- 19 Ocak 2024
- 393
- -125
- 21
-
- Konu Sahibi ogretmenhanim34
1 yıldır ediyorŞikayetleriniz devam ediyor mu? Yoksa bir defaya mahsus mu ?
O da doğru teşekkür ederim gideceğimTerlerseniz ateşiniz olmaz, korkuyorsunuz diye sizden saklamaz acildekiler. Belirtiler evet ateş hariç lenfoma belirtileri ama başka şeylerinde belirtileri. Psikiyatriye gitmelisiniz.
panik atak, anksiyite gibi hastaliklar böyle belirtiler verir ki.Ya şöyle söyleyeyim doktora göre olmayan şeyleri olmuş gibi anlatmışım aslında ben bu belirtilerin hiçbirini yaşamamışım zaten pol odasıydı odayı değiştirdim
5 yıl kullandım geçmişti üniversitede patlak verdipanik atak, anksiyite gibi hastaliklar böyle belirtiler verir ki.
bende de agorafobi vardi. misal sehirler arasi otobüste karnima kramplar girerdi, altima iseyecek hale gelirdim, midem bulanirdi. bu belirtilerin hepsi gercek. ama ne zaman dinlenme tesisi tabelasini gorurdum - yani o ortamdan çıkacagim, hepsi gecerdi.
bazen vucut kendini tehlikede saninca sahte belirtiler gönderir.
benim annem panikatakken bir gecede birkaç kere kalp ekosu cektirmeye gidermis. o zamanlar panik atak vs bilinen seyler olmadigi icin ölümcül hasta ama doktorlar teshis edemiyor saniyormus. onun kalp carpintilqri mesela. evet gercek, ama aslinda beynin vucuda gonderdigi fake bir sinyal. ucu bir hastaliga cikmiyor.
yani adam şizofren dememistir. "psikolojik problemler sahte bulgular verir" demistir. anksiyiteniz icin psikiyatre gidip ilac kullandınız mi yoksa sadece hayatinizi zorlastiran bir sey mi?
Googlelayıp gitmişsiniz çünkü. Lenfoma B semptomlarını sayıp adam düşünsün tanıda demişsiniz, o da bunu anlamış.Ben şöyle anlattım dedim ki gece terlemem ateşim var kilo kaybım var ateşten hep acillik olurdum ateşimi söylemezlerdi korkuyorum diye ordan öyle sandı bu ama cidden demezlerdi
nasil yani?Tomografiyi reddetmedim adam beni şizolukla suçladı
-tomografiyi reddettim-
Anksiyetem var dediyseniz sizi hastalık hastası olarak düşünmüş, uğraşmak istememiştirE nabızı hiç açmadı hatta trajikomik tarafı ben buna dedim ki açın e nabızı bakın tanımı görürsünüz bana dedi ki o kadar vaktim yok
Tomografiye niye hayır diyorsun, kim haklı tahminde mi bulunucaz?Ben şöyle anlattım dedim ki gece terlemem ateşim var kilo kaybım var ateşten hep acillik olurdum ateşimi söylemezlerdi korkuyorum diye ordan öyle sandı bu ama cidden demezlerdi
Al biri daha hanımefendi niye googlea bakıp gidiyim benim asıl gitme amacım tiroidlerimi kontrol ettirmekti adam kendi dedi lenfomayı inanmıyorsanız çıkar mısınız konumdanGooglelayıp gitmişsiniz çünkü. Lenfoma B semptomlarını sayıp adam düşünsün tanıda demişsiniz, o da bunu anlamış.
Çünkü adama sinir oldum şizo muamelesi yapıncaTomografiye niye hayır diyorsun, kim haklı tahminde mi bulunucaz?
Gayette de dedi aynen hikaye uydurdum işim gücüm yok bugün napsam acaba dedim kanser demedi okuma anlamanda yok herhalde şu anki öngörüm bunlar dedi hatta sonunda da çıkarsan bile üzülme yüzde yüz sonuç aldığımız bir kanser dedi okumayı öğrenip gel lütfenBöyle bir şey demez hele dahiliye doktoru böyle bir şeyden şüphe ediyorsa bile başkasına yönlendirir. Hikaye mi uydurdun dahiliye doktoru neden kanser desin
lenfomaya inanmayanlar konudan mı çıkalım?Al biri daha hanımefendi niye googlea bakıp gidiyim benim asıl gitme amacım tiroidlerimi kontrol ettirmekti adam kendi dedi lenfomayı inanmıyorsanız çıkar mısınız konumdan
Çünkü birebir lenfoma semptomlarını saymışsınız hanımefendi, ‘biri daha’ değilim ben de doktorum, anlıyorum gereken ilgiyi alamamışsınız ama bi daha en azından daha az belli edin Google olayını :)Al biri daha hanımefendi niye googlea bakıp gidiyim benim asıl gitme amacım tiroidlerimi kontrol ettirmekti adam kendi dedi lenfomayı inanmıyorsanız çıkar mısınız konumdan
Şizolukla suçladı ya ondan sonra çektirmiyorum dedimnasil yani?
10 dakika once demissiniz ki;
Kız ne alaka beni çıldırtmak mı istiyorsun sen ne alaka gel adını vereyim polikliniğin şehrin git görüş tövbe estağfurullah doktor adına kadar verebilirimÇünkü birebir lenfoma semptomlarını saymışsınız hanımefendi, ‘biri daha’ değilim ben de doktorum, anlıyorum gereken ilgiyi alamamışsınız ama bi daha en azından daha az belli edin Google olayını :)
Neyi nasıl anlattın mesela?bende anlatırken bir kaç yeri heyecanlı ve kendime göre yorumlayarak anlattım ordan uydurduğumu sandı
Allah başına vermesin ne diyeyim saygısızlenfomaya inanmayanlar konudan mı çıkalım?