Doğurunca ne yapacağım, bu konuda çok kararsızım..

Canım sen mühendissin iyi de bir işin var sonuçta işten çıkmanı hiç tavsiye etmem bu bir. İkincisi ailenle olan durumları da biliyorum dolayısıyla Allah korusun bir gün eşinle aran bozulsa dımdızlak ortada kalma ihtimali var bu iki.Ben de çalışıyorum kızıma 3 aylık olduğundan beri bakıcı bakıyor. Ben ne yaptım gizli kamera alacaktım ama bulamadım belki sen bulursun internetten falan o daha iyi olabilir tabi ama ben ses kayıt cihazı koydum eve her gün eve gelince birkaç saat dinledim cihazı. Baktım çocuk ağlayınca yanına gidiyor bağırmıyor etmiyor (ben bile bağırıyorum bazen kendimi kaybedip sinirden) kadına güvendim.Sana da aynısını tavsiye ederim. Hatta birkaç gün öğlen arasında veya öğleden sonra beklemediği saatte eve baskın yaparsan daha da iyi olur. Arkadaşların aracılığıyla bulmanı tavsiye ederim tabi biri tavsiye ederse süper olur. Ama ben öyle bulamamıştım bizim sitenin bahçıvanının eşi bakıyor kızıma şu anda ben memnunum tabi kimse kusursuz değil hataları oluyor elbette ama insanız sonuçta kimse mükemmel değil. Benim annem bakamam ben dedi o da haklı kadın gelmiş 60 yaşına bu yaşta hergün bebek mi bakıcak. Kayınvalide de belinden rahatsız kaldıramıyor bile çocuğu.

Son düzenleme:
Canım sen mühendissin iyi de bir işin var sonuçta işten çıkmanı hiç tavsiye etmem bu bir. İkincisi ailenle olan durumları da biliyorum dolayısıyla Allah korusun bir gün eşinle aran bozulsa dımdızlak ortada kalma ihtimali var bu iki.Ben de çalışıyorum kızıma 3 aylık olduğundan beri bakıcı bakıyor. Ben ne yaptım gizli kamera alacaktım ama bulamadım belki sen bulursun internetten falan o daha iyi olabilir tabi ama ben ses kayıt cihazı koydum eve her gün eve gelince birkaç saat dinledim cihazı. Baktım çocuk ağlayınca yanına gidiyor bağırmıyor etmiyor (ben bile bağırıyorum bazen kendimi kaybedip sinirden) kadına güvendim.Sana da aynısını tavsiye ederim. Hatta birkaç gün öğlen arasında veya öğleden sonra beklemediği saatte eve baskın yaparsan daha da iyi olur. Arkadaşların aracılığıyla bulmanı tavsiye ederim tabi biri tavsiye ederse süper olur. Ama ben öyle bulamamıştım bizim sitenin bahçıvanının eşi bakıyor kızıma şu anda ben memnunum tabi kimse kusursuz değil hataları oluyor elbette ama insanız sonuçta kimse mükemmel değil. Benim annem bakamam ben dedi o da haklı kadın gelmiş 60 yaşına bu yaşta hergün bebek mi bakıcak. Kayınvalide de belinden rahatsız kaldıramıyor bile çocuğu.

canım yerden göğe haklısın..
o kadar kararsızım ki, sürekli düşünüyorum.
yazdıklarını gözönünde bulunduracağım canım.

Eğer bu konuyu ben açmış olsaydım sizde içinizden geçenleri bana yazmış olsaydınız kesinlikle onların bakıcılığını kabul etmezdim.

Düşüncelerinizde tamamen haklısınız.

Yardımcı olmaya niyetleri olsaydı para olayını bence hiç dile getirmemeleri gerekirdi. Siz zaten altta kalacak biri değisiniz elbette işin karşılığını verirsiniz ama bunu dile getirdikten sonra yardım niyetlerinin pek bir anlamı kalmıyor.

NAsılsınız bu arada uzun zaman oldu?

Ah bulabilsem içime sinen birini, şu kararsızlığım bitse..
O ailenin yaklaşımı hoşuma gitmedi canım, bana güven vermediler.
inşallah uygun birini bulabilirim, onun dışında iyiyiz tatlım.,
sen nasılsın??

Ah bulabilsem içime sinen birini, şu kararsızlığım bitse..
O ailenin yaklaşımı hoşuma gitmedi canım, bana güven vermediler.
inşallah uygun birini bulabilirim, onun dışında iyiyiz tatlım.,
sen nasılsın??

Bende iyiyim. Kurtuldum o bunalımlarımdan çok iyiyim artık.

İnşallah göznlünüze göre birini bulursunuz.

Kocaman kocaman öptüm bebişinizi ve minik kızınızı.:nazar::nazar::54::54:

Sizde kendinize çok çok iyi bakın. Sizide kocaman öptüm:54::54:

ipek seni başka konulardan hatırlıyorum ben evli değilim ve bu nedenle cocuk konularına pek yorum yazmam aslında. durumunu az-çok bildiğim insanlardan biri olduğun için yazıyorum.
bence bu bebeğe sen bakarsan diğerine hakıszlık etmiş olmak gibi bişey olmaz. zaman-şartlar değişir kızın bunu anlayacaktır.
Ancak 4 sene ara vermek de biraz fazla olur bence tüm düzenin değişmiş olur tekrar işe başlamak çok zor olabilir ama 3 ayda 4 ayda bakıcıya bırakıp çalışmaya başlamak da bence biraz acımasızlık.
bekar bir kadın olarak ama aynı zamanda genetik okumuş 2 sene üreme sağlığı ile ilgili çalışmış biri olarak şunu bilir şunu söylerim ki rahat bir gebelik ve huzurlu bir bebeklik cocuğunuza vereceğiniz en büyük mirastır...eğer maddi durum varsa hiç olmazsa 1 yaş diyorum benim kendi düşüncem tabi. hele ki emzirebilirsen süper olur.
bi de yardımcı kadın var evde demişsin sürekli gelen birisi mi haftada bir filan mı? hem bebeğe bakacak hem ortalığı toparlayacak birini bulmak için uzunca bir süren var.bence tabi. bu süre içinde birini bulma şansın var ki bi de tekrar iş arama-görüşme sürecin olacaktır. bu süreçte gerekirse bi süre kadın sen evdeyken gözünün önünde olur. deneme süresi gibi yani.
4 sene ara vermeyi fazla bulmamın sebebi türkiyedeki iş şartları; geri dönüşte eski kariyerini yok sayıp 0dan başlıyormuşsun gibi muamele görmeni istemediğim için. herşey çok hızlı değişiyor burada. kolej konusunda senin gibi düşünmüyorum. birçok kolej tamamen fos çıkmıştır. çok yakından biliyorum çünkü ben de kardeşim de kolejde burslu öğrenciydik kolej bilgim baya derin. nice devlet okulları var kolejlere 1000 basar. ama bunun çok iyi takibini yapmak lazım. kolej de olsa devlet okulu da genel konuşmamak ve çok iyi araştırmak lazım. bakıcı-temizlikçi kadının çocuga veremeyeceği bir katkı burası işte. ilk okul seviyesinden çocuğu ders disiplinine alıştırmak inan özel hocasız dersanesiz çok da güzel 7. sınıfa kadar gelmenizi sağlar. o sınıftan sonra kurs zaten kaçınılmaz gibi oluyor ve o zamanlara daha çok var.
ki sen çalışmasan da evde oturup tv izleyen birisi olmayacaksın -bence- kişisel gelişimin için sporun sağlığın için vakit ayırabilirsin unutma sen cocuklarına şimdi lazım olduğun gibi 20 yıl sonra da lazımsın 20 yıl sonra dinç ve güçlü bir kadın olabilmen lazım.özel ders gibi ya da evden çalışmak gibi daha az vakit alacak şeyler de tabi ki yapabilirsin. maddi olarak az da olsa desteğin olmuş olur.
Her ne karar verirsen Allah yardımcın olsun mutluluklar diliyorum ve de kolaylıklar tabi..

ipek seni başka konulardan hatırlıyorum ben evli değilim ve bu nedenle cocuk konularına pek yorum yazmam aslında. durumunu az-çok bildiğim insanlardan biri olduğun için yazıyorum.
bence bu bebeğe sen bakarsan diğerine hakıszlık etmiş olmak gibi bişey olmaz. zaman-şartlar değişir kızın bunu anlayacaktır.
Ancak 4 sene ara vermek de biraz fazla olur bence tüm düzenin değişmiş olur tekrar işe başlamak çok zor olabilir ama 3 ayda 4 ayda bakıcıya bırakıp çalışmaya başlamak da bence biraz acımasızlık.
bekar bir kadın olarak ama aynı zamanda genetik okumuş 2 sene üreme sağlığı ile ilgili çalışmış biri olarak şunu bilir şunu söylerim ki rahat bir gebelik ve huzurlu bir bebeklik cocuğunuza vereceğiniz en büyük mirastır...eğer maddi durum varsa hiç olmazsa 1 yaş diyorum benim kendi düşüncem tabi. hele ki emzirebilirsen süper olur.
bi de yardımcı kadın var evde demişsin sürekli gelen birisi mi haftada bir filan mı? hem bebeğe bakacak hem ortalığı toparlayacak birini bulmak için uzunca bir süren var.bence tabi. bu süre içinde birini bulma şansın var ki bi de tekrar iş arama-görüşme sürecin olacaktır. bu süreçte gerekirse bi süre kadın sen evdeyken gözünün önünde olur. deneme süresi gibi yani.
4 sene ara vermeyi fazla bulmamın sebebi türkiyedeki iş şartları; geri dönüşte eski kariyerini yok sayıp 0dan başlıyormuşsun gibi muamele görmeni istemediğim için. herşey çok hızlı değişiyor burada. kolej konusunda senin gibi düşünmüyorum. birçok kolej tamamen fos çıkmıştır. çok yakından biliyorum çünkü ben de kardeşim de kolejde burslu öğrenciydik kolej bilgim baya derin. nice devlet okulları var kolejlere 1000 basar. ama bunun çok iyi takibini yapmak lazım. kolej de olsa devlet okulu da genel konuşmamak ve çok iyi araştırmak lazım. bakıcı-temizlikçi kadının çocuga veremeyeceği bir katkı burası işte. ilk okul seviyesinden çocuğu ders disiplinine alıştırmak inan özel hocasız dersanesiz çok da güzel 7. sınıfa kadar gelmenizi sağlar. o sınıftan sonra kurs zaten kaçınılmaz gibi oluyor ve o zamanlara daha çok var.
ki sen çalışmasan da evde oturup tv izleyen birisi olmayacaksın -bence- kişisel gelişimin için sporun sağlığın için vakit ayırabilirsin unutma sen cocuklarına şimdi lazım olduğun gibi 20 yıl sonra da lazımsın 20 yıl sonra dinç ve güçlü bir kadın olabilmen lazım.özel ders gibi ya da evden çalışmak gibi daha az vakit alacak şeyler de tabi ki yapabilirsin. maddi olarak az da olsa desteğin olmuş olur.
Her ne karar verirsen Allah yardımcın olsun mutluluklar diliyorum ve de kolaylıklar tabi..

Canım yazdıklarından çok faydalandım, teşekkür ederim.

Oğlum 3 ayını doldurdu.. 100 günlük bile değil yani.
Müdürüm aradı ve başlamamı istedi.
Bazı sağlık sorunlarım var,ameliyat olacağım.
Ama bu ameliyat hemen olamıyor, doğumdan sonraki 9.ay en erken olabiliyor.
Müdürüme bunu anlattım, ama çok insafsız. Haftanın belli günleri gelin falan gibi iş odaklı yorumları oldu.
Kanunen 6 ay ücretsiz izin hakkım var, bunu vermek zorunda işveren.
O izni talep edeceğim. Muhtemelen vermeyecek. Verse bile işe döndüğümde bu durum bana 0 zam, 0 prim, ve fazla mesai olarak geri dönecek..

Şimdi ne diyorsunuz..

Müdürüme bunu anlattım, ama çok insafsız. Haftanın belli günleri gelin falan gibi iş odaklı yorumları oldu.
O izni talep edeceğim. Muhtemelen vermeyecek. Verse bile işe döndüğümde bu durum bana 0 zam, 0 prim, ve fazla mesai olarak geri dönecek..

Şimdi ne diyorsunuz..

Maddi olarak seni zorlamayacaksa ayrıl İpeğim; iş odaklı, hal hatır bilmeyen, pozitif ayrımcılıktan uzak yöneticilerden nefret ediyorum. Günümüzün 10 saatini gecirdi,ğimiz bu tarz insanlara tahammül edemiyorum. CV in güzel, bebeğin icin ayrılıyorsun bunu unutma......

Şimdi ne diyorsunuz..

Eğerki durumu bu kadar anlayışsızca karşılıyorlarsa bencede ayrılman en mantıklı çözüm.. bebeğin daha küçük ve bakıcı probelmide yaşıyacaksın.. Bence iş hayatından vazgeçme, çocuğunu en azından 1 yada 2 yaşına kadar bakarsın sonra tekrar çalışmaya başlarsın.. Hakkında hayırlısı olsun

İpek inş görürsün msjımı sana cok acil birşey sormam lazım ama msj kutun dolu :( Gönderemiyorum. Yardımına ihtiyacım var.

Valla canım benim iş konusundaki görüşlerimi biliyorsun yukarda da yazmıştım. Ben de bebeğim 3 aylıkken işe başladım.Ama ben işe başlamadan önce 2 ay da bakıcıyla birlikte evdeydim ve bakıcıyı gözlemledim hem de bana yardım etti. Neyse şimdi hemen aramaya başla bir bakıcı bence. 6 ay ücretsiz izin almak istiyorsan bu bence çok uzun bir süre özel sektör için. Benim tanıdığım özel şirkette çalışanlar en fazla 2-3 ay ücretsiz izin kullanıyorlar ücretli izin bittikten sonra.Bazısı da süt izinlerini toptan alıyor o da 1-2 ay ediyor. Ben ücretsiz izin kullanmamıştım maddi yönden sıkıntıya girmemek için.İşinden memnunsan ve tekrar böyle bir işe girebileceğinden emin değilsen ayrılma derim. Benim kızım 16 aylık ben hala işyerinde sütümü sağıyorum bakıcımız evde içiriyor. Ben de kardeşim de hep bakıcıyla büyüdük. Herkesin çocuğuna illa akraba veya annesi bakacak diye bir kural yok.

Şimdi ne diyorsunuz..
sgk'ya şikayet etseydin keşke cnm!

Anladığım kadarıyla konuyu açan arkadaşımız kısa bir süre evde kalıp sonra işe geri dönmüş.

Ben de şimdi aynı sorularla boğuşuyorum. Şu an hamileyim ve bu bebek için senelerce uğraştık. Çok iyi geliri olan bir işim var. İşim esnek. Bazı günler çok yorgunsam geç gidip erken çıkabiliyorum ama yinede rahat diyemem. Çok yurt içi ve yurt dışı seyahatim var. Evin işe uzak olmasından ötürü sabah 6'da çıkıp akşam 6'ya doğru geliyorum. Yani günde yaklaşık 12 saat dışarıdayım. Haftasonları çalışmıyorum. Borcumuz yok. Tek maaşa inince biraz zorlanır ama kimseye muhtaç olmadan yaşarız inşallah.

Ailelerimiz başka memleketlerdeler. Allah kısmet ederse bu bebeği dünyaya getirirsem annem bir süre gelip bizde kalarak bebeğe bakacak. Eşim buna hiç bir şey demiyor ama benimle ve bebekle yalnız olmanın onu çok daha mutlu edeceğini söylüyor. Onu da anlıyorum. Ayrıca anneme de yazık. Evini barkını bırakıp başka bir şehirde başka bir evde kalacak.

Adem Güneş okuyorum ve mümkünse annelerin ilk 4 sene çalışmaması gerektiğini söylüyor. Ben de maddi manevi çocuğumun bakımını kendim üstlenmek istiyorum. Terbiye vermek önce iyi bir rol model olarak başlar. Çok basit bir örnek ben bakıcıya 5 vakit namazını kıl diyemem mesela ama bunu ben yaparım. Çocuğumda bunu görerek büyür. İleride belki namaz kıl dememe bile gerek kalmadan kendi yapar.

Kaygılarımda burada yazılanlarla bire bir aynı.

Merak ettiğim tek şey; anne olunca da çalışmaya devam et diyenlerin çocuklarına nasıl terbiye verdikleri? Eğitim demiyorum. Terbiye diyorum. Kendileri yokken 12 saat ne yaptığını, tertemiz aklına neler kazıdığını nasıl kontrol ediyorlar?

Back