Dolandırıcılık-hırsızlık

bergamotkokulu

Öğrenmek pahalıdır ama cehalet ondan da pahalıdır.
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2015
2.234
1.622
63
Merhaba 12.09.2016 tarihinde yani kurban bayramının 1. Günü eski iş verenim tarafından telefonla aranarak "kaza yaptım ailemle memlekete giderken kimseye ulaşamadım bana 300₺ verir misiniz ?" Denilmişti. Bizde eşimin internet bankacılığını kullanarak bize gönderdiği ibana (elimde bana gönderilen banka kartının fotoğrafı da var) 500₺ gönderdik

bi 15 dk içinde geri beni arayıp paranın hesaba geçmediğini söyledi bizde kendi bankamızın müşteri hizmetleriyle görüştük 'para gönderdiğimiz hesap uzun süre aktif olmadığından gönderdiğimiz mebla karşı tarafa gitmemiş olabilir cuma günü bankalar açılınca gidip iptal ettirirsiniz' denildi.

Bizde bunun üstüne kişiye nasıl para gönderebileceğimizi sorduk tc kimlik bilgisiyle cep numarasıyla eşim 500₺ daha gönderdi ve para gönderdiğimiz kişiyi arayıp cuma günü bankada bekleyen parayı çekeceğimizi söyledik.

Cuma günü 16.09.2016'da eşim bankaya gittiğinde paranın iki parça halinde çekildiği söylendi bu duruma bozulduk arayıp sorduk evet çektim dedi şahıs ve bu olaylar olurken ankaradaydık Mersin'e ertesi günü döneceğimizi söyledik gelince görüşürüz dedi telefonu kapatık.

O gün bugündür bugün yarın diye diye bizi oyalıyor şahıs, öğrendiğim kadarıyla diğer ortaklarını da dolandırmış iş yerini devretmiş birçok alacaklısı var ve hiçkimse bu kişiden parasını tahsil edemiyor arkası da güçlü biliyor da hukuki yönleri sanırım ondan başına bişey gelmemiş sizce ne yapmalıyız paramızı nasıl alırız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…