Dr. Barış Çakır hakkında bilgi?

Kızlaaar nasılsınız ??

Ameliyatıma 10 gün kaldı , takvimdeki rakamların üstünü çizdikçe benim heyecanım artıyor :)

NNN1981 ve ameliyat olan tüm arkadaşlara tekrar geçmiş olsun diyorum..

Ben bir şeyi merak ediyorum..
Bir süredir düzenli spor yapıyorum.Her sabah iki saat çalışıp yediklerime de dikkat ederek 10 kilo verdim, daha da verecek çok kilom olduğundan spora ara vermek istemiyorum..Ameliyat sonrası ne zaman spor yapmaya başlayabilirim ?
Çok ağır bir şey yapmıyorum..Bir saat yürüyüp, yirmi dakika bisiklete binip , kırk dakika da diğer aletleri sırayla kullanıyorum..Ameliyattan bir hafta sonra falan bu düzenime geri dönebilir miyim?

Barış Bey bu konuda sizlere bilgi verdi mi acaba ?

Merhaba ıki Kedili Deli;
Öncelikle çok rahat ol,bol bol dua et.Ben ameliyat öncesi namaz kıldım,çok dua ettim çokda dua aldım.
Ben henüz hareket etmek istemiyorum daha doğrusu korkudan :) sende kendine 1 ay ver iyice düzel ondan sonra Barış Bey e danışarak spora başla.Ama bence acele etme,spor her zaman olur ama burun :) daha önemli.
Ben evde 17 gün dinlendim,sonraki 2 hafta işyerinde ağar hareket ettim.Vaktin ve imkanın varsa ameliyatın keyfini çıkar :) Evde 90 derecede tv izledim :) Bana fırsat oldu işten de uzaklaşmış oldum.
Ben nazlı ve korkağım( aslında çok cesurumdur ama bu olay beni böyle yaptı-koç burcuyuum :) )

Canım... Çok teşekkür ederim cevabın için.
Ben de gayet korkak , panik ve nazlı bir tipimdir..Ameliyattan pek korkmuyorum ama sonrasında burnuma bir darbe almaktan, bir sorun çıkmasından çok korkuyorum...O yüzden bu ameliyattan sonra nasıl bir ruh halinde olucam gerçekten merak ediyorum :) Sen çalışan biri olarak bile 17 gün bol bol dinlendiysen ben herhalde bu çalışmayan halimle 27 gün evden çıkmam...

Ama işte şu ara kendimi a'dan z'ye değiştirmekle kafayı bozduğumdan , kilo verme işini de askıya almak istemiyorum..Spor salonu oturduğum sitenin içinde , yani uzağa da gitmicem. Bakalım Barış Bey ne diyecek bu duruma..Yok derse ısrar edecek değilim tabii. O zaman ben de evde televizyon karşısına kurulur sefa yaparım bol bol :)

Dediğin gibi kilo her an verilir ama ameliyat sonrasındaki sürecin telafisi yok...Ayh... Gün yaklaştıkça heyecanım artıyor , bakalım ben neler yaşicam :)
Bol bol dua edip , iyi şeyler düşünmekten başka yapacak şey yok.. :Saruboceq:

Barış Bey bana hemen gez eğlen dedi :) ama dermanım yoktu :) istemedim ,aslında şöyle bir süreç herşey tam yerine oturmadan birşey yapası gelmiyor insanın.Halen şişliklerim olduğu için herşeyi erteliyorum.Tabi bu bana has bir durum,burnum saçım ..vs. derken tam imaj istiyorum :)
Bolca fermuarlı kıyafetler hazırla kendine,cilt bakımı yaptırmanı önerdimi (ben 2 kere yaptırdım sonra 1 kez).Evde buz koymaya devam etmeli,sürekli 45 derecelik açıda yatmalısın.Ben alçıdan çok sıkılmıştım,kaşınıyordu yüzüm,alçı yatıp kalktıkça gözüme değiyor,kanlandırıyordu.
Birde amlieyat sonrası uyku problemi yaşadım(narkozdan) cuma akşam üstü çıktım ameliyattan ancak çarş-perş.uykum düzene girdi.Loş odada hatta hiç ışıksız yattım,az ziyaretçi kabul ettim.
Odama çiçek aldırmadım ani sıcaklık değişikliklrine girmedim.Benim polen alerjim vardı hapşırmamak adına bunları yaptım,hiçde birşey olmadı.1 hafta 10 gün sonra hapşırdım tüm aile bakakaldı onları bile çok etkilemişim :) birşey olmadı.Zor gülüyor zor konuşuyordum yeni yeni normale döndüm :)
Bana aklına takılan herşeyi sorabilirsin

Ay ben de o kadar merak ediyorum ki benim ameliyat sonramın nasıl olacağını...
İnşallah her şey yolunda gider.

Yanlış hatırlamıyorsam sen ocak başı gibi ameliyat olduğunu söylemiştin. Seninki de yeni sayılır...Burnunun son halini görmen daha aylar alacaktır, o yüzden umarım şu an gördüğün ufak tefek şeyleri sorun edip tatlı canını sıkmıyorsundur...
(Gerçi söylemesi kolay değil mi :) Muhtemelen ben de üç beş hafta sonra envai çeşit şeye takılıp panik halinde buralara dert yanıyor olucam :)

Benim hiç fermuarlı bir şeylerim yok. O yüzden yarın alışverişe çıkıp öyle birkaç tane eşofman, rahat kıyafetler falan alıcam...Gerçi hastaneye ziyaretçim falan gelmez, ama yine de derli toplu görüneyim :)

Cilt bakımı meselesine gelince...Barış Bey bana da ameliyattan önce yaptırtmamı önerdi.
Benim ameliyatıma 10 gün kaldı, hemen alayım mı randevu , yoksa ameliyata bikaç gün kala mı yaptırtmalıyım ?

:uhm:

Bence bu hafta ve son 2-3 gün kala yaptır burun derin iyice yumuşasın ben çok sık banyoda yapmıştım.
ıyice temizlendim yani :) Hastaneye bende ne ciciler götürdüm ama gözüm birşey görmedi gece yarısına kadar o önlükle yattım çünkü kımıldamak istmedim sonra wc ye kalkarken serum çıktı kolum kanayınca giyindim :) Yoksa hiç canım istemedi.Görsen yanımda neler vardı aynı renkte saç bantım bile vardı ama gözün görmüyor umrun olmuyor:)aynen valizle geri geldim anlayacağın.Benim refakatçimde gayet iyiydi bebek gibi besledi beni :) geç saatlerde çay,çorba içtim.ertesi sabah ekmeğin iç kısmını peynirimi zeytinimi yedim zaten 9 da Barış Bey gelip hadi git dedi :) ama ben yine biraz yattım :)

Kızlar ben bi kaza geçirdim yaa moralim çok bozuldu =(( Burnumu dün çarptım daha doğrusu kantini ortasında birisi aniden döndü ve tam karşıdan güm diye çarptı bayılıyordum zaten tansiyonum düştü.Barış beyi aradım şişme var mı falan dedi evet biras şişti ve de şeklinde ufak bi değişiklik oldu sanırım.Henüz gözlemleme aşamasındayım eğer belirgin bir fark olursa gidicem Barış beye.Resmen çöktüm yani dün.Kimsenin kötü bi enerjisi yok ama okulda çok fazla feedback geliyor burnumun ne kadar harika olduğuna dair sanırım biras nazar değdi.. Aman siz siz olun ameliyat olduğunuzu unutup öyle milletin dibinde yürümeyin =(((

Dilemgizcim bir an okuyunca şok oldum aman canım çok geçmiş olsun.çok dikkat et kendine.Ya bence hiç durmasaydında gitseydin Barış Bey e.yemin ederim o kadar üzüldüm ki

Canım!
Çok üzüldüm yaa..Aksiliğe bak :teselli:

Ne kadar şiddetli çarpıştınız bilmiyorum ama inşallah endişelenecek bir şey yoktur..
Ne zaman ameliyat olmuştun hatırlayamadım ama çok çok yeni değildi sanırım? Bir çarpmayla burnunun şeklinin zarar göreceğini sanmıyorum..
Şimdi sana şekil değişikliği gibi gelen şey bence çarpmanın etkisiyle olan ufak şişlik ve kırmızılıktır. Şöyle düşün , kolunu da bir yere çarpsan şişip morarmıyor mu?
Umarım mühim bir şey yoktur. Birkaç gün geçince hala burnunda bir tuhaflık seziyorsan o zaman gidersin Barış Bey'e.. Ama olumlu düşünelim ki olumlu şeyler olsun, bence hiiiiç birşeycik olmayacak.

Çok çok geçmiş olsun..a.s.

Dileğimiz,
Geçmiş olsun, böly e atsız bir kaza geçirmene üzüldüm.Bence de bir an önce Barış Bey'le yüz yüze görüşmelisin, ihmale gelmez.

ya arkadaşlar konu açılmışken.. burnunuzu bir yere çarptığınızda yanii -çok uzun süre de geçse- (pınarcım gibi) ameliyat olmamış insanlardan daha fazla mı acıyor :??

DıLEMGıZcim çook ama çok geçmiş olsun canım ya çok üzüldüm, nazar değmiş sana resmen!!!!
Bu arada ben de yarın sabah kontrole gidiyorum, alçım cıkacak 13.günüm...alçı o kadar benden bir parça haline geldi ki, sanki çıkınca korumasız kalıcam gibi geliyor..Merak etmiyor da değilim hani ama ben de anlamadım bu ruh halini

Teşekkürler kızlar :çok üzgünüm: moralimi yüksek tutmaya çalışıyorum ama ucunda şişme oldu sanki ve de bugün gizle fotoğraf çektik alttan delikleri görünecek şekilde çekilen fotoda bariz bir simetri kayması var =(( fotoyu görünce başımdan aşağı kaynar sular döküldü insan çıplak gözle tam anlamıyor...belki de şişmenin etkisidir bilmiyorum ama sanırım cumartesi gidicem bir kontrole..
Bu arada evet burun ucu çok hassaslaşıyor.5 hafta oldu benim ve öyle hafif dokunuyorum ki bazen unutup gülerken mimik verince sızlıyor düşünün bi de çarpınca nası acıdı.Dedim ya bayılıyordum arkadaşlarım şoka girdi..Sakin olmaya çalışıyorum.Zaten dersler çok yoğun depresyon meğilliyim down olmamam lazım.Desteğiniz için çok saolun ama benim gibi rahat olmayın ben tamamen unuttum ameliyat olduğumu gerçi benim de suçum yoktu kaza işte..

Dilemgiz canım okuyunca çok üzüldüm, evet ilk aklıma gelen şey nazar değdi oldu çünkü çabuk iyileşmiştin harika bir burnun var. Hemen nazar boncuğu tak canım. Şişme etkisiyle asimetrik görünmüştürsana burnun yoksa yerinden kaydığı için değil. Çünkü burnuna gelen hasar farklı bölgede farklı oranda olacagından asimetriklik olması doğal, eminim bu çok kolay halledilir sakın üzülme, Barış bey hemen halleder eminim, haberlerini bekliyoruz.

Dilemgizcim canım çok geçmiş olsun..ben de çok üzüldüm ama dur bakalım..moralini iyi tutmaya çalış..ayşeall'ın dediği gibi şişme etkisiyle asimetrik görüntü oluşmuştur diye düşündüm ben de..öyle değilse bile barış bey halleder..sonuç olarak burnunun geneli çok güzel..o yüzden o asimetri sorun olursa bile onu da halleder..daha beterinden korusun allah..ben de evde kızımdan korkuyorum en çok..devamlı eli kolu bacakları rahat durmayan çok hareketli bir çocuk..kayınvalidem gidince de tamamen başımda olucak..dediğin gibi hepimiz dikkat etmeliyiz..ben de senin ve ameliyat herkes adına dua edicem..nazar için de özellikle nas ve felak surelerini okuyorum ben..aklıma geldikçe tabi..bazen ihmal ediyorum..ben o surelerin çok özel olduğunu düşünüyorum..sen de ezberden ya da bilmiyorsan bir dua kitabından okumaya çalış..inan daha o duaları ve elham ve kulhu surelerini okurken esneme geliyor. çok ilginç..teyzeme de aynı şey oluyor ve o ve diğer bazıları bunu kişide nazar olduğuna varsayıyorlar..bilmiyorum artık..ama ben senin için de özellikle dua edicem canım..kendine iyi bak..barış beye onun sana gitmeni tavsiye ettiği zamanda da gitmeyi ihmal etme..öpüyorum

moonqueen inan ki spora başlamanı ve bu kadar azimli olmanı çok taktir ettim, inan bazen o kadar zor oluyor ki insanın o azmi bulması. Kilo vermeyle gelen fiziksel değişimin yanısıra, kalp ve damar sağlığı için muhteşem bir yol spor yapmak. Her gün en az 20 dk. kalbimizin güm güm attığını duyacağımız (ama kendinizi çok zorlayıp nefes nefese kalmadan) bir sporu mutlaka yapmalıyız. Dünya sağlık standartlarına göre haftada 5 gün yarım saat hızlı kalp atışı gerekli. Ben bunun için her gün( hafta sonları hariç)çok hızlı yürüyorum hatta koşu ve yürüyüş arasında bir spor yapıyorum jogging de diyorlar herkese tavsiye ederim. Spor sonrası salgılanan kimyasallar da insanın aynı zamanda kendini mutlu hissetmesini sağlıyor. Vücutta çok hızlı dolaşmaya başlayan kan, baş bölgesine de hizla çıktığından yüzümuz falan kızarır, bu arada saç derisine pompalanan kan saç çıkmasında ve dökülmesini önlemede birebirdir, saçı ile başı dertte olanlara duyurulur. Lafı çok uzatarak buraya asıl yazma sebebime geleyim. Barış beyin bu konudaki tavsiyesini bilmiyorum fakat şu anda yurtdışında ameliyat olmuş bir iki arkadaşımdan bildigim kadarıyla, ameliyat sonrasi 4 hafta beklemek gerekiyor spor içim, hatta ilk 2 hafta ağır şeyler kaldırmamalı yere çok eğilmemeli( aerobik hareketler mesela) diye de duydum, şişliklerin artmasına sebep olabilrmiş yüzü kasacak bu tarz hareketler. Umarım biraz faydam olmuştur, ameliyatı yaklasan arkadaşlara şimdiden geçmiş olsun

Valla ben cok zayıfım canım, ama zayıflığın bir etkisi olduğunu düşünmüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…