• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dolaylı yoldan nasıl anlatabilirim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet yolculuk yaptım. Kızımda 12 saatlik mesafeye gittik bir kaç sefer. Oğlum da 2 yaşına yaklaştı onunla en uzun 6 saatlik mesafeye gittik . Bence bencil insanların nesli tükenmeli. Onları da senin gibiler yetiştiriyor🤦‍♀️

Siz şimdi oto koltuğu yerine bebeğin kucakta gitmesini, aksi durumda konu sahibinin bencil olduğunu mu yazdınız gerçekten?

Ben yolculuklarda oto koltuğu kullanıyorum zaten ve konu sahibine kullanma demedim. Bebek yine oto koltuğunda otursun yenge baksın siz öne oturun dedim.
Üç tane oto koltuğuna oturması gereken çocuk var bu konuda. Şoför hariç iki de yetişkin. Nasıl sığsınlar? Siz diyorsunuz ki konu sahibinin çocuğu olmasa bile diğer çocuklar saldım çayıra mevlam kayıra gitsinler. Aksi taktirde konu sahibine bencil diyorsunuz. Konu sahibi kendi çocuğunu düşünüyor evet. Ama eltisinin de kendi çocuklarını düşünmesi gerekir. Çocukların güvenliği ve konforu her şeyden önce gelir. Bu bencillik değil, koruma iç güdüsüdür. Kendinizle çelişip bir de insanları yargılıyorsunuz. Eltisinin rahatından daha önemli şeyler var bu konuda. Kız kardeşiniz olsa almaz mıydınız demişsiniz? Değil kız kardeş, kendi evladım büyüse çocuk sahibi olsa, ben onu ve çocuğunu tehlikeye atmak pahasına o arabaya tıkış pıkış binmem, bindirmem. Bu da bencillik değil, kendi çocuğunu düşünmeyen kişiden daha korumacı olduğum anlamına gelir.

Evet yolculuk yaptım. Kızımda 12 saatlik mesafeye gittik bir kaç sefer. Oğlum da 2 yaşına yaklaştı onunla en uzun 6 saatlik mesafeye gittik . Bence bencil insanların nesli tükenmeli. Onları da senin gibiler yetiştiriyor🤦‍♀️

Onları da senin gibiler yetiştiriyor ne demek ya? Nasıl izansiz bir ağzınız var sizin?

Sizin mantıkla gidersek her kosulda kendi menfaatine göre hareket eden karşısındaki insanın fikrini isteklerini şartlarını önemsemeyen alınganlıkla herseyi kendine reva gören bencil insanları da sizin gibiler yetiştiriyor.

Hanımlar çok sinirliyim, eşim bu gece kardeşine gitti, eve geç geldi, gelince konuyu yolculuğa getirdi, giderken de dönerken de bizle gelecekler dedi, birde anakucağı(otokoltuğu) bagajda gitse sen bebeği kucağında götürsen olmaz mı dedi bana ki, çok sinir oldum. Ve eşime söylendim. Kaynım eltimşn valizlerini başka araçla gönderecekmiş, eltim araba puset vs almayacakmış. Biede
Eşimle kavga ettik. Ben kötü oldum. Aile olmak bunu gerektirirmiş, bencilmişim. Onun ailesini benimseyememişim, bekarken 6 kişi bir arabada babamlarla gitmişim şimdi niye gitmiyormuşum vs vs neler neler dedi.
Ehliyetiniz var mı? Arabayı ben süreceğim, sen bebekle git yol boyu deyin. Ben olsam asla gitmem. Hep beraber gidip dönsünler.

Bir daha yaptığınızda bir taraflarınız yerse plakanızı yazın sizi ihbar edelim oto koltuğu yerine kucakta tutuyor diye. Asıl bencil evladını düşünmeyen sizsiniz

Her evliliğin dinamiği farklıdır, bazı davranışları kaldıramayabilir ama ben eşimin bunca lafından sonra köye falan gitmezdim.
Size köyde de rahat vemeyecek farkında mısınız?
Maalesef sizi ikinci plana atıyor eşiniz

Orada birşey olsa yine eleştirecek, eltinizle kıyaslayacak, canınızı sıkacak.
Alsın yengesini, yeğenlerini nereye giderse gitsin.

Hoş geldin elti. :olamaz:

Konu sahibi yerinizde olsam arabaya atlar, annemlere gider, eşime "Size iyi yolculuklar" der; eltiyle kaynı arayıp ağzıma geleni sayardım.

Sizin eşiniz bana Liona Esposito Liona Esposito nun aileci eşini hatırlatıyor. Sahi siz nasılsınız bu aralar? Ara ara aklıma geliyorsunuz
Bu aralar bi sorun yasamiyoruz çok şükür. Esim son zamanlarda pek aileci gibi davranmıyor beni gitmeye kalmaya zorlamiyor 3-4 ayda bir esimle beraber gidiyorum en fazla 1 gece falan kalip dönüyoruz, kendisi tek basina daha sık gidiyor ama beni zorlamiyor. Ailesi hala aynı tas ayni hamam ama. Her zamanki sinir bozucu tavirlari hep ayni. Ama esim beni pek muhatap etmediği icin daha az maruz kaliyorum. İnsallah da böyle devam eder

Siz hala niye bu adamla köye gitmenin yollarını arıyorsunuz? Niye sinir olup duruyorsunuz ki? Gitsin kendisi yengesiyle. Bu kadar tartışmanın huzursuzluğun üzerine gitmemeniz lazım bence. Değilse hep sizden bunu bekleyecekler hatta daha fazlasını…
Olacak olanı söyleyim. Konu sahibi ana kucağını bagaja koyan eşe bir şey diyemeyecek. Yenge önde tek oturup arkaya da iki çocuğu koyacak. Konu sahibi 5 saatlik yolda 3 çocukla sinir hastası olacak. Niye? Herkes köyde, muhabbetten de geri kalmamak lazım. Kıymet bilmez kocanın ailesinin bebeği görmesi lazım

Olacak olanı söyleyim. Konu sahibi ana kucağını bagaja koyan eşe bir şey diyemeyecek. Yenge önde tek oturup arkaya da iki çocuğu koyacak. Konu sahibi 5 saatlik yolda 3 çocukla sinir hastası olacak. Niye? Herkes köyde, muhabbetten de geri kalmamak lazım. Kıymet bilmez kocanın ailesinin bebeği görmesi lazım
Ve böyle olunca kocasının haklı olduğunu yengenin mağdur olduğunu kabul etmiş olacak. Boşuna tantana çıkaran kişi durumuna düşecek. Umarım konu sahibi bu şartlar altında çocuğunu riske atıp düşüncesiz eşiyle yola çıkmaz.

Anladığım kadarıyla şu an gündeminiz değişti (diğer konunuzda köydeki hasta teyzenin vefat ettiğini paylaşmışsınız) büyük ihtimalle apar topar köye doğru yola çıktınız zaten..ama gördüğüm kadarıyla eşiniz sizin olmadığınız ortamlarda kendi ailesi ile istişare edip size-sizi de etkileyen konularla ilgili - aldıkları karaları paylaşıyor ve bu kararlar neticesinde sizin de ne yapacağınızı söylüyor 😔 bu ciddi bir sorun diye düşünüyorum bence bu konuyu çözüme bağlamalısınız.Çiftler arasında fikir farklılıkları ,tartışmalar her zaman olabilir ancak dışında bırakıldığınız ama sizi de ilgilendiren konularda eşinizin başkalarına sözler vermesinin önüne geçmeniz gerekiyor.

ee ne yaptınız konuşabildiniz mi?
Eşimle tartıştık işte, iyi onlar önce gider biz sonra gideriz vs dedi ama beni kötüledi, ben bencilmişim, onun ailesine karşı hep bencil davranıyormuşum filan filan. Kendi abim veya kardeşim de böyle gelmek istese yerimiz yok derim.

Anladığım kadarıyla şu an gündeminiz değişti (diğer konunuzda köydeki hasta teyzenin vefat ettiğini paylaşmışsınız) büyük ihtimalle apar topar köye doğru yola çıktınız zaten..ama gördüğüm kadarıyla eşiniz sizin olmadığınız ortamlarda kendi ailesi ile istişare edip size-sizi de etkileyen konularla ilgili - aldıkları karaları paylaşıyor ve bu kararlar neticesinde sizin de ne yapacağınızı söylüyor 😔 bu ciddi bir sorun diye düşünüyorum bence bu konuyu çözüme bağlamalısınız.Çiftler arasında fikir farklılıkları ,tartışmalar her zaman olabilir ancak dışında bırakıldığınız ama sizi de ilgilendiren konularda eşinizin başkalarına sözler vermesinin önüne geçmeniz gerekiyor.
Ben aileye girememişim, benimseyememişim ailesini. Evet, teyzesi vefat etti gece. Ama kardeşi ile birlikte gitti. Bizi almadı, bebekle o karmaşaya girmeyelim diye. Eltim de gitmedi. Aynen öyle. Bazen birlşlte bir karar alıyoruz. Bakıyorum kardeşiyle konuyu konuşup fikir değiştiriyor.

Ve böyle olunca kocasının haklı olduğunu yengenin mağdur olduğunu kabul etmiş olacak. Boşuna tantana çıkaran kişi durumuna düşecek. Umarım konu sahibi bu şartlar altında çocuğunu riske atıp düşüncesiz eşiyle yola çıkmaz.
Kızlar dün tartıştık, gece de teyzesi vefat etti memlekete gitti. Ama ben diyeceğimi dedim. Bebeğimi asla kucağımda götürmem, arabamı da ön koltuğa koyacağım gidersem yanıma da bebeği emniyet kemeri vs ile pusetini bağlayacağım. Söyleyeceğimi ben ona sert bir şekilde söyledim. Çok kıymetli yengesi için kendi ailesini riske atrığını böyle yolculuk yapmak istmeediğimi, düşüncesiz olduklarını herşeyi söyledim. Bir kaza olursa ne olacak diye düşünmediğini vs vs.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back