- 20 Nisan 2010
- 3.173
- 1.643
Senin transferin nezman cnm belli oldumu:)
Hg cnm gördüm seni Temmuz torpilinde arada yazıyorum oraya bende:)
Kısaca anlatayım sana adetin 2. Gunu gidiyorsun doktora
Estrofem ,folik asit, coaspirin veriyor haftada 1 en fazla 2 kez kontrole çağırıyor toplamda 4 kez falan doktora gidiyorsun
Adetin 17-22 günleri arasında transfer yapıyorlar ama genelde 20. Gun yapıyorlar...
Mesela benimse 20 gun olacaktı 3. Gun embriyosu dondurmustuk çözünse kaliteli idi hepsi doktor 5. Güne kdr bekleyip en iyilerini koyalım dedi hem dışarıda bı embriyo nekdr cok yasarsa rahime tutunma orani okdr yükselir dedi...tmm dedik adetimin 22. Gunu transfer oldu...rahim kalınlığı 9-12 mm olunca transfer oluyor..bu degerler altında ise embriyo tutulamıyor bu degerlerin cok üstündeyse rahim Ozamanda tutulamıyor onun icin ideal kalınlık önemli...
dondurulmus embriyolar iyi bir merkezde çözürlerse embriyonun kalitesi en fazla %5-10 düşermiş..Dondurulmus embriyonun tek dezavantajı bu oda cok dusuk bı oran zaten..
Avantajı cok var en önemlisi rahime opu yapılmadığından asiri derece hormon iğneleri kullanıp hormon yuklenmediginden dinlenmiş oluyor rahim böylece embriyo daha kolay tutunuyor en önemli avantajı bu ondan doktorlar dahayuksek şans orani verirler...
Hepsinden öte Rabbim nasip edecekse hersey boş...
İlk transferimdede hersey 4-4 lüktu doktorlar kesin hamile kalacaksın dedi ama olmadı... Suandada hersey yolunda ..Rabbim ol dediyse olur... Akısına bırakmak lazım bu transferde onu daha iyi anladım
canım çok teşekkür ederim,verdiğin bilgilere...