• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğurunca ne yapacağım, bu konuda çok kararsızım..

Canım bizler tabi yaşadıklarımıza gözlemlerimize göre yorumlar yaparız ama kişi kendinden bilir işi demişler.Hayatını sen kendin organize edersin neye nasıl tahammüllü olduğunu yada tam tersini...ancak ben dahil birçok arkadaşım bakıcıyla büyüdü sorun yaşamadık.Çocukların için en doğru kararı kendin verirsin

Birde şöyle bir önerim olcak burdaki önerileri oku,yanlız kaldığın bir zaman zarfında iyice düşün,eline kağıt kalem al ve olayın sana getireceği senden alacağı şeyleri artı eksi die anlayabileceğin cümlelere dönüştür Ben böle kararsız kaldığım durumlarda mantıksal çerçeve matrisi denen bir planlama çıkarıyorum ona göre karar veriyorum :)hangi seçenek iyi sonuca getirirse o benim seçimim olur,yada artılar eksiler koyar sayısına göre karar veririm

Canım inan sürekli yazarak düşünüyorum, kendimce ağırlıklar veriyorum. ama gene netleşemiyor..:26:
Kızıma annem bakarken, hem hiç gözüm arkada değildi, hem de şöyle bir lüksüm vardı. Kızım hasta mı, izin alıp gidiyordum. Sırf özledim diye, erken çıkıyordum, süpriz yapıyordum. Eve gelip sürekli kızımla ilgileniyordum.
Ama buraya taşınınca anne lüksü kalktı bir defa. Gene hastalığında veya bir sebepten okula gidemeyecek olunca anneme götürüyorum. Çok da uzak değiliz. Ama hergün git-gel yapacak kadar yakın da değil. Ayrıca 2 çocuk olunca hangi biri için izin alacağım, hangisiyle kaliteli zaman geçireceğim..
Akşam 6 gibi evde olsam, kızım en geç 9 da yatıyor okulu olduğundan.
o 3 saat içinde hangisiyle ilgileneceğim, bilmiyorum ki kafam allak bullak.
evde olsam da bu defa ev işleri ile zaman kaybım olacak.
off..:58:

annemin sağlık sorunları olmasa :( kızım zaten ilk torun gözünün içine bakıyor herkes , annem hafta sonu 10 kez arıyor , özlüyor ..... bakıcı da bulsam zaten annem arasıra gelir dolaşır , kreşe ben de kıyamıyorum aslında sanki o yaşta hayata atılmış gibi geliyor ...zor kararlar :75:

Kreşe versen, kreşte kalma saatleri naısl olacak tatlım?

Semt olarak uzaktalar canım, uzak dediğim aslında arabayla yarım saat. Ama getir-götür yapmak aklıma yatmıyor. Annemde asla gelip hafta içi kalmaz, ben de talep etmem bunu zaten. Üvey annem olduğu için, bu kadarını yapmış olması bile (yani kendi evinde bakması) yeterince fedakarca bir davranıştı.[/QUOT

sen ona yakın taşıncan tamam düzenin var ama çalışmazsanda eski düzenini çok arıycaksın bende yeni doğum yaptım 9 aylık bebeğim tek maaşla çok zor oldu sizin eviniz malınız ama çocuk iki tane maddi sorunlar olunca insan çocuna sağlıklı bakamıyo çünki çocuk annenin piskolojisinden çok etkileniyo

devlet memuru mesaisi :(

Şu anda henüz 2 yaşında olduğunu düşünürsek, senin mesai saatlerine uygun şekilde kreşe gitmesine nereden baksan 2 senesi var canım.
Belki 3 yaşındayken yarım gün kreşe verip, annenin yükünü de yarım güne indirebilirsin.. Veya bakıcıyı annenin oturduğu eve tutabilirsin.

Ben kızımı kreşe başlatıığımda 4 yaşını doldurmak üzereydi. Ve o sene hiç dolu dolu 5 gün gitmedi, ya arada hastalandı gidemedi, ya ben çok çelimsiz düştü diye haftada 1-2 gün anneme götürdüm. İlk defa bu sene başladı haftayı kreşte tamamlamaya..

Semt olarak uzaktalar canım, uzak dediğim aslında arabayla yarım saat. Ama getir-götür yapmak aklıma yatmıyor. Annemde asla gelip hafta içi kalmaz, ben de talep etmem bunu zaten. Üvey annem olduğu için, bu kadarını yapmış olması bile (yani kendi evinde bakması) yeterince fedakarca bir davranıştı.[/QUOT

sen ona yakın taşıncan tamam düzenin var ama çalışmazsanda eski düzenini çok arıycaksın bende yeni doğum yaptım 9 aylık bebeğim tek maaşla çok zor oldu sizin eviniz malınız ama çocuk iki tane maddi sorunlar olunca insan çocuna sağlıklı bakamıyo çünki çocuk annenin piskolojisinden çok etkileniyo

Canım arada şöyle durumlar var, çok detaya girmeden ve seni sıkmadan anlatayım..
Ben evlenirken elimdeki birikmiş paramı ve düğün paralarımı babam bana ev almak bahanesiyle resmen iç etti.. Tapuda anladık niyetini, iş işten geçmişti..
Bana alındığını sandığım eve kendisi yerleşti, kendi çıktığı eski ve küçük dairesini bana vermeyi lütfetti. Orada kısa bir müddet oturup taşındım. Taşınırken de bana yapılan haksızlıktan ötürü pek iyi ayrılmadık babamla.
Şimdi tekrar onların muhitine dönmek ters geliyor bana..
Ve zaten buraya yeni taşındım, senesi ancak dolacak.
Şu da var ki, ben buraya taşınırken karar verme nedenlerimden biri üvey annemin "asla 2.çocuğuna bakamam" sözüydü. Ağlasam,yalvarsam ikna olur muydu bilmiyorum. Ama "madem her halukarda 2. çocuğa bakmıyor, burnunun dibinde oturmama da gerek kalmadı, kızım zaten büyüdü" diye düşünmüştüm.
Kayınvalide sorarsan onu da anlatayım. Kendisi üvey..
Bir ameliyat geçirdim geçen sene.. Üvey annem yanımda refakatçi kalacaktı, eşimle beraber. Ağır bir ameliyattı, çift refakatçi istediler.
E kızım kaldı mı açıkta.. Kim bakacak bu kıza ameliyat günümde? Gidip babaannesinden rica ettik, kabul etmedi biliyor musun.. ve gencecik kadın, 50 yaşında.
"ben sabırsız kadınım, ufak çocuğa sabredemem" dedi.. Kızım da mecbur hastane odasında kaldı, o halimi gördü..
Ertesi sene sevgili k.validemin öz çocuğundan torunu oldu. Kocasını bıraktı, gitti oğluyla yaşıyor hafta içi.. Sadece pazar günleri kocasının yanına geliyor. Benim yavruma, ecelle pençeleştiğim gün 1 günlüğüne bakmaya yoktu sabrı..

ay ne fena insanlarmış diyesim geldi birden, iyi bir bakıcı bulunabilirmi acaba, şirketler varmış duyduğum kadarıyla, referanslı bakıcılar bulunuyormuş ama anne olarak gözümüz yine de arkada kalır

ay ne fena insanlarmış diyesim geldi birden, iyi bir bakıcı bulunabilirmi acaba, şirketler varmış duyduğum kadarıyla, referanslı bakıcılar bulunuyormuş ama anne olarak gözümüz yine de arkada kalır

Ne düşünüyorum biliyor musun bakıcıyla ilgili..
Yani tamam çocuğa vurur, döver gibi endişelerim yok. Ona göre birini bulucam, araştırıcam.
Ama ne kadar sabır gösterebilir. Hadi bebeğin ateşi var, kusuyor, böyle bir durum düşün.
Ne kadar ilgilenir, yemek için ne kadar ısrarcı olur, bakımına ne kadar özen gösterir??
Anne veya büyükanne gibi asla olmaz.

ah be arkadaşım ne kadarda vefasızlarmış ama olsun senin sağlığın yerinde olsun sen çocuklarına yetersin kamera taktırırsın eve veya çevrende bu işe ihtiyacı olan merhametli biri olursa daha iyi olur

canım şunu belirtmek istedim sana öncelikle, bakıcı konusunda endişe edebilirsin ama ilk sen olmayacaksın. ben de çalışan bi annenin kızıyım. ama çok güzel ve rahat bi çocukluğum oldu. hiç bi zaman eve geldiğimde annem niye yok nye yemek hazır deil die üzülmedim. yardım ettim anneme. sorun çıkaran bi çocuk olmadım. okula başlayana kadar bakıcıyla büyüdüm. babanne derim hala kendisine. çok başarılı bi öğrenci oldum.kendine güvenen, tek başına yaşamaktan asla korkmayan ve annesi de çalıştığı için hep annesiyle gurur duyan bi kadın. içten içe annesi evde oturup yemek yapan pasta börek yapan ama bi birey olarak kocasına bağımlı olmak zorunda olan arkadaşlarımın annelerini hep küçümserdim. kadının çalışması bence erkeğin çalışmasından çok çok daha önemli. çocukların için hatta daha önemli. neden mi?

kocandır,maaşı iyidir çok da ii güvenilir bi kocadır ama 25 yıl sonra seni 25 yaşındaki bi genç kız için bırakıp gitmeyeceğini, çoluğunun çocuğunun ve senin haklarınızı ona yedirmeyeceğini, sizi kapı önüne koymayacağını garanti edebilir misin? bu konuda o kadar çok tanıdık duydum ki...

sana söyleyebileceğim tek şey bu işin biraz kişilik meselesi olduğu.ben eşimden ayrı kalmak pahasına çalışıorum şu an. bebek konusunu da erteliyorum eşim sürekli yanımda olamadığı için. yıllık izinlerde bile 3 günden fazla evde durursam sıkıntıdan patlıorum.ne kadar zengin de olsam ben bi erkeğe bağımlı yaşayamam.annem yıllarca çalıştı bana ii bi eğitim sağlamak ve beni ii bi işe sokmak için. ben şimdi annemin emeklerini çöpe mi atayım?

bazı arkadaşlar otur çocuğuna bak diyor, doğrudur bebekken bak tabi 1 yıl kadar, ama sonrasında kısa bi süre bakıcı ve ii bi kreşle idare edebilirsin.

ben çalışan bir anneyim
kızıma şuan kayınvalidem bakıyor.
bende sizin gibi 2. çocuğum olunca çıkayı düşünüyorum ama bir yandanda kızıma haksızlık yaptığımı düşünüyorum daha ortada hiçbir şey yok iken kayınvalidem ise 2 çocuğuda bakarım dediği halde bir yanım hep çık diyor.iş yerim çalışma şartları çok iyi evimde yakın bu yüzden bu işde bırakılmaz diyorum

bakıcıya karşıyım ben ama son sayfayı okjuyunca sizin için en mantıklısı sanırım bakıcı
sizinde işiniz anladığım kadarıyla gayet iyi bu zamanda kolay iş bulunmuyor
çift maaş giren bir eve birden tek maaş girecek ve biraz zorlanacksınızdır.
eğitim anlamında evet devlet okullarıda iyi ama kolejlar kadar öğrencilere önem vermiyorlar ben özel bir yüksekokulda çalışıyorum ve çalışanlardan çok öğrencilere önem veriliyor.yani eğitim ve güven açısından kolejlar daha mantıklı tabi durum elverişli ise.
çevremde çok çalışan anne yok ama ben kızıma ilgisiz değilim sizde öyle mesela büyük kızının dersleriyle ilgilenirken küçük bbeişle babasıda ilgilenebilir.
hafta sonları evde olmanız büyük şans bir gün kızınızın derleri vs ilgilenir birgün ailece eğlenirsin.
zateb ev işleri için yardımcınız varmış.
yada 1 sene kadar ücretsiz izin almakda olbilir.
hakkınızda hayırlısı olsun zor bir durum

bakıcı anne veya büyükanne kadar iyi bakamaz elbette ama bir çok çocuk bakıcıyla büyüyor, bende bakıcıyla büyümüşüm , şimdi işinizi bırakırsanız ileride pişman olabilirsiniz, çalışmak isteyip iş bulamayabilirsiniz, işiniz şimdiki kadar iyi olmayabilir vs. vs.

bakıcı bazen anneanne - babanneden daha ii bakabilir arkadaşlar.
örneğin, babanne bakıorsa ve geliniyle arası iyi deilse o çocuğu hep annesine karşı dolduracaktır.
anneanne bakıyorsa, ve damadının hatalarını arıyorsa sürekli, o çocuğu babasına karşı doldurabilir.
sonuç: huzursuz ve kafası bir çocuk.
aileden birine çocuk baktırırsanız onu öyle yapma böyle yap bile diyemezsiniz. çocuğunuzu istedkleri gibi şekillendirirler.
başkasına baktırıyorsanız, içinde allah korkusu olan biriyse, ekmek kazandığı kapıya karşı dikkatli olacaktır ve sizin isteklerinizi yerine getirecektir.
ama ilk başlarda, bakıcı çocuğa çocuk da bakıcıya alışana kadar bir aile büyüğü de evde bulunup eşlik etmeli. varsa bakıcının hataları görünmeli. kamera kesinlikle şart.

bende yakında memur olacagım ve oğlum 1.5 yasında kim bakacak ne olacak die düşünmekten uyuyamaz oldum aannem bana bırak diyor ve memlekete bırakmak zorundayım ama ben onunla olmak istiyorum bunlar beinde üzüyor ama bir çok seyi basrmışsınız tebrik ederim bence kuruntu yapmayın içinzden geldiği gibi davranın hani derler ya yüregini dinle die öyle isterseniz önce vede kalıp onlaral zaman gecirin bir müddet bir kaç ay yada 1 yıl diğer bebişte büyüyene kadar sonra isterseniz yine işinize dönersiniz ayrıca sunu söyleyeyim çok ünlü bir kadın anlatmıştı tvde bir kızı varmış kadın her işe gitmesinde çocuk ağlarmış gitme die ama çocuk büyünce annesine anneciğim iyi ki çalışmışsın suan her istediğimi alabiliyorsam istediğim okulda okuyabiliyorsam ve kendime güvenim tamsa bu senin sayende teşekkür ederim sana demiş kim hatırlayamıyorum ama bende o nedenle çalışmak istiyorum
canım allah gönlüne göre versin

bende yakında memur olacagım ve oğlum 1.5 yasında kim bakacak ne olacak die düşünmekten uyuyamaz oldum aannem bana bırak diyor ve memlekete bırakmak zorundayım ama ben onunla olmak istiyorum bunlar beinde üzüyor ama bir çok seyi basrmışsınız tebrik ederim bence kuruntu yapmayın içinzden geldiği gibi davranın hani derler ya yüregini dinle die öyle isterseniz önce vede kalıp onlaral zaman gecirin bir müddet bir kaç ay yada 1 yıl diğer bebişte büyüyene kadar sonra isterseniz yine işinize dönersiniz ayrıca sunu söyleyeyim çok ünlü bir kadın anlatmıştı tvde bir kızı varmış kadın her işe gitmesinde çocuk ağlarmış gitme die ama çocuk büyünce annesine anneciğim iyi ki çalışmışsın suan her istediğimi alabiliyorsam istediğim okulda okuyabiliyorsam ve kendime güvenim tamsa bu senin sayende teşekkür ederim sana demiş kim hatırlayamıyorum ama bende o nedenle çalışmak istiyorum
canım allah gönlüne göre versin

Canım, oğluna annenin bakması kaçırılamayacak bir fırsat. Ama çok mu uzak olacaksınız, ne kadar zamanda bir görebileceksin? O yaşlarda anne ile o kadar ayrı kalmak pek iyi değil, üzülür oğlun, sen de tabi.
Ama belki 1 sene kadar annen bakarsa,sonradan eve veya işine yakın bir kreşe de verebilirsin.
HEpimiz için hayırlısı olsun.

bakıcı bazen anneanne - babanneden daha ii bakabilir arkadaşlar.
örneğin, babanne bakıorsa ve geliniyle arası iyi deilse o çocuğu hep annesine karşı dolduracaktır.
anneanne bakıyorsa, ve damadının hatalarını arıyorsa sürekli, o çocuğu babasına karşı doldurabilir.
sonuç: huzursuz ve kafası bir çocuk.
aileden birine çocuk baktırırsanız onu öyle yapma böyle yap bile diyemezsiniz. çocuğunuzu istedkleri gibi şekillendirirler.
başkasına baktırıyorsanız, içinde allah korkusu olan biriyse, ekmek kazandığı kapıya karşı dikkatli olacaktır ve sizin isteklerinizi yerine getirecektir.
ama ilk başlarda, bakıcı çocuğa çocuk da bakıcıya alışana kadar bir aile büyüğü de evde bulunup eşlik etmeli. varsa bakıcının hataları görünmeli. kamera kesinlikle şart.

Haklısın cnm, benim kızıma annem bakarken çok ciddi sıkıntılar oldu.
Arayıp "ne yedi" sormama bile içerlenirdi, ne yani aç mı bırakıyorum diye..
Ya da bazen yediklerini sayardı ve "olmuş mu efendim,bakabilmişmiyim" diye sitem ederdi.
Mesela kızım ek gıdaya geçince, ballı süt vermekte ısrar etti, ben yaşına kadar bal yasak dedim. Şiddetli tartışmıştık bu yüzden. Bir de ilk çocuğunda çok panik olunuyorya, her an bişey olacakmış gibi geliyor. Ben de abartıyordum tartışmanın boyutunu.
Ama aylar sonra kendi yeğenine akıl verirken gördüm, "sakın yaşına kadar bal verme,tehlikeli" diye.:1:

Canım, oğluna annenin bakması kaçırılamayacak bir fırsat. Ama çok mu uzak olacaksınız, ne kadar zamanda bir görebileceksin? O yaşlarda anne ile o kadar ayrı kalmak pek iyi değil, üzülür oğlun, sen de tabi.
Ama belki 1 sene kadar annen bakarsa,sonradan eve veya işine yakın bir kreşe de verebilirsin.
HEpimiz için hayırlısı olsun.

canım annem sivasta oğlişim alışık onunla kalmaya kpss sınavına hazırlanmak için son bir ay bırakmıştım ama oğlum sürekli hasata oldu ve bende geceleri uyuyamaz oldum sürekli kabuslar göryodum oğlişimi kaçırıyorlardı şükür geldi ama şimdi de mecburen bırakmak zorunda kalacagım nasıl bir sistemde çalışacagım belli deil şimdi ilçede kalyorum merkeze tasınabilirim dediğin gibi bu yaza kadar bakacak birini bulacagız işte yada anneme bırakacagım bekar abim var eger o bu yaz evlenirse annem yanıma gelecek ama abimi bırakması oalanaksız rahatsız kendisi neyse 2 yaş dedikten sonra burda kreş var die duydum bakalım inş herşey yoluna girer

valla siz daha simdiden bu kadar kaygilanirsaniz isiniz cok zor öteki cocuguda kendiniz buyutmemissiniz iki cocuk farkli bir durum keske biraz tecrubeniz olsaydi isiniz cok zor....

ben 35 haftalık hamileyim.Doğum iznim bittikten sonra işten ayrılıcam.şuan evdeyim ve canım sıkılıyor ama bebek doğduktan sonra farklı olur diye düşünüyorum.bende uzun yıllardır çalışıyorum ve aynı şekilde bakıcı olayı beni çok ürkütüyor .mesela ben başkasının çocuğuna kendi çocuğum gibi itinalı bakmam gibi geliyor.ayrıca arkadaş çevrem sürekli bakıcı değiştiriyor .bir sirkulasyon sonderece...

diğer taraftan bizde ev kredi borcu ödüyouz ve rahat para harcamaya alışmış biriyim.ilk başta hemen çalışıcam demiştim ama 2 aylık çocuğu bakıcıya bırakamam dedim.en azından 1 yaşına gelsin barı...
benimde annem rahatsız bakamaz..benim sana tavsiyem ipek 1 sene en azından evinde bak ..sonra tekrar çalış..yani 4 sene uzun bir süre ..yada 2 sene olabilir..ama seni çok iyi anlıyorum .bugün bile hep kafamda bunu düşündüm.bir yandan parasız bişey olmuyor..diğer taraftan bebeğine huzurla bakabilmek..çalışma hayatının nasıl olduğunu da iyi biliyoruz.ben çalışırken evi zor idare ediyordum şimdi bir de çocuk gerçekten çok zor...eşimden para istemek de gücüme gidiyor..zaman göstericek bakalım.ama ben en azından yazı çıkarıcam ..kışa doğru duruma göre hayırlısı artık..

ben 6,5 aylık hamileyken işimden istifa ettim
kızım şuan 21 aylık :nazar:
3 yaşına kadar kendim bakıcam inşallah
zaman zaman çalışmayı özlüyorum daha doğrusu iş ortamımı ariyorum
çalışmaya alışınca ev hayatı güzel gelmiyor bir zaman sonra
hergün aynı işler vs.
ama çalışsam hem kızıma kim bakacak derdi hemde yeteri kadar ilgilenmemek stresi
ben kaliteli zaman olayına inanmiyorum
benim kızım ile geçirdiğim gün boyu vakti çalışan bir anne akşam 2-3 saate geçiremez
kızım öğlen 2-2,5 saat uyuyor bu sürede ben evde bütün işimi yapiyorum o uyanık olduğu zamanlarda ise bütün gün beraber oynuyoruz vs.
ama şuda var eğer maddi anlamda şuanki rahatlığımız olmasaydı bende şuan kesin çalışırdım
gene 1-1,5 sene kendim bakıp sonra işe dönerdim
Çalışırken işim çok güzeldi maaşımda çok iyidi fakat eşimin maaşi yanında komik bir rakamdı yani Rabbime şükür çalışmaya ihtiyacım yok.
Ben çalışmasamda kızımı özel okulda okutmaya vs. gücümüz yeter çok şükür
ama kızım 3 yaşına gelince kreşe vericem ve işe dönücem
kendim için
ev hayatı bana göre değil bunu anladım
Bakıcı olayına çok sicak bakmiyorum bende
pimpirikliyim o konuda
kızımı yeri geliyor babannesine emanet edemezken bakıcıya hiç bırakamam gibi geliyor

Back