Pınarcımm, dilemgiz, zuzu0906, surpass, noname ve eliff24..hepinize iyi dilekleriniz için teşekkürler..dilemgiz ve zuzu mail kutuma attığınız mesajları da bugün gördüm..sağolun.
Bu arada kimilerinin narkoz öncesinden, iğneden vs. korktuğunu , o dönemi merak ettiğini görüyorum..O kısmı hiç merak etmeyin.Ben odadayken hiç acı bile hissetmeden koluma enjekteyi taktılar, oradan ara ara bana bişeyler verdiler..İçinde sakinleştiriciler de vardı sanırım..Sonra ameliyathanenin kapısından içeri girerken (yüzüm kapıya dönüktü, içerisini hiç görmedim bile) koluma bişey daha enjekte ettiler..Sonrasını hiç hatırlamıyorum.Odada açtım gözümü.hatta eşime kapıda "doktor burnumu dikince, henüz şişmeden resmimi çeksin" demeyi planlıyordum ama diyememişim bilegerçi doktor ameliyatın safhalarını çekmiş ama son halini çekmemiş..İç kısmın ne kötü boyutta olduğuna ilişkin resimler çekmiş anladığım kadarıyla.
Bir de ameliyat olacaklara tavsiyem; kesinlikle dinlenmiş bir vaziyette girmeye çalışın..Ben bir süredir hiç dinlenememiştim ve bünyemin de zayıf olduğu bir dönemdeydim..O yüzden de ağır geldi belki ameliyat.
Gedi senin morlukların ve şişin geçti mi? kaç gün sonra normale yakın bir yüze kavuştun? ben kızımı daha fazla annesiz bırakmak istemiyorum ve merak ediyorum. Alçılı da olsa yüzüm daha bir normal gözükse gidicem eve..kayınvalidem bakıyor sağolsun kızıma şu anda. Durup durup "anne gitti" diyormuş..Bir de terliklerimi alıp tekrar yerine koyup "anne gelmedi" diyomuş..Kıyamam ben ona...
göz içi kanlanması için öneriniz var mı peki?
Herkese merhabalar..Herkese tüm iyi dilekleri ve duaları için teşekkür ediyorum..3-4 ay önce kadınlar klübü diye bir siteyi bulacağım, benim için zamanla çok önemli olacağı ve hatta ordan arkadaşlar edineceğim hiç aklıma gelmezdi..Çünkü forum vs. tarzı şeyler bana çok uzaktı. Ama bugün ameliyatım sırasında bile bana dua eden ve beni pek çok kişiden daha fazla anlayan kişilerin olduğunu bilmek çok güzel.
Bu başlık gerçi barış Çakır hakkında (ki kendisi çok başarılı ve güzel burunlar yaptığına kesinlikle inandığım bir doktor) ve benim doktorum başka ancak ben de bu bölümü çok takip ettiğim ve buradan arkadaşlarım olduğu için ve Pınarcımm da benim hakkımda yazı yazdığı için sizlere bilgi vermek istedim. benim 3. ameliyatımı olmam gerekiyordu ve 4 Mart'ta ameliyat oldum, bugün 3. günüm. Şu anda annemdeyim ve burada internet çok problemli o yüzden devamlı yazamayabilirim. Evimde kalamıyorum çünkü 2 yaşında bir kızım var ve beni bu halde görmesin istedik. Çünkü malesef çok fazla morardım ve şiştim. Küçük olduğu için çok etkilenebilir diye birkaç gün sonra görücem onu..Şimdiden çok özledim yavrusumu. Pınarcımm'ın bahsettiği gibi operasyon 7 saat sürdü ve revizyon ameliyatıydı. 3. ameliyat diyebiliriz. Kaburgamdan kıkırdak alınıp resmen burun çatım yeniden oluşturuldu. Kaburga kısmında da kesik olduğu için hareket kabiliyetim çok zordu ve 7 saatlik narkoz da bana ağır geldi galiba. Yeni kendime geliyorum..Ama tüm bu morluk, şişlik ve halsizlik biraz da bana ve benim ameliyatıma özel oldu galiba..Ameliyatta kanamam çok olmuş ki benim biraz pıhtılaşma problemim de vardı eskiden beri. Narkozla da birleşince uzun süre mide bulantısı ve kusma yaşadım. Normalde doktorumun hastaları hastanede kalma ihtiyacı hissetmemişler genelde ama ben kaldım ve iyi ki de kalmışım. hafif ameliyat dışında ameliyat olacaklara da tavsiye ederim kalmalarını.En azından hazırlıklı gidin ki baktınız biraz kötü hisssediyorsunuz kalırsınız o gece.
Burnumda hem nefes hem şekil problemi vardı. Şu anda burnum tıkalı olduğu için nefes konusunda nerdeyim çok çözemiyorum. Şekil olarak da burun deliklerim farklı boyutlarda gibi ve iki yan kısım aşağıya doğru sarkmış gibi. Çevremdekiler şişlikler geçince onlar düzelir diyor ama ben yine de dayanamayıp bugün doktoru arayacağım. Alçım 7 gün kalıcak yani gelecek çarşamba dikillerim ve alçım çıkacak. Sonra o küçük bantlardan takılacak galiba. Operasyon açık oldu ve ödem de o nedenle daha fazla. Bir de benim küçükken kırılan burnum nedeniyle yapılan ilk ameliyatımda asıl gerideki alınması düzeltilmesi gereken yer düzetilmemiş. O nedenle de çok uğraşmış doktor. Bir de ön kıısmda hiç kıkırdak bırakılmamış nerdeyse ilk ameliyatlarda. O kısımı da neredeyse yeniden oluşturmuş. Orta kemiğim şu anda daha ince hale getirilmiş ve üstüne kıkırdak da eklenmiş. Orta kemik incelince burun kanatlarımı da biraz daraltmış doktorum ve burnumu da biraz kaldırmış. Önceden burnumun iki yanı çökük ve yaygındı. Üst kısımdaki kemikler de kırıldığı ama yeniden kaynamadığı için basık ve ayrıca resimlerde ikili görüntü şeklinde duruyordu..Haa, bir de burnuma tampon koyulmadı.Burnum tıkalı ama ödemden dolayı. Bir de sızıntı şeklinde kanamalar ufak ufak devam ediyot. Bu da normal.
Benim ilk ameliyatım 12 yıl önceydi. O zaman teknik bu kadar gelişmiş değildi. Tecrübe oranı da azdı. Ayrıca yaşım 35 ve bünyem daha zayıf haliyle. Dolayısıyla burdan yeni ameliyat olucakları korkutmak kesinlikle istemem. Ama bu yaşadığım sıkıntıları sizlerin yaşamaması için doktorunuzu kesinlikle çok iyi araştırıp seçmenizi öneririm..Bir de çok gerekli değilse ameliyat olmamanızı tabi..Ben yola çıkarken nefes problemi yüzünden çıkmıştım ve KBB'ci doktorum ufak tefek estetik de yapacağını, zaten bazılarını yapmak zorunda olduğunu vs. söylemişti. Ben de kendisine güvenmiştim. Ama ya acemiliğine denk geldi ya asistanmlarına yaptırdı ya da benim şanssız günümdü bilmiyorum ama geldiğim nokta bu. Umarım bu sefer herşey daha güzel olur..Şu anda oldukça çirkin bir görüntüm var ama bunlar şişlik ve morluklar inince geçecek diye umuyorum. Ve nefesim de açılacak diye..Lütfen sizler de dua edin..Resim koyamıyorum çünkü dediğim gibi çok kötü görüntüm ve diğer kişileri gereksiz yere huzursuz etmek istemem.. Çünkü benim durumumun istisna olduğunu düşünüyorum..Off ne kadar uzun yazmışım...
Neyse, herkese sevgiler...
Pınarcımm anneannene çok güldüm..Çok şekermiş..İki kedili deli sana da çok sağol..Kızım rüyana gerçekten de girmiş olabilir..:) Kendisi biraz hesap soran tipte çünkü..:)) Görüyorum ki sen de benim meslektaşımsın..Şu an gerçi kızımdan dolayı çalışmıyorum ama eğer çalışıyorsan Allah sana da kolaylık versin..Ameliyatın ve diğer tüm arkadaşların da ameliyatları çok ama çok başarılı geçer inşallah..bunu gerçekten çok gönülden diliyorum..Senin tarih ne zaman?Nefes problemin de var mı?Okumuşumdur ama karıştırıyorum şu anda.
Nekahat dönemini sabırla bekliyorum aslında.Tek endişem sonrasında nasıl olacağı..O biraz insanı düşünceye sokuyor..35 yaşındayım ve tipim 4 kez değişti..ve kötüye doğru değişmişti.(Çocukken kırılan burnumu da sayarsak) Bu değişikliklere alışmak da zor oluyor..İyi yönde değişse bile siz de hazırlıklı olun buna derim ben..Aynalarda resimlerde az da olsa farklı bir yüz..Nefes desen derin nefes nasıl alınır hatırlamıyorum..Ama dediğim gibi allah çözümsüz dert vermesin..
Bu arada; dün kızımı anahtar deliğinden gördüm ve kapının arkasından dinledim..Bıcır bıcır konuşturdular, o da anlattı dili döndüğünce..Anneme geldi ve ben odaya saklandım..kapıyı da kitledik çünkü açmadık kapı bırakmaz..Beni görse bırakmazdı çünkü ona ben baktığım için bana çok fazla bağlandı ve ayrı kalmaya alışık değil..Çok sevimliydi dün..Çok iyi geldi onu görmek..
Bugün de burun tıkanıklığı devam ediyor arkadaşlar..4.gün ama içerde ödem çok fazla tabi.Dilemgizin tavsiye ettiği cd.lerden dinlemeye çalışıyorum ama çok da dinleyemiyorum..Dilemgize çok iyi gelmişti onlar hatırlıyorum.
Gedi senin alçıın çıktı mı? nasıl durumun?herşey yolundadır umarım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?