- 9 Temmuz 2015
- 10.397
- 21.022
- 34
-
- Konu Sahibi PrensesAnnesi_
- #201
Çok sevimliiiiya kıyamam cok mınnoslar
benım 15 yıllık kedım var ısmı mamuk doktor teyzesı :) ankara van kırması kendısı sagır (doktorumuz bu genetık olur bu cıns kedılerde demıstı) rahım kanserıymıs 1 aylıktı amelıyat oldu rahmı alındı kuzumun, ondan oncesınde gıttıgımız veterıner hekımler yasamaz bu ölür en ıyısı ormana bırakın gıtsın dedıler. dusunebılıyor musunuz ? ısıtme engellı ev kedısı anası babasıda ev kedısıymıs mamadan baska bırsey asla yemeyen cok kıbar nerdeyse catal bıcak kullanacak turden her tuvaletden sonra patılerını yıkayan kedımı ormana atmalıymısım . bosa masraf dedıler
yasamaz dedıklerı kedı 15 yıldır yasıyorbızımle
Ben gerçekten anlayamıyorum doktor çok konuşunca ne oluyor?
Yani bakıp hastalığı teşhis ediyorsa, tedaviyi veriyorsa bana yemek tarifi vermesine gerek yok ki. Hamileyken detaylı ultrason için iyi bir perinatologdan randevu aldım gittim, detaylı olarak inceledi, baktı, anlattı.
Sonra oturdu karşımıza evet sorularınızı alayım dedi. Sorumuz yok hocam, sağlıklı bir gebelik anladığımız kadarıyla, teşekkür ederiz dedik eşimle. Adam şaşırdı, şok oldu, ilk defa soru sormayan didik didik etmeyen hasta görüyorum dedi. :)
Yani ben öğrenmem gerekeni öğrenmişim zaten daha oturup ne konuşacağım para verdik diye psikolog muamelesi yapmaya gerek yok doktora.
Ya soru sormak suc mu ki, benim sorularim olabiliyor acikcasi, saglik durumumu, kendime uygulanacak seyleri bilmek hakkim oldugunu dusunuyorum kalkip ailevi seylerimi anlatmiyorum orada, rahatsizligimla ilgili bilgi almaya calisiyorum. Zaten detaylica inceleyip anlattiktan sonra bazen soracak birsey olmuyor ama bazen de oluyor planlama yapmak gerekiyor vs.
Her rahatsizlik bir degil. Allah korusun sizin gebiginizle ilgili sorun yokmuş ama sorun olsaydi tamam teshis koydu sorcak birsey yok diyip basip gitmeyecektiniz herseyi duymak, bilmek isteyecektiniz.
E tabii ki öyle, doktor da problemli gebelikle benimkini kıyaslayarak hiç soru sormadınız dememiştir eminim. Sorularınız varsa sorarsınız tabii ki. Ben de sorarım.
Mesela şu an bebek emziriyorum, ilaç yazarken emzirirken sıkıntı olur mu diye mutlaka sorarım, bunlar farklı şeyler.
Herkes bir degil işte sormak isteyebilir, merak edebilir gidip googleda arama yaparak kafayi yiyecegine doktora sorsun saglikla ilgiliyse daha iyi. Bazi insanlar pimpiriklidir, bende oyleyim.
Para verdik diye psikolog muamelesi yapmak olmuyor bu zaten ödeme yeterli olmasa doktor hayrina psikologluk yapmiyor. Biraz nazik davranip, 3-5 soru yanitlamak zor degil.
Sonucta hizmeti ucretli aliyorum ve istedigim gibi olmasini istiyorum yapmiyorsa yapmaya zorlayamam elbet ama yapani bulunuyor.
Ben de aynı şeyden bahsediyorum işte,
Konu başlığı 'doktor konuşmadı bile'
Bu konudaki doktor için söylemiyorum, yine sizin için de söylemiyorum ama gayet doktora psikolog muamelesi yapan var.
Ücretli de alsam hizmeti ücretsiz de benim aldığım hizmet sağlık hizmeti. Demek ki ben pimpirikli biri değilim, hastalığımla ilgili gereken bilgiyi aldıktan sonra soru sormaya gerek duymuyorum. Siz duyuyor olabilirsiniz bilemem.
Ücret ödedim diye istediğim herşeyi yapmasını beklemiyorum açıkçası doktordan, sağlık hizmeti bekliyorum. Onu sağladıysa tamamdır benim için.
Zaten para ödenince çok kibar saygılı oluyor çoğu doktor, daha hiç kibar olmayan özel hastane doktoruna denk gelmedim :)
Ucret odedim diye tabi ki doktordan saglik disinda birsey beklemiyorum. Psikolog muamelesinden kastinizi da anlamadim ama benim sorduklarim da sagligimla ilgili oluyor veya tedavi surecinde kafama takilan seyler oluyor.
Ucret ödedim diye istedigim seylerin olmasini istiyorum elbette ama kimseye " ucret odedim şunu da yapmak zorundasin" seklinde yaklaşmam. İstedigim olmazsa bir daha o kurum veya kisiden hizmet almam bu kadar.
Kendim doktorum . ne sekilde okudum ne sekilde calısıyoruz cok iyi biliyorum.
halkımız insandan , insanlık dışı bir performans bekliyor . beklemeye devam edin .
dogru hemsırenınde sucu var orda kan verılırken basında doktorda vardı ama o kanı takan sonucta hemsıre suc tabıkı doktorda bıle olmayabılır sadece bu mevzu ıcın degıl bakın burda bu konuda yanlıs tedavı sonucu hastalıgı uzun suren yanlıs tedavı sonucu eşini aılesıne akrabasını kaybedenler yazmıs ... yanı yok degıl her meslekte maalesef var . bankada da var muhasebede de egıtım sektorunde de gıda sektorunde de . daha yenı bır haber cıktı mesela. meshur bır sucuk fırması domus etı katıyormus sucuklarına ... arkasında domuz etı ıcerır bılgısı yok herkes domuz etı yemıyor bılıyorsunuz. ekmegın ıcınden jılet cıkan fırında var :) her meslekte var ısını yanlıs yapan buna degınmek ıstemıstım
Evet doğru olan tutum bu zaten, neyseki beğenmediğimiz hizmeti tekrar almama şansımız var.
Psikolog olarak görmekten kastım şu mesela, çocuğunuz var mı bilmiyorum hamilelik bazı kadınları cidden çok hassas ve tuhaflaştırıyor. Bu durumdan kadın doğum doktorum da muzdaripti. Şimdi ne yazsam birileri yanlış anlar, üzülür o yüzden detay vermek istemiyorum ama herkes sizin gibi değil emin olabilirsiniz.
Ben şöyle anlatayım psikologluktan kasıtı. Böyle konuşuyorum diye psikologluk yapmıyo muyum, yapıyorum. Tam bir iki yüzlüyümdür bu konudaUcret odedim diye tabi ki doktordan saglik disinda birsey beklemiyorum. Psikolog muamelesinden kastinizi da anlamadim ama benim sorduklarim da sagligimla ilgili oluyor veya tedavi surecinde kafama takilan seyler oluyor.
Ucret ödedim diye istedigim seylerin olmasini istiyorum elbette ama kimseye " ucret odedim şunu da yapmak zorundasin" seklinde yaklaşmam. İstedigim olmazsa bir daha o kurum veya kisiden hizmet almam bu kadar.
Ben şöyle anlatayım psikologluktan kasıtı. Böyle konuşuyorum diye psikologluk yapmıyo muyum, yapıyorum. Tam bir iki yüzlüyümdür bu konuda
Sizin kediniz var diye oradan gideyim. Hasta sahibi geliyor, acil bakın lütfen çok kötü durumda bebeğim, ölüyor diye ağlayarak. Bekleyen insanları es geçip pat diye odaya alıyoruz bir bakıyoruz ki sadece kusmuş.. Hem de tek bir sefer. Hasta sahibinin pimpirikli olmasını elimizdeki bilgilere ekleyip kan testi bakalım diyoruz. Kedi bık dediğinde ayy napıyosunuz, nasıl tuttunuz, bağırtmayın bebeğimi ölecek zaten siz öldürüyorsunuz diye sesler yükselince gelin hanımefendiciğim biraz oturalım. Su ister misiniz siz diye başlayan, esas işimiz olan kediyi bırakıp hanımefendiyi sakinleştirme, endişelerini azaltma durumuna geçiş yapıyoruz. Şimdi bu psikologluk değil midir? Benim işim kediyi tedavi etmek değil midir? Odaya alıp bu kedinin durumu acil değil, dışarıya çıkıp sıranızı bekleyin lütfen demem yapılması gerekenken, bunu yaptığımda vicdansız, hayvan sevgisinden bir haber kötünün kötüsü veteriner benim. Herkese de anlatır acil götürdüm, odadan çıkardı beni diye.. Bezdiriyorlar off çok doluyum.
Veteriner hekimler olarak hayvan nasıl tutulur hepimiz biliyoruz. Yapılan müdahaleler zaten hayvanları rahatsız eder. Sadece dokunduğumuzda çığlık atan kediler var. Kedi saldırısıda çok kolay atlatılmıyor. Parmağımı öyle bir ısırdı ki bi tanesi tırnağım düştü o derece.Ben de kendimi pimpirikli saniyordum. :)
Yani benim de bir ara kedimin kotu hastaliga yakalandigini sanip gece gece aglamisligim oldu ama doktora yansitmamistimHiç böyle davranişlar sergilemedim, benim pimpirikliligim sadece cok soru soruyor olmam acikcasi bilgi ve aciklama cok bekliyorum.
Bi de kediyi tutuş konusunda ben de dertliyim. Bir veteriner kedimin ensesinden tutarak tasima cantasindan cikartmaya kalkmisti ki izin vermedim zaten cok sinirimi bozmustu.
Kedi zaten korkuyor agliyor boyle doktor iyice savurgan hareketler yapinca cok kiziyorum elbette bagirip cagirmadim ama alip kedimi cikarim net. Bu yuzden bazen tutma vs konularinda hekime kendim yardimci oluyorum nasil tutacagimi soyluyor
Veteriner hekimler olarak hayvan nasıl tutulur hepimiz biliyoruz. Yapılan müdahaleler zaten hayvanları rahatsız eder. Sadece dokunduğumuzda çığlık atan kediler var. Kedi saldırısıda çok kolay atlatılmıyor. Parmağımı öyle bir ısırdı ki bi tanesi tırnağım düştü o derece.
Yani hepimizin iyi kötü tecrübelerimiz var. Günde tek kedi baksam derim ki amaan ponçik ponçik tutayım en fazla iki çizik yerim. Her gelen kediden iki tırnak yarası alsam gün sonu ben mahvolurum. Her kediyi öyle tutmasam da ilk gördüğüm kediyi enseden tutarım. Haline göre enseyi bırakırım vs. Hasta sahibine de inanmam bu konuda. Saldırmaz deyip sonra aa hiç böyle yapmamıştı daha önce diyorlar çünkü..
Siz niye bu kadar takıldınız ense işine onu anlamadım ama şunu söyleyeyim havlu ve enseden tutma işi kediler için daha güven veren uygulamalar. Hareketsiz kalması çok korktuğu için değil, doğuştan gelen birşey bu. İçgüdü, refleks gibi bir şey diyebiliriz. Anneleri de enseden tutup kaldırdığı için kediler enseden tutulduklarında hareketsiz kalırlar. Hele yavru kedilerde çok bariz görürsünüz bu davranışı. Far görmüş tavşan gibi kal gelir hemen ve sakinleşir hayvan.Şuanki veteriner hekimimiz ensesinden asla tutmadan muayene etmişti ilk gordugu günde dahil olmak uzere hiç enseden tutmuyor. Kedimi tutma konusunda gerektiginde ben de yardimci oluyorum zaten ama enseden tutarak kaldirmasina, hareket ettirmesine ben izin vermem acikcasi. Her hekim farkli yol izliyor olabilir, siz de haklisiniz ama dedigim gibi 5 hekim degistirdim istedigim gibi bakilsin diye.
Kimse sizi aksine zorlayamaz ama ben o sekilde davranilmasini istemedim.
Siz niye bu kadar takıldınız ense işine onu anlamadım ama şunu söyleyeyim havlu ve enseden tutma işi kediler için daha güven veren uygulamalar. Hareketsiz kalması çok korktuğu için değil, doğuştan gelen birşey bu. İçgüdü, refleks gibi bir şey diyebiliriz. Anneleri de enseden tutup kaldırdığı için kediler enseden tutulduklarında hareketsiz kalırlar. Hele yavru kedilerde çok bariz görürsünüz bu davranışı. Far görmüş tavşan gibi kal gelir hemen ve sakinleşir hayvan.
Çok sakindir, koyduğunuz yerde kalırsa kedi ense tutulmayabilir ancak masada hareket ediyorsa ense tutmak gerekebilir.
Ne kadar gücünüz olduğuna ve enseden ne kadar deriyi elinize aldığınıza göre değişir bu durum. 90 kiloluk erkek meslektaşımın bunu yaptığını gördüm, ama ben yapabiliyo muyum hayır. Benim gücüm 6 kiloluk hayvanı öyle tutmaya yetmez. Düzgün tutamazsam hayvan çırpınır, arka ayaklarını kıyafete yada benim ellerime geçirebilir, belini incitebilir. Ben enseden tutar sonra diğer koluma(emzirme pozisyonu gibi ama ayaklar aşağı bakacak şekilde) kucağa koyar gibi sıkıştırırım genelde. Ayakları aşağıda kolumun altında kalır, ensesi de diğer elimde. Her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır zaten.Yavru kediler icin dediginiz dogru anneleri enseden tutar ama yetiskin 6 kiloluk koca kediyi enseden tutup çekmek kaldirmak zararli, hekim olan sizsiniz ogretiyormus gibi olmak istemem yetkin degilim. Ben hoşlanmiyorum hem saglik hem goruntu olarak icimi acitiyor.
Bu yuzden tercih etmiyorum ve enseden tutmayi tercih etmeyen, zamani bol hekimlerle devam ediyorum bu yuzden.
Ne kadar gücünüz olduğuna ve enseden ne kadar deriyi elinize aldığınıza göre değişir bu durum. 90 kiloluk erkek meslektaşımın bunu yaptığını gördüm, ama ben yapabiliyo muyum hayır. Benim gücüm 6 kiloluk hayvanı öyle tutmaya yetmez. Düzgün tutamazsam hayvan çırpınır, arka ayaklarını kıyafete yada benim ellerime geçirebilir, belini incitebilir. Ben enseden tutar sonra diğer koluma(emzirme pozisyonu gibi ama ayaklar aşağı bakacak şekilde) kucağa koyar gibi sıkıştırırım genelde. Ayakları aşağıda kolumun altında kalır, ensesi de diğer elimde. Her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır zaten.
Ayrıca estetik açıdan ben seviyorum yavruları öyle tutmayı, göbişler açılıyo bir anda. Hoop gelsin göbek öpücükleri
Siz pimpirikleniyorsunuz ama oradaki hekim de kendine güvenmese onu yapmaz. Hangi hekim ister hastasının belini incitmeyi? Yapabiliyorsa yapsın, sorun olmaz demek istiyorum bende. Bizim 3 kişi uğraştığımız kediyi bahsettiğim meslektaşım enseden tutup kaldırdığı gibi hayvanda ses seda kesildi. Hepimiz sakinleştik.Evet demek istedigim şey belini incitmesiydi. Riskli bir hareket, daha kucuk kedilerde belki ama kocaman kediyi sekilde tutup tasima cantasindan kaldirmaya calisinca cok sinirlendim. Daha elini atinca mudahale ettim.
Nebileyim sonucta onlar da cocuk gibi oluyor. Sagliksal birsey olmasa da insanin içi aciyor yani oyle gorunce beni üzüyor. Ben veteriner hekimin beni yonlendirmesiyle kedimi tutma konusunda kendisine yardimci olmayi tercih ediyorum.
Siz pimpirikleniyorsunuz ama oradaki hekim de kendine güvenmese onu yapmaz. Hangi hekim ister hastasının belini incitmeyi? Yapabiliyorsa yapsın, sorun olmaz demek istiyorum bende. Bizim 3 kişi uğraştığımız kediyi bahsettiğim meslektaşım enseden tutup kaldırdığı gibi hayvanda ses seda kesildi. Hepimiz sakinleştik.
Bazen sizin tutamayacağınız durumlarda olabilir, o zaman için aklınızda olsun diye de yazıyorum bunu. Kötü bir uygulama değil. Gönül rahatlığıyla kedinizin durmadığı durumlarda buna izin verebilirsiniz.