• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dolaylı yoldan nasıl anlatabilirim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Abisi değil kardeşi. Eşimle konuşuyorum şimdi ama eşim yapacak birşey yok gelirlerse birlikte gideceğiz sıkışarak diyor.
Kusura bakmayın ama eşinize sinir oldum. Eş de olsa emri vaki yapmamalı.
Benim eşim de böyledir, başkasına ayıp olmasın diye yapılan şeylerin acısını hep kadınlar çekiyor.
Eşlere ayıp olur mu düşünen yok.

Ya eşimin bana onca ettiği laftan sonra aramışım ne aramamışım ne. Yani ben arasam da onca şey söylesemde sülalecek beni kötüleyecek ve eşim bana misilleme yapacak, aileme karşı kullanacak koz olarak. Yani artık bu kadar düştü yani gözümde. Beni aile olarak bile görmüyor dedim ya size. Onun çekirdek ailesi yengesi kardeşi yeğenleri annesi babası, ben bu ailede yokum. Ona göre ben onları benimseyememişim. Arabayı da satacakmış. Benimle bir plan yapamıyormuş, bir şey alamıyormuş. Bi dikili ağacımız vs yokmuş. Ben çok kötü biriymişim, bencilmişim onlar herşeye rağmen gelmeye razı yani.
Ağac dikmişte sizmi sökmuşsünuz.
Ailenizin bütün bu olanlardan haberi varmi diyecegim yok diyeceksiniz sanirim

Bu kadar lafın üstüne ayarlayıp idare edip gideceğim varsa da gitmem ben. Sonra konuştum hakaret ettim bak nasıl dediğimi yaptırdım olacak adı. Ve bundan sonra hiçbir isteğinizin sözünüzün kıymeti kalmayacak.

Kusura bakmayın ama eşinize sinir oldum. Eş de olsa emri vaki yapmamalı.
Benim eşim de böyledir, başkasına ayıp olmasın diye yapılan şeylerin acısını hep kadınlar çekiyor.
Eşlere ayıp olur mu düşünen yok.
Ben de çok sinir oldum ve kendimi çok yalnız hissediyorum. Beni tek mutlu eden şey kızım şuanda. Normalde çok ama çok üzgünüm ama mırıldanıp yüzüme gülücük atması beni koşulsuz sevmesi ve onun için herşey olmam beni mutlu ediyor.

Ama eltimin canına minnet kendisi gider. Şuan eltim onun gözünde on numaradır kesin. Ondan iyisi benden kötüsü yoktur.
Eltiden önce eşi halletmeniz lazım. Eşiniz kendi ailesinden önce başka şeylere öncülük veriyor asıl sıkıntı burda.eşyamız çok bebeğin oto koltuğu var çıkaramam diyip kestirip atacaktı

Ağac dikmişte sizmi sökmuşsünuz.
Ailenizin bütün bu olanlardan haberi varmi diyecegim yok diyeceksiniz sanirim
Yok, ailem duysa çok üzülür. Bir daha yüzüne bile bakmazlar, babam abimden çok ilgilenşyo ve çok değer veriyor damadına ama bunları duysa soğur, uzaklaşır.

Eltiden önce eşi halletmeniz lazım. Eşiniz kendi ailesinden önce başka şeylere öncülük veriyor asıl sıkıntı burda.eşyamız çok bebeğin oto koltuğu var çıkaramam diyip kestirip atacaktı
Eşyamız çok vs dediğinde kardeşi biz eşyaları başka araçla göndereceğiz, oto koltuk vs almayacağız demiş. Ya asıl sorun eşimim beni ailesi olarak görmemesi, onun ailesş yengesi kardeşi ve annesi babası, onlardan başka ailesi yok.

Yok, ailem duysa çok üzülür. Bir daha yüzüne bile bakmazlar, babam abimden çok ilgilenşyo ve çok değer veriyor damadına ama bunları duysa soğur, uzaklaşır.
İşte hep bundan.
Bizimkilerde es ailesi gibinat kosturuyordu ben ailelere yansitma taraftari degilim uzulmelerinden ziyade ben hoslanmiyordun bu durumdan.
Bir gun canima tak etti.
Madem senin sulalen her seyin icinde birde benim sulalem karissin isin icine diyip, abimi bir kez aradim.
Fazlasina gerek kalmadi zaten.
Bir daha neden burunlarini sokmamalari gerektigini anladilar.

Ee soğusun,neden hala ''aman ağzımızın tadı bozulmasın Ali Rıza Bey'' kafasındasınız ki anlamadım.Karşınızdaki adam sizin ağzınızın tadını her gün bozmayı biliyormuş.
Bazen bahanelere mi sığınıyoruz acaba diyorum.Olayın daha ileri gitmesinden mi korkuyorsunuz ? Şahsen bana şu lafları eden adamı annem babam daha az sevecek diye hiç üzülmem,basar giderim.Hadi sen de yengenle git memlekete der gönderirim.Ne bencili ya ? Küçücük arabaya o kadar kişi binilmesi doğru değil en başta,insanın bunu düşünmesi nasıl bencillik oluyor ? Böyle laflar ediyor siz de oturup kabul ediyorsunuz,bunun adı da yuva,bunun adı da saygılı damat öyle mi ?

Ön koltuğa değil. Arka cam kenarına sizin bebeği yanına yenge yengenin çocuklarda diğer yanına oturacak. Bebeğiniz kaç aylık.
Bebeğim 3 aylık olacak o zamanlar. İşte çocuk beni görmeden bensiz durmuyor en kötüsü de eltimşn kızları rahat durmjyor süreklş sevmek istiyorlar. Kucağındaki 1yaşındaki bebeği de severken gözünü çıkaracak kızımın. Diğeri de saçlarını vs çocuğun yüzüne sürerek seviyor. Çocuk arkada mahvolur.

Ee soğusun,neden hala ''aman ağzımızın tadı bozulmasın Ali Rıza Bey'' kafasındasınız ki anlamadım.Karşınızdaki adam sizin ağzınızın tadını her gün bozmayı biliyormuş.
Bazen bahanelere mi sığınıyoruz acaba diyorum.Olayın daha ileri gitmesinden mi korkuyorsunuz ? Şahsen bana şu lafları eden adamı annem babam daha az sevecek diye hiç üzülmem,basar giderim.Hadi sen de yengenle git memlekete der gönderirim.Ne bencili ya ? Küçücük arabaya o kadar kişi binilmesi doğru değil en başta,insanın bunu düşünmesi nasıl bencillik oluyor ? Böyle laflar ediyor siz de oturup kabul ediyorsunuz,bunun adı da yuva,bunun adı da saygılı damat öyle mi ?
Aile olmak bunu gerektiriyormuş. Bekarken gitmişim öyle şimdi onun ailesi olduğu için gitmiyormuşum.onun ailesini benimseyememişim. Şuan bebeğim uyuyor. Belki birazdan giyinip bebeğimşn çantasını da hazırlayıp annemlere giderim. Kafa dinlemek istiyorum kendisi ne yaparsa yapsın.

Aile olmak bunu gerektiriyormuş. Bekarken gitmişim öyle şimdi onun ailesi olduğu için gitmiyormuşum.onun ailesini benimseyememişim. Şuan bebeğim uyuyor. Belki birazdan giyinip bebeğimşn çantasını da hazırlayıp annemlere giderim. Kafa dinlemek istiyorum kendisi ne yaparsa yapsın.

Kendisi bilmiyor aile olmak ne demek,bir de size öğüt mü veriyor ? Bu kadar ailesine aşıksa evde otursaymış evleneceğine.Bu erkekler neden ailelerine tapmamızı istiyorlar anlamış değilim,bizimki aile değil herhalde öyle düşünüyorlar.

Kendisi bilmiyor aile olmak ne demek,bir de size öğüt mü veriyor ? Bu kadar ailesine aşıksa evde otursaymış evleneceğine.Bu erkekler neden ailelerine tapmamızı istiyorlar anlamış değilim,bizimki aile değil herhalde öyle düşünüyorlar.
Herşeyi mecbur olduğum için yapıyormuşum. Zorla, istemeden yapıyor be benimsemiş gibi davranmaya çalışıyormuşum filan filan.

Hanımlar çok sinirliyim, eşim bu gece kardeşine gitti, eve geç geldi, gelince konuyu yolculuğa getirdi, giderken de dönerken de bizle gelecekler dedi, birde anakucağı(otokoltuğu) bagajda gitse sen bebeği kucağında götürsen olmaz mı dedi bana ki, çok sinir oldum. Ve eşime söylendim. Kaynım eltimşn valizlerini başka araçla gönderecekmiş, eltim araba puset vs almayacakmış. Biede
Eşimle kavga ettik. Ben kötü oldum. Aile olmak bunu gerektirirmiş, bencilmişim. Onun ailesini benimseyememişim, bekarken 6 kişi bir arabada babamlarla gitmişim şimdi niye gitmiyormuşum vs vs neler neler dedi.
Bekarken meraklı değilsinizdir herhalde, evin kızı olarak mecbur kalmışsınızdır bir arabaya sığışmaya. Şimdi mecbur değilsiniz. Araba ikinizin ve çocuğunuz var. 🤦🏻‍♀️

Hanımlar çok sinirliyim, eşim bu gece kardeşine gitti, eve geç geldi, gelince konuyu yolculuğa getirdi, giderken de dönerken de bizle gelecekler dedi, birde anakucağı(otokoltuğu) bagajda gitse sen bebeği kucağında götürsen olmaz mı dedi bana ki, çok sinir oldum. Ve eşime söylendim. Kaynım eltimşn valizlerini başka araçla gönderecekmiş, eltim araba puset vs almayacakmış filan eşimle tartıştık. Biz bir aile olamamışız anlaşılan kızlar, benim ailem senin ailen olayına döndü. Ben mecburiyetten katlanıyormuşum, onları aile olarak benimseyememişim vs vs ben kendimi aileye kattıramamışım filan neler neler...

Babayım diye ortalıkta dolanmasın
Size defalarca konuşun dendi
Siz o bu şu diyip ertelendiniz
Onlar çoktan planı oturttular

Eltiniz sizin bebeğinizden daha önemliymiş demek ki
Bir kaza anında Allah korusun bebeğin vefat etmesi, arabadan fırlaması önemsiz, yeter ki eltinin minik totosu rahat etsin

Yerinizde olsam onları yollar gitmezdim
Hele bu teklif üzerine asla gitmezdim
O tarihte bende ailemi çağırır evde ailemle keyif yapardım

Ama içimden bir ses siz oto koltuğu olmadan gideceksiniz diyor

Bebeğim 3 aylık olacak o zamanlar. İşte çocuk beni görmeden bensiz durmuyor en kötüsü de eltimşn kızları rahat durmjyor süreklş sevmek istiyorlar. Kucağındaki 1yaşındaki bebeği de severken gözünü çıkaracak kızımın. Diğeri de saçlarını vs çocuğun yüzüne sürerek seviyor. Çocuk arkada mahvolur.
Bak güzelim ben o kadar lafı dedikten sonra gideceğim varsa da gitmem. Ha ama oldu da gitmeye karar verdin bebeği pusetsiz koymayacaksın. Eltine de çocuklarına puseti arasına otur ve çocuklarına da mukayet ol diyeceksin. Bebeğin durmasın bırak onların da rahatı bozulsun. Çocukların bebeğe müdahale ettiğini mi gördün durdur arabayı diyeceksin. Bebeği sakinleştirip yine aynı şekil oturacaksın. 10 dakika sonra yine mi ağladı yine durdur arabayı rahatlaştır çocuğunu. 10 dakika sonra durdur yarım saat emzir. 10 dakika sonra durdur altını değiştir. 2 çocukla eltinin de burnundan gelsin görsün bedava arabaya atlayıp seni kötü göstermeyi.

Bak benim de bazen eşime yeter ki sus diyip istediğini yaptığım olmuştur ama asla hakaretvari şeyler duymadım.Ama tekrar ediyorum bu lafları duyduktan sonra ben gitmemmmm .

Aile olmak önce eşini çocuklarını düşünmek demektir. Eşiniz sözlüğü açsın da aile neymiş bi baksın. Yüzsüz herif.

Çoğunluk sizi haklı bulmuş ama bence eşiniz haklı. Çok abartıyorsunuz. 3 aylık bebek uyur zaten. 5 saat yol. 10_12 saat olsa yine haklısınız diyecegim ama. Arabada erkek olsa emzirme sorun olsa sizin için yine neyse . siz eltinizden hoşlanmadığınız için böyle yapıyorsunuz bence. Onun kendi kız kardeşiniz olduğunu düşünsenize ben otobüste 2 çocukla perişan gitmesini istemezdim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back