- 10 Ekim 2014
- 31.406
- 140.439
-
- Konu Sahibi PrensesAnnesi_
Valla hiçte öyle değil. özel sağlık sigortası var.. Medicalparkta doğum yaptın oranın çocuk doktorunu hiç beğenmedik zaten çok kalabalık ssk doktoru gibi. 3 günlükjen gereksiz kan tahlil isteyerek kızımın canını acıtmıştı. Medicanaya götürüyorum. Ondan da emin değilim pek, ek gıda için erken ve fazla bir liste verdi. Başka bir doktor önerisine ihtiyacım var.. kedi gibi olmuyor çocık bakımı:) benimde kedim vardı hiç veteriner sıkıntısı çekmezdim.
Bence de en doğrusu bu. Madem memnun değiller şifacılıkla da düzelebilirler. Kimse kimseyi zorlamıyor en nihayetinde.Hekim seçme hakkın var bu heryerde yazıyor da e nabız diye sistemimiz var kullanmıyorsanız gidip sağlık ocağından da değiştirebilirsiniz yok sağlık ocağı standartlarınyetmiyorsa çocuk uzmanına gidebilirsinşz devlet yetmiyor ekstra ilgi istiyorum diyorsanız hasta sayısı daha az ücreti fazla olan bi özele de gidebilirsiniz çözüm çok yani yada hiç beğenmediniz olmadı kendiniz internettten böyle teşhis tanı tedavi yapabilirsiniz
Kedi ve cocuk bakimi aynidir demedim. Bakimla hekim sikintisi cekip çekmemenin alakasi nedir??? İlgilenmeyen, dogru teşhis koymayan veteriner hekimler de var ben 5 veteriner degistirdim oncesinde. Gozunuzde kedi daha az onemli oldugu icin siz dikkat etmemis olabilirsiniz bilemem. Benim icin onemli.
Kendin doktor konusunda iyi doktorlara denk geldim acibademe gidiyorum genelde. Şans işi ama İstanbul gibi metropol bir sehirde arayinca illa ki bulunuyor iyisi.
Gorumcem besiktas liv hastanesinde dogum yapmisti baya memnundu dogumdan sonra evde de hizmet almisti hatta oyle hatirliyorum. İlgililerdi. Ama doktor adi vs bilmiyorum hiç kendisiyle gorusuyor olsam sorardim sizin icin.
basınız sagolsun nur ıcınde yatsın cok uzuldumDoktorlara çok büyük saygı duyuyorum, iyiki varlar.Öncelikle bunu belirterek başlayayım.Lakin her meslekte işini iyi yapanlar ve kötü yapanlar olduğu gibi doktorlar içinde geçerli bu durum.Körü körüne savunu yapmanın manası yok.
Kaybettiğim eşim yıllarca mide probleminden dolayı doktora taşındı, ilaç verildi gönderildi, en son baktık olmuyor çok iyi dedikleri bir doktora gittik, o esnada yemek bile yiyemiyor sürekli kusuyordu, safra kesesinde taş vardır o yapar ameliyat edelim denildi, ameliyat oldu.Sonrasında iyileşme beklerken işler iyice kötüye gitmeye başladı, günde iki üç kere acile taşındık.Acildeki doktor en son ayran içir geçer deyip gönderdi.Eşim iyi değilim, eve gitmeyelim dedi ama doktorları ikna edemedim eve geldik, evde kan kusmaya başlayınca tekrar acile gittik, kan kaybından ölmek üzereymiş, uzun süredir mide yavaş yavaş kanıyormuş, 6 ünite kan verildi, ancak o zaman endoskopi akla geldi ve gönderdiler.Sonuçlar korkunçtu, üçüncü evre mide kanseri tanısı konuldu.Bu tanı konulana kadar çok zaman geçti, eğer endoskopi baştan yapılmış olsaydı belkide sonuç farklı olacaktı.Acil bir şekilde mide alındı, sağolsun ameliyatı yapan doktor çok ilgili bir doktordu.Sonrasında radyoterapi kemoterapi.Ama bir yılın sonunda eşimi kaybettim.Şimdi kalkıp ben bu aşamada yaşanan şeyler için hiçbir doktoru suçlayamaz mıyım? İyileşmesini canı gönülden isteyen doktorlar da oldu çok ilgilendiler ama ayran içir deyip gönderende oldu.Mesleklerdeki her birey kusursuz değil ki.
çok teşekkür ederim sağolun.basınız sagolsun nur ıcınde yatsın cok uzuldum
O zaman da sağlık hizmetlerinin kötü tarafları çıkıyor işte ortaya.
Doktordan iyi hizmet almak için illa zengin mi olmak lazım? Görümceniz bir doğum için 10.000 lira kadar bir ücret ödediyse evde de bakım almıştır, yolda da bakım almıştır, her yerde almıştır yani.
Gittiğiniz Acıbadem hastanesinin kapısından giremez İstanbulda yaşayan çoğu vatandaş.
Demek ki iyi doktorlar özel hastanelerde çalışıyorlar, iyi paralar ödeyince ya da iyi bir sağlık sigortan olunca güzel sağlık hizmeti alıyorsun.
Doktorlara çok büyük saygı duyuyorum, iyiki varlar.Öncelikle bunu belirterek başlayayım.Lakin her meslekte işini iyi yapanlar ve kötü yapanlar olduğu gibi doktorlar içinde geçerli bu durum.Körü körüne savunu yapmanın manası yok.
Kaybettiğim eşim yıllarca mide probleminden dolayı doktora taşındı, ilaç verildi gönderildi, en son baktık olmuyor çok iyi dedikleri bir doktora gittik, o esnada yemek bile yiyemiyor sürekli kusuyordu, safra kesesinde taş vardır o yapar ameliyat edelim denildi, ameliyat oldu.Sonrasında iyileşme beklerken işler iyice kötüye gitmeye başladı, günde iki üç kere acile taşındık.Acildeki doktor en son ayran içir geçer deyip gönderdi.Eşim iyi değilim, eve gitmeyelim dedi ama doktorları ikna edemedim eve geldik, evde kan kusmaya başlayınca tekrar acile gittik, kan kaybından ölmek üzereymiş, uzun süredir mide yavaş yavaş kanıyormuş, 6 ünite kan verildi, ancak o zaman endoskopi akla geldi ve gönderdiler.Sonuçlar korkunçtu, üçüncü evre mide kanseri tanısı konuldu.Bu tanı konulana kadar çok zaman geçti, eğer endoskopi baştan yapılmış olsaydı belkide sonuç farklı olacaktı.Acil bir şekilde mide alındı, sağolsun ameliyatı yapan doktor çok ilgili bir doktordu.Sonrasında radyoterapi kemoterapi.Ama bir yılın sonunda eşimi kaybettim.Şimdi kalkıp ben bu aşamada yaşanan şeyler için hiçbir doktoru suçlayamaz mıyım? İyileşmesini canı gönülden isteyen doktorlar da oldu çok ilgilendiler ama ayran içir deyip gönderende oldu.Mesleklerdeki her birey kusursuz değil ki.
e ıstanbul gıbı metropol bır sehırde de ıyı doktorlar bulunsun bır zahmet zatenKedi ve cocuk bakimi aynidir demedim. Bakimla hekim sikintisi cekip çekmemenin alakasi nedir??? İlgilenmeyen, dogru teşhis koymayan veteriner hekimler de var ben 5 veteriner degistirdim oncesinde. Gozunuzde kedi daha az onemli oldugu icin siz dikkat etmemis olabilirsiniz bilemem. Benim icin onemli.
Kendin doktor konusunda iyi doktorlara denk geldim acibademe gidiyorum genelde. Şans işi ama İstanbul gibi metropol bir sehirde arayinca illa ki bulunuyor iyisi.
Gorumcem besiktas liv hastanesinde dogum yapmisti baya memnundu dogumdan sonra evde de hizmet almisti hatta oyle hatirliyorum. İlgililerdi. Ama doktor adi vs bilmiyorum hiç kendisiyle gorusuyor olsam sorardim sizin icin.
Yanlis olmasin ama bundan 2 sene once filan 20.000 bin odedi diye biliyorum gorumcemi. Cok bilgim yok.
Malesef oyle sadece saglik degil her konuda bu boyle oluyor.
Dayınıza çok üzüldüm sizinde başınız sağolsun.En son o safra kesesi ameliyatı öneren doktor, kusura bakmayın yaşı çok gençti konduramadım dedi.Ama keşke kondursaydı.dediğiniz gibi belki yine sonuç aynı olabilirdi ama yaşam kalitesi yükselirdi, belkide ömrü azda olsa uzatılırdı.Belki oğlunun ortaokula başladığını olsun görebilirdi eşim de.Oğlum babasıyla daha fazla zaman geçirirdi belki.Çok istemişti bunu çünkü, hasta olduğunu öğrendiğinde ilk aklına gelen oğlumun büyüdüğünü göremeyeceğim, bensiz büyüyecek demişti.Benim de dayıma 2 sene boyunca devam eden boyun ağrısı, sırt ağrısı, kilo kaybı şikayetlerine boyun fıtığı teşhisi konuldu. Ağrılar basit ağrılar değil, adam 2 sene boyunca yatakta uzanarak yatamadı, koltukta oturur vaziyette uyudu, düşünün.
Bir doktor da demiyor ki akciğer filmi çekelim.
Meğer akciğer kanseriymiş, beyine kadar sıçramış, bir üniversite hastanesindeki doktorlardan biri bakar bakmaz film çekelim dedi.
O da doktor, o da doktor dediğiniz gibi neyini savunalım?
Evet belki dayım yine kurtulamayacaktı ama daha iyi bir yaşam kalitesine sahip olacaktı belki. Ömrünün son 3 senesini yatakta bile yatamayacak halde geçirmeyecekti.
Başınız sağolsun eşiniz için de, çok üzgünüm
Dayınıza çok üzüldüm sizinde başınız sağolsun.En son o safra kesesi ameliyatı öneren doktor, kusura bakmayın yaşı çok gençti konduramadım dedi.Ama keşke kondursaydı.dediğiniz gibi belki yine sonuç aynı olabilirdi ama yaşam kalitesi yükselirdi, belkide ömrü azda olsa uzatılırdı.Belki oğlunun ortaokula başladığını olsun görebilirdi eşim de.Oğlum babasıyla daha fazla zaman geçirirdi belki.Çok istemişti bunu çünkü, hasta olduğunu öğrendiğinde ilk aklına gelen oğlumun büyüdüğünü göremeyeceğim, bensiz büyüyecek demişti.
bende dogumumu ozelde yaptım antebın bılınen en ıyı doktorlarından bırı yaptı hala da ustune tanımam uzman bırı, 4 sene olacak doguralım en ıyı odayı tutarak ve ekstra amelıyat da gecırdım dogumda ıkı amelıyat sayılıyor yanı 1100 tl odedım :) 300 kere dogursam hepsınde de aynı doktora gıderım. gercekten sans ısı bıraz da saglık sansıma hep ıyı doktorlara denk geldım babam sansız bu konuda kac kere yanlıs teshıs ve ilaç yuzunden ölumden dondu adam hasta oldumu hastaneye gıtmeye korkuyor bu yuzdenYani 2 sene önce 20.000 lira olan ücret şu an benim 1 senelik maaşım filandır belki :))
Okulda da aynı, sağlıkta da aynı dediğiniz gibi. Sosyal devlet terimini çok yanlış anlıyoruz biz millet olarak.
e ıstanbul gıbı metropol bır sehırde de ıyı doktorlar bulunsun bır zahmet zaten
arayınca bulunuyor ıllakı bıle yanlıs zaten bulunmalı. ve saglık ozel sekılde satın alınmamalı herkes aynı kalıtede bu hızmete sahıp olabılmelı bu ınsanı hak
ayrıca tum en ıyı doktorlar ozellerde de olmuyor devletde de harıka doktorlar var bu kısıye gore en ıyısını bulana kadar aramayla alakalı sonucta bırı doktor olabıldıyse zaten yeterlı bırıkıme ve egıtıme sahıptır ama kımısı daha profosyonel daha daha bu ıse kendını adamıs daha ıdealıst onlar daha dıkkatlı ıslerını severek yaptıkları bellı oluyor . bunun sehrı hastanesı ozelı devletıyle alakası yok doktorun kendısıyle alakalı
devletde de cok ıyı muhtesem doktorlar tanıdım ben sahsen
Çok teşekkür ederim.Şimdi 18 oldu oğlum.Sizde sağ olun iyi dilekleriniz için.İçim çok acıdı, çok üzgünüm. Ne diyeceğimi bilemiyorum mekanı cennet olsun. İnşallah izliyordur şimdi oğlunun büyüdüğünü
bende dogumumu ozelde yaptım antebın bılınen en ıyı doktorlarından bırı yaptı hala da ustune tanımam uzman bırı, 4 sene olacak doguralım en ıyı odayı tutarak ve ekstra amelıyat da gecırdım dogumda ıkı amelıyat sayılıyor yanı 1100 tl odedım :) 300 kere dogursam hepsınde de aynı doktora gıderım. gercekten sans ısı bıraz da saglık sansıma hep ıyı doktorlara denk geldım babam sansız bu konuda kac kere yanlıs teshıs ve ilaç yuzunden ölumden dondu adam hasta oldumu hastaneye gıtmeye korkuyor bu yuzden
Aynı şeyi düşündüm. Ne oluyor ya dedim.ne bu sıddet bu celal
bırde arkadasın bu sert çıkısını begenmısler ustelık aklı basında gordugum ve sasırdıgım uyelerde var ıcındeAynı şeyi düşündüm. Ne oluyor ya dedim.
Çok haklısın gerçekten. Doktorun iyisi de var kötüsü de ancak şunu bilmek ve anlamak lazım. Doktorluk sürekli kendini geliştirmekle oluyor. Ben küçükken yumurta çok yemeyin diye bağırırlardı şimdi yiyin diyorlar. Yani tıp hep gelişiyor. Bir sürü yöntem bulunuyor. Göçlerle yeni hastalıklar geliyor ülkemize vs. Lafı uzatmadan şunu demek istiyorum, devlet bir doktora günde 300-400 hasta baktırırsa, insanlar hep ilgi güleryüz bekleyip doktora ağzına geleni söylerse, mesaisi bittiğinde nasıl oturup çalışacak bu insanlar? Nasıl geliştirecek kendini? O kadar yoğunken bazen tedavide bile eksiklikler yapabilir. Bunun sorumlusu olarak biz kötü doktor değil de yanlış sağlık politikası demeliyiz.Simdi kimse bayilmiyor bir suru para odemeye, bende bayilmiyorum. Keske ayni hizmeti cebimde param kalarak alabilsem.
Devlet hastanesinde tabi ki iyi doktorlar var yok demiyorum sadece daha cok aramak gerekiyor. Ben de tanidim devlet hastanesinde calisan cok iyi bir doktor ama sayisi fazla degil.
Zaten doktor iyi bile olsa İstanbuldayim devlet hastaneleri kalabalik oturup adam benle sohbet eder gibi ilgilenemiyor. Ben de gittim devlete ama olmuyor yani o şekilde, ekstra bilgi alisverisi bekleyenler icin diyorum.
Benim ismimin altına ne yazıyor dikkat ettiniz mi...bırde arkadasın bu sert çıkısını begenmısler ustelık aklı basında gordugum ve sasırdıgım uyelerde var ıcınde
halbukı dogruya dogru aıle hekımlerı uzman degıl sonucta cocuk hasta ve cocuk doktoruna gıtmesı gerekır arkadasda buna vurgu yapmak ıstemıs bırde bazı meslek gruplarında nıyeyse elestrıye acık olamıyorlar her meslekte var kotusu muhasebecısı tarafından dolandırılan adam muhasebecım serefsız dedıgınde tum muhasebecıler ayaga mı kalkmalı, ogretmen ogrencıyı dovdugu zaman yanlıs yapmıs ogretmen dedıgımızde tum ogretmenler ayagamı kalkmalı, yanlıs tedavı sonucu ölen hastalar amelıyatda ıcımızde unutulan seyler var yok mu neden bazıları buna kompleks yapıyor anlamadım ben . tum doktorlar kotudur dıyen bır tane yorum yok herkesın tek dedıgı bazıları gercekten ısını kotu yapıyor dedık.
ınsanlar dınlemeyı bılmıyor kı kıme ne anlatıcaz... sasırdım . hele bır tanesı hasta olan doktora gıtmesın demısne alaka doktorlar kotu dıyen olmadı kı bos beles yasıyorlar dıyen cok kolay mesleklerı var dıyen olmadı kı . ne dedıgımızı anlamayıp dırek satasan kısıler ıcın evet maalesef her zaman ısını kotu yapan ınsanlar vardır deyıp dogru yonlendırme yapmak yerıne seslerını yukselttıklerı ıcın tek dusundugum onlarında aynı uslupda davranısta oldukları. baska bırsey aklıma gelmıyor. ozguven baska bırsey kendını bılen ozguvenlı ınsanlar her meslekte yanlıs davranan kısılerınde oldugunu kabul eder cunku