Kızlar imdat.
Yakın zamanda eve tadilata usta gelecekti, hamileyim diye kv’den yardım istedim. Eşim evde olmayacak yanıma gelir misin dedim. O da geldi sağ olsun, hem ustaların başında durdu hem de evimi temizledi. Fakat giysi dolabımızda bir parça eksiğimiz vardı. Öncesinde Kv ustalara söyleyelim mutlaka yaparlar demişti, ben de olur demiştim. Lakin daha ne olduğunu anlamadan ustayı yatak odama soktu, dolabın kapağını çat diye açıp şurda şu eksik diye anlatmaya başladı. Hemen gidip dolabı kapattım, burası değil neden çat diye açıyorsun burası benim tarafım dedim. Usta bile utandı. Neyse eşimle paylaştım, o da sinirlendi. Konuşurum dedi fakat konuşmaya zaman olmadı o arada görüşmedik kv ile. Eşim pek telefonda da konuşmaz anasıyla
Aradan biraz zaman geçti, birkaç gün önce aileyi ağırladık. Yeni taşındığımız için evi görmek istediler, dolaşırken kv gene yatak odasında dolabın benim tarafını çat diye açtı. Güya gömme dolabın içi çok geniş büyük diye gösterecekmiş. Eşim de ne yapıyorsun, sormadan dolabı nasıl açarsın anne hiç mi ayarın yok, özel bir eşyamız vardır diye hiç mi düşünmüyorsun dedi. Tabi kv bozuldu baya, içeri gitti.
Önceleri de birkaç kez onun evinde kalırken yattığımız odaya kapıyı çalmadan girmişliği var. Eşim ayrı konuşuyor, aile bireyleri ayrı konuşuyor, ben ayrı konuşuyorum ama anlamıyor. Yaşı genç, yaşlı değil. Çalışan eğitimli falan biri. Ne istersem yapar, çağırırım gelir, yemek yapar getirir, geldiğinde yardım eder her şeyimi yapar vs. Ama mahremiyet kavramı hiç yok ve gerçekten bu durum beni çok rahatsız ediyor. Sormadan dolapları açması vs hiç hoşuma gitmeyen bir şey. Sadece bize değil kendi kardeşiyle kardeşinin eşine de yapıyor mesela onların odasına da kapıyı çalmadan girdiği oluyormuş. Bekar bir kadın, yalnız yaşıyor.
Ne yapılır nasıl davranılır bir akıl verin