Dr. Barış Çakır hakkında bilgi?

tam olarak 1.5 ay oluyor cnm
ya nebiliyim insan takiyor iste
bana sorsan 1.5 ay çok bile sayilir, yeter otursun artik :)
sabir konusunda sinifta kalanlardanim maalesef
ama yukaridaki resimdeki durum normal diyosun yani?
benim aklim çikti ya o egriligi ve orantisizligi görünce
umarim kisa zamanda düzelir

bu arada ulkuss adli üyemiz,
özel msj yollamissin cnm ama senin özel msj açik degil
o yüzden cevap yazamadim
evet burnumda biraz fazla yag gözenegi var, dogru görmüssün kaydirigubbakcemile3
maalesef cildim yagli oldugundan o noktalara kesin çözümü henüz bulabilmis degilim
önerin fln varsa beklerim yani, memnuniyetle :)

giz-mcim.. Niye böyle ıncık cıncık kendini inceleyip moralini bozuyorsun be güzelim..
Bu ameliyatın acı kısmının çok az olduğunu, asıl mücadelenin beklemek ve sabretmek olduğunu biliyorduk hepimiz.. Böyle olumsuz düşünürsen kendini sabote edersin, kafana takmamaya çalış.

Bana gelince.. Valla şimdi senin resme baktıktan sonra ben de ayna alıp burnuma alttan baktım, benzer bir hal benim burnumda da var. Sanki burnumun bir yanının şişliği inmiş de, o tarafa doğru daha yatıkmış gibi.
Ki galiba, "sanki"si fazla. Aynen böyle oluyor burunlarımıza. Balon değil ki bu kızlar, iğneyi batırınca fıss diye iniversin, bir gün bir kısmı iniyor, öbür gün öbür tarafın ödemi iniyor. Zamanla oturacak her şey..

Ben pek incelemiyorum burnumu, "neresinde ne yamukluk var" diye bakıp durmuyorum, eski halinden o kadar iyi, o kadar güzel ki, şu anki ufak kusurlar gözüme bile batmıyor.. Bir senem dolana kadar bu gamsız modda olucam herhalde. Ama bir yıl dolduktan sonra halen bir anormallik/yamukluk olursa, elbette ben de işkillenirim. Ama şimdi çok erken. O yüzden üzerinde durmamaktan yanayım..Siz de sıkmayın canınızı lütfen..

Estetikli güzeller olduk be kızlar, ben düşündükçe gülesim geliyor, siz de keyfini çıkarın :)

Gizemcimm,
Aynı durum bende de var takılmamaya 6.ayıda atlatmaya bakıyorum.Henüz 4 ay oldu.Ucu şiş ve eğimli...Senin dahada ii olur çünkü çok yeni şeker.Sabredicez...ınş.herşey düzelicekk.
Acaba bu şişlik burun genişliğine daraltma operasyonu olur mu?Olursa nasıl olur ?Masraf olsunda istemiyorum,malum kriz ortamı.Dişlerimide yaptıracaktım 2300 usd.yi denkleştiremiyorum
Hakkımızda hayırlısı...Umudum hep var.

Arkadaşlar, septum deviasyonu ameliyatı sonrası buruna yapılan masaj nasıl olmalı?işaret parmağını mı yoksa baş parmağı mı kullanmalı?masaj burnun enine mi,burnun boyuna göre mi yapılmalı?masajı burun ucunuza yapıyormusunuz?

Barış Bey burnumun ucuna dokunmamamı söylemişti bana.Burnumun bir yanına baş parmağımı, diğer yanına işaret parmağını koyup yanaklarıma doğru bastırarak yapıyorum ben.

bana masaj önermedi
hiç masaj yapmadım

Giz-m'cim yalnız fotoyu biraz yan cekmissin bence, ondan da orantısız gözüküyor gibi geldi bana, yoksa burun deliklerin esit bence

Gizemden sonra bende foto çektim bööö iğrenç :)Gizeminki bence gayet iyi.Banada hiç masaj vs.denmedi.Ellemede demedi

Gizeminki bence de iyi ve fotoyu zaten yan cekmis, dikkat ederseniz gözlerine biri yukarıda biri asagıda duruyor, gözleri yamuk olmadıgına göre foto yamuk, o nedenle burnu da yamukmus gibi duruyor ama bence bu kadar degil, ufak asimetrik durumlar herkeste olur zaten

NNN 1981 cim herkese masaj gerekmiyor diye biliyorum. Ameliyatsız buruna önden bakınca sağa veya sola kayma olanların bu sorunu bazen septum denilen kıkırdak yamukluğundan oluyor. Bu kıkırdak her ameliyatta ellenmiyor da ama dediğim gibi sorunlu olanlarda düzeltiliyor. Belki sende septum normaldi o yüzden masaj gerekmemiş olabilir. Hepiniz harika görünüyorsunuz kızlar, hiç takılmayın böyle şeylere, hadi bakalım sıra bana da gelsin inşallah:)

Merhaba;
Ewet Barış Bey 2.ay bir kıkırdak gözükmesinden bahsetmişti.6 aydan önce hiçbirşey yapamayız,şayet gerekirse 5 dak.hallederim demişti.Ama bilemiyorum genel anestezi olmadan dayanamam ben bayılırım :) ınş.gerek kalmaz düzelir ama 4 ay oldu hala aynı

SEPTUM DEVıASYONU(Burun içi kıkırdak eğriliği):

Septumdaki deviasyonlar, kıkırdak ve kemik yapıları ayrı ayrı ya da birlikte etkileyebilir. Bu eğrilikler c ve s şeklinde görülebilir. Bu durumda nefes almayı etkilemekte, gece uykuda nefes alma problemleri olarak karşımıza çıkmaktadır.
Hastalarımızın şikayetleri şunlardır:
deviasyonun olduğu tarafta burun tıkanıklığı
horlama, uykuda nefes alma bozuklukları
burun içi mukozasında kuruma, kabuklanma, yara açılması ve kanamalara gidebilir. Enfeksiyonlara direnç azalır ve hasta devamlı üst solunum yolu enfeksiyonları geçirebilir
sık baş ağrıları
burunda dışarıdan da görülebilen ve hastayı estetik olarak rahatsız edebilecek boyutlarda eğrilik, şekil bozukluğu
dişlerde gelişme bozukluğu
orta kulak hastalıklarıdır.
Hangi durumlarda cerrahi olarak kıkırdak düzeltilmektedir?
septum deviasyonu baş ağrısı yada burun tıkanıklığı yapıyorsa
dışardan görülebilen estetik olarak eğrilik mevcutsa
tekrarlayan sinüzitler varsa
sık burun kanamalarında
sık burun akıntılarında
horlamada
kronik orta kulak iltihabına yol açma durumu olduğunda
Semptom vermeyen hastalarda septum kıkrdağının eğriliğini düzeltme ameliyatına gerek yoktur.

Rinoplasti sırasında eğer mevcut kıkırdak eğriliği varsa bu problemde düzeltilebilmektedir.

Araştırdım,kıkırdak sorunu kendi kendine geçmiyor gibi müdahele yapılması gerekli.
Helede benim gibi ;
  • horlama, uykuda nefes alma bozuklukları
  • burun içi mukozasında kuruma,
  • burunda dışarıdan da görülebilen ve hastayı estetik olarak rahatsız edebilecek boyutlarda eğrilik, şekil bozukluğu
  • zaman zaman orta kulak ağrısı
  • burun tıkanıklığı yapıyorsa
  • dışardan görülebilen estetik olarak eğrilik mevcutsa
kötükedihüsokötükedihüsokötükedihüsokötükedihüsokötükedihüsokötükedihüsokötükedihüsokötükedihüsokötükedihüsokötükedihüsokötükedihüsokötükedihüsokötükedihüsokötükedihüso

arkadaşlar dün 1 ay önce burun estetiği geçirmiş biriyle konuştum, barış beyin hastası değil. aklıma iki şey takıldı.
1. ameliyata girerken giydirilen önlüğü ameliyatta çıkarıp bi başkasını mı giydiriyorlar? Ameliyata önlüğün altına bişey giymeden girmemizin sebebi ne ?
2. ameliyattan sonra 4 saat ayağa kaldırılmadığımız ve bu sebeple hasta bakıcılar yardımıyla (ördek sanırım) tuvaletimizi yaptığımız doğru mudur?
bunlar doktordan doktora değişiyor mu? memorial da bu durum nasıl?

ben ordekte tuvaletımı yapmıstım onlugun altında sadece kılodun kalıyorr onlugunu bır kere gıydırıyolar amelıyatta degıstırmıyolar hem memorıaldakı onlukler cok guzell valla cok sexsı bır onluk:)))))) saka saka bende anlamıs degılım neden kıyafet gıyınılmıyor acaba agırlıkmı yapıyorr

kıslarr bu arada benım kas goz kısmım halen duzelmedı cok sıs acaba bu normalmı yaaa 5 hafta olcakk eskısne gore ındı ama halen goz kısmım duzelmedı tam ayyy ya duzelmezseee ya hep bole şaş bakan kızlar gıbı olursammm off yaa bu arada alttan bakınca benım delıklerde farklı sola dogruda yamuk gıbı bu herhalde normal bıseyy cok kısıde bole bır sorun var umarım zamanla duzelır gercıı cokta onemlı degıl ustler sag sal profıller duzgun olsunda alttan kımse burnuma bakmazz ya bıde ben cok guluyom burnum acıyorr acaba gulmesemmı cokk........... ya bıde amelıyattan ne kadar sure sonra yuze epılasyon yapılır acaba zararı varmıdır bısey olurmu burna yada cıldıne odemlerden dolayıı bılgınlendırırsenız sevınrım kızlar.....

Son düzenleme:

merhaba canım yanıtlayayım ben hemen..

hayır canım ameliyata gitmeden önce odada giyiyorsun ve bi daha onu çıkartmıyorsun,kaçakkızın dediği gibi seksi bir önlük ahaha koptum :)))
sadece önlükle kaldığımız doğru çünkü kan dolaşımımızın aksamaması için üzerimizde birşeyin olmaması gerekiyor yoksa ameliyatta aksilikler yaşanabilir diye...

evet doğru canım belirli bir süre ayağa kalkmamamız gerekiyor.ya 4 ya 6 saat...unuttum şimdi..
evet ördek getiriyorlar ama ben tuttum kaydirigubbakcemile3
zor oldu biraz zor dayandım ama tuttum.yani o ördeğe yapmaktansa tutmayı tercih ettim :)

bu arada kaçakgirl gül istediğin gibi hiç bişicik olmaz :dance:
dert ettiğin şeyler geçici şeyler..

dahlia85 cnm ben daha bu sabah memorıal hastanesinde ameliyat oldum. uzerine giydiğin önlük kalıyor. sadece alt iç çamaşırın kalıyor. sutyenini çıkarıyorsun. önluk sol yandan çıtçıtlı. ameliyathaneye gittiğin zaman önce omuz hizandan birseyler takıyorlar kalbinede elektro baglıyorlar sag kolunada bilgisayara baglı tansiyon aleti. kalbine elektro takıldıgı için sutyeni çıkarttırıyorlar. önlğün boyuda dizlerinin altinda epey bol bir önlük.
beni ameliyattan 2 saat sonra ayaga kaldırdılar. ben lavaboya gitmek istediğimi söylediğimdede asla ördek teklif etmediler. sadece kapıyı kilitlemememi kendimi kötu hissedersemde hemşire dugmesine basmamı söylediler. başka sorun olursa onlarıda seve seve yanıtlarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…