Dondurulmus embriyo.

Arkadaslar merhaba,
oncelikle hepinize dokuz ay gobuslu gunler diliyorum :)))
benim danismak istedigim bir konu vardi.
yurtdisinda yasiyoruz ve bu bahar tup bebek dusunuyoruz. lakin esim sadece 15 gunlugune gelebilecek Turkiye'ye...
benim yumurta toplama tarihlerime denk getirecegiz elbette lakin olur da aksilik cikarsa sperm dondurma dusunuyoruz, o dondugunde ben tedavuye devam edebileyim diye....
sormak istedigim su: simdi esim hastaneye gitti sperm ornegi verdi diyelim ve dondurdular. bu miktar acaba tek islem icin mi kullanililir? yani ikinci bir tup denemesi icin yeni sperm mi gereklidir? yani buna gore esimin misal 2,3 kere gidip dondurtma islemi mi yapmasi gereklidir?
Eger bu konuda fikri ya da bilgisi olan olursa minnettar kalacagim, sevgiler...

Arkadaslar merhaba,
oncelikle hepinize dokuz ay gobuslu gunler diliyorum :)))
benim danismak istedigim bir konu vardi.
yurtdisinda yasiyoruz ve bu bahar tup bebek dusunuyoruz. lakin esim sadece 15 gunlugune gelebilecek Turkiye'ye...
benim yumurta toplama tarihlerime denk getirecegiz elbette lakin olur da aksilik cikarsa sperm dondurma dusunuyoruz, o dondugunde ben tedavuye devam edebileyim diye....
sormak istedigim su: simdi esim hastaneye gitti sperm ornegi verdi diyelim ve dondurdular. bu miktar acaba tek islem icin mi kullanililir? yani ikinci bir tup denemesi icin yeni sperm mi gereklidir? yani buna gore esimin misal 2,3 kere gidip dondurtma islemi mi yapmasi gereklidir?
Eger bu konuda fikri ya da bilgisi olan olursa minnettar kalacagim, sevgiler...

MERHABA, Esinizden alinan spern mikatarina gore degisebilir ama yuksek ihtimal hem embriuo olusumdan hemde kalan sperm donduruluyor. Bende yurtdisinda yasiyorum esimle turkiyeye gittimizde aynen hem tedavide hemde kalan sperm dondurulmustu. Ama ben malesef Turkiyede aradimi bulamadim, ins. Size bebisinizi getirmeye vesile olur
Bana zor geldi, cunku gebelik olusirsa siddetle en az 3 ay dolana kadar orda durmanizi tavsiye ederim, bende gebelik olustu, yasadim ulkeye dondum haftasi degerim dustu ve aradimda doktor nasip degilmis, siz simdiden bilet bakina getirdi cok kizdim ve yaaadim ulkede devam ettim bebisime kavusma hayallarine :) ve dogru ksrar verdimmmi bugun cok daha iyi anliyorummm... ALLAH Yardimciniz olsun. Kesinlikle donduruluyor. Ins. Ilk denemenizde mutlu bir haberle bebisinizi kucagijiza alirainiz

MERHABA, Esinizden alinan spern mikatarina gore degisebilir ama yuksek ihtimal hem embriuo olusumdan hemde kalan sperm donduruluyor. Bende yurtdisinda yasiyorum esimle turkiyeye gittimizde aynen hem tedavide hemde kalan sperm dondurulmustu. Ama ben malesef Turkiyede aradimi bulamadim, ins. Size bebisinizi getirmeye vesile olur
Bana zor geldi, cunku gebelik olusirsa siddetle en az 3 ay dolana kadar orda durmanizi tavsiye ederim, bende gebelik olustu, yasadim ulkeye dondum haftasi degerim dustu ve aradimda doktor nasip degilmis, siz simdiden bilet bakina getirdi cok kizdim ve yaaadim ulkede devam ettim bebisime kavusma hayallarine :) ve dogru ksrar verdimmmi bugun cok daha iyi anliyorummm... ALLAH Yardimciniz olsun. Kesinlikle donduruluyor. Ins. Ilk denemenizde mutlu bir haberle bebisinizi kucagijiza alirainiz

bana nasil guzel bir mujde verdiniz inanamazsiniz...Aslinda biz zaten kesin donus yapacagiz ama esim benden bir yil kadar sonra donecek, ben is nedeni ile erken donmek durumundayim...Esimin tedavi icin iki kere gelmesi mumkun degildi....Yazdiklarinizdan anlasilacagi uzere iki uc kere deneme sansim olabilecek...
ilk dusuk icin uzuldum...benim de iki dusugum var dogal gebelikten...yalniz yasadiginin gercekten bir sansizlik oldugunu ve bunun tedavi oldugun merkez ya da doktorunla ilgili oldugunu sanmiyorum cunku diyorum ya dogal gebeliklerde de yasanan bir durum bu...ya da acaba agir bir seyahate ciktinizda tutunmayi mi engelledi bilemiyorum...Ama cok sukur ki bebeginize kavusmussunuz...Insallah ikincisi de gelir...
tekrar tekrar ayrintili mesajiniz icin cokcok tesekkkur ediyorum...

tabiki ise yarayacak bak gor:) ya bide hamile olursak bu niknamelerle aserecez vallahi bak canim cupcake istedi simdi:))oncekinde kac tane transfer yapilmisti canim ve akliteleri neydi? gerci bunlar tek baslarina belirleyici degil ama..

Bak ben o açıdan hiç düşünmemiştim yaa gebelerin canı çekerse kıyamam ben onlara :44:
Cnm bana taze embriyo transfer yapılmadı direk donduruldu türkiyede genelde ilk tüp bebek tedavisinde 1 tane transfer yapılıyor ben iki istemiştim ama olmadı :KK50: Bu sefer de iki tane istiyorum ama sanırım ikincidede pek sıcak bakmıyorlar kısmet bakalım ...
Benim ve eşimin hiç bi problemi yok ama 4 senedir hatta 5 sene olacak çocuğumuz olmuyor neden olmuyor pek bilmiyorum benim pıhtı sorunum var ama yüksek değil doktorum onunla ilgili önlem almıştı transferden sonra göbekten iğne oldum hergün aspirin içtim ama yin olmadı yine olmadı sözde embriyolarımda iyi dendi sonuç kimyasal gebelik :KK43:
Sizde sorun yoktur inşallahhh ? Seninde 2. Denemendi dimi cnm

Çok şükür ağrı olmadı bugün 13.gün azalmaya başladı inşallah yarın biter
Cnm sence bir dahaki adetimde uzun sürermi ? Bu ay adetim uzun sürdü herhalde ikinci adetim geç olur gibi sözde tedaviye kadar doğal yollarda denicektim kısmet olmayacak :KK43:

canım benim adetlerim düzenli omadığı için hatırlayamadım nasıldı düşükten sonra ki adetim.inşaALLAH Rabbim sana kolay yollardan gönderir bebeğini:KK16::KK16::KK16::KK16:

yok canim ya nerdeee az oncede yazdim sadece bir deneme icin suana kadar 12 bin dolar harcadik (ikinci donmus denemesi bedava olacak bu fiyatin icinde buda bizim klinigin rekabet ortaminda musteri cekmek icin kullandigi bir taktik) devlet hicbir sekilde desteklemiyor..saglik sigorta sistemi berbat..TR daha guzel valla keske gelebilsem:) aayyy hadi insallah guzel haberler vereceksin bize bu defa canim, zamani gelmistir artik insallah bebisine kavusmanin..calismalar tam gaz asagida desene:) az kaldi guzel haberlerinizeeee

canım tüp bebek demek ki dünyanın hangi ülkesinde olursak olalım büyük bir sektör nasıl olsa kaç parada isteseler vereceğiz ne diyim Rabbim sabrımızı artırsın sonunda selamete erdirsin inşaALLAH:KK55::KK8::KK55::KK8::KK55::KK8:

Hakkımızda hayırlısı cnm tek çift farketmez anne olmak nasip olsunda başka ne isteriz
Transfer gününede az kalmış benimde şubatın sonu yada martın başlarında tedavim başlıcam allahın izniyle önce senden güzel haberler alıcaz sonra ben güzel haberi vericem hayatımda ilk defa kendimle ilgili olumlu bişi yazdım :))))

canım yaaa tabiki pozitif olcağız.:KK76::KK76::KK76::KK76::KK76:tedaviden önce moral süper olmalı.:KK24::KK24::KK24::KK24:sonu güzel olsun:KK49:

kalbimdesin,,, canımın içi inşallah Rabbim bu kez sağlıkla kucağına almayı nasip eder inşallah Allah tamamına erdirir inşallah artık güzel günleri gör inşallah bitanem... çok üzüldüm düşük gerçekten çok can yakıcı bi durum ama güçlendiriyo acılar bizi... inşallah bu son tedavinde kavuşursun miniğine canım... bende 4. denememe 3-ay sonra falan başlayacağım Allah nasip ederse bitanem... artık bebek görünce dayanamıyorum sevemiyorum bile çok üzülüyorum bu duruma hepimiz böyle hissetmekten kurtuluruz inşallah... bebeklerimiz meleklerimiz inşallah gelir ve bu kez terk etmez inşallah sağlıklı bebişler olsun inşallah...

Teşekkür ederim canim sende inşallah müjde verirsin bize Rabbim sağlıkla hayirlisi ile :)

canlarım benim inşaALLAH hep beraber müjdeli haberlerimizi veririz.Rabbim hiç birimizin kucağını boş bırakmasın:KK16::KK16::KK16::KK16:

Bak ben o açıdan hiç düşünmemiştim yaa gebelerin canı çekerse kıyamam ben onlara :44:
Cnm bana taze embriyo transfer yapılmadı direk donduruldu türkiyede genelde ilk tüp bebek tedavisinde 1 tane transfer yapılıyor ben iki istemiştim ama olmadı :KK50: Bu sefer de iki tane istiyorum ama sanırım ikincidede pek sıcak bakmıyorlar kısmet bakalım ...
Benim ve eşimin hiç bi problemi yok ama 4 senedir hatta 5 sene olacak çocuğumuz olmuyor neden olmuyor pek bilmiyorum benim pıhtı sorunum var ama yüksek değil doktorum onunla ilgili önlem almıştı transferden sonra göbekten iğne oldum hergün aspirin içtim ama yin olmadı yine olmadı sözde embriyolarımda iyi dendi sonuç kimyasal gebelik :KK43:
Sizde sorun yoktur inşallahhh ? Seninde 2. Denemendi dimi cnm

bende ayni durumdayim canim, hic taze transfer yapilmadi dondurulmusu bekliyoruz, nerdeyse 2 senedir korunmuyoruz bizde, hic gebelik olusmadi, esimin sperm degerleri cok dalgali, morfoloji bozuk 1. derece varikoselden olabilir dedi doktor, birde sonradan ogrendikki tek tarafli gec inmis testis ameliyati olmus cocukken oda etkileyebiliyormus..bende simdilik bir sorun gorunmuyor..cok fazla yumurta toplanmadi ama 6 yumurtadan en sonunda 2 tane embiryo blastosist seviyesine gelebildi ve donduruldu..ilk denemem yani ve de son olur insallah..Allah herkesin muradini versin tez zamanda insallah..dilerim sizde biran evvel bebisinize kavusun canim..bebe aspirirnini bende iciem her ihtimale karsi tarsnferim yapilmadan 1-2 gun once baslayayim diyorum..

kızlar bu 3.hakla ilgili bilgisi olan varmı çıkartıldımı yasalaştımı ben iki defa hakkımı kullanmıştım sigorta hastanesinde 3çocuk yapın diyolar olmayanlara kısıtlama getiriyorlar off bugün gene bunalımlardayım insanların düşüncesizlikleri bunaltıyor beni her görenin sen neden hala çocuk yapmıyorsun demesi çıldırtıyor beni yaşlılar heyeti dün toplanmış bana biz desturu verdik 2014 te sen çocuk doğur diyorlar kimseye olmadığını söylemedim ama buda beni dahada yıpratıyor Rabbim herbirimizin kucaklarını doldursun

Son düzenleme:
kızlar bu 3.hakla ilgili bilgisi olan varmı çıkartıldımı yasalaştımı ben iki defa hakkımı kullanmıştım sigorta hastanesinde 3çocuk yapın diyolar olmayanlara kısıtlama getiriyorlar off bugün gene bunalımlardayım insanların düşüncesizlikleri bunaltıyor beni her görenin sen neden hala çocuk yapmıyorsun demesi çıldırtıyor beni yaşlılar heyeti dün toplanmış bana biz desturu verdik 2014 te sen çocuk doğur diyorlar kimseye olmadığını söylemedim ama buda beni dahada yıpratıyor Rabbim herbirimizin :KK49: kucaklarını doldursun

bende ayni durumdayim canim, hic taze transfer yapilmadi dondurulmusu bekliyoruz, nerdeyse 2 senedir korunmuyoruz bizde, hic gebelik olusmadi, esimin sperm degerleri cok dalgali, morfoloji bozuk 1. derece varikoselden olabilir dedi doktor, birde sonradan ogrendikki tek tarafli gec inmis testis ameliyati olmus cocukken oda etkileyebiliyormus..bende simdilik bir sorun gorunmuyor..cok fazla yumurta toplanmadi ama 6 yumurtadan en sonunda 2 tane embiryo blastosist seviyesine gelebildi ve donduruldu..ilk denemem yani ve de son olur insallah..Allah herkesin muradini versin tez zamanda insallah..dilerim sizde biran evvel bebisinize kavusun canim..bebe aspirirnini bende iciem her ihtimale karsi tarsnferim yapilmadan 1-2 gun once baslayayim diyorum..

Sıkı sıkı tutunurlar hiç bırakmazlar inşallah cnm
Doktorum bana transferden sonra hergün 1 tane kullan demişti
Şimdi tedaviye başlamama daha var ama doktorum yine içe bilirsin dedi düzenli olarak içiyordum sonra kimyasal gebelikten dolayı kanamam çok uzun sürdü içimden içmek gelmedi ama bugünden itibaren coraspirin kullanmaya başladım cnm birde yanındal folibol içiyorum sende içiyormusun cnm bebek için yararlı

kızlar bu 3.hakla ilgili bilgisi olan varmı çıkartıldımı yasalaştımı ben iki defa hakkımı kullanmıştım sigorta hastanesinde 3çocuk yapın diyolar olmayanlara kısıtlama getiriyorlar off bugün gene bunalımlardayım insanların düşüncesizlikleri bunaltıyor beni her görenin sen neden hala çocuk yapmıyorsun demesi çıldırtıyor beni yaşlılar heyeti dün toplanmış bana biz desturu verdik 2014 te sen çocuk doğur diyorlar kimseye olmadığını söylemedim ama buda beni dahada yıpratıyor Rabbim herbirimizin :KK49: kucaklarını doldursun

Ne kadar çok cahil insanlarımız var onlara ne,niye karışıyorlar anlamıyorum
Ayıp denen bişi var sorulurmu niye bebek yapmıyorsun diye bende böyle insanlara çıldırıyorum :KK19:

Sıkı sıkı tutunurlar hiç bırakmazlar inşallah cnm
Doktorum bana transferden sonra hergün 1 tane kullan demişti
Şimdi tedaviye başlamama daha var ama doktorum yine içe bilirsin dedi düzenli olarak içiyordum sonra kimyasal gebelikten dolayı kanamam çok uzun sürdü içimden içmek gelmedi ama bugünden itibaren coraspirin kullanmaya başladım cnm birde yanındal folibol içiyorum sende içiyormusun cnm bebek için yararlı

bende complete OB diye bir vitamin iciyorum burda onaylanan bir vitaminmis bu normal fiyati 1 aylik 100 dolardan fazla heralde iyididir diye dusunuyorum..baskada bisi icmiyorum valla..bebek aspirirnine transferden 1-2 gun oncce baslicam dedigim gibi canim...

canım bende bu konudan muzdarip oldum.3.hak yasalaşmamış.bakanın ağzından çıktı ama ufukta öyle birşey yokmuş canım:KK14:amin canım bu yolda uğraşan hepimize ALLAH hayırlı sağlıklı kolay yollardan gelen evlatlar nasip etsin:KK16::KK16::KK16:

bende complete OB diye bir vitamin iciyorum burda onaylanan bir vitaminmis bu normal fiyati 1 aylik 100 dolardan fazla heralde iyididir diye dusunuyorum..baskada bisi icmiyorum valla..bebek aspirirnine transferden 1-2 gun oncce baslicam dedigim gibi canim...

Cnm vitamin ben de içiyordum inşallah herşey güzel olur yüzümüz bebek haberleriyle güler inşallahhhh :emir_bebek::KK16:

Son düzenleme:
X