bu arada ayperisi senden sinirimi çıkarıyor değilim..
yanlış anlama, bu konularda çok saptırılma var..
sanki kuran saça başa bakıyo, hatipoğlu da buna kalkıyo yok günah yok geçmez diyo..
iran mı olalım?
din medeni bişey o kadar kısıtlamalı bişey değil..
Kuranı okuyan öyleymiş böyleymiş demiyo..
biliyo neyin ne olduğunu..
o yüzden takmayın bayanlar istediğiniz renge boyayın saçınızı..
renk sınırlaması yok..ben görmedim öyle bişey..
din de öcü değil her hareket hata olcakmış diye korkmaya gerek yok..
Selam, dediklerine katiliyorum..Kuranin disinda kaynak yoktur..kesin ve net sekilde ALLAH bunu kuranda bildiriyor..Kuran ile hükmetmeyen, yani kuran ile hüküm ve kararlarini vermeyenler kafirdirler diyor..
maide 44 ALLAHIN kitabi ile hükmetmeyenler kafirdirler diyor..Bakara 79- Elleriyle (bir) Kitap yazıp sonra onu az bir bedel karşılığında satmak için "Bu Allah katındandır" diyenlere yazıklar olsun! Elleriyle yazdıklarından ötürü vay haline onların! Ve kazandıklarından ötürü vay haline onların!Furkan 29-“Andolsun, Kur’an bana geldikten sonra beni ondan o saptırdı. Zaten şeytan insanı yardımcısız bırakıverir.”Furkan,1-2) Elif lâm râ; bir kitaptır bu ki âyetleri, delillerle sağlamlaştırılmış, sonra apaçık bildirilmiştir, hüküm ve hikmet sâhibi olan ve her şeyden haberdâr bulunan Tanrı katından inmedir.Bu kitap, Allah'tan başkasına kul olmamanız içindir. Muhakkak ki ben, O'ndan sizin için bir uyarıcı ve müjdeciyim.5:67 - Ey şanlı Resul! Rabbinden sana indirileni tebliğ et! Eğer bunu yapmazsan O'nun peygamberlik görevini yapmamış olursun. Allah seni insanlardan korur. Doğrusu Allah, kâfirler toplumunu doğru yola iletmez.27:92 - "Ve Kur'ân'ı okumam emredildi." Artık kim doğru yola gelirse, yalnız kendisi için gelmiş olur; kim de saparsa ona de ki: "Ben sadece uyarıcılardanım."46:9 - Ey Muhammed! De ki: "Ben Peygamberlerin ilki değilim. Bana ve size ne yapılacağını da bilmem. Ben ancak bana vahyedilene tabi oluyorum. Ben ancak apaçık bir uyarıcıyım.
Kuranda toplam 6326 ayet var..noktasi ve virgüllerini degistirdigimizde yuvarlak hesap 6400 ayettte diyebiliiriz...
Kuran temiz bir akil ile anlayarak okunmasi gereken bir kataptir..yukaridaki ayetleri paylastim..Muhammet kurani okumakla emrolundu..Muhammet emir indiremez kaldiramazda..emirleri sadece ALLAH indirir ve kaldirir diyor..Ayetlerdede görüldügü gibi muhammet vahiye tabidir.. o vahiyi bize bildirmekle yükümlüdür..ALLAH tüm ayetlerinde kurani temiz bir akil ile düsün diyor..
KAMER SÛRESİ
(17) Andolsun biz, Kur'anı düşünüp öğüt almak için kolaylaştırdık. Var mı düşünüp öğüt alan?
KAMER SÛRESİ
(22) Andolsun biz, Kur'anı düşünüp öğüt almak için kolaylaştırdık. Var mı düşünüp öğüt alan?
KAMER SÛRESİ
(32) Andolsun, biz Kur'anı, düşünüp öğüt almak için kolaylaştırdık. Var mı düşünüp öğüt alan?
KAMER SÛRESİ
(40) Andolsun, biz Kur'an'ı düşünüp öğüt almak için kolaylaştırdık. Var mı düşünüp öğüt alan?
HADÎD SÛRESİ
(17) Bilin ki Allah, yeryüzünü ölümünden sonra diriltmektedir. düşünesiniz diye gerçekten, size âyetleri açıkladık.
Kuranda cok fazla düsün aklini kullan yoksa pislik yagdiririm diyor ALLAH yunus süresi 100 cü ayetinde..
baska bir ayette, yoksa kurani muhammetmi uydurdu diyorlar?? hayir bu ALLAHIN kitabidir ve siz bu kurandan hesaba cekileceksiniz diyor..buraya 6400 ayeti yazmam mümkün degil tabiki...
Fakat kurandan hesaba cekilicegiz ve ALLAH temiz bir akil ile düsün acikladim kurani diyor..ayetleri dikkatli yavas okuyun diyor yine baska ayette...
yani ayetleri yine ALLAH ayetler ile acikliyor..Bukuranda hicbirseyi esik birakmadim diyor ALAH ...enam 38 ci ayetinde..eksik degildir diyor..ne kadarda az düsünüyorsuniz??? diyor HAKKA SÜRESI 42 ci ayetinde..Kuran bereketli bir kitaptir,onu sana indirdikki baglantili ayetleri ile düsünsünler temiz akil sahipleri ibret alsinlar diye diyor...sad süresi 29 ve 38 de..casiye 25 ve 45 te aynen söyle diyor ALLAH..kendi istek ve hevasini din yapani gördünmü?? ALLAH bunlari sapik saymistir diyor..sapiklardir diyor..
Ayetlerimize karşı inkara sapanları şüphesiz ateşe sokacağız. Derileri yanıp döküldükçe, azabı tatmaları için onları başka derilerle değiştireceğiz. Gerçekten, Allah, güçlü ve üstün olandır, hüküm ve hikmet sahibidir. (Nisa Suresi, 56)
Ateşin üstünde durdurulduklarında onları bir görsen; derler ki: "Keşke (dünyaya bir daha) geri çevrilseydik de Rabbimiz'in ayetlerini yalanlamasaydık ve mü'minlerden olsaydık." (En'am Suresi, 27)
Kuran ayetlerinin sagina soluna yanina baska kitaplari baska kisilerin yazdiklari seyleri dinmis gibi korsaniz zaten ALLAH ayeltrrinde kafirdir diyor onlara...sura süresi 9 cu ayetinde; ALLAHI birakipta baska evliyalarmi edindiler?? hayir veli sadece ALLAHTIR DIYOR...
Hakka süresi 44 ve 46 (44-46) Eğer o Muhammed, Kendi kafasindan baska sözler uydurmus olsa idi, Biz onu bir kuvvetle yakalardık, sonra onun şah damarını koparırdık.
Muhammet kurani okumakla emrolundu..islam dini ALLAHIN dinidir..muahmmetin degilki kafasina göre emir getirsin kaldirsin..ayetleri baglantilari ile düsününce bu hakikat cikiyor ortaya..Muahmmet mustafa kurana vahiye tabidir..ve kurani okumakla emrolunmustur..fakat malesef muhammet mustafanin peygamberimizin ölümünden 250 sene sonra birileri cikip kitaplar yazmaya baslamis..peygamberin demedigi ve söylemedigi seyleri bunlari muhammet dedi diye, peygambere iftira kitaplari yazmislar..
adininda hadis kitaplari koymuslar...KURANA BAKMANIZ GEREKIR...eger o hadisi kuran dogrulamiyorsa yalandir ve peygambere atilmis iftiradir bu...
ÖRNEK; yine uydurma bir hadiste söyle diyor..cennet annelerin ayaklari altindadir diyor...KURANA BAKALIM ALLAH CENNETI KIMSENIN AYAGININ ALTINA VERMIYOR! o kadar ucuz degil...
ikinci uydurma hadis; kadinlarin cogu cehhennemliktir diyor yine uyduruklari hadislerde...ALLAH KURANDA NE DIYOR PEKI??
günahin seni sarip sarmaladiginda ister erkek isterk kadin cehhennemliksin diyor...
soruyorum o uydurukcu hadiscilere...ulan iki daika önce cenneti annenin ayaginin altina verdin,iki dakika sonra ayni kadini cehhenme attin..nasil oluyor bu??
anne olmayan kadin yok denecek kadar azdir..o zaman tüm kadinlar cennetlik...ama ikinci uydurma hadiste diyorlarki kadinlarin cogu cehnennemliktir diyorlar..nasil oluyor bu??
yani KURAN CELISMEZ! ama uyduruduklari hadisler celisir carpisir..ve akil ile alakasi yoktur..EY TEMIZ AKIL SAHIPLERI DÜSÜNMÜYORMUSUNUZ?? NEDE AZ DÜSÜNÜYORSUNUZ DIYOR ALLAH KURANDA?? ve aklini kullan diyor..
AYETTE KURANDA birsey yok ise yoktur...
sacini ister mavi yap ister kizil...istr yesil yap ister kazit..ALLAH sana birsey demez..
ama hacilar hocalar yobazlar aninda bir hadis uydurur ve bunu muhammet dedi der ve seni inandiriri o hadise..sende korkudan inanirsin eyvah imanim kaybolmasin diye...
yani ALLAHIN AYETTE DEDIGI GIBI, bilmeden diyor, bilgi beyindedir, bilmeden pesine düstügün deyden hesaba cekilceksin diyor okadar..
KURANA DAYANMADAN konusanlarin vay hallerine diyor ayet...
hadislerin yüzde 99 u yudurmadir..ve eger o hadislere inanmazsan seni kafir ilan ediyorlar..ve hadislere bakinca KURANA ZID O HADISLER...yani eger bir hadise inanacaksaniz acin kurani bakin varmi kuranda o hadis, yokmu diye.. varmi yokmu diye??
aKuranda yoksa uydurmadir..
slinda olay bundan ibarettir..ve o kuran senin benim herkesin kitabi..ve siz bu kurandan hesaba cekilceksiniz diyor...
kendi elleriyle yazipta bu dindir diyenler vay onlarin haline diyor..
hadis kitaplarini kimler yazdi?? insanlar...ne zaman?? muhammedin ölümünden 250 sene sonra..peki ALLAH KURANDA NE DIYOR??
KENDILERINE OKUNAN KURAN YETMEDIMI ONLARA??? diyor... sen onlarin hosuna gitmeyen bir ayet okudugunda git degistir diyorlar sana, muhammet bu kitap senin degilki destiresin diyor ayette..
Muhammet sen onlara kurana uy dersin onlar ise git degistir derler..kuran senin degilki destiresin diyor..
yani eger biraz kurana inaniyor iman ediyoraaniz KURANI ALLAHA SIGINARAK ANLAMLARI ILE OKUYUN...30 ayri meal var suan nette 30 ayri meallere bakarak, ve ALLAHA SIGINARAK TEMIZ BIR AKIL ILE OKUYUN...
yoksa her pislige dindir diye inandiracaklar..
A’RAF 3. Rabbinizden size indirilene (Kur’an’a) uyun. O’nu bırakıp da başka dostların peşlerinden gitmeyin. Ne kadar da az öğüt alıyorsunuz! 10:15 - Böyle iken, âyetlerimiz, kesin birer belge olarak kendilerine okunduğu zaman, o bizimle karşılaşmayı ummayanlar, "Bundan başka bir Kur'ân getir veya bunu değiştir." dediler. De ki, "Onu kendiliğimden değiştiremem, benim açımdan bu olacak bir şey değildir. Ben ancak bana vahyolunana uyarım. Rabbime isyan edersem, şüphesiz büyük bir günün azabından korkarım."
15:1 - Elif, Lâm, Râ. Bunlar kitabın ve apaçık bir Kur'ân'ın âyetleridir.
15:87 - Andolsun ki, biz sana tekrarlanan yedi âyeti (Fatihayı) ve yüce Kur'ân'ı verdik.
15:91 - Onlar, Kur'ân'ın bir kısmına inanıp bir kısmına inanmayarak onu kısım kısım böldüler.
17:9 - Şüphesiz ki bu Kur'ân, insanları en doğru ve en sağlam yola iletir ve salih amel işleyen müminlere büyük bir ecir olduğunu müjdeler.
17:41 - Biz, bu Kur'ân'da akıllarını başlarına almaları için türlü şekillerde (ikaz ve ihtarı) açıkladık. Fakat bu açıklamalar ancak onların nefretini artırmıştır.17:88 - Ey Muhammed! De ki: "Yemin olsun, eğer insanlar ve cinler bu Kur'ân'ın benzerini getirmek üzere toplansalar ve birbirlerine yardımcı olsalar bile, yine onun bir benzerini meydana getiremeyeceklerdir."
17:89 - Yemin olsun ki biz bu Kur'ân'da insanlar için çeşitli misaller vermişizdir. Yine de insanların çoğu inkârlarında ısrar ederler.
17:106 - Sana Kur'ân'ı verdik ve onu insanlara sindire sindire okuyasın diye (kısımlara) ayırdık ve biz onu yavaş yavaş indirdik.
18:54 - Şüphesiz biz, bu Kur'ân'da insanlara çeşitli mânâları türlü misallerle açık olarak verdik. İnsan ise, her şeyden çok mücadelecidir.25:30 - Peygamber dedi ki: "Ey Rabbim! Kavmim bu Kur'ân'ı terketti...
SON AYETE BAKIN! muhammet Allahane diyor?? Raabim benim kavmim kurani terk etti diyor...
TERK ETMEDIKMI PEKI???? evet terk ettik malesef..
nerde hadis kitabi ilmihal varsa ,haci hoca varsa dinliyoruz...ama kurana bakiyormuyuz bu adamlar dogrumu anlatiyor yanlismi diye?? ?? ayet dogru..kuran terkedildi..kimse dönüpte kurana bakmiyor..
neden?? sen ne anlarsin kurandan apatalsin diyorlar! ALLAH ISE AYETTE SÖYLE DIYOR;;
ALLAH insani yaratti ve fitratina yaratilisa göre kitabi indirdi...
yani aklina kapastiene fitratina yaratilisina göredir bu kitap diyor..
ANLAYAMACAGIMIZ BIR KATABI ALLAH KULLARINA INDIRMEZ..ayette acik net söylüyor..
ama yobazlar hacilar hocalar sen anlamaszin diye kurana dookunturmuyorlar bile...ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN INSALLAH..
KURANI ANLAYARAK ALLAHA SIGINARAK OKUYAN HERKES O AYETLERIN SAGLAMLIGINI VE ADALETINI DOGRULUGUUNU IDIRAK EDER...selamlar herkese..