Merhabalar görünce yazmak istedim. Benimde down sendromlu bir öğrencim var annesine hayranım çok güçlü azimli ve inançlı bir kadın yılmıyor pes etmiyor benim tüm hayatım "o" diyor haftanın üç günü bizimle kaynaştırma eğitimi( devlet okulundayız) alıyor, diğer günler rehabilitasyon merkezine ve dil terapisine gidiyor. Sınıf ve okul kurallarına uyan kibar ,sizdeki sıcaklığı hissettiyse eğer sevgi dolu çok mutlu bir çocuk.Zevkleri var , yetenekleri var mesela çok güzel resim yapıyor. Kaç ay sınıf örnek öğrencisi seçtik onu. Bu arada 23 Nisan gösterisine de katıldı ve çok başarılıydı.
Rabbim sizlere kolaylık versin selam ve dua ile.............
arkadaşlar bişey soracağım.kızımı kucağıma alınca bacaklarını sopa gibi dümdüz tutup ters V şeklide iki yana açık tutuyor.yatarken böyle bir sıkıntı yok. sizinkilerde de böyle bir durum varmıydı. tedirginliğimden bu gün doktora götürdüm kalca iile ilgili bir sıkıntımı diye, kalça normal görünüyor dedi. sanırım dizlerle ilgili bişey. dsli çocuklarda dizleri bükmeme gibi bir sorun duymuştum. fizyoterapi ile geçiyordur inşallah.
ne demek istediğinizi tam anlamadım ama öykü bağdaş kurma şeklinde oturuyokucaktayken yani küçükken sıkı duramıodu çünkü biliosunuz ki ds çocukların kasları tam gelişmediğinden elastik oluyolar.ama kasları geliştikçe düzeliyor merak etmeyin.valla ben fizyoterapiye falan götürmedim.herşey olması gereken zamanda oldu emekleme oturma yürüme hepsi oluyor merak etmeyin.
arkadaşlar bişey soracağım.kızımı kucağıma alınca bacaklarını sopa gibi dümdüz tutup ters V şeklide iki yana açık tutuyor.yatarken böyle bir sıkıntı yok. sizinkilerde de böyle bir durum varmıydı. tedirginliğimden bu gün doktora götürdüm kalca iile ilgili bir sıkıntımı diye, kalça normal görünüyor dedi. sanırım dizlerle ilgili bişey. dsli çocuklarda dizleri bükmeme gibi bir sorun duymuştum. fizyoterapi ile geçiyordur inşallah.
İnşallah.kızımı kucağıma aldığımda bacakları çok gergin duruyor. dizlerini kucaktayken bükmeden, bacakları iki yana açık tutuyor.sanırım kendini dik tutmanın kendince bir yolunu buldu.yatırdığım zamanda bacaklararını birleştiremiyorum. önceleri bezden falandır dedim ama bez açıkkende bacaklarını bitiştiremiyorum. doktor elle muayene yaptı kalçada bir sorun gözükmüyor dedi.yinede ultrason istedim. 5 temmuzda çekilecek bakalım. bu arada azımız pamukçuk olmaya başladı. oktorun verdiği ilaç korkunç acı. bir damlasını bile içiremedim. karbonatlı su ile silmekte geçici bir çözümmüş daha fena tekrarlıyormuş. bildiğiniz başka doğal bir çözüm varmı?
merhaba hocam, bende anasınıfı öğretmeniyim.benimde bir öğrencim olmuştu kaynaştırma şeklinde.Anılcım biraz huysuz ve asabiydi. arkadaşlarına çok vurup, boğazını sıkardı, arkadaşları ile arasını yapıcam diye az uğraşmamıştım.benim kızımda down sendromlu şuan 4aylık. down sendromu şüphesinde ilk aklıma gelen Anıl olmuştu.arkadaşları onunla oynamak istemezdi hep benim müdahalemle oyunlarına alırlardı, dışlanmaması için epey emek verdim. sizin öğrencinize arkadaşlarının yaklaşımı nasıl.
kalça muayenesi 1,5 aylıkken yapılıyor. hem elle muayene hemde ultrason çekiliyor. sizin miniğe neden yapmadılar ki şimdiye kadar. ama kalçayla ilgili bişey olacağını sanmıyorum. dizlerde de yoktur bir problem eğer olsaydı yatarkende dizlerini kırmazdı anlardınız siz. daha çok küçük zamanla alışacaktır. ultrasonu çektirin bakalım ne diyecekler. en azından aklınızda kalmaz.
ben 1 aylıkken kendim gidip ultrason çektiridm.sağ kalçada 1-2 derecelik bir aci farkı çıktı önemli birşey değil dediler.biraz erken çektirdiniz bu yüzdendir en az 2 aylıkken çekilmeliydi dediler.2 aylıkken cerrahpaşada elle kontrolu normal çıktı.dünki doktorda gayet iyi gözüküyor dedi, ama içime sinmediğinden ultrason istedim.Nilsunun raporu ancak geçen hafta çıktı. 4 temmuzda da ram'da randandevumuz var bir haftada o rapaporun çıkmasını bekliyeceğiz.çok ağır yürüyor işler sinir oluyorum.
Merhaba hocam meslektaşmışız ben sınıf öğretmeniyim öğrencilerin bu çocuklara yaklaşımı konusunda öğretmene çok iş düşüyor bana göre yani öğrenciler öğretmeni yaklaşımı konusunda örnek alıyorlar küçük çocuklar çok acımasız oluyorlar birinci sınıf başında oynamak istemezdi kimileri onunla ama şimdi üçe geçtik oyunlarına katıp çağırıyorlar onu koruyup kollamaya çalışıyorlar sınıfımızın küçüğü o yalnız okula başladığından beri vurma dövme hırçınlıkları yoktu zaten uyumlu bir çocuk maaşallah seviyesine uygun ders planı yaptık derste ona ayrı çalışmalar yaptırıyorum çok sıkılınca hastayım ya da uykum geldi gibi numaralar yapıyor onun dışında çocuklar beni üzünce o da üzülüyor Allah onun ve onun gibi olan tüm çocukların yardımcısı olsun siz annelerinde tabii selam ve dua ile...........
sevindim bir an önce başlasın meleğim. evet malesef prosedür çok fazla ben de deli oldum resmen. ama yapacak bişey yok. ben de cerrahpaşadan aldım raporu.kontrollere götürüyomusunuz gerçi daha yenisiniz. ben istanbul dışında olduğum için gidemiyorum. 2 ayda bir çağırıyolar ama raporu aldıktan sonra hiç götürmedim. bulunduğumuz yerdeki kendi doktoruna götürüyorum kontrole. 6 ayda bir tahlillerini yaptırıyorum. raporda 2 yılda bir yenileniyo ya acaba sorun yaratırmı benim için? siz izmittteydiniz değil mi?
inşallah hemen başlatmak tiyorum bende. bu arada benimkin de rapor 1 yıllık diye yazıyor. seneye tekrar aynı işler tekrarlanacak. bende şuan izmitteyim, yakın olduğum için cerrahpaşaya gidip geliyorum.orda ds'li çocuklarla ve anneleriyle konuşmak ihtiyacı hissediyorum.şimdi izmittede bi yandan takibi yapılsın istiyorum, tayinim çıkarda çalışmaya başlarsam inşallah gidip gelmek benim içinde zor olabilir.hele tayinim çıkmazsa ne yaparım bilemiyorum. gerçi karsta da özel eğitim okulu var ama ben istanbulda dost yaşam derneğinin eğitim kurumuna götürmeyhi istiyorum. gerçi Alla daha iyi bilir, hayırlısı ne ise o olsun.birde bişy soracağım. benim kızımın raporunda % 40 fonsiyon kaybı diyor. sizinkindenekdar vermişler?
bende sabancının okuluna göndermek istiyodum ama malesef olmuyor başka şehirdeyim. bizim raporda %50 yazıyo ama ona pek aldanmayın 40 ın altında olanlar eğitimden faydalanamıyo o yüzden öylesine bir oran yazıyolar oraya.yoksa çocuğu değerlendirme sonucu değil çünkü daha çok küçükler.yüksek olması sadece maaş bağlatmak isteyenlerin işine yarıyo. yüksek yazdırmak için uğraşıyolar.
Arkadaşlar merhaba...Bu topiği görünce hemen bişeyler yazmak istedim rahatsız ettiysem şimdiden özür dilerim...Ben 2012 şubat annesi adayıyım ve içimde çok farklı kıpırtı heyecan hissediyorumm aynı sizlerinde hamileliğinizde hissettiğiniz gibi...Allahtan dileğim yavrumu bana en hayırlı şekilde vermesi...Sizlere gelince yazdıklarınıza ve avatardaki bebişlerinize bakınca sizlere minnettar kaldım inanın herkes doğum yapar ama anne olamaz lafını öyle bir kanıtlıyorsunuzki....Cennet gerçekten sizlerin ayakları altında sağlıklı bir bebeğe bakmaktan daha sevap sizin durumunuz Allahım bu cuma günü yüzü suyu hürmetine sizleri cennetinden ayırmasın sizlere güç kuvvet versinki o sabilere bakabilesiniz...Sizleri çok öpüyorummm
teşekkür ederiz:)Rabbim size sağlıklı, sıhatli bir evlat nasip eder inşallah.annelik çok ama çok güzel bir duygu.Rabbim isteyen tüm kadınlara anneliği nasip etsin İnşallah.
Teşekkür ederim ...Dualarınızı eksik etmeyinnn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?