• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dolaylı yoldan nasıl anlatabilirim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hoş geldin elti. :olamaz:

Konu sahibi yerinizde olsam arabaya atlar, annemlere gider, eşime "Size iyi yolculuklar" der; eltiyle kaynı arayıp ağzıma geleni sayardım.
Eşim söyleyecek. Ben muhatap olmayacağım artık çok kıymetli ailesiyle. Öyle yapmaktan çok yolculuğu onlara zehir etmek daha iyi. Bir daha cesaret edemez. Mikemmel olan eltii kesin ben olsaydım öyle giderdim sığardık vs der. Eşim hayır demeyi sığamayız demeyi öğrenecek. Yoksa her seferinde ben mi söyleyeceğim. Geçen de aynısını yaptı onlarla gitmek istiyordu hamileyken yine kavga ettik ve benim dediğimi yapmak zorunda kaldı çünkü ona zehir edecektim gidince tatili 😂

Eşim söyleyecek. Ben muhatap olmayacağım artık çok kıymetli ailesiyle. Öyle yapmaktan çok yolculuğu onlara zehir etmek daha iyi. Bir daha cesaret edemez. Mikemmel olan eltii kesin ben olsaydım öyle giderdim sığardık vs der. Eşim hayır demeyi sığamayız demeyi öğrenecek. Yoksa her seferinde ben mi söyleyeceğim. Geçen de aynısını yaptı onlarla gitmek istiyordu hamileyken yine kavga ettik ve benim dediğimi yapmak zorunda kaldı çünkü ona zehir edecektim gidince tatili 😂
"Karayolları Trafik Kanunu'nda çocuk koltuğu bulundurmama cezası açıkça belirtilmiş. Buna göre araçlarında çocuk koltuğu bulundurmayanlara 144 TL idari para cezası ve 10 ceza puanı kesilecektir. Ayrıca 150 santimetre ve 36 kilogramın altındaki çocukların ön koltukta oturmaları yasaktır."

Eşinize bunu gösterin. Kendi bebeğinin ve yiğenlerinin can güvenliğini düşünmüyor ama sağolsun kanunlar düşünmüş ;)

Ben aileye girememişim, benimseyememişim ailesini. Evet, teyzesi vefat etti gece. Ama kardeşi ile birlikte gitti. Bizi almadı, bebekle o karmaşaya girmeyelim diye. Eltim de gitmedi. Aynen öyle. Bazen birlşlte bir karar alıyoruz. Bakıyorum kardeşiyle konuyu konuşup fikir değiştiriyor.
E hazir gidiyoken eltiyi alip gitseydiler birakip donerlerdi zaten elti tek kalacakti kayninla gitmiycektiler simdi gitseydi ya.. sizde kendi planladiginiz tarihte rahatca giderdiniz

E hazir gidiyoken eltiyi alip gitseydiler birakip donerlerdi zaten elti tek kalacakti kayninla gitmiycektiler simdi gitseydi ya.. sizde kendi planladiginiz tarihte rahatca giderdiniz
🙄 Nerdeyse 1,5 ay kalmış olacak gider mi hiç😒 kendileri benciller işte.

"Karayolları Trafik Kanunu'nda çocuk koltuğu bulundurmama cezası açıkça belirtilmiş. Buna göre araçlarında çocuk koltuğu bulundurmayanlara 144 TL idari para cezası ve 10 ceza puanı kesilecektir. Ayrıca 150 santimetre ve 36 kilogramın altındaki çocukların ön koltukta oturmaları yasaktır."

Eşinize bunu gösterin. Kendi bebeğinin ve yiğenlerinin can güvenliğini düşünmüyor ama sağolsun kanunlar düşünmüş ;)
Kendisi de bunları biliyor ama ne kendisinin ne de kardeşinin umurunda değil. Evde kendi çocuklarının psikolojileri bozulmasın diye her şeyi konuşmazlar, tv haberleri çocuğun yanında pek izlemez odasına vs gönderirler ama ne tuhafsa bunca şeye dikkat edenler yolculuk sırasında kaza yaparız birşey olur diye hiç düşünmüyorlar. Ben küçükken babam, amcam asla öne oturtmazdı beni.

Kendisi de bunları biliyor ama ne kendisinin ne de kardeşinin umurunda değil. Evde kendi çocuklarının psikolojileri bozulmasın diye her şeyi konuşmazlar, tv haberleri çocuğun yanında pek izlemez odasına vs gönderirler ama ne tuhafsa bunca şeye dikkat edenler yolculuk sırasında kaza yaparız birşey olur diye hiç düşünmüyorlar. Ben küçükken babam, amcam asla öne oturtmazdı beni.
Olur da giderseniz eltinizin koltuğa oturmayan çocukları için aracınızı ihbar edin ciddiyim. Parayı ödeyiversin çok kıymetli eşiniz ya da eltiniz

Olur da giderseniz eltinizin koltuğa oturmayan çocukları için aracınızı ihbar edin ciddiyim. Parayı ödeyiversin çok kıymetli eşiniz ya da eltiniz
Bunu benim yaptığım ortaya çıkabilir ama 😒 eşim emniyette çalışıyor.

Keşke siz gitseydiniz o zaman apar topar hazırlanıp. Onlar sonra gelseydi. Eşiniz de o arabada o sıkışıklıkta illa siz de olun istiyor sanırım. Bencillik tavan
Yok, 1 ay önceden gidemem, hem yalnız kalacağım orda birde kv kp evinde onlarla tek başıma. 🙄

Son durum nedir?
İyi akşamlar kızlar, son durumumuzdan bahsetmeye geldim. Eşimle o günden sonra o konuyu bir dsha konuşmadım, söyleyeceklerimi net bir şekilde söylemiştim o yüzden konuyu tekrar açmadım. Kendisi arabayla ve bebekle bir yere gittiğimizde zaten farketmeye başladı bu işin çok zor olacağını ama ona rağmen sıkışırız mecburuz gözüyle bakıyordu bunu anlıyordum. Dün kaynımı aradı öylesine hal hatır sormak için, laf lafı açınca kaynım eltimin ve çocukların gelmeyeceğini söyledi. Yani bizimle gelmiyorlar. Ben eltimle de konuşmadım bu konuyu.

Eşim cenazeye gittiğinde kv ile konuşmuş, sıkışacağız zor olacak ama birlikte gelmeye çalışacağız vs demiş galiba, muhtemelen kv durumu kaynıma anlattı ondan dolayı vazgeçtiler diye düşünüyoruz.

ulkemizde her yil gerceklesen ölümlü trafik kazasi orani bayagi yuksek, keza kazalarda olen kucuk cocuk sayisida. kocaniz bebeginiz ve yegenleriniz icin bu sekilde gitmeyi kabul etmemeliydi ama adamin derdi cok baska. karisi defalarca anlatiyor, istemiyorum diyor ama anasi yok deyince fikri hemen degisebiliyor. size saygisi yok. sizin sorunlariniz daha derin. bence ne olur ne olmaz diye gelecege yatirim yapin. bu mevzu icin bu kadar uzun sureli gerilim yasanmasi ardindan kocanizin cirkin sozleri normal degil. bu sefer annesi sayesinde istediginiz oldu ama her sene bu gerilim yasanacaksa isiniz zor.

Ben buna daha çok uyuz olurdum
Konuyu 1 ay önce açmışsınız
1 aydır evinizde huzursuzluk sebebi
Sonra hoop kayın bey vazgeçiyor
1 ay önce neredelermiş?
Eşin yine basiretsiz kalmış, neyse ki kayınvalide daha mantıklı bir insanmış
Eşimin kardeşine karşı pasif kalması beni çıldırtıyor. Sanki abisi gibi gerçi abisi olsa bile farketmez, sonuçta sığamayacağımız belli ne diye mecbur gibi hissediyor kendini anlayamıyorum, yani alınacaklarsa alınsınlar. Alınacaklar diye hiçbir şey diyememesi sinir bozucu. Aileyiz diye her şeyş kabul etmek zorundaymışız gibi davranışları beni çıldırtıyor. Aslında kvde hep birlikte gelmemizi isterdi muhtemelen ama eşim durumu nasıl anlattıysa artık kv muhtemelen sıkıntı çıkacak diye kaynımı aradı bence.
Bazen kvnin eski kafalılığı tutuyor bazı konularda ama bazı konularda da çok anlayışlı.

Doğumdan 4 5 gün önce sancılarım vardı. Eltimle kaynım bize gelmek istedi. Doktor her an doğum olabilşr dediği için evde sancılı bir şekilde rahat edemem diye kv onlarla konuşmuş çok uzun oturmamalarını söylemişti.

Eşimin kardeşine karşı pasif kalması beni çıldırtıyor. Sanki abisi gibi gerçi abisi olsa bile farketmez, sonuçta sığamayacağımız belli ne diye mecbur gibi hissediyor kendini anlayamıyorum, yani alınacaklarsa alınsınlar. Alınacaklar diye hiçbir şey diyememesi sinir bozucu. Aileyiz diye her şeyş kabul etmek zorundaymışız gibi davranışları beni çıldırtıyor. Aslında kvde hep birlikte gelmemizi isterdi muhtemelen ama eşim durumu nasıl anlattıysa artık kv muhtemelen sıkıntı çıkacak diye kaynımı aradı bence.
Bazen kvnin eski kafalılığı tutuyor bazı konularda ama bazı konularda da çok anlayışlı.

Doğumdan 4 5 gün önce sancılarım vardı. Eltimle kaynım bize gelmek istedi. Doktor her an doğum olabilşr dediği için evde sancılı bir şekilde rahat edemem diye kv onlarla konuşmuş çok uzun oturmamalarını söylemişti.
2.örnekten de anladığım üzere eltin ve kaynın kafasız
Ne demek sancılı kadına misafirliğe gitmek ya

2.örnekten de anladığım üzere eltin ve kaynın kafasız
Ne demek sancılı kadına misafirliğe gitmek ya
Hasta ziyareti gibi görüyorlar onlae heralde. Eltim sancı çekmeden, sezaryenle doğurduğu için doğum öncesi sancı vs ne bilmiyor. Kvye dedim "Anne sancım var, ben duşa vs. girmek, egzersiz yapmak isterim, onlar varken rahat rahat giremem, rahat edemem." dedim.
Birde normal doğum yapacağımı söylediğimiz halde eşimi kaynım arayıp, aç gidin hastaneye doğumu öğlene sarkıtırlar aç olmazsa filan diyor, sinir oldum, eşimde bana söylüyor böyle diyorlar diye, bende eşime "sezaryen doğum değil bu normal doğum, acil bir durum olursa aç tok diye bakmazlar direk alırlar sezaryene dedim. Doktor aç gelmemi isteseydi söylerdi. İyiki hastaneye aç gitmemişim ebelerim de gebelerin normal doğuma aç girmesinin doğumu zorlaştırdığını, açlıktan dolayı enerjinin azalmasıyla doğum süresinin uzayıp sezaryene sebep olduğunu, bu nedenle gebelerin doğuma aç gelmemesini istediklerini söylediler.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back