bi doktor bunu soyluyorsa bence gorevden alinmali..ciddiyim bak..karsidaki hastasinin ne tur bir hastaligi var bilmiyorum..ama bu lafi bi kanser hastasina ettigini dusunun??!?!Sizin yorumunuzda taraflı. Doktorunda, öğretmeninde tüm insanların iyisi kötüsü var.
Annem geçenlerde doktora gitti üstelik genç bir doktor; annem her ilacı kullanamıyor alerjisi var, çok dokunuyor. Doktora bunu söylediğinde napıyım muska mı yazıyım demiş, kadın ağlayarak eve geldi. Şimdi söylermisiniz her ne kadar sıkılmışsa sıkılmış olsun doktorun hastaya bunu söylemeye hakkı var mı? Napıyım o doktorun gidip kafasını mı okşıyım. İçimden neler yapmak geçti de şikayet edebildim sadece işime yaramayacağını bile bile...
Herkes kendini tedavi etmek için doktor olsun madem, çözümünüz çok mantıklı.
bence bir fark var..o cayci isini iyi yapiyorsa, o doktordan cok daha ustundur.İşini iyi yapmayan doktorla çaycı arasında benim gözümde hiçbir fark yok. Doktorlar şu tanrı kompleksinden kurtulsa, halk da senin maaşın benim vergilerimle ödeniyor, istediğim gibi davranırım tavrından çıksa sorun kalmayacak. Ama şurada doktorları savunanların üslupları bile kötü ve "siz anlamazsınız cahiller" şeklinde. O yüzden bu kavga daha çoooooooooook sürer.
Allah boylelerini bildigi gibi yapsin..bi anneye bunlari yasatan insanim diyen geicinenler utansin.yaklaşık 3 ay önceydi. oğlum hastalandı. acile götürdük ateşi bir türlü dusmuyordu baygın gibiydi.
acilde ki doktor nöbetçi çocuk doktoruna yönlendirdi ona gittim yavrum kucağımda baygın gibi o ben bakmam daha nöbetim başlamadı dedi.diger çocuk doktoruna götürdük o bizi kapıdan kovdu nöbetçi bakacak diye.bu arada oğlum gidiyor kollarımizda. annem bağırıp duruyor çocuk gidiyor diye.
Eşim ortalığı birbirine kattı gitti şikayet etti.sonra bizi kovan doktor bakmayı kabul etti odasına girer girmez çocuğa garip bi şeyler yapıp menenjit bu çocuk dedi. tabii biz soktayiz. nefes alamadığımi hissettim o an.hemen tahlil yapıldı öbür nöbetçi çocuk doktoru geldi baktı bu çocuğun hıc bi şeyi yok soguk alginligi dedi. Nitekim evet menenjit değildi.
şimdi kimse bana 6 yıl tip okuduk çok çalışıyoruz bilmen ne masalı okumasin. babamin hayrina okumuyorsunuz.önce baygın halde ki çocuğuma bakmadilar sonra da çok çok yanlış bir teşhis koydular.
ve ben çocuğum her hasta oldugun da acaba menenjit mi diye kalbim duracak gibi oluyorum korkuyorum. neden peki kimin hatası yüzünden?
Ben de ikinci dogumumda hastaneye gidince gece oldugu icin herkes sanki gecerken ugramisim gibi davraninca benim o sakin ve sabirli esim bile kendini kaybedip ortaligi ayaga kaldirmisti.Gerci ise yaradi herkes benim dogum yaptigimi idrak etti.He öte yandan baska bir rahatsizligimdan dolayi gittigim bir prof.doktorum var ki benim icin abi oldu o derece.Ondan once gittigim doktorlardan biri kas gevsetici verip yolladi digeri ise psikolojik oldugunu savundu hatta esime karin naz yapiyor dedi.Hem de bayandi.Halbuki durum dogustan gelen tedavisi olan bir durummus.Hani senelerce okuyunca atom parcalanamiyor demekki.Bazi doktorlar tenezzul edip muayene bile etmiyor.Devlet veya ozel de fark etmiyor.Demekki mesele insanlik meselesi...
zikkim yesin..beklesinde 5 dk sonra yesin, acliktan olmez herhaldde.Konu kapandığı için bende cevap verememiştim. Gerçi o üye uzaklastirilmis ama karşımda tost yiyen doktoru savunarak sıkıyosa 6 yıl sen oku tarzında bi laf etmiş...
Orasi hastahane arkadaşım... 9da mesai başlıyor. Kahvalti için vakitleri var. 3 saat çalışıp 2 saat öğle yemeğine gidiyorlar. Ve gelip 3 saat sonra paydos ediyorlar. Tostu ben sıkıntımı anlatırken yemesi şart değil. Ha operatör doktor falan olur ameliyattan çıkmıştır acıkır yer ama onu da yine bi adabı var. Muayenehaneye gelmeden önce atistirabilir. İnsan otobüste bile karşısındakinin gözünün içine baka baka bişi yemiyo. 6 değil 16 yıl okumak bile kimseye saygısızlık lüksü vermez. Ben o kapıdan girer girmez ister muayene olayım ister olmayayim ücretim kesiliyor. O zaman benimle ilgilenmesi gereken vakitte beni dinleyecek.
niyeki aliniyor mu doktorcuklarher meslekte iyi kötü insan var sabahtan beri doktorların bu denli çekistirilmesi hiç hos degil.. konu fazla uzadı sanki
neden olmasın.. çünkü herkes doktorlarla ilgili bi konu açılsa da bizde sikayet etsek diye bekliyormus da bu konu üzerine gelmis gibi davranıyo.. geneli yargılıyosunuz yapmayınniyeki aliniyor mu doktorcuklar