Doktor kızımı veriyorum tribi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben sizin ve ailenizin isteklerine şok oldum.
Kimse kendi çabasıyla edindiği malını mülkünü daha vefat etmeden yaşarken çocuklarının üstüne yapmak zorunda değil. Ben yapmam açıkçası.Neden yapayım ki? Zaten ben vefat edince çocuğuma kalacak. Bu ne acele pes..Bunu talep edecek gelin ailesi ile de çocuğumun evliliğine destek vermem. Yapacağım var olan şeyleri de yapmam. Ne münasebet benim olan mal hakkında ahkam kesmeleri? Çocuğunun üstüne yap demeleri? Daha vefat etmemişim bu ne haddi aşan talepler böyle..Babanız içinde diyecek söz bulamadım resmen kızı için ticari anlaşma yapmaya çalışıyor. Aileden gelen mallarda söz hakkınız yok, bu kadar ahkam kesmeye gerek yok. Ben doktor olduğunuza inanmadım açıkçası. Doktor olan biri bu kadar ince hesap peşinde koşmaz. Umarım nişanlınız bir an önce nişanı atar, çünkü sizinle ve ailenizle bu evlilik yürümez. Bu kadar hesap kitap olan bir evlilikten hayır gelmez.

Babamla farklı şehirlerde yaşıyoruz. Hocalar tabii ki izin vermiyor ama elim iyi olduğu ve Roma’da estetik kursuna gittiğim için haftasonları kendi hasta portföyüme işlem yapıyorum.
Babamla ilişkimiz telefon düzeyinde çünkü ben İzmir’deyim o ise İstanbul’da.
Babamdan kaçmak için tıp okumadım, babamın sağladığı hayat şartlarını kendime bağımsız bir şekilde sağlayabilmek için okudum. Babamı çok seviyorum ama baskın bir karakter olduğunu biliyorum ve bu yüzden kendi bağımsızlığım için hep çalıştım.
Daha zenginini bulursa diye bir lafa istinaden o cevabı verdim ayrıca, tüm konuyu okumadan yazdıklarımı cımbızla çekmeyin lütfen, her şeyin bir bağlamı ve söylenme nedeni var

İkna olmanız için tam olarak ne yapmam gerekiyor pardon

Bana verilecek bir büyük inşaat daha sürüyor onun tapuları evlilik sonrasına kalacağı için evlilik sözleşmesi istiyor babam

Babanız neden yılların birikimini çocuklarına yapmış ki.. yani miras helaldir derler. Sonuçta adam onca yıl çalışmış. Allah korusun ama size birşey olsa tüm mal damadına kalacak. Yılların emeği gidecek. Zaten mirasla bu mallar size kalacakken neden böyle bir risk aldı. Yani eş adayinizin ailesi yerinde olsam bende yapmam çocukların üstüne birşey. Ters durumda açıkta kalma riski bile var üst ailenizin. Bu benim görüşüm tabiki

Ooo her hafta görüşelim moduna girmiş bile.
Bilemiyorum ama babanız şu anlamda haklı,ev bizim diye sınır ihlali yapabilirler pekala. Bence bu sebeple sizin evde oturulması teklifini de sunmuş.

Ben de buna çok üzülüyorum en başta ailem de bu tepkiyi verdi. Ben her zaman meslektaşım olan biriyle evlenmeyeceğimi belirttim. Çünkü evde eşimle ders veya vaka konuşmak istemiyorum. Evde sadece kendi kimliğim olsun istiyorum. Bu nedenle doktorları hep tanışmadan reddettim.

Gerçekten çok çok saçma bir bakış açısı. Eşim de zamanında sınavda derece yapmış ama tıp yerine mimarlık okumuş mesela. Başarılı insanlar sadece tıp okur kanısı çok eski dönemde kaldı sanıyordum ama günümüzde de devam ediyor. Aileler de bu sebeple saçma bir şekilde başarılı olan çocuklarını tıp okumaya zorluyor.

Ooo her hafta görüşelim moduna girmiş bile.
Bilemiyorum ama babanız şu anlamda haklı,ev bizim diye sınır ihlali yapabilirler pekala. Bence bu sebeple sizin evde oturulması teklifini de sunmuş.
Herkes babamın üstüne gitti, evet tepkisi fazla. Ama ya onun üstüne olan bir evde ya da senin evinde oturun yoksa hak iddia ederler diyor. Buraya kadar ben babama katılıyorum. Ama ailesi gelmesin lafı tabii ki hak verilir gibi değil. Hak veren insanlar da olmuş, hak vermeyenlere de saygı duyuyorum çünkü ben de tam anlamıyla hak vermiyorum defalarca kez söylediğim gibi. Ama bazı insanlar kerbeladaymışız gibi o kadar kötü yorumlar yapmışlar ki kaçar giderim vs. diye okurken nutkum tutuldu. Ben hasta profilimden dolayı bu siteyi ara sıra blog okur gibi kullanıyordum ama bu denli sert ve kötü insan olduğunu bilmiyordum. Dr olmam evlerimin olması bile suç olmuş ben anlayamadım. Kimseden ev istemiyorum kirada oturmak istiyorum diye üç defa yazdım en az ama evlerimi de geçtim üç ayda bir ev alacak kazancım olmasına rağmen paragöz olmuşum. Zengin biriyle evlenmek istemiyorum dememe rağmen paragöz olmuşum. Ben bu insanları anlayamadım

Tamam yasal olarak iki evin tapusu senin üzerine ama bu iki evi kendi paranla mı satın aldın? Benim demek istediğim buydu.

Çünkü kimi aile var ki sen 3 milyonluk ev alırken onlar sadece 100 bin vermişlerdir. Ama o evde söz sahibi olmak isterler . O yüzden eğer o iki evin parasını baban ödediyse evler senin üstüne olsa da olmasa da o evlerle ilgili baban söz sahibidir. Ben anlattiklarindan babanın böyle biri olduğunu anladim. O yüzden o evlerle ilgili de çok sorun çıkar gibi. İstediğini yapamazsin.

Kesinlikle

Hayattayken çocuklarımın üstüne (bazı durumlar haricinde) malımı mülkümü vermem, ben öldükten sonra napiyorlarsa yapsınlar. Burada babanızda sizde haksızsınız.
Babanızın malları sizin üzerinize olduğu için evlilik sözleşmesi vs yapmak zorundasınız bu durum karşı taraf için hoş olmayacaktır. Bilemiyorum ya çok maddiyatin konuşulduğu evliliklerde hayır gelmiyor zaten ki sizde daha nişan bile olmadan başlamış.

Yanlış anlamayın da ilk cümlenizi okuyup sonra nickinize bakınca bir gülme aldı beni devamını okuyamadım.

İkna olmanız için tam olarak ne yapmam gerekiyor pardon
Bana hikayeniz hiç inandırıcı gelmedi çünkü bu kadar üst düzey maddi geliri olan doktor birinin böyle mantalitede olacağına inanmıyorum. Babanızın da bu kadar malı üstünüze yapması bana iyi niyetli gelmedi. Başka hesaplar var gibi. Sizin aileniz tamamen maddiyatçı. Bu kadar mallara rağmen.. Neyse umarım nişanlınız nişanı atar. Siz evlenince alman hesabı da yaparsınız.. peyniri sen çok yedin vs de dersiniz..

Ben sizin kötülüğünüzle başa çıkamam iyi günler ve iyi niyetler diliyorum

Tapuyu verince ev yine onların değişen birşey yok sevgiliniz kazanıp almadı tapuyu aldı diye o bel büküklüğü geçecek mi ?

Ben evlenirken ev verdiler kendilerinindi oturun dendi babam nasil tiplemeler oldugunu anladigi icin evde oturun diyip de benim kizimi boyunduruğunuz altına almaya calisacaksaniz kiraya gitsinler dedi bende zaten istemedigimi belirtince gelin evi begenmiyor kafasina girdikleri icin kabul ettm. esimle bir ton tadilat yaptirdik kapisina penceresine kadar yaptirdik ve oturdum 4 sene icinde defalarca kovdular yeni bebegim oldugu gun bile kovdular eşime dedim ya gidiyoruz ya ben gidiyorum kendi evimi de alarak ciktim evlerinden icine yaptirdigim tadilati da 4 sene oturduguma sayarim diye dusundum aslinda kat kat fazlasini ödemistik o evi adam etmek icin

Ama suan alnım ak basim dik evime girip cikamiyorllar kendi paramizla aldik evimizi çok sukur o laf sokmalar benim evim hallerine girmeler olamadi gorusmeyide kestim kv arada cocuklari gormeye gelir oda altinda diken var gbi oturur kacar

Imkaniniz varken bu toplara girmeyin tapuyu verseler dahi kendi paranizla almadiginiz icin o gebelik durumu özellikle esinizde hicbir zaman gecmeyecek erkekler boyle malesef

Biz de sizi anlayamadık. Adamın üzerine ev yoksa yoktur. Haddiniz değil bir başkasının üzerine olan eve yorum yapmak. Başkasının evi üzerine yorum yaparsanız paragöz Olursunuz. E siz madem kimseden ev istemiyorsunuz kirada oturmak istiyorsunuz bunca tantana niye çıktı? Babanıza dersiniz ben kiraya çıkacağım bitti gitti. Hani deli babanıza bile her şeyi söyleyebiliyordunuz ya öyle yazmıştınız. Bu konuyu bile niye açtığınızı anlamadım. Koştur koştur babanızın hak vermediğiniz fikirlerini erkek arkadaşınıza niye anlattınız mesela?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…