• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dolaylı yoldan nasıl anlatabilirim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kimse yanına çanta almaz sadece üzerindeki kıyafetlerle gelir, çocuklardan bazılarını da bagaja yatırırsanız rahat bir yolculuk yapabilirsiniz.
Hb bir arabadan bahsediyoruz, bu kadar yolcuyu nasıl almayı planlıyorlar anlayamadım, daha oto koltuğu hayali kuruluyor.
Bizim de vardı ordan biliyorum. Oto koltuğu koyunca arkadaya zaten bir kişi oturabilir. Eşyalar vs ne olacak??
Siz arkaya oto koltuğunu yerleştirip öne de kendiniz oturun. Tüm eşyalarınızı da alın. Bırakın nasıl sığarlarsa sığsınlar.

Muhtemel oturma planı arkada konu sahibi, bebeği ve beş yaşındaki çocuk şeklinde olacak. Konu sahibi arkada çocuklarla perişan olurken elti önde bir yaşındakiyle keyfine bakacak.

Bebeğin arabasını da alacağım, evde köye götüreceğim fazlalık eşyaları da yanıma alacağım boş yerlere koyacağım. Ben çocukla önde oturmuyorum eltim nasıl otursun, o da çocuk emziriyor, eşimin yanında otururken emziremez. Mecbur o da arkaya oturacak. Öne bebek arabasını koyacağım bu arada😂bagaja da valizleri vs koyacağım.

Bebeğin arabasını da alacağım, evde köye götüreceğim fazlalık eşyaları da yanıma alacağım boş yerlere koyacağım. Ben çocukla önde oturmuyorum eltim nasıl otursun, o da çocuk emziriyor, eşimin yanında otururken emziremez. Mecbur o da arkaya oturacak. Öne bebek arabasını koyacağım bu arada😂bagaja da valizleri vs koyacağım.

Dikkat et de eşin bu eşyaları almayalım demesin :D

Araba küçük 3 çocuk var ,3 çocuğunda oto koltuğunda oturması gerekiyor. Valizleri geçtim onlar zaten hepsi arkaya oto koltuğuyla otursa zaten bir kisiye yine yer kalmaz.6 kişi küçük 5 kisilik arabaya zaten sığmaz söyleyin planlarini ona göre yapsınlar. O gün gelince tatsızlık olmasin.

Araba küçük 3 çocuk var ,3 çocuğunda oto koltuğunda oturması gerekiyor. Valizleri geçtim onlar zaten hepsi arkaya oto koltuğuyla otursa zaten bir kisiye yine yer kalmaz.6 kişi küçük 5 kisilik arabaya zaten sığmaz söyleyin planlarini ona göre yapsınlar. O gün gelince tatsızlık olmasin.
Onlara göre oto koltuğuna gerek yok 😂 öyleler eltim geçen sefer bebek arabasını bşle almamıştı kucağında taşıyordu her yere

Onlarla gitsenizde gitmesenizde orada bebek arabasi imkaniniz varsa arabayi goturmeyin bence.
Bizim aracimizda tipki sizinki gibi bebek beziydi bakim cantasiydi ivirdi zivirdi derken doluyordu araba tikabasa.
E donerkende aileler ister istemez cocuklarina bir seyler koymak istiyorlar esyalar kucagimizda geliyorduk resmen.
Eltinize degilde esiniz kayniniza durumu anlatsin.
Hepsini gectim 2 aylik bebekle nasil kucakta yolculuk yapmayi goze aliyor eltiniz onu anlamadim.
Araba minicik fren yapsa cocuk kucaktayken insan savrulacak gibi oluyor.

N’aptınız yolculuk işini
Gittiğimizde kaynımla ilgili kötü bir olay oldu hemde o gün malesef misafir çağırmış ve kızına doğum günü kutlaması yapmıştı. Konuyu o olaydan ötürü açamadım. Ama eltim laf arasında bizden önce gideceğini çaktırdı ama eşim hala bizle gelecek muhtemelen diyor ama eltimin gitmeme ihtimali de var çünkü kız kardeşi meme kanseriymiş vs o yüzden dedi, bense arabaya alacağım eşyaları düşünüyorum çünkü çok şey var ve eşim söylemese de ben eltime konuyu açacağım.

Hanımlar çok sinirliyim, eşim bu gece kardeşine gitti, eve geç geldi, gelince konuyu yolculuğa getirdi, giderken de dönerken de bizle gelecekler dedi, birde anakucağı(otokoltuğu) bagajda gitse sen bebeği kucağında götürsen olmaz mı dedi bana ki, çok sinir oldum. Ve eşime söylendim. Kaynım eltimşn valizlerini başka araçla gönderecekmiş, eltim araba puset vs almayacakmış filan eşimle tartıştık. Biz bir aile olamamışız anlaşılan kızlar, benim ailem senin ailen olayına döndü. Ben mecburiyetten katlanıyormuşum, onları aile olarak benimseyememişim vs vs ben kendimi aileye kattıramamışım filan neler neler...

Hanımlar çok sinirliyim, eşim bu gece kardeşine gitti, eve geç geldi, gelince konuyu yolculuğa getirdi, giderken de dönerken de bizle gelecekler dedi, birde anakucağı(otokoltuğu) bagajda gitse sen bebeği kucağında götürsen olmaz mı dedi bana ki, çok sinir oldum. Ve eşime söylendim. Kaynım eltimşn valizlerini başka araçla gönderecekmiş, eltim araba puset vs almayacakmış. Biede
Onlarla gitsenizde gitmesenizde orada bebek arabasi imkaniniz varsa arabayi goturmeyin bence.
Bizim aracimizda tipki sizinki gibi bebek beziydi bakim cantasiydi ivirdi zivirdi derken doluyordu araba tikabasa.
E donerkende aileler ister istemez cocuklarina bir seyler koymak istiyorlar esyalar kucagimizda geliyorduk resmen.
Hepsini gectim 2 aylik bebekle nasil kucakta yolculuk yapmayi goze aliyor eltiniz onu anlamadim.
Eşimle kavga ettik. Ben kötü oldum. Aile olmak bunu gerektirirmiş, bencilmişim. Onun ailesini benimseyememişim, bekarken 6 kişi bir arabada babamlarla gitmişim şimdi niye gitmiyormuşum vs vs neler neler dedi.

Hanımlar çok sinirliyim, eşim bu gece kardeşine gitti, eve geç geldi, gelince konuyu yolculuğa getirdi, giderken de dönerken de bizle gelecekler dedi, birde anakucağı(otokoltuğu) bagajda gitse sen bebeği kucağında götürsen olmaz mı dedi bana ki, çok sinir oldum. Ve eşime söylendim. Kaynım eltimşn valizlerini başka araçla gönderecekmiş, eltim araba puset vs almayacakmış. Biede
Eşimle kavga ettik. Ben kötü oldum. Aile olmak bunu gerektirirmiş, bencilmişim. Onun ailesini benimseyememişim, bekarken 6 kişi bir arabada babamlarla gitmişim şimdi niye gitmiyormuşum vs vs neler neler dedi.
Eşiniz saçmalamayı kessin bence o kadar saat kucakta minicik bebekle yol mu gidilirmiş. Kendisi şoför koltuğunda tuzu kuru tabi. Arabayı ben kullanayım sen bebekle git deseniz kabul edecek mi acaba. Asıl bencil onlarr siz değilsiniz. Bebekli gitmekle bebeksi gitmek aynı şey mi de bekarlığınıza laf ediyor hadsizce.
Bu konuya daha önce de mesaj yazdım. Geçen sene trafik kazası geçirdik ne olduğunu bile anlamadan takla attık. Çocuğum kucağımda olsa patlayan camdan fırlamış ölmüştü çoktan onu kurtaran oto koltuğuydu. İlla çok kıymetli yengesini koyamıyorsa otobüse onları götürsün sonra alsın sizi götürsün.
Ben bile sinir oldum bu ne biçim tavır ya resmen konuşmuş dolmuş gelmiş.
Bebek kucağımda gitmem kalanı ne yaparsa yapsın bitti diyeceksiniz. Ya da eltiyi arayıp eşiniz için o şoför koltuğunda olacağı için kafası basmıyor ben puseti bırakıp bebek kucağımda gelmiyorum sığarım dersen buyur gel diyecek yolu onlara da kendine de zehir edeceksin. Ya da herkesle kötü olurum kimse bebeğimin can güvenliğinden önemli değil bu şekilde gelmiyorum diyerek gitmeyeceksiniz.

Ama kesinlikle bebek kucakta gitmeyi seçenek olarak sunmayı asla kabul etmeyin bakın koltuğun önemini yaşamış birisi olarak söylüyorum sakın ama sakın bunu yapmayın.

Sizin eşiniz laftan anlamaz önemli olan sizin ne yapacağınız. İki aylık bebeği kucakta beş saat götürmeyi düşünen adama bişey anlatamazsınız. Araba zıp zıp zıplıyor bazen kasis vs o çocuğun kafası kapı koluna falan çarpsa ne yapacaksınız? Diğer çocuklar durmayacak ağlayacak. Klima cam sorun ya bebeğinizi hasta edeceksiniz yani bilmiyorum kucakta o kadar küçük bir bebeğin konforu gereksinimi sağlanmaz. Üzgünüm bana da pasif geldiniz sizi götürecekler o yola öyle yada böyle.

anlayamıyorum gerçekten. Net olun lütfen. Aranız bozulma pahasına da olsa eltinize ya da kaynınıza söyleyim. Saatlerce çocuklar kucakta yolculuk hiç güvenli değil. Ben 100 metre gideceksek bile 5 yaşındaki kızımı oturtuyorum koltuğuna ve planımızı da buna göre yapıyoruz yolculuklarda

Merhaba hanımlar,
1-2 ay sonra 3 haftalığına memlekete gideceğiz kendi aracımızla. Aracımız küçük hb araba. 2 aylık bir bebeğim var, giderken yanımızda bebek arabasını da almayı düşünüyoruz fakat bebek arabamız bagajda çok yer kaplıyor. Asıl sorun ise eltim ve 2 çocuğunun da bizimle birlikte gelme olasılığı çok yüksek, kaynım eşimle konuşurken sizinle gönderebilirim onları demiş ama eltimin de 1 yaşında ve 5 yaşında çocukları var. Eğer o da arabasını veya oto koltuğunu(anakucağı) alırsa arabaya ne valizimiz sığar ne de oturacak bir yer kalır. Onu da geçtim bebeğimi oto koltuğuna oturtsam da ben arkada oturmak zorundayım, 5 yaşındaki çocuğu öne se otutturamayız, ee eltiminde bebeği olacak kucağında o da öne oturamaz bebekle, ben de oto koltuğuyla öne oturamam onu da geçtim eltimin de valizi olacak, bagajımız 1 orta boy valizi ve küçük bir valizi anca alıyor, bebek arabasını da alırsak nasıl yaparız nasıl ederiz diye düşünüyoruz eşimle. Şimdi bebek arabasını almazsak olmaz 3 hafta boyunca her gittiğim yere bebeği kucağımda taşıyamam ki. İnşallah bizimle gelmesinler diye dua eder durumdayım. Hem 2 aylık bebekle arabada sıkış tıkış sıkıntı çekeceğiz. Eltimlere durumu çaktırsam mı yani dolaylı yoldan onlara gittiğimşz bir gün hissettirsem mi yoksa o günün gelmesini mi bekleyeyim? Yani 3 çocuk 3 yetişkin ve küçük araba çok zor yani. Onların da düşünmesi lazım. Yani valizlerimiz olacak, bebeğin çantası arabası vs o kadar küçük arabaya sığmaz yani düşünmeleri lazım. Köyde kendi annemlerde kardeşimin bebeğinin eski arabası duruyor acaba almasamda onu mu kullansam diyorum ama almasam bile arabada yer problemi var. Alsamda almasamda değişen bir şey olmayacak. Ve kaynım nedense eşi ve çocuklarıyla birlikte gitmiyor, yani o eşi ve çocuklarını tek gönderiyor, geçen sene de aynısını yaptı, bir yere gitmek istesek her gittiğimiz yere davet etmek zorunda kalıyoruz üzerimize yük oluyor çağırmasak ayıp olurmuş gibi oluyor. Eşim de kardeşine ayıp olmasın diye birşey diyemez. Ben çaktırsam mı acaba köye giderken arabayı da alacağız, 20 gün kalacağız filan diye. Ama söylemeden de onların düşünmesi lazım.
Canım ya gerçekten çok naziksiniz ama biraz fazla bu 😊 olacak iş var olmayacak iş var...Bir de konu açmışsınız dolaylı yoldan diye.. Neden dolaylı yoldan anlatacaksınız durum çok net değil mi zaten??

Hem bebek arabasını götürmesek diyorsunuz bebek arabası olmadan bebekle nasıl gezeceksiniz?? 2 günlük eşimle minik bir tatile geldik ve arabamız tamamen valiz, bebek arabası, ana kucağı ve kızımın ihtiyacı olabilecek herşey ile doldu.. 2 gün bile olsa arabasını iyi ki getirmişiz.. Benim kızım da 4 aylık gayet rahat ettik yoksa dışarıda nasıl gezeceğiz?o uyuyacak siz arabaya mı koyacaksınız dışardayken? O zaman sizde onunla beraber arabanın içinde bir tatil geçirmek zorunda kalacaksınız 🙈 ayrıca bebeği araba koltuğuna koyup siz önde gayet de rahat yolculuk yapabilirsiniz ben kızım doğdu doğalı hiç sorun yaşamadım bu konuda..

Direk telefon açıp " valizler ve bebeğin eşyaları olduğu için arabada yerimiz müsait olmayacak" diyeceksiniz bu kadar.. Bir de uzun uzun açıklamalar yapmışsınız çocuğu olan herkes sizi anlar inan ☺️

Başka çözüm kalmamış. Gitmeyecekseniz. Kimse benim çocuğumun can güvenliğinden kıymetli değil, yemişim ailesini diyeceksiniz, gitmeyeceksiniz. Kimle bozuşuyorsanız bozuşun. Eşiniz kıt beyinliyse siz mantıklı hareket edin. Çocuğunuzu düşünüyorsanız o yola çıkmamanız gerekir diye düşünüyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back