- Konu Sahibi ipektuncer
madem imkanınız var calışmayın bence cocuklar büyünceye kadar en azından
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
vereceğin karar çok zor , çok iyi düşünüp ne istediğini bilmen gerek ,Merhaba,
ben 4 aylık hamileyim ve ayrıca 5 yaşında bir kızım var. Kızım ana okuluna gidiyor, seneye de anaokuluna gidecek, 2012 Eylül'de ksımetse ilkokul 1.sınıfa başlayacak.
Kızım 8 aylıktı, çalışma hayatıma geri döndüm. 4 yaşına dek kızıma annem baktı, sonra da ana okuluna verdim.
Bu bebeğime hamile kalmadan evvel planım, doğumdan sonra işime 4 sene ara vermekti. Ev kredisi bitmiş oluyor doğuma kadar. Böylelikle hem kızıma bir kardeş yapmış olacağım, bu bebeği ailemizde herkes istiyor, hem ben, hem eşim, hem kızım. Bebeğime kendim bakacağım, bakmak için kimseye muhtaç değilim, bakıcı ile de uğraşmama gerek yok. Ayrıca kızım da daha ufak, onun da ilgi ihtiyacı var. Ve birkaç sene evde kalmam ona da iyi gelecek.
İşte planım buydu, çok da ince ince düşünmüştüm bu plan üzerinde. Şimdi ise kararsızım. Kafamı kemiren kurtları sizlerle paylaşmak istiyorum, fikirlerinizle destek olursanız müteşekkir kalırım gerçekten. Her tür görüşe açığım, farklı görüşler de olsun ki enine boyuna düşünüp, sağlam karar vereyim. Kurtlarım şöyle:
- Kızımı annem büyüttü, yeni bebeğimi ben büyütmüş olursam kızıma haksızlık olur mu endişesi..
- Çalışmaya devam edersem kızımı güzel bir kolejde okutma şansım var, ama evde oturursam acaba iyi bir eğitim aldıramaz mıyım düşüncesi..
- Evde kalınca günlük ev işleri ile (yemek, ev düzeni vs) çok zaman harcayıp, gene çocuklarıma ayıracağım zaman dilimi çalışıyor olduğum zamanla aynı mı olur endişesi. Çünkü şu an evde bir yardımcı var, temizlik konusunda hiç birşeyle uğraşmıyorum. Tüm zamanım kızıma kalıyor.
- Ve ana sorun. Borç, kira, kredi olmayacak. Ama eşimin maaşı ile geçinebilir miyiz endişesi.. Sizce İstanbul koşullarında 4 kişilik (bebekle beraber 4 kişi) bir aile için geçinme tutarı nedir? Tabi geçim var, geçim var. Normal bir hayat sürmekten söz ediyorum. Lüks değil, ama sıkıntılı değil.
- Çalışmazsam eğer, hafta sonu eşim evdeyken ben de özel ders verip (şu anda bile çok talep var değerlendirmediğim) eşime destek olurum diye düşünüyorum. Ama aynı şey mi olur, yani ha hafta içi çalışmışım, ha hafta sonu.:26:
- Çalışırsam, bakıcı bulmak zorundayım. Eve kamera vs kurarak bakıcıya güvenebilri miyim, 2 çocuğumu bakıcıya bırakmak nasıl olur?
- Yıllardır çalışıyorum, kendimi işe yaramaz hisseder miyim, yeniden çalışmak isteyince şu anki gibi iyi bir iş bulabilir miyim. (bu en son sıkıntım tabi, diğerleri daha çok düşündürüyor) :26:
Çok teşekkür ederim şimdiden.
vereceğin karar çok zor , çok iyi düşünüp ne istediğini bilmen gerek ,
sen çalışan eli ekmek tutan bişileri gelir gücünle başaran bi bayan mı olmak istiyorsun ?
yoksa artık kendini eve mi adamak istiyorsun önce onun kararını vermelisin ,
ilk çocuğuna haksılık olmaz onu geç, çocuklarının başında onların eğitimi ile ilgilenen eşine geçim konusunda güvenen , ev işlerine yardımcı tam gün almasan bile ayda iki kez büyük temzilik için alırsın yine kendine ve çocuklarına zaman ayırırsın ,
ev işlerini kendi işin gibi düşün karşılığında maaş değil fedakarlık sonucu ielriye dönük güzel eşyler alacaksın , planlı programlı hareket edersen çıkmazda kalmazsın ,
ama şunu bilki asla işte çalıştığın zamnaki hislerin olmayacak :) kendini muhakkak işe yaramaz hissedeceksin ,,, bu kaçınılmaz ben yaşadım çok iyi biliyorum ,,
sana ayrdımcı olmak yerine iyice akrılştırdım kafanı çünki bende aynı hisler içindeyim şuan,,,
İçine kurt düşmesi çok normal, daha önce çalışan sonra çocuğu için çalışmayacak ara verecek olan her kadın bu muhasebeyi yapar. Ben 6 yıldır işsizim şu an da çocuğumu bırakıp çalışamıyorum ve bu kurtlar benim hep içimde. İçimi rahatlatan tek şey çocuğumun yanında olmam benden mahrum büyümemesi. Bence bu da dünyalara bedel. Bizde tek maaşla zorlanıyoruz, ama çok şükür kimseye muhtaç değiliz.
Evinden haftasonları işini devam ettirme imkanın varmış bunu değerlendir derim, tabi ki çift maaştan tek maaşa düşünce zorlanacaksınız ama çocuklarının her daim yanında olacaksın. Bir bayan çocuğu için çalışmama kararı alıyorsa kimsenin kalkıp laf etmeye hakkı yok. Belki senin için kariyerin için iyi olmayacak ama kesinlikle çocukların için daha iyi olacak ve en önemlisi bu. 2 çocukla çalışmak çok daha zor ve ilgini ikisine birden bölüştürmen gerekecekti. Kızına haksızlık olacağını düşünmüyorum. Onunda ileride sana bununla döneceğini hiç sanmam.
Bebeğin 1-2 yaşına gelene kadar ara verirsin. Kızında büyür bu arada sonra tekrar çalışırsın. 10 yıl işine ara verip dönen bayanlar var. Gerçi mesleğin nedir bilemiyorum ama. Bence hamileliğinin keyfini çıkar kafanı bunlarla meşgul etme derim. Hiç belli olmaz öyle güzel fırsatlar çıkar ki karşına, her şey değişebilir.
Ama büyükannelerden birinin bebeğe bakma durumu olur, o zaman çalış derim.
benimde 4 aylık bir kızım var, ücretsiz izine ayrıldım 1 sene kızım 14 aylıkken işe başlıyacağım, çok şükür annem var kızıma bakacak, ama olmasaydı işten ayrılmak yerine bakıcıya bırakırdım heralde, gerçi tuzum kuru böyle konuşmak kolay ama, hakkında hayırlısı olsun,
çocuklar ilk yıllarda annelerini yanlarında isterler ama ilerleyen zamanlarda okul , kreş vs. olduğu zaman çok ta farketmezler diye düşünüyorum
benimde 4 aylık bir kızım var, ücretsiz izine ayrıldım 1 sene kızım 14 aylıkken işe başlıyacağım, çok şükür annem var kızıma bakacak, ama olmasaydı işten ayrılmak yerine bakıcıya bırakırdım heralde, gerçi tuzum kuru böyle konuşmak kolay ama, hakkında hayırlısı olsun,
çocuklar ilk yıllarda annelerini yanlarında isterler ama ilerleyen zamanlarda okul , kreş vs. olduğu zaman çok ta farketmezler diye düşünüyorum
Bu arada afedersin cnaım, en önemli şeyi unuttum.
Allah bağışlasın kızını, sağlıkla sevgiyle büyüsün inşallah.
sağol cnm hepimizinkini...
ben kamuda çalışıyorum, şimdi 2 yıla çıkıyomuş sanırsam izin 1 yıl daha uzatsam mı diye düşünüyorum
Merhaba,
ben 4 aylık hamileyim ve ayrıca 5 yaşında bir kızım var. Kızım ana okuluna gidiyor, seneye de anaokuluna gidecek, 2012 Eylül'de ksımetse ilkokul 1.sınıfa başlayacak.
Kızım 8 aylıktı, çalışma hayatıma geri döndüm. 4 yaşına dek kızıma annem baktı, sonra da ana okuluna verdim.
Bu bebeğime hamile kalmadan evvel planım, doğumdan sonra işime 4 sene ara vermekti. Ev kredisi bitmiş oluyor doğuma kadar. Böylelikle hem kızıma bir kardeş yapmış olacağım, bu bebeği ailemizde herkes istiyor, hem ben, hem eşim, hem kızım. Bebeğime kendim bakacağım, bakmak için kimseye muhtaç değilim, bakıcı ile de uğraşmama gerek yok. Ayrıca kızım da daha ufak, onun da ilgi ihtiyacı var. Ve birkaç sene evde kalmam ona da iyi gelecek.
İşte planım buydu, çok da ince ince düşünmüştüm bu plan üzerinde. Şimdi ise kararsızım. Kafamı kemiren kurtları sizlerle paylaşmak istiyorum, fikirlerinizle destek olursanız müteşekkir kalırım gerçekten. Her tür görüşe açığım, farklı görüşler de olsun ki enine boyuna düşünüp, sağlam karar vereyim. Kurtlarım şöyle:
- Kızımı annem büyüttü, yeni bebeğimi ben büyütmüş olursam kızıma haksızlık olur mu endişesi..
- Çalışmaya devam edersem kızımı güzel bir kolejde okutma şansım var, ama evde oturursam acaba iyi bir eğitim aldıramaz mıyım düşüncesi..
- Evde kalınca günlük ev işleri ile (yemek, ev düzeni vs) çok zaman harcayıp, gene çocuklarıma ayıracağım zaman dilimi çalışıyor olduğum zamanla aynı mı olur endişesi. Çünkü şu an evde bir yardımcı var, temizlik konusunda hiç birşeyle uğraşmıyorum. Tüm zamanım kızıma kalıyor.
- Ve ana sorun. Borç, kira, kredi olmayacak. Ama eşimin maaşı ile geçinebilir miyiz endişesi.. Sizce İstanbul koşullarında 4 kişilik (bebekle beraber 4 kişi) bir aile için geçinme tutarı nedir? Tabi geçim var, geçim var. Normal bir hayat sürmekten söz ediyorum. Lüks değil, ama sıkıntılı değil.
- Çalışmazsam eğer, hafta sonu eşim evdeyken ben de özel ders verip (şu anda bile çok talep var değerlendirmediğim) eşime destek olurum diye düşünüyorum. Ama aynı şey mi olur, yani ha hafta içi çalışmışım, ha hafta sonu.:26:
- Çalışırsam, bakıcı bulmak zorundayım. Eve kamera vs kurarak bakıcıya güvenebilri miyim, 2 çocuğumu bakıcıya bırakmak nasıl olur?
- Yıllardır çalışıyorum, kendimi işe yaramaz hisseder miyim, yeniden çalışmak isteyince şu anki gibi iyi bir iş bulabilir miyim. (bu en son sıkıntım tabi, diğerleri daha çok düşündürüyor) :26:
Çok teşekkür ederim şimdiden.
çalışmaya alışmış bi insan hele de maddi rahatı da varsa çalışmadan yapamaz öenmli olan tüm gün çocukla beraber olmak değil kaliteli beraber olmak uzmanlar isterse yarım saat olsun kaliteli olsun çocuklara yeter diyor evde olunca ona buna sarmaktan çocukla da çok kaliteli zaman geçiremiyor insan hatta bol vakit şaşırtıyor ne yapacağını şaşırıyorsun ...benim fikrim
Konu başlığı benim de uzun zamandır düşündüğüm bir durumu irdelemiş, öncelikle başlık açılalı uzun zaman olmuş, konu sahibi arkadaşımızın kararını merak ediyorum.
Eşimle ben de ilk çocuğumuzu düşünüyoruz, eğer olursa, ne anneanne ne de babaanne bakabilecek durumda değil, ben de minicik bebeği bakıcıya bırakamayacak kadar takıntılı bir insanım, zaten iş yerinde de sorunlarım var, ciddi olarak mutsuzum, dolayısıyla en azından 3-4 yaşına gelene kadar evde kalıp sonra kreşe vererek iş hayatına dönmeyi düşünüyorum. Bu süreçte nasıl geçineceğimiz konusu bende de sıkıntı, ben kurumsal bir şirkette çalışıyorum ancak eşim öyle değil,
Tek maaşla, İstanbul’da çocuklu bir aile geçinebilir mi? Ort. Gider ne kadardır? (bir de ben çok kısmaya alışık değilim maalesef, ilk zamanlar zorlanacağım kesin)
6 ay işsiz kaldığım bir dönem olmuştu, bildiğiniz delirmiştim, çok sosyal bir insanım, gezmeden, arkadaşlarımla görüşmeden yapamıyorum, acaba çocuk beni oyalar mı? yoksa mutsuz olur muyum?
Sırf bu nedenlerle neredeyse 6 yıldır çocuk yapmıyorum, hatta bu konuda başlık da açmıştım, düşünmekten gözüme uyku girmiyor aylardır, lütfen bir şeyler yazın, bana da yol göstersin
doğum izniniz bittikten sonra işinizden ayrılsanız ve bahsettiğiniz özel ders verme işini yapsanız? ama haftasonunuzda değil, aile zamanınızdan ayırarak değil?
mesela haftada iki gün 2-3 saat ders verseniz, o iki gün için de yarım veya tam gün gelecek yardımcı bulsanız? hatta şu anki yardımcınızdan memnunsanız o gelse (hem kızınız ona nispeten alışıktır, hem huyunu suyunu biliyor olmalısınız) sizin ders verdiğiniz süre zarfında bakıcı/yardımcı bebekle ilgilense, dersleriniz bitince de siz bebeğinizi devralsanız yardımcı evin işlerini halletse mesela
Haklısın, tüm gün evde olmak, tüm günü çocukla göz göze geçirmek değil.
Ama yabancı birine emanet etme fikri de kötü..
Çok da yabancı olmaz bulacağım insan, ama bakalım..
Kızımda ilk zamanlar çok zorlandım. Sabahları ben çıkarken uyur durumda olurdu genelde. Tesadüf uyanırsa, yanına yatar yeniden uyuturdum. O sırada eşim kapıda beni beklerdi, "hadi hadi" diye sıkıştırırdı, telaş ederdi.
O hadi dedikçe, kızım uyumazdı.
Of sen git o zaman, derdim sonunda.
Bu süreç sancılıydı.
Ama ne zamanki kızımda ana okuluna başladı, evden hep birlikte çıkar olduk, öyle memnun oldum ki işimi bırakmadığıma.
Şimdi 2.sinde bırakmak, 1.sine haksızlık gibi geliyor. Han ibir de biliyorumki kısa süreli bir durum bu. 3-4 sene sonra kreşte daha mutlu olacak eve nazaran.
Evde olmanın getirdiği ev hanımlığı işleri de bir yük..:26:[/QUO
en kısa cevabı ben vereyim gün itibariyle 7 yaşındaki kızım neden giyinmediğimi makyaj yapmadığımı evde ne yaptığımı en sonunda da neden çalışmadığımı sordu =(( yani çocuklar belki de yeni nesil çocuklar bakımlı bişilerle uğraşan aktif güçlü görünen ve olan güven veren anneler aileler istiyor gibime geliyor tabi ben fazla saldığım için de böyle olabilir bizim durum çünkü çalışmadığım zaman kızımın aktiviteleri hariç pek fazla şey yaptığım söylenemez ki normalde hiç te böyle bir insan olmamama rağmen
ama evli barklı iş olmasa da aktif bir sosyal hayatı olan insanlar için geçerli olmayabilir bu durum ama bana çok koyduğu kesin
Haklısın, tüm gün evde olmak, tüm günü çocukla göz göze geçirmek değil.
Ama yabancı birine emanet etme fikri de kötü..
Çok da yabancı olmaz bulacağım insan, ama bakalım..
Kızımda ilk zamanlar çok zorlandım. Sabahları ben çıkarken uyur durumda olurdu genelde. Tesadüf uyanırsa, yanına yatar yeniden uyuturdum. O sırada eşim kapıda beni beklerdi, "hadi hadi" diye sıkıştırırdı, telaş ederdi.
O hadi dedikçe, kızım uyumazdı.
Of sen git o zaman, derdim sonunda.
Bu süreç sancılıydı.
Ama ne zamanki kızımda ana okuluna başladı, evden hep birlikte çıkar olduk, öyle memnun oldum ki işimi bırakmadığıma.
Şimdi 2.sinde bırakmak, 1.sine haksızlık gibi geliyor. Han ibir de biliyorumki kısa süreli bir durum bu. 3-4 sene sonra kreşte daha mutlu olacak eve nazaran.
Evde olmanın getirdiği ev hanımlığı işleri de bir yük..:26: