Doktor konuşmadı bile

Evet igne olacagi zaman cok saldirgan oluyor ve ben tutmuyorum o durumda ama hekimin yardimcisi kalin eldivenlerle tutabiliyor.
Ense tutmadan halledebiliyoruz biz sıkıntı yok şimdilik. Son çare filan olsaydi o zaman dusunurdum ama alternatif varken gerek yok.
Tesekkur ederim. ☺
Önemli değil. Yardımcı olmaya çalışıyorum. Hatta burada yaptığım bir bakıma psikologluk sayılabilir. Sizin takıntınızı yenmeniz için uğraştım kaç mesajdır :KK22:
Olayı şöyle düşünseniz bu enseden doğru düzgün tutanilen biri kedinin ayaklarını yerden kesseydi kedi sakince dururdu ve biri hemen iğnesini yapabilirdi. Kalın eldivenlerle ısırmaya çalışırken üstüne bastırmaktan daha kolay olabilirdi?
Ama kendimde hasta sahiplerine böyle şeyler için çok müdahale etmiyorum. Köpeklerine ağızlık taktırmamak için direnen hasta sahipleri de oluyor. Bizde yakalık takıyoruz ya da tasmadan sertçe tutmak zorunda kalıyoruz. Ama ağızlık taksam hayvan da bende daha sakin olabilirdik. Ancak hayvan onun hayvanı.. Ne kadar stres olacağıyla çok zaman kaybetmiyorum açıkçası. Söyleyip çekiliyorum kenara. Sonuçta iğne yapacaksam, ısırılmadan iğne yapacağım her koşul kabulümdür.

Hanımlar yazdığımı anlamak zormu sadece 45 dakikayı mı okuyup geçiyorsunuz hanımefendi demişki her gittiğimde tıklım tıklım değil 7 8 kişi oluyor sağlık ocağında bende diyorum ki girip çıkmanız beklemeniz falan orada bulunma süreniz 45 dakika olsa ortalama o 45 dakika içinde 7 8 hastaya bakmış oluyor doktor 45 dakika da 7 8 hastaya bakıyorsa günde ortalama gelen hasta sayısını ve bir hastaya düşen süreyi hesapladım 6-9 dakika arası birşey düşüyü ayrıca memnun olmayan doktorunun değiştirebilir hekim seçme hakkı var artı yok illa premses gibi davransın diye bekleyen varsa da özel muayene gider istediği istemediği bütün tahlil ilgi alaka görür
Vergilerimiz nereye gidoyor peki normallestirildigi icin bu sorunlari yasiyoruz onlarda ilgilenmek zorunda ama yapan varmi tartisilir

Kedi ve cocuk bakimi aynidir demedim. Bakimla hekim sikintisi cekip çekmemenin alakasi nedir??? İlgilenmeyen, dogru teşhis koymayan veteriner hekimler de var ben 5 veteriner degistirdim oncesinde. Gozunuzde kedi daha az onemli oldugu icin siz dikkat etmemis olabilirsiniz bilemem. Benim icin onemli.

Kendin doktor konusunda iyi doktorlara denk geldim acibademe gidiyorum genelde. Şans işi ama İstanbul gibi metropol bir sehirde arayinca illa ki bulunuyor iyisi.
Gorumcem besiktas liv hastanesinde dogum yapmisti baya memnundu dogumdan sonra evde de hizmet almisti hatta oyle hatirliyorum. İlgililerdi. Ama doktor adi vs bilmiyorum hiç kendisiyle gorusuyor olsam sorardim sizin icin.
Şaka mısınız. Gayet açık söylediğim. Kediyi veterinere götürürsün aşısını yapar. Bebeğe hafta hafta ay ay onu yesin bunu yemesin anne sütü alsın almasın gibi bir ton gündemi var. Aynı şey mi! Kedi örneği veren sizsiniz ben mi verdim! Saçma bir örnek verdiniz onu diyorum. Sizin çocuğunuz yok muhtemelen ama ben kedi besledim. Saçma verdiğiniz örnek. Ve iyi çocuk doktorunu paramla bulamıyorum. Ssk ya de götürdüm sütüm yetmedi kimi ver diyor kimi verme. Kimi yoğuttla başla diyor benimki kabız yapar diyor şekere alışır meyve en son ver diyor bir doktor benimki meyve ile başlatıyor.. hiiiç aynı şey değil. Henüz güvenebileceğiö bir doktor bulabilmiş değilim. Hanımefendi doktorunu çok övdü diye merak edip sordum. Doktor önerisi olan yeşillendirsin. Kedi için veteriner lazım değil.

Şaka mısınız. Gayet açık söylediğim. Kediyi veterinere götürürsün aşısını yapar. Bebeğe hafta hafta ay ay onu yesin bunu yemesin anne sütü alsın almasın gibi bir ton gündemi var. Aynı şey mi! Kedi örneği veren sizsiniz ben mi verdim! Saçma bir örnek verdiniz onu diyorum. Sizin çocuğunuz yok muhtemelen ama ben kedi besledim. Saçma verdiğiniz örnek. Ve iyi çocuk doktorunu paramla bulamıyorum. Ssk ya de götürdüm sütüm yetmedi kimi ver diyor kimi verme. Kimi yoğuttla başla diyor benimki kabız yapar diyor şekere alışır meyve en son ver diyor bir doktor benimki meyve ile başlatıyor.. hiiiç aynı şey değil. Henüz güvenebileceğiö bir doktor bulabilmiş değilim. Hanımefendi doktorunu çok övdü diye merak edip sordum. Doktor önerisi olan yeşillendirsin. Kedi için veteriner lazım değil.

Öf veteriner onerisi vermedim sadece ilgi acisindan ornek verdim amma taktiniz veterinere. Sizin kedi ölene kadar bir tek aşi için veterinere gittiyse cok sanslisiniz. Bizim baska saglik sorunlari ve ameliyat surecemiz oldu. Kimi kedi devamli takip gerektiren ve özel beslenme isteyen hastaliklara sahip oluyor.

İstanbul gibi biyerde parayla doktor bulamiyorum diyene inanmam. :) kime soyleseniz güler.

Zaten ben sağlık ocaklarında ise yarar tek bi tane doktor görmedim. Bu ara da benim kızımda geçirmişti bu hastalığı sadece yaralarının üzerine dermovate diye bi krem vardı onları süre bilirsin. Biz o kremle gecirdik

Allah akıl fikir versin. En yüksek derecede kortizonlu kremi, vücut yüzey alanı küçücük 16 aylık bir bebeğe inanılmaz bir cesaretle önerebiliyorsunuz. Hem de basit bir viral hastalık için. Diyelim ki birileri sizi dinledi, bu çocuk Cushing sendromu olursa suçlusu kim? Forumlardan ilaç tavsiyesi alan ebeveyni mi, yoksa siz mi? Sizin çocuğunuzda bir sıkıntı çıkmadı diye başka bir bebeğe böyle bir ilacı bu kadar rahatlıkla önerebilmeniz çok yanlış.

Meraba kizlar konu acmiştim El ayak agiz hastalığı belki bilenler vardir
Kizim el ayak hastaligi geciriyor bugun saglik ocagina gittim kizimin durumu iyiye gidiyo ama yaralar artmaya basladi korkuttu bni :KK43:
+hocam cocugum el ayak hastaligina yakalandi bu ilaclari veriyorum vs vs bn konuşuyorum sorum bitti
- (oturdugu yerden kalkmadan(hmm ac kolunu bakim.
+ hocam isterseniz buraya oturtiyim dedim kalktı şükür bakti
-hmmm hmmm al bunları kullan
Yahu bogazi agriyo bi bak nolcak atesi yok cocugun ates 38 diyo kisik sesle kafayi yedim
Sorularıma cvp bile vermedi
Kizimin yaralari artiyo kizlar ama ates bitti sukur dun bugun isahi biraz daha iyi bu iyiye işaretmi bilgisi olanlar yarfin etsin lutfen :KK43:
Çok geçmiş olsun başka doktorada götürseydiniz keşke🤔😔

Çocuk doktorumuz korona oldu ,hastanede değil diye aile hekimine götürdüm kızımı. Şöyle bir baktı sol kulağına telefon ışığıyla, temiz , grip olmuş bu dedi,ilaç verdi. İlacı eczacı vermedi 6 yaş altına verilmiyor diye. Bir hafta geçti çocuk hala çok hasta. Kendi doktoru döndü karantinadan götürdük, ileri seviye orta kulak iltihabı dedi. Hocam aile hekimi baktı dedim ,o o sırada telefonuna bakmış herhalde dedi , zar arkası tamamen iltahap kaplı dedi. Aile hekimi böyle bir şey malasef. Uzman birde bizimki 😒 Pediyatrist candır, yemeyin içmeyin çocuğunuzu düzgün doktora götürün.

Benim kizimda oldu 2-3 ay once. Cok zordu gercekten. Ama virus bu sonucta antibiyotik verilecek bir hastalik degil. Biz de kasinma engelleyen kremler surup, agri kesicilerle gecirdik o donemi.

Zamanla duzelcek. Ilk bir kac gun kotuydu ama. Uyuyamiyordu kasimaktan

Çocuk doktorumuz korona oldu ,hastanede değil diye aile hekimine götürdüm kızımı. Şöyle bir baktı sol kulağına telefon ışığıyla, temiz , grip olmuş bu dedi,ilaç verdi. İlacı eczacı vermedi 6 yaş altına verilmiyor diye. Bir hafta geçti çocuk hala çok hasta. Kendi doktoru döndü karantinadan götürdük, ileri seviye orta kulak iltihabı dedi. Hocam aile hekimi baktı dedim ,o o sırada telefonuna bakmış herhalde dedi , zar arkası tamamen iltahap kaplı dedi. Aile hekimi böyle bir şey malasef. Uzman birde bizimki 😒 Pediyatrist candır, yemeyin içmeyin çocuğunuzu düzgün doktora götürün.
Oğlum diş çıkarıyordu ateşlendi biz ilk diş ateşi zannettik sonra sabaha kadar çığlık çığlığa ağlayınca ve 39 derece olunca bir sorun olduğunu anladım . Ailemizin yanındaydık babamların aile hekimine götürdük doktor boğazına kulağına baktı bu diş ateşi hiç sorunu yok ama yine de bi antibiyotik yazayım çantadan dursun dedi ve yazdı yolladı bizi . Çığlıklar bitmedi tabi antibiyotik başladım o gece de evimize döndük 750 km 39 derece ile geldik . Sabah eve girmeden direk kendi doktoruna gittik meğer sizinki gibi diş kulağına baskı yapmış ve iltihap olmuş crp de yükselmiş vs vs serum taktı 1.5 haftada ancak toparlandı 🤭 bir daha asla aile hekimine çocuk götürmem

Oğlum diş çıkarıyordu ateşlendi biz ilk diş ateşi zannettik sonra sabaha kadar çığlık çığlığa ağlayınca ve 39 derece olunca bir sorun olduğunu anladım . Ailemizin yanındaydık babamların aile hekimine götürdük doktor boğazına kulağına baktı bu diş ateşi hiç sorunu yok ama yine de bi antibiyotik yazayım çantadan dursun dedi ve yazdı yolladı bizi . Çığlıklar bitmedi tabi antibiyotik başladım o gece de evimize döndük 750 km 39 derece ile geldik . Sabah eve girmeden direk kendi doktoruna gittik meğer sizinki gibi diş kulağına baskı yapmış ve iltihap olmuş crp de yükselmiş vs vs serum taktı 1.5 haftada ancak toparlandı 🤭 bir daha asla aile hekimine çocuk götürmem
Aile hekimleri orta kulak iltihabını bilmiyor diyebilir miyiz 🤭

Hahaha sanki 😃 nasıl anlamadı şaşırdım 😃 allahtan bizde salak gibi birşey yok diye beklemeyip kendi doktoruna gittik 700 gram zayıfladı çocuk 🤦🏻‍♀️
Bizim doktor coviddi gidemedik biz bir de 🤦 benim kız hiç başım ağrıyor, kulağım ağrıyor falan demedi ama sadece çok yorgunum diyordu. Bende çok yorgun ve kırgındım gidip covid testi bile yaptırdım. O orta kulakmış ben sonradan sinüzit oldum olan benim test parasına oldu 🤭🤭

X