- 28 Nisan 2014
- 47.409
- 127.869
- 37
-
- Konu Sahibi PrensesAnnesi_
sıze bırsey sorabılır mıyımAcil de neler beklenildigini anlatsam gerçekten roman çıkabilir .
Çok haklısın gerçekten. Doktorun iyisi de var kötüsü de ancak şunu bilmek ve anlamak lazım. Doktorluk sürekli kendini geliştirmekle oluyor. Ben küçükken yumurta çok yemeyin diye bağırırlardı şimdi yiyin diyorlar. Yani tıp hep gelişiyor. Bir sürü yöntem bulunuyor. Göçlerle yeni hastalıklar geliyor ülkemize vs. Lafı uzatmadan şunu demek istiyorum, devlet bir doktora günde 300-400 hasta baktırırsa, insanlar hep ilgi güleryüz bekleyip doktora ağzına geleni söylerse, mesaisi bittiğinde nasıl oturup çalışacak bu insanlar? Nasıl geliştirecek kendini? O kadar yoğunken bazen tedavide bile eksiklikler yapabilir. Bunun sorumlusu olarak biz kötü doktor değil de yanlış sağlık politikası demeliyiz.
İşin sonu da para vermeye bu yüzden geliyor. Herkes gidemiyor özel hastanelere. Sonuçta doktorun gördüğü günde max 50 kişi. Saygılı davranılıyor doktora çünkü bizim milletimiz 500 lira ödeyince saygıyı hatırlıyor. Bol zamanda hastalıkla ilgili konuşuluyor. Aklında başka teşhis varsa o konuşuluyor. Doktor mutlu, siz mutlu.
Ben devlet hastanesine gittiğimde deliriyorum insanlardan. Kapıyı pat pat açmalar, tahlilim vardı bi bakın, işim var bi bakın, bizim yok mu kardeşim diyorum. Benim ocakta yemeğim var diyor kadın. Altını kapatıp gelseydin yani.. Yazarken bile delirdim.
maalesef her meslekte gorevını ıhmal eden yetkısını suıstımal edenler var
ınsanların hepsı mukemmel calısanların hepsı kusursuz degıl kı
babam mıde kanaması gecırdı baya agırdı hastanede yatıs verdıler
kan verılecek babama az kalsın yanlıs kan grubundan kan verıyorlardı . dusunebılıyor musunuz ?
yanlıs yapılan ıgne sonucu ölen cocuklar amelıyatlarda ınsanın mıdesınde karnında unutulan sargı bezlerı makaslar var :)
yok mu
koru korune kotu olanlarıda savunmak hangı meslekte olursa olsun etık degıl. yanlısa yanlıs demeyı bılmek lazım
dogru hemsırenınde sucu var orda kan verılırken basında doktorda vardı ama o kanı takan sonucta hemsıre suc tabıkı doktorda bıle olmayabılır sadece bu mevzu ıcın degıl bakın burda bu konuda yanlıs tedavı sonucu hastalıgı uzun suren yanlıs tedavı sonucu eşini aılesıne akrabasını kaybedenler yazmıs ... yanı yok degıl her meslekte maalesef var . bankada da var muhasebede de egıtım sektorunde de gıda sektorunde de . daha yenı bır haber cıktı mesela. meshur bır sucuk fırması domus etı katıyormus sucuklarına ... arkasında domuz etı ıcerır bılgısı yok herkes domuz etı yemıyor bılıyorsunuz. ekmegın ıcınden jılet cıkan fırında var :) her meslekte var ısını yanlıs yapan buna degınmek ıstemıstımyorumunuza hak vermekle birlikte sürekli insanlarla çalışan biri olarak şunu eklemek isterim; yanlış kan dediniz ya orda birçok farklı kişi hata yapmış olabilir , suç doktorda bile olmayabilir. Ben bankacıyım , müşteri beni görüyor işlem bazında ama arka planda bir çok kişi işlem yapıyor ve onların yaptığı hatayı ben açıklamak ve üstlenmek zorunda kalabiliyorum.
İnsanlar canla başla uğraşsa da yaranamıyor çoğu zaman. Şişli etfalde biraz önceki olayı anlattığım kaosta bir doktor hastasına tam teşhis koyamamış sanırım kbb polikliniği, diğer odadaki meslektaşının yanına gidip benim hastama sende bakabilir misin dedi duydum kapının önünde bekliyordum. Sonra 2 doktor ve hasta dışarı çıktı. Yürürken de şu aletle bakalım da bi öyle konuşalım diyorlar. İçeriye girdiler 10 dakika sonra biri bağırmaya başladı. İçerde goygoy yapıyorlar. 2si birden gitti yetmiyo bunlara öğle arası yetmiyor diye. Odadan çıktıklarında biri de üstüne yürüdü doktorun, benim eşim hasta işini yapacaksın bekliyoruz biz diye.Gercekten öyle doktor işini yapamiyor ki. Hadi biz geldik işimizi hallettik gittik ki o surede bile insanin kafasi kazan oluyordu. Adam aksama kadar orada.
Boyle soyleyince " o zaman doktor olmasaymis bilmiyor mu sartlari" diyorlar ama o doktorlari bile bulamasalar o zaman gorurum onlari.
Cidden iyi ilgilenmeye calisanlari da var o hengamede ama az...
hayır burda doktor kotu degıl.tum hastalar o doktora kotu demıyor sonucta , orda hatalı davranan hasta kotu bır ınsan sadece , onun oyle yapması tum ınsanları kotu yapmadıgı gıbı. yanlıs davranan doktorun olması tum doktorları kotu yapmaz ve tum hastalar edepsız degıldır, tum doktorlar kotu degıldır, ama butun doktorlar muhtesemde degıldır cunku bunun meslekle alakası yok ınsanın kendısıyle alakalıİnsanlar canla başla uğraşsa da yaranamıyor çoğu zaman. Şişli etfalde biraz önceki olayı anlattığım kaosta bir doktor hastasına tam teşhis koyamamış sanırım kbb polikliniği, diğer odadaki meslektaşının yanına gidip benim hastama sende bakabilir misin dedi duydum kapının önünde bekliyordum. Sonra 2 doktor ve hasta dışarı çıktı. Yürürken de şu aletle bakalım da bi öyle konuşalım diyorlar. İçeriye girdiler 10 dakika sonra biri bağırmaya başladı. İçerde goygoy yapıyorlar. 2si birden gitti yetmiyo bunlara öğle arası yetmiyor diye. Odadan çıktıklarında biri de üstüne yürüdü doktorun, benim eşim hasta işini yapacaksın bekliyoruz biz diye.
Al işte..
Sonra doktor kötü.
Soylediklerim yanlış anlaşılıyor .sıze bırsey sorabılır mıyım
gercekten ıcınızden gelenı yazacagınıza emınım
ben hayatımda ılk kadın doguma muayene oldugum gun ve vajınısmus korkusu ıcın gıttıgım gun vajınısmus ıcın benı kızlık zarı muayenesı etmek ıstedıgınde muayene esnasında tam bakarken bıraz kasıldıgım ve o anda bana doktor bagırarak sen buraya şov yapmaya mı geldın dedı. muayene sonrasıda elden benden ekstra muayene ucretı ıstedı . zaten muayene ıcın ucret vermıs olmama ragmen . kızlık zarıma bakılması ıcın ekstra para verılıyormus oyle dedı.
bu doktor ıcın sız ne dusunursunuz yanlıs hatırlamıyorsam doktordunuz degıl mı ?
suan hala devam ettıgım 4 yıldır doktorum olan kadın dogum doktoruma ılk soyledıgımde nıye sıkayet etmedın oldu. oda doktor buda doktor dıgerı doktorsa buda doktor . bu cumleyı yanı sıkayet edın cumlesını doktor olmayan bırı soyledı ve burda saglık hızmetı ıcınde olan arkadaslar lınc ettı.
dusuncelerınızı samımıyetımle merak edıyorum kendıme oz elestırı yapıcam yanlıs dusunuyorsam sızın de fıkrınızı merak ettım
Burada ben doktorun kötü olmadığını biliyorum. Olayı ben anlattığım için siz de kötü olmadığını biliyorsunuz. Ancak bağıran ve söylenen hastaların gözünde o doktor kötü. Sırada bekleyen insanlar varken, diğer meslektaşını da ayartıp goy goy yapan biri. Bir doktorun iyi yada kötü olması zaten kişisel tecrübe meselesine dönüyor çoğu zaman. Bir hastada işe yarayan tedavi, diğerinde yaramayabiliyor siz de biliyorsunuz.hayır burda doktor kotu degıl.tum hastalar o doktora kotu demıyor sonucta , orda hatalı davranan hasta kotu bır ınsan sadece , onun oyle yapması tum ınsanları kotu yapmadıgı gıbı. yanlıs davranan doktorun olması tum doktorları kotu yapmaz ve tum hastalar edepsız degıldır, tum doktorlar kotu degıldır, ama butun doktorlar muhtesemde degıldır cunku bunun meslekle alakası yok ınsanın kendısıyle alakalı
genellemeler oyuzden hep yanlısdır .
ben sıze hak verıyorum bu dedıklerınızın hepsı dogru cok haklısınız zaten suan bu yazdıklarınıza ıtıraz edenın aklına sasarımSoylediklerim yanlış anlaşılıyor .
Ben halkı eleştiriyorum bu demek değildir ki bütün doktorlar çok iyi . Elbette asla hos.bir tavır degil şikayet etseydiniz keşke derim .
Ama hastanede (devlet ) tek 1 gün geçirseniz halkın nasil bi tavrı olduğu konusunda bana hak vereceksiniz . Zaten cok yoğun hasta bakmak bu kadar zor iken tuvalete bile gitmene tepki veriliyor . Yapacaksin edeceksin kelimeleri havada uçuşuyor, burada bile ya maaşın vergimle ödeniyor dedi bana bir hanımefendi . Insanlar doktoru mali sanıyorlar .
Gece 2 de insanlar acile hamilelik testi için geliyor inanır mısınız? Acil yani acil müdahale edilmezse ölecek ya da sekel kalacak hastalar için olan bir bolme .
Zaten işimiz çoğu zaman insan ötesi bir performans gerektiriyor çünkü sistem böyle, e bide üstüne bu kaba tavır. ..
Işte bunlar isini iyi yapan insanları bile halktan soğutuyor. Halkımız çok şımarık çok cahil çok bencil ,
Genelleme yapmak istemiyorum ama inanın artık çoğu böyle.
Insan olduğumuzu çoğu zaman önemsemiyorlar . Anlatmak istediğim bu .
Burada ben doktorun kötü olmadığını biliyorum. Olayı ben anlattığım için siz de kötü olmadığını biliyorsunuz. Ancak bağıran ve söylenen hastaların gözünde o doktor kötü. Sırada bekleyen insanlar varken, diğer meslektaşını da ayartıp goy goy yapan biri. Bir doktorun iyi yada kötü olması zaten kişisel tecrübe meselesine dönüyor çoğu zaman. Bir hastada işe yarayan tedavi, diğerinde yaramayabiliyor siz de biliyorsunuz.
Ya da doktor o hastaya kadar güleryüzlü ve ilgiliyken, üzerine yüründükten sonra niye o hastaya güleryüzlü olsun. Bir hasta için 15 dakikayı çok gördüğü için insanlar o zaman ben de 3 dakikada gönderirim kimse benim üstüme yürümez de diyebilir. En başında o da insan çünkü. Bunu dediğinde de hemen başından savıyor diye kötü olacak.
Devlette her gün böyle insanlarla uğraşınca mesleğe karsi en ufak bir eleştiriye tahammül azalıyor .ben sıze hak verıyorum bu dedıklerınızın hepsı dogru cok haklısınız zaten suan bu yazdıklarınıza ıtıraz edenın aklına sasarım
en zor meslek ınsanlarla ugrasmak , zaten ınsanın oldugu heryerde sorun var
benım uzuldugum tek sey bazılarının ani tepkısı, kurban olun doktorlara hepsı cok ıyı yaklasımı cok yanlıs, cunku gercekten cok kotu ınsanlar var, organ mafyasıyla calısan, hastalarını tacız eden de var, ınsan kotu oldu mu mevcut olan yetkısını mevkısını en kotu sekılde kullanabılıyor bızım tek dedıgımız bu , yanlıs olan bırseyı köru körune savunmak cok buyuk cesaret ıster sahsen ben yapamam yanlısı savunan yanlıstır cunku
evet toplum olarak gercekten ruh saglıgımız bozuk, kımı ınsanlarda gercekten cok terbıyesız. devlet hastanesınde bulunan bır doktorum var ısının ne kadar zor oldugunu goruyorum hatta yasadım ıcerkeyken cat kapı acan, ben ıcerden cıktıgımda buraya sohbete mı geldın gırdın cıkmak bılmedın dıyen hasta oldudelımısın ne keyfımemı geldım hastaneye dedıgımde hepımız hastayız senı bekledık cıkmanı dedı sankı doktor ıcerde benı sohbete tutuyor dogru var boylelerı . zaten bunların hepsı egıtım ve ahlak sevıyesı dusuk yerle bır ınsanlar.
hah ıste tam da duymak ıstedıgımız cumle buDevlette her gün böyle insanlarla uğraşınca mesleğe karsi en ufak bir eleştiriye tahammül azalıyor .
Yoksa elbette her meslekte iyilerde var kötülerde haklisiniz
Ben de veteriner hekimim. Doktora gittiğimde çoğu zaman teşhisimle gidiyorum. Tahlil vs ile esas teşhise gitmek gerekiyorsa hastaneye gidiyorum. Çoğu zaman kendi mesleğimi söylemem zaten. İstediği tahlili sorup şu tahlili ekler misiniz diye ekleme yapabiliyorum en fazla. Ama bu sadece 1 sefer oldu. Genellikle tahlil seçimi doğru doktorlarımızın. Onlardan hastalığı anlatsın, beni teselli etsin vs beklemiyorum. Hatta ben doktorlardan güleryüzde beklemiyorum. Benim için doktor işini iyi yapsın, karşısında hastası olduğunu bilsin ve saygılı olsun yeter.Ben gerçekten anlayamıyorum doktor çok konuşunca ne oluyor?
Yani bakıp hastalığı teşhis ediyorsa, tedaviyi veriyorsa bana yemek tarifi vermesine gerek yok ki. Hamileyken detaylı ultrason için iyi bir perinatologdan randevu aldım gittim, detaylı olarak inceledi, baktı, anlattı.
Sonra oturdu karşımıza evet sorularınızı alayım dedi. Sorumuz yok hocam, sağlıklı bir gebelik anladığımız kadarıyla, teşekkür ederiz dedik eşimle. Adam şaşırdı, şok oldu, ilk defa soru sormayan didik didik etmeyen hasta görüyorum dedi. :)
Yani ben öğrenmem gerekeni öğrenmişim zaten daha oturup ne konuşacağım para verdik diye psikolog muamelesi yapmaya gerek yok doktora.
Ben de veteriner hekimim. Doktora gittiğimde çoğu zaman teşhisimle gidiyorum. Tahlil vs ile esas teşhise gitmek gerekiyorsa hastaneye gidiyorum. Çoğu zaman kendi mesleğimi söylemem zaten. İstediği tahlili sorup şu tahlili ekler misiniz diye ekleme yapabiliyorum en fazla. Ama bu sadece 1 sefer oldu. Genellikle tahlil seçimi doğru doktorlarımızın. Onlardan hastalığı anlatsın, beni teselli etsin vs beklemiyorum. Hatta ben doktorlardan güleryüzde beklemiyorum. Benim için doktor işini iyi yapsın, karşısında hastası olduğunu bilsin ve saygılı olsun yeter.
Kendi işime geldiğimde doktorlardan beklediğimi malesef ben hasta sahiplerine yapamıyorum. Çünkü onların beklentisi çok fazla oluyor. Ben de ona göre davranıyorum. Resmen hayvanı tedavi edip, sahibine psikolojik destek veriyorum. İnsan psikolojisiyle ilgili araştırma yapsam mı diye çok düşünüyorum bu aralar. Sonuçta hayvanınızın veteriner hekimi, sizin psikoloğunuzdur :)
ya kıyamam cok mınnoslarBen de veteriner hekimim. Doktora gittiğimde çoğu zaman teşhisimle gidiyorum. Tahlil vs ile esas teşhise gitmek gerekiyorsa hastaneye gidiyorum. Çoğu zaman kendi mesleğimi söylemem zaten. İstediği tahlili sorup şu tahlili ekler misiniz diye ekleme yapabiliyorum en fazla. Ama bu sadece 1 sefer oldu. Genellikle tahlil seçimi doğru doktorlarımızın. Onlardan hastalığı anlatsın, beni teselli etsin vs beklemiyorum. Hatta ben doktorlardan güleryüzde beklemiyorum. Benim için doktor işini iyi yapsın, karşısında hastası olduğunu bilsin ve saygılı olsun yeter.
Kendi işime geldiğimde doktorlardan beklediğimi malesef ben hasta sahiplerine yapamıyorum. Çünkü onların beklentisi çok fazla oluyor. Ben de ona göre davranıyorum. Resmen hayvanı tedavi edip, sahibine psikolojik destek veriyorum. İnsan psikolojisiyle ilgili araştırma yapsam mı diye çok düşünüyorum bu aralar. Sonuçta hayvanınızın veteriner hekimi, sizin psikoloğunuzdur :)
Ormana bırakın nedir ya? Bir şey diyesim bile gelmedi. Banlanıcam.ya kıyamam cok mınnoslar
benım 15 yıllık kedım var ısmı mamuk doktor teyzesı :) ankara van kırması kendısı sagır (doktorumuz bu genetık olur bu cıns kedılerde demıstı) rahım kanserıymıs 1 aylıktı amelıyat oldu rahmı alındı kuzumun, ondan oncesınde gıttıgımız veterıner hekımler yasamaz bu ölür en ıyısı ormana bırakın gıtsın dedıler. dusunebılıyor musunuz ? ısıtme engellı ev kedısı anası babasıda ev kedısıymıs mamadan baska bırsey asla yemeyen cok kıbar nerdeyse catal bıcak kullanacak turden her tuvaletden sonra patılerını yıkayan kedımı ormana atmalıymısım . bosa masraf dedıler
yasamaz dedıklerı kedı 15 yıl yasadıbızımle
ben dustanken dıkıslerını acmasın dıye prenses tacı olmasına ragmen boynunda basarmıs yalanmıs acmıs dıkısınıOrmana bırakın nedir ya? Bir şey diyesim bile gelmedi. Banlanıcam.
Şöyle bu kedi ölebilir diye bende söylüyorum çoğu zaman, hele yavrularda. Çünkü boş umut vermek daha kötü ve etik değil. Ölebilir dediğim kedilerden yaşayan yok mu, var. Ama bunlar gerçekten çok az.
Sizin ufaklıkta çok kötü bir hastalık atlatmış, iyileşmesine çok sevindim. 9 canından 7sini burada hayata tutunmak için harcamış olabilir
Devlette her gün böyle insanlarla uğraşınca mesleğe karsi en ufak bir eleştiriye tahammül azalıyor .
Yoksa elbette her meslekte iyilerde var kötülerde haklisiniz
Lokal anestezi yapsaymış keşke.. Ama geçmiş gitmiş, iyileşmiş ufaklık.ben dustanken dıkıslerını acmasın dıye prenses tacı olmasına ragmen boynunda basarmıs yalanmıs acmıs dıkısını
dustan bır cıktım baktım kı bagırsaklar gorunuyor
aldım kostur kostur gıttım doktoruna
yenı amelıyat oldu tekrar uyutursak uyanmaz ölür boylece dıkmemız lazım dedı
patılerınden tuttum mamuk aglıyor ben aglıyorum doktoru dıkerken aglıyor canımın ıcının gozlerınden yaslar aktı kuzum
sımdı dipçik gıbı masallah yalnız beyaz fobısı oldu beyaz gomleklı herkesı doktor sanıp tıslıyor hırlıyor ustune atlamaya kalkıyor bunu bılenler bızee gelırken beyaz gıymıyorlar gıdecegımız zaman ddoktoru da ustune renklı bırsey alıyor