığımızdan olabilir diye düşünüyorum:) Birde ödemler bunda etkili tabii ki. Kaç cc taktırdın?
benimde aynı şekilde yaa( sol göğsümdeki protez daha yukarda ve sol göğsüm daha şiş... bende başladım masaja içim gidiyor yaparken. protez içimde et yırtarcasına gıcırtdıyor sanki. verdiği büyük bi acı yok ama hoşnut olmadığım bi durum yani . tez iyileşmemiz dileğiyle
kaçıncı günde başladınız masajlarınıza kızlar?
Aynen cnm ameliyat onceside son gune kdr spor yaptigm icin kaslarim epey inatci cikmis ust bandi hala kullaniyorum o yuzden gunde 12 saat falan, gece ust bandla uyuyorm yada uyuyamiyorm:)