• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dolaylı yoldan nasıl anlatabilirim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hanımlar çok sinirliyim, eşim bu gece kardeşine gitti, eve geç geldi, gelince konuyu yolculuğa getirdi, giderken de dönerken de bizle gelecekler dedi, birde anakucağı(otokoltuğu) bagajda gitse sen bebeği kucağında götürsen olmaz mı dedi bana ki, çok sinir oldum. Ve eşime söylendim. Kaynım eltimşn valizlerini başka araçla gönderecekmiş, eltim araba puset vs almayacakmış. Biede
Eşimle kavga ettik. Ben kötü oldum. Aile olmak bunu gerektirirmiş, bencilmişim. Onun ailesini benimseyememişim, bekarken 6 kişi bir arabada babamlarla gitmişim şimdi niye gitmiyormuşum vs vs neler neler dedi.
Ne saçma bekarken bebeğiniz mi vardı ki bunu söyleyebiliyor. Sizi bilmem ama eşiniz aile olamamış kendi bebeğini ve sizi ikinci plana atan kendisi çünkü.Allah elitinize de sabır versin çünkü onun kocasınında sizinkinden geri kalır yanı yok.

Ne saçma bekarken bebeğiniz mi vardı ki bunu söyleyebiliyor. Sizi bilmem ama eşiniz aile olamamış kendi bebeğini ve sizi ikinci plana atan kendisi çünkü.Allah elitinize de sabır versin çünkü onun kocasınında sizinkinden geri kalır yanı yok.
Bence elti durumdan şikayetçi değil. Beleş mezar bulsa girecek tiplerden. 2 çocuğuyla onların bile güvenliğini düşünmeden yola çıkmayı kabul ettiğine göre..

Bence eltiniz çocuklarla arkaya otursun. Bebeği oto koltuğuna koyacağım diyorsunuz yanına eltiniz otursa da olur. Emzirceginiz zaman arabayı durdurup emzirin yola öyle devam edin. Siz öne oturun. Zaten 5 saat yol. Tatil öncesi kendinizi stres yüklemeyin. Görünüşe göre başka yapacak birsey yok beraber gidip geleceksiniz. O yüzden kabullenin kendinizi huzursuz etmeyin.

Sizin eşiniz laftan anlamaz önemli olan sizin ne yapacağınız. İki aylık bebeği kucakta beş saat götürmeyi düşünen adama bişey anlatamazsınız. Araba zıp zıp zıplıyor bazen kasis vs o çocuğun kafası kapı koluna falan çarpsa ne yapacaksınız? Diğer çocuklar durmayacak ağlayacak. Klima cam sorun ya bebeğinizi hasta edeceksiniz yani bilmiyorum kucakta o kadar küçük bir bebeğin konforu gereksinimi sağlanmaz. Üzgünüm bana da pasif geldiniz sizi götürecekler o yola öyle yada böyle.
Kavga ettim eşimle, o tatilş zehir edeceksin rahat vermeyeceksin eminim dedi. Bencilmişim fşlan bekarken babamlarla kalabalık yolculuk yaptığım zamanları sordu nasıl yapıyordun o zaman bekarken nasıl gidiyordun vs dedi. Ben kötü biriymişim, çok bencilmişim vs vs. Neler neler söyledi hakaret ett filan.

Bence eltiniz çocuklarla arkaya otursun. Bebeği oto koltuğuna koyacağım diyorsunuz yanına eltiniz otursa da olur. Emzirceginiz zaman arabayı durdurup emzirin yola öyle devam edin. Siz öne oturun. Zaten 5 saat yol. Tatil öncesi kendinizi stres yüklemeyin. Görünüşe göre başka yapacak birsey yok beraber gidip geleceksiniz. O yüzden kabullenin kendinizi huzursuz etmeyin.
Bebeğim bensiz durmaz ama öyle beni görmediğinde ağlıyor. Ayrıca ön koltuğa bebek arabasınj koyacağız.

Ayrıca bebeğş rahat bırakmıyor çocukları. 5 yaşında olan sürekli kafasını eğerek saçlarını bebeğimin yüzüne sürterek seviyor bebeği ötekş desen çocuğun gözünü çıkaracak severken. Hiç rahat vermezler bebeğe, bunalıyor zaten öyle şeylerden ve sevmiyor bebeğim sıkıntıya gelmeyi. Ayrıca beni göremezse ağlıyor.

Ama eltimin canına minnet kendisi gider. Şuan eltim onun gözünde on numaradır kesin. Ondan iyisi benden kötüsü yoktur.

Canım ya gerçekten çok naziksiniz ama biraz fazla bu 😊 olacak iş var olmayacak iş var...Bir de konu açmışsınız dolaylı yoldan diye.. Neden dolaylı yoldan anlatacaksınız durum çok net değil mi zaten??

Hem bebek arabasını götürmesek diyorsunuz bebek arabası olmadan bebekle nasıl gezeceksiniz?? 2 günlük eşimle minik bir tatile geldik ve arabamız tamamen valiz, bebek arabası, ana kucağı ve kızımın ihtiyacı olabilecek herşey ile doldu.. 2 gün bile olsa arabasını iyi ki getirmişiz.. Benim kızım da 4 aylık gayet rahat ettik yoksa dışarıda nasıl gezeceğiz?o uyuyacak siz arabaya mı koyacaksınız dışardayken? O zaman sizde onunla beraber arabanın içinde bir tatil geçirmek zorunda kalacaksınız 🙈 ayrıca bebeği araba koltuğuna koyup siz önde gayet de rahat yolculuk yapabilirsiniz ben kızım doğdu doğalı hiç sorun yaşamadım bu konuda..

Direk telefon açıp " valizler ve bebeğin eşyaları olduğu için arabada yerimiz müsait olmayacak" diyeceksiniz bu kadar.. Bir de uzun uzun açıklamalar yapmışsınız çocuğu olan herkes sizi anlar inan ☺️
Anlamıyor ki, anlasa yer olmadığını arabanın küçük olduğunu bşle bile böyle bir şeyi kabul etmez ki, bunu bile bile kendi eşyalarını almayıp sıkışma pahasına bizimle gelmeye razı yani. Kaynıma da çok sinşr oluyorum, kendisi köyde huzur vermiyor annesi babası diye gitmiyor karısını bizim peşimize kuyruk yapıyor. Biz doğdu doğalı o konuda sorun yaşıyoruz. Bebeğim öyle pusete veya oto koltupuna koy rahat dursun dediğimiz türden bir çocuk değil. 1, 5 saatlik bşr yolculuk yaptığımız da da ağlamıştı kucağıma gelmek istemişti. 15 dklık bşr yere giderken bile öyle sıkıldığında, beni göremediğinde ağlıyor.

Anlamıyor ki, anlasa yer olmadığını arabanın küçük olduğunu bşle bile böyle bir şeyi kabul etmez ki, bunu bile bile kendi eşyalarını almayıp sıkışma pahasına bizimle gelmeye razı yani. Kaynıma da çok sinşr oluyorum, kendisi köyde huzur vermiyor annesi babası diye gitmiyor karısını bizim peşimize kuyruk yapıyor. Biz doğdu doğalı o konuda sorun yaşıyoruz. Bebeğim öyle pusete veya oto koltupuna koy rahat dursun dediğimiz türden bir çocuk değil. 1, 5 saatlik bşr yolculuk yaptığımız da da ağlamıştı kucağıma gelmek istemişti. 15 dklık bşr yere giderken bile öyle sıkıldığında, beni göremediğinde ağlıyor. Ayrıca bebek arabasıno da yanımda alacağımı söyledim. Alırız ön koltuğa koyarız diyor onlara rağmen sıkışacağımızı biliyor ve benim sıkışmayı kabul etmemizi bekliyor. Açık açık dedim ben o yolu gidersem rahatımı bozmam sıkışmam bizimle gelenler düşünsün. O arabanın 2 bebekle sürekli emmek alt altmak için duracağını unutma dedim. Ee zaten duracaktık ne varmış bunda diyor.
Canım ya gerçekten çok naziksiniz ama biraz fazla bu 😊 olacak iş var olmayacak iş var...Bir de konu açmışsınız dolaylı yoldan diye.. Neden dolaylı yoldan anlatacaksınız durum çok net değil mi zaten??

Hem bebek arabasını götürmesek diyorsunuz bebek arabası olmadan bebekle nasıl gezeceksiniz?? 2 günlük eşimle minik bir tatile geldik ve arabamız tamamen valiz, bebek arabası, ana kucağı ve kızımın ihtiyacı olabilecek herşey ile doldu.. 2 gün bile olsa arabasını iyi ki getirmişiz.. Benim kızım da 4 aylık gayet rahat ettik yoksa dışarıda nasıl gezeceğiz?o uyuyacak siz arabaya mı koyacaksınız dışardayken? O zaman sizde onunla beraber arabanın içinde bir tatil geçirmek zorunda kalacaksınız 🙈 ayrıca bebeği araba koltuğuna koyup siz önde gayet de rahat yolculuk yapabilirsiniz ben kızım doğdu doğalı hiç sorun yaşamadım bu konuda..

Direk telefon açıp " valizler ve bebeğin eşyaları olduğu için arabada yerimiz müsait olmayacak" diyeceksiniz bu kadar.. Bir de uzun uzun açıklamalar yapmışsınız çocuğu olan herkes sizi anlar inan ☺️

Bende öyle söyledim.

Bak arkadaşım sen öyle ya da böyle o yolu çekecekmişsin gibi hissediyorum. İlla gideceksen de kendi rahatsızlığını da göze alacaksın ve bi arkadaşımin da yazdığı şekil oturacaksın. Bebek pusetle cam kenarında. Eltin ortada. Kendi çocukları da diğer cam kenarında. Eltin bebeğinle puset arasında set olacak sen de önce olacaksın. Bebeğim bensiz durmaz deme zaten amaç o durmasın. 5 saatlik yolu gerekirse 15 saate çıkaracaksın hem kendine hem onlara o yolculuğu zehir edeceksin. Her emzirme de arabayı durduracaksın bebeğin altını almak için zaten mecbursun o sıkışıklıkta araba hareket halinde olacak iş değil.

Ama daha önce de söyledim asla bebeği pusetsiz götürmeyi kabul etmeyeceksin. Ya böyle gelirim ya da gelmem diyeceksin. Can bu yaa can.

Kavga ettim eşimle, o tatilş zehir edeceksin rahat vermeyeceksin eminim dedi. Bencilmişim fşlan bekarken babamlarla kalabalık yolculuk yaptığım zamanları sordu nasıl yapıyordun o zaman bekarken nasıl gidiyordun vs dedi. Ben kötü biriymişim, çok bencilmişim vs vs. Neler neler söyledi hakaret ett filan.
E bekarken insan her rezilliği de çekebilir beş saat dişimi sıkarım der eşiniz cidden muhakeme yeteneği olmayan bir insan. Bebek var ya hem de iki üç aylık. Daha sütlaç formunda kucakta tutsan tutamazsın bilemiyorum olay çıkarması gereken sizsiniz ama onu bile eşiniz yapmış.

Hanımlar çok sinirliyim, eşim bu gece kardeşine gitti, eve geç geldi, gelince konuyu yolculuğa getirdi, giderken de dönerken de bizle gelecekler dedi, birde anakucağı(otokoltuğu) bagajda gitse sen bebeği kucağında götürsen olmaz mı dedi bana ki, çok sinir oldum. Ve eşime söylendim. Kaynım eltimşn valizlerini başka araçla gönderecekmiş, eltim araba puset vs almayacakmış. Biede
Eşimle kavga ettik. Ben kötü oldum. Aile olmak bunu gerektirirmiş, bencilmişim. Onun ailesini benimseyememişim, bekarken 6 kişi bir arabada babamlarla gitmişim şimdi niye gitmiyormuşum vs vs neler neler dedi.
Çocugun oto koltugunu kaldirmayin.
Uyku saatine denk getirin yolculugu.
Oto koltugunda uyusun eltinizle cocuklar arkada siz önde olun.
Kucakta gitmeyin sakin.
Ani frenlerde falan siz tutunamadiginizin icin direk savrulma oluyo cocukla.
Abimin dugunune giderken arkada kizimi emzirmek icin 5 dk kucakladim esim fren yapmak zorunda kaldi, eger on koltugun arkasinda olmasaydim kizla beraber on cama firlamistim muhtemelen.
O riski almayın.

Eltinizi arayıp konuşun, tek çözümü bu. Kırılırsa kırılsın, hiç umursamayın
Ya eşimin bana onca ettiği laftan sonra aramışım ne aramamışım ne. Yani ben arasam da onca şey söylesemde sülalecek beni kötüleyecek ve eşim bana misilleme yapacak, aileme karşı kullanacak koz olarak. Yani artık bu kadar düştü yani gözümde. Beni aile olarak bile görmüyor dedim ya size. Onun çekirdek ailesi yengesi kardeşi yeğenleri annesi babası, ben bu ailede yokum. Ona göre ben onları benimseyememişim. Arabayı da satacakmış. Benimle bir plan yapamıyormuş, bir şey alamıyormuş. Bi dikili ağacımız vs yokmuş. Ben çok kötü biriymişim, bencilmişim onlar herşeye rağmen gelmeye razı yani.

Ya eşimin bana onca ettiği laftan sonra aramışım ne aramamışım ne. Yani ben arasam da onca şey söylesemde sülalecek beni kötüleyecek ve eşim bana misilleme yapacak, aileme karşı kullanacak koz olarak. Yani artık bu kadar düştü yani gözümde. Beni aile olarak bile görmüyor dedim ya size. Onun çekirdek ailesi yengesi kardeşi yeğenleri annesi babası, ben bu ailede yokum. Ona göre ben onları benimseyememişim. Arabayı da satacakmış. Benimle bir plan yapamıyormuş, bir şey alamıyormuş. Bi dikili ağacımız vs yokmuş. Ben çok kötü biriymişim, bencilmişim onlar herşeye rağmen gelmeye razı yani.
Klasik Türk erkeği, çekirdek ailesini yok sayıyor. Okurken ben sinirlendim.

Ay kusura bakmayın eşiniz b.k yesin bu ne be

E bekarken insan her rezilliği de çekebilir beş saat dişimi sıkarım der eşiniz cidden muhakeme yeteneği olmayan bir insan. Bebek var ya hem de iki üç aylık. Daha sütlaç formunda kucakta tutsan tutamazsın bilemiyorum olay çıkarması gereken sizsiniz ama onu bile eşiniz yapmış.
Herşeyi eltimle kıyaslıyorlar, eltim ikş aylık bebekle arabasız sadece pusetle köye gitti, kucağında hryere taşıyor gezmiyor vs diye benimde onun gibi olmamı istiyor. Açık açık diyemiyor ama evde bir konu açıldığında kıyaslandığını anlıyorum yani anlaşılıyor. Ailecek kıyas yapıyorlar, nasıl annelik yapacağımızı bile kıyaslıyorlar yani. Bunu yüzüne vurduğumda sen çok farklısın sanki diyor sizn aile çok farklı sanki diyor. Sizin her dediğiniz her istediğiniz doğru biz yanlışız. Eltin bir şey diyor ne derse tersini söylüyorsun, yok öyle değil böyle gibi filan, annem bebek bakmaya geldi bana kızıp anneme surat asıyorsun diyo, ki o olayda da ana oğul çocuğu yeni emzirdiğim için bana bu çocuk aç aç deyip sütümün yetmediğini ima ettiler bana sürekli her gün böyleydi çocuk gazdan ağlasa elinş ağzına götürse aç bu çocuk aç aç diye üstüme geldiler en sonunda ağlayarak daha yeni emzirdim anne niye üstüme geliyorsunuz dediğim için ana oğul trip attılar bana.

Ay kusura bakmayın eşiniz b.k yesin bu ne be
Dün sabah 9.30 dan bu sabah 6 ya kadar uyumadım gece kardeşine gitti, 4 e doğru geldi. Geldiği gibi de bu konu açıldı. Dedim yüklerimiz de var nasıl olacak ben çocuğun küçük gelen kıyafetlerini de bırakacağım köye burda yer kaplamasın diye dedim. Ne gerek var hwr şeyi almak zorunda mıyız, onlae gelse de gelmese de bebeğin sallanır ana dizini vs almaya ne gerek var diyor ki çocuk genelde ya kucağımda ya onda duruyor pusette uzun sğre yatmak istemiyor anlamıyor. Yani düşüncesiz. Dedim sana kalsa onlae gelebşlsşn dşye valşzlerimizi eşyalarımızı bşle almayacaksın, sen bizi yok sayıyorsunn küçücük bebeğini düşünmüyorsun dedim. Kaza bela olsa yolda ne yapacaksın dedim. Anlamıyor iğrenç biriymişim, utanıyıemuş benden filan filan. 2,5lik uykuyla duruyorum. Şuan bebeğimi alıp annemlere gitmek istiyorum ama bir sıkıntı olduğunu anlayıp üzülecek.

Köydeki evlerini benimseyememiiim elimde olsa kendi dedemlerden hiç çıkmayacakmışım. Benim kendi köyümle arada 2 km var. Eltim kvlerin çapraz evinden gelin gelmiş istedipi an istediği saatte annesinin evine gidip geliyor. Ben onın gibi değilim her istediğim an çıkıp gidemiyorum vs özlüyorum dedim sanki çok uzak diyor. Ne zmaan gitsek annenle baban tartışıuor küsüyor bizs surat yapıyorlar hep bir huzursuzluk, kendş baban bşlesen yapmadıpın halde seni parasını almkla suçladı kaybolan parasını sen aldın dşye senş hırsız yaptı dedim nasıl benimseyeyim dedim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back