cumartesi çalışılmayacak denmiş ve cumartesi iş gönderilmiş. üstelik sen cuma günü revize talebi varsa yapayım dediğin halde?
yani çalışmayacağız denen günde senden iş isteniyor ve yapmadın diye sorun mu çıkarılıyor?
bu nasıl bir ekip ki senin telefonla alakalı problemin varken olası bir acil durumda sana telefon açabilmeleri için senden başka bir numara (ailenden birinin mesela) istememişler ya da senin o an o işi yapamayacak durumda olma halinde yerine o işi yapabilecek bir allahın kulu yok mu?
o arkadaşın zaten aşırı kötü niyetli, çok iyi tanırım ben de böylelerini. senle whatsappta boş beleş şeyler hakkında iletişim kurabiliyordu madem o an, mail attığını neden söylemedi?
ben de bazen tatil günlerinde acil durumların olabildiği bir iş yapıyorum
nadiren de olsa ekip arkadaşıma acil ulaşmam gerekebiliyor
bu tarz konularda eğer mail atmışsam o insana mutlaka whatsapp gibi kolay bildirim alabileceği bir yerden yazıyorum
cevap gelmezse ve konu çok acil, çok kritik ise arıyorum
açmazsa çok acil dönüş yapmasını rica ediyorum vs
ekipten başka birine sahiden bu durumu bildirmem gerekirse durumu izah ediyorum, karşı taraftan dönüş alır almaz konuyla ilgileneceğimizi söylüyorum
biz de kendi içimizde tatil günlerinde maillere pek bakmıyoruz ve sadece mail atmışsak acil dönüş beklemiyoruz
eğer bekliyorsak yukarıda söylediğim gibi yapıyoruz
bence ortada senin haksız olduğun bir konu yok kendini suçlu hissetme
konuyu da daha fazla kurcalama
geçen sene bir tatil günü hiç müsait olmadığım bir anda, ekipten birinin benim desteğime ihtiyacı olmuş
mesaj atmışlar, aramışlar falan ben birkaç saat sonra gördüm
baktım sorunu kendi aralarında halletmişler, bunun üzerine dönüş bile yapmadım
bu durumu toplantıda anında dile getirdiler
baktım sitemkar biçimde konuşuyorlar, tek cümlem şu oldu: "arkadaşlar kötü bir zamana denk gelmiş, uyuyordum mesajları çok sonra gördüm" dedim
tek kelime bişey diyemediler.
eskiden olsa tatil günümde yapmak zorunda değilimden girer başka şeylerden çıkardım
artık kısa yolunu buldum. böyle durumlarda direkt "uyuyordum" deyip geçiyorum ben
sana da tavsiye ederim. tatil gününde uyuyarak dinlenmeye çalışan birine kim ne diyebilir?
tartışmasız, polemiksiz, en güzel mazerettir uyku.