maşallah kızın çok tatlı allah size ve ailenize sağlık ve mutlu günler nasip etsin.
amin hepimizinkini inşallah.evet testler hep normaldi yaşım genç ama atladığımız yüce rabbim böyle bi çocuğu bana emanet edecekmiş yazmış kaderime.kiminin risk var derler sizin gibi normal doğar.benim risk neredeyse hiç yokken allahım verdi.benim tek bildiğim eninde sonunda hepimiz bu dünyada yaşayıp aynı yere gidecez.onlar cennet anahtarlarımız allahın izniyle.bana kızım hiç fark hissettirmiyo.konuşması dışında.oda allah ol dedikten sonra oda olur.normal olan oğlumdan hiç eksiği yok fazlası bile var...
merhaba, benimde 3 aylık bir meleğim var, hamileliğimde test yaptırmadım.bende kaderimde varmış diyorum, açıkcası şoku daha atlatabilmişte değilim. sizin meleğiniz hakkında yazdıklarınızı okudukça bebeğim hakkındaki korkularım biraz da olsa azalıyor.bizimle tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. bu arada kızınız çok tatlı,Allah analı babalı byütsün inşallah. benim için öpün o meleği
merhaba.ben özel bir çocuğun ablasıyım,özel diyorum çünkü onlar çok özel,Mevlanın biz insanlara verdiklerini hiç bozmadan masumane taşıyan kullar,şuan memleketimden çok uzaktayım ailemden en çok özlediğimde kardeşim,Rabbim bana iyi bir eş verdiyse ve daha bi çok güzelliği inanıyorum ki onun kalbini hiç kırmadığım için..annem ve babam öyle çok sevdiler ki "kardeşim başımıza gelen en güzel şeydi" çünkü..evet "özür" kelimesi hiçte hoş olmayan bir kelime onlar kıyafet değil yada eşya,Rabbim siz özel annelerin sabrını arttırsın ve çocuğunu bu sebeblerle aldıran annelere merhamet versin ve unutmasınlar "onlar bizden eksik değil fazlalar"..
bir şey sorsam yaşınız kaç acaba doğumu kaç yaşında yaptınız
oh be yine siz özel annelerle bişeyler paylaşmak çok güzel.çok sakin kalmıştı burası.umarım hep böyle yararlı paylaşımlarla dolar buralarr
merhaba, benimde 3 aylık bir meleğim var, hamileliğimde test yaptırmadım.bende kaderimde varmış diyorum, açıkcası şoku daha atlatabilmişte değilim. sizin meleğiniz hakkında yazdıklarınızı okudukça bebeğim hakkındaki korkularım biraz da olsa azalıyor.bizimle tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. bu arada kızınız çok tatlı,Allah analı babalı byütsün inşallah. benim için öpün o meleği
günaydın..
Emanetim, downlu çocukların dilleri normale göre biraz büyüktür ve genelde ağız içine sığmadığı için dışardadır..bu da konuşma becerilerinin geç gelişmesine neden olur...engelin derecesine göre kimi çocuklar net sesler çıkarbilirken kimilerde anlamlı sesler çıkaramaz..ama kendi akranları gibi çok anlaşılır cümleler kurması dil gelişimleri yüzünden sıkıntılı olabilir.mesela 8 yaşındaki downlu öğrencim baba dışlında anlamlı bir kelime çıkaramıyor ama 18 yaşındaki ona göre daha iyi durumda olan öğrencim gayet güzel konuşabiliyor..
inşallah, insan kendini çok yanlız zannediyor bazen. ama buda yazılanları okurken benim yaşadığımı bilenler var düşünmek bile güzel. çünki kendi yaşamayan hiç kimse hissettiklerimi nekadar anlatsamda anlayamıyor. hele acıyarak yüzüme ve yavruma baktıklarında ölüyorum. bu duyguyla nasıl abaşedeceğimi bilmiyorum
merhaba, benim meleğim 3 aylık ve 6 yaşında da normal bir kızım var.bebeğimin down sendromlu olduğununuöğrendiğimde bebeğime ağladığım kadr ablası içinde çok ağladım. kardeşinin down sendromlu olmasının onun için nekadar ağır bir yük olduğunu düşünmekten kendimi alamadım, alamıyorumda. çünki bir kardeşi olasını çok istiyordu, hayatın sıkıntılarında herşeylerini paylaşsınlar birbirlerine destek olsunlar istiyodum,oysa şimdi kızıma ağır bir yük yüklediğimiin düşüncesi altında ezsiliyorum. okul zamanlarında kardeşinden arkadaşlarına bahsedecekmi sevgiyle, şuan çok seviyor ama ilerde onun varlığından şikayet edecekmi. Allahhtan çok merhametli bir çocuk. İnşallah o da kardeşi hakkında sizin gibi düşünür
yalnızlıktan diilde bazen bilmediğimiz şeyler oluyor ve en azından tecrübelerimizle bişeyler öğreniyoruz birbirimizden.öncelikle bende 23yaşındayım ama ben çabuk kabullendim ve bebeğime sımsıkı sarıldım.insanlar anlıyomuş anlamıyomuş umrumda bile değil inanın.sizinde öle olsun.ben kızımı nasıl iyi yetiştirebilirim diye düşündüm hep valla avıyarak bakanları görmüyorum ki acıyarak bakanı görmedim çünkü o kadar zeki oluyorlar ki acınacak bişi olmuyor.valla çocuğum benim o her zaman dedim diyorumda onunla gurur duydum hep halende öyle.sizde öyle yapın
dediğiniz seti oğlum bir aylıkken aldık. bir profesör bulduk ve bizze nasıl uygulayacağımızı anlattı. bende okulönceciyim. ne yapacağımızı bilemediğimiz için atladık kitaba. ama çok gerçekçi gelmedi bana. 6 aylık bbek için yürüme becerileri yazıyor. bunun gibi bir çok şey. 12 aylıklara pastel boya tutar, kağıda çizgi çizer diyor mesela. normal bir çocuk bile yapamazki. o yüzden sadece gelişim envanterine bakıyorum. ne kadar kriterlere uygun diye ama moralim bozuluyor sadece.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?