sizin için üzüldüm. her şerde bir hayır vardır demekten başka birşey aklıma gelmiyor. tevekkül etmeyi böyle acı bir şekilde öğrenmek varmış sizin için.
evet o konuşmayla ilgili yazıyı okudum bende.valla yaşayıp görecez.böyle yazılar fayda sağlar tabiki de yinede zaman ne gösterecek bakalımm..
evet maalesef oyle oldu.
Bu arada konusma ile ilgili bir yazi yayimlamissin, bu her cocuk icin gecerli yani
benim kizim gec konustu yurt disinda oldugumuz icin uyarici azdi. tekrar Turkiyeye gidince ve orda cocuklarla
hasir nesir olunca dili gelisti. ben dil gelisimi icin kesinlikle her cocuga bunu oneriyorum. bol cocuklu kalabalik yerlerdemayı çok
muhakkak bulundurmaya calisin ben cok faydasini gordum. demeden gecemicem.
bu arada birşey daha sormak istiyorum.benim kızım pek ağlayan bir bebek değil. ds'li bebekler zaten çok ağlamazmış. ama ağladığında normal bir ağlama sesi gibi değil, agularken çıkardığı sesten daha tiz, kedi sesi gibi birkaç kez ağlıyor. benim kızıma has bir ağlama modelimi bu?
benim kızımda öyleydi.pek ağladığını duymadık diyebilirim. hala ağladığında telaşlanıyoruz bişeymi oldu diye alışık olmayınca. evet ağlamaları öyle uzun uzun olmuyo kesik kesik ses çıkıyo ben daha çok keçiyo benzetiyorum :) ama şimdi öyle değil uzun uzun normal ağlıyo bazen kıyamasam da susturmak gelmiyo içimden öylece dinliyorum bu sese bile hasret kalabiliyo insan.
biz elimizden geleni yapalımda,hayırlısı Allahtan. Öykü özel eğitim alıyordur sanırım. ayrıca bir dil terapisti ile görüştünüz mü hiç.yanlış anlamayın beni kendim için daha doğrusu Nilsum için neler yapabilirim diye yollar arıyorum.ben suan izmitteyim ve özel eğitimi elimden geldiğince istanbulda down sendromu vakfının eğitim kurumundan almayı düşünüyorum.yaşına girincede izmitte bir dil terapistine götüreyim diye düşünüyorum
Herkese ii günler öncelikle muhteşem çocuklarınızla muhteşem güzel günler dilerim sizlere formda geçerken dikkatimi çekti ve aynı olayla bende geçen akşam karşılaştım benimde teyzemin oğlu ds.lu ve 1 haftadır anne babası eğitim için yurt dışındalar ve oda bizde kalıyor hergün gezmek tozmak lunaparklar değişik yiyecekler giyecekler hep mutlu hep mutlu akşam kardeşime dedim ki ya ablacım ekin'i hiç ağlarken görmedim gerçi hiç kızdığımızda olmadı ya ama yok çocuğun ağlama hissimi yok acaba diye düşünüyorum dedim. Bizimkide dediiniz gibi çok sinirlendiğinde yada bağırıldığında surat asıklığı ve küsmeye benzer bir surat ifadesi takınıyor ama gözünden yaş geldiğini hiç görmedim Gerçi ağlasada kıyılmıyor böyle muhteşem çocuklara herşeyi bi kenara bırakıp mutluluğunu seninle paylaşması yada seni güldürmesi ve bu yüzden mutlu olması dünyadaki en güzel şey diyebilirim.
Ya arkadaşım karışmak istemiyorum okuyup ta yazmamak içime sinmedi ama benim yeğenimide teyzem izmit te dil okuluna götürüyordu fakat bizim şöyle bir durumumuz var teyzem adapazarında yaşıyor ve karı koca sevgi çiçeği diye bir down sendromlu okulu açtılar yaklaşık 5 yıl kadardır.eKİN ŞUANDA HEM NORMAL OKULA HEMDE BABASININ OKULUNDA eğitim görüyor ve aslında 13 yaşında ilkokul 4 'e geçti ve teşekkür aaldı bu dönem ama gerçekte oarta 1 gitmesi gerekiyor.İstersen SEVGİ ÇİÇEĞİNİ bir araştır ve yardımı dokunabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?