• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dolaylı yoldan nasıl anlatabilirim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yorumlarınıza bakılırsa tatilden ve arabadan çok daha ciddi sorunlarınız var.
Eşiniz ailenize sürekli laf söylüyormuş. Ailenizle ilgili şeyleri bundan sonra anlatmayın. Sürekli size karşı kullanıyor çünkü.
Bi de gitmek zorunda mısınız? Hadi alttan alın gidin derim ama zaten etmediği hakaret kalmamış. Değişen bir şey olmayacak gibi.
E gittiğiniz evde de rahat değilsiniz hergün sorun çıkıyormuş. O zaman gitmenin bi anlamı yok sanki.

Babayım diye ortalıkta dolanmasın
Size defalarca konuşun dendi
Siz o bu şu diyip ertelendiniz
Onlar çoktan planı oturttular

Eltiniz sizin bebeğinizden daha önemliymiş demek ki
Bir kaza anında Allah korusun bebeğin vefat etmesi, arabadan fırlaması önemsiz, yeter ki eltinin minik totosu rahat etsin

Yerinizde olsam onları yollar gitmezdim
Hele bu teklif üzerine asla gitmezdim
O tarihte bende ailemi çağırır evde ailemle keyif yapardım

Ama içimden bir ses siz oto koltuğu olmadan gideceksiniz diyor
Kesinlikle oto koltuksuz arabasız gitmeyeceğim. Bütün ailem de o tarihte köyde olacak ben burda tek kalacağım. 😔

Hanımlar çok sinirliyim, eşim bu gece kardeşine gitti, eve geç geldi, gelince konuyu yolculuğa getirdi, giderken de dönerken de bizle gelecekler dedi, birde anakucağı(otokoltuğu) bagajda gitse sen bebeği kucağında götürsen olmaz mı dedi bana ki, çok sinir oldum. Ve eşime söylendim. Kaynım eltimşn valizlerini başka araçla gönderecekmiş, eltim araba puset vs almayacakmış. Biede
Eşimle kavga ettik. Ben kötü oldum. Aile olmak bunu gerektirirmiş, bencilmişim. Onun ailesini benimseyememişim, bekarken 6 kişi bir arabada babamlarla gitmişim şimdi niye gitmiyormuşum vs vs neler neler dedi.

Eşin yingesi ve yeğenleriyle gitsin madem.
Ben olsam gitmezdim otururdum evimde.

Çoğunluk sizi haklı bulmuş ama bence eşiniz haklı. Çok abartıyorsunuz. 3 aylık bebek uyur zaten. 5 saat yol. 10_12 saat olsa yine haklısınız diyecegim ama. Arabada erkek olsa emzirme sorun olsa sizin için yine neyse . siz eltinizden hoşlanmadığınız için böyle yapıyorsunuz bence. Onun kendi kız kardeşiniz olduğunu düşünsenize ben otobüste 2 çocukla perişan gitmesini istemezdim.
Yav her bebek bir mi? Ben bebeğim evde uyumuyor diye iş yapamıyorum sürekli kucağımda veya sallayarak durdurmaya çalılıyorum. 15 dk lık bir yere giderken bşle ağlıyor siz hala 3 aylık bebek uyur diyorsunuz. Her bebek aynıydı zaten. Otobüsle gitmeyecek ki köye giden köylümüzün arabasıyla gidecek bu zamana kadar hep öyle gitti. Emin olun bizimle gittiğinden daha rahat gider. Onlara gittiğimizde bile bebek sürekli kucağımızda duruyor. Koltupa koyayımyatsın etrafa baksın diyebşlexeğiniz uysal bir çocuk değil malesef. 1,5 saatlik bir yere gittiğimiz de bile arabada yanımda annemle sıkıştım zor emzirdim sıkıldı ağladı kucağıma gelmek istedi. Eltimin bebeğş ama tam sizin dediğiniz gibi yerşnden kalkmayan ağlamayan uyuyan bebeklerdendi şimdi yürümeye başladığı için çok hareketli ve durmuyor.

Yorumlarınıza bakılırsa tatilden ve arabadan çok daha ciddi sorunlarınız var.
Eşiniz ailenize sürekli laf söylüyormuş. Ailenizle ilgili şeyleri bundan sonra anlatmayın. Sürekli size karşı kullanıyor çünkü.
Bi de gitmek zorunda mısınız? Hadi alttan alın gidin derim ama zaten etmediği hakaret kalmamış. Değişen bir şey olmayacak gibi.
E gittiğiniz evde de rahat değilsiniz hergün sorun çıkıyormuş. O zaman gitmenin bi anlamı yok sanki.
Ben anlatmıyorum ama annemler ona güvenip herşeyi yanında konuşuyorlar. Ama annemleri uyaracağım bu konuda.

Çoğunluk sizi haklı bulmuş ama bence eşiniz haklı. Çok abartıyorsunuz. 3 aylık bebek uyur zaten. 5 saat yol. 10_12 saat olsa yine haklısınız diyecegim ama. Arabada erkek olsa emzirme sorun olsa sizin için yine neyse . siz eltinizden hoşlanmadığınız için böyle yapıyorsunuz bence. Onun kendi kız kardeşiniz olduğunu düşünsenize ben otobüste 2 çocukla perişan gitmesini istemezdim.
Ya siz hiç 3 aylık bebekle yolculuk yaptınız mı? Bebekmiş de uyurmuş da erkek yoksa emzirilirmiş de. Her durumda arka koltukta 3 kişi olacak nerede nasıl emzirecek acaba! Babannem devrinden kaldınız herhalde. Sizin nesliniz tükenmedikçe konu sahibinin eşi gibiler tükenmeyecek çünkü onları siz yetiştiriyorsunuz!

Boyle durumlarda ben ya deveyi gutmeyi yada ortami terk etmeyi tercih ederim
Onde siz arkada bebek ortada elti yanda cocuklar olacak sekilde oturun. Her 10 15 dkda bir durun ve duruma cok uzuldugunuzu belli edin bebek bu durmadi iste fln diyin. Esinizden sikayetcisiniz ama bu yuzden adami bosamaya niyetiniz yoksa onu yaniniza cekmeyi bileceksiniz. Hem meydani bos birakip hem herseye miziklanan konumuna duserseniz olmazki tek sinir olan sizsiniz. Isler cok kotu bir noktaya gelmis bu saatten sonra ben gitmezdim. Eltim gelmesede gitmezdim tamamen vazgecerdim.
Ama en basta ancak oluru bu diyip 5 saatlik yolu mecburen 10 saate cikarip herkese bir gorev verir herkesi ben yonlendirirdim.
Bir daha gelecegi varsada gelmez.

Boyle durumlarda ben ya deveyi gutmeyi yada ortami terk etmeyi tercih ederim
Onde siz arkada bebek ortada elti yanda cocuklar olacak sekilde oturun. Her 10 15 dkda bir durun ve duruma cok uzuldugunuzu belli edin bebek bu durmadi iste fln diyin. Esinizden sikayetcisiniz ama bu yuzden adami bosamaya niyetiniz yoksa onu yaniniza cekmeyi bileceksiniz. Hem meydani bos birakip hem herseye miziklanan konumuna duserseniz olmazki tek sinir olan sizsiniz. Isler cok kotu bir noktaya gelmis bu saatten sonra ben gitmezdim. Eltim gelmesede gitmezdim tamamen vazgecerdim.
Ama en basta ancak oluru bu diyip 5 saatlik yolu mecburen 10 saate cikarip herkese bir gorev verir herkesi ben yonlendirirdim.
Bir daha gelecegi varsada gelmez.
Ay onlar bu yüzsüzlükle buna rağmen gelir. Dedim sürekli duracaksın tamam, zaten durmayacak mıydık diyor 🙄 duracak ama bu kadar çok durmayacak.

Ay onlar bu yüzsüzlükle buna rağmen gelir. Dedim sürekli duracaksın tamam, zaten durmayacak mıydık diyor 🙄 duracak ama bu kadar çok durmayacak.

Olan olmus artik dedigim gibi tek odak noktaniz bebek olsun sizde tek odak noktasi haline gelin elti surat asarsa ben kardesim gibi yardim istedim ama bak napti dersiniz

Ya siz hiç 3 aylık bebekle yolculuk yaptınız mı? Bebekmiş de uyurmuş da erkek yoksa emzirilirmiş de. Her durumda arka koltukta 3 kişi olacak nerede nasıl emzirecek acaba! Babannem devrinden kaldınız herhalde. Sizin nesliniz tükenmedikçe konu sahibinin eşi gibiler tükenmeyecek çünkü onları siz yetiştiriyorsunuz!
Evet yolculuk yaptım. Kızımda 12 saatlik mesafeye gittik bir kaç sefer. Oğlum da 2 yaşına yaklaştı onunla en uzun 6 saatlik mesafeye gittik . Bence bencil insanların nesli tükenmeli. Onları da senin gibiler yetiştiriyor🤦‍♀️

Evet yolculuk yaptım. Kızımda 12 saatlik mesafeye gittik bir kaç sefer. Oğlum da 2 yaşına yaklaştı onunla en uzun 6 saatlik mesafeye gittik . Bence bencil insanların nesli tükenmeli. Onları da senin gibiler yetiştiriyor🤦‍♀️
Yılda en az iki sefer en kısası 6 en uzunu 13 saat olan yolculuklar yapıyorum büyük oğlum 2 aylık olduğundan beri. Şu an biri 4.5 yaş biri 15 aylık iki evlat sahibiyim.

Ayrıca oto koltuğu sayesinde takla attığı trafik kazasında oğlu kurtulan bir anneyim.

Bir kadının eltisinin bi taraflarının rahatlığı için o yolu kucağında bebeğiyle gitmemesi bencillik değil evladının can güvenliği sebebidir. Asıl abisine lafını geçiremeyip karısına höt hötlenen adam bozuntusu bencildir.

Bu yolculuklarınızda hiç tehlike atlatmamış olmanız sizi haklı değil, şanslı yapar en fazla. Eğer güvenliksiz bir şekilde çıktığınız yolculuklarınızda kaza atlatsaydınız ve çocuklarınızın başına bir şey gelseydi burda tanımadığınız insanlara bencil diyemezdiniz. Asıl çocuklarınızı böyle tehlikelere attığınız için bencil sizsiniz. Çünkü kaza dediğiniz şey 5 saniye. 30 yıl başınıza bir şey gelmese ama sonrasında bir kere gelmiş olsa, önceden yaşadığınız 30 yıl silinir, o 5 saniye kalır aklınızda.

Yılda en az iki sefer en kısası 6 en uzunu 13 saat olan yolculuklar yapıyorum büyük oğlum 2 aylık olduğundan beri. Şu an biri 4.5 yaş biri 15 aylık iki evlat sahibiyim.

Ayrıca oto koltuğu sayesinde takla attığı trafik kazasında oğlu kurtulan bir anneyim.

Bir kadının eltisinin bi taraflarının rahatlığı için o yolu kucağında bebeğiyle gitmemesi bencillik değil evladının can güvenliği sebebidir. Asıl abisine lafını geçiremeyip karısına höt hötlenen adam bozuntusu bencildir.
Bu yolculuklarınızda hiç tehlike atlatmamış olmanız sizi haklı değil, şanslı yapar en fazla. Eğer güvenliksiz bir şekilde çıktığınız yolculuklarınızda kaza atlatsaydınız ve çocuklarınızın başına bir şey gelseydi burda tanımadığınız insanlara bencil diyemezdiniz. Asıl çocuklarınızı böyle tehlikelere attığınız için bencil sizsiniz. Çünkü kaza dediğiniz şey 5 saniye. 30 yıl başınıza bir şey gelmese ama sonrasında bir kere gelmiş olsa, önceden yaşadığınız 30 yıl silinir, o 5 saniye kalır aklınızda.
Ben yolculuklarda oto koltuğu kullanıyorum zaten ve konu sahibine kullanma demedim. Bebek yine oto koltuğunda otursun yenge baksın siz öne oturun dedim.

Ben yolculuklarda oto koltuğu kullanıyorum zaten ve konu sahibine kullanma demedim. Bebek yine oto koltuğunda otursun yenge baksın siz öne oturun dedim.
Peki arka koltukta eltinin iki çocuğu(oto koltuksuz) elti ve bir oto koltuğu ile sıkış tıpış gitme sebebi ne? Kocanın basiretsizliği eltinin beleşçiliği değil mi? Hah işte bencillik bu!

Demekki sizin çocuklarınız duruyormuş. Siz o sıkışıklıkta küçük arabaya sığışabildiyseniz size ne mutlu. Ben kucağımda bebeğimi götürerek veya arkada bensiz durmayan bebeğimi yol boyu huzursuz edip yolculuk yapamam malesef. Kendi çocuğumu ve kendi ailemi düşünüyorum diye bencil olacaksam olayım.
Sizin

Kadın diyor ki bebeğim beni görmeden rahat edemiyor ağlıyor diyor.Kaldı ki eltisinin de iki tane bebeği var biri daha çok küçük nasıl idare edebilir. Kadıncağızın derdi eltiyle yolculuk yapmak değil bebeğinin güvenliği için çabalamak.Anlayış yoksunu bir kocayla cebelleşmek.

Yav yenge benim bebeğime yanında 2 çocupuyla birlikte niye baksın. Kucağındaki çocuk zor duruyor zaten. 😂Çok komiksiniz. Benim içim el vermiyor arkada kızımı öyle bırakmaya. Çünkü nazlı bir bebek. Öyle sürekli uyumuyor, yolculukta da ilgi bekleyen bir bebek. Arabamız çok küçük yükümüz var diyorum zaten ben öne oturursam bebeğin arabasını da alamayacağız o zaman ne diye gideyim hwr ywre elimde pusetle mi gezeceğim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back