doğurganlıkla hava atmak da nedir...

akrabalarımdan öyle çok dul damgası yedim ki canım. stresten 2015de sağ mememe bi ağrı girdi. hala ağrır orası...ben bile kabullenmişim

aboo o ne bee. çok ayıp. utanmasa diğer şekilleri de söyleyecek.

yemin ederim öyle bir yarışım yok. eşiyle ailesiyle mutlu mesut olacaklarsa benden önce hamile kalsın hiç hiç sorun değil. yeter ki övünmesin...

Artık çocuk düşünüyorsunuz diye fazla dikkatinizi çekmiş olabilir.bu durumu yaşamayan da empati yapamıyor.uzuldugunuzun de farkında değildir.önemsemeyin.

Benim arkadaşımda öyleydi. Ben bebek kaybettiğim halde ballandıra ballandıra doğumunu anlatıyordu. Mesafenizi koyun. Ve ben bu tarz insanların gözlerinin kaldığını nazarlarının değdiğini düşünüyorum. Hamile şüpheniz varsa söylemeyin. Hele hele hamileyseniz karnınız çıkana kadar hiç belli etmeyin

Bende mi anormallik var anlamadım?
Arkadaşın bana hava atıyor gibi gelmedi.. Anladığım kadarıyla uzun yıllardır arkadaşsınız belki onun samimiyetiyle konuşuyordur ama kötü niyetli gelmedi bana..
daha basit örnekle;
düşünsene bir rahatsızlığınız var. en sevdiğiniz şeyi yiyemiyorsunuz. o da karşınıza gelip ıımmm oohh ımmm çok lezzetli oh ben yiyebiliyorum diye diye yese. ve bunu sürekli yapsa yaralanmaz mısınız?
bu da aynı şeyin lacverti
oh ben doğurdum. ilk geceden doğurdum. kocam ceketini atsın hamile kalırım. bi tane daha yapcam beybi. bu gidişte ben senden önce doğurcam. bi bebek yapsana artık kaynanana. yap artık.

sizi kendisinden üstün görüyorsa
sizin istediğiniz onda varsa hava atıyorlar maalesef
etrafımda değişik tarzlarını gördüm
Allah akıl fikir versin
konuşursanız kıskandı doğurmamı derler değişik bir bu tür insanlar
kendi kıskançlıklarından beslenip diğer tarafı üzünce işte ben üstünüm mesajı veren herkesin zavallı olduğunu düşünüyorum

buarada hayırlısıyla en kısa zaman sağlıklı hayırlı evladınız olur inşallah

Benim bir arkadaş da böyle ama seviyorum da kızı bilemedim

işin kötüsü bende seviyorum. bu yüzden hiç bir zaman çatır çatır konuşup kıramadım. işitme engelliyim birde ben. yazmakta çenem fena değil. yüz yüze dilim çok dönmez. biri bana bi gülümserse de kıramam o kişiyi. hep böyleyim.

sen kullanma yine de
:) stres yapacak birşey de yok
ayıp değil günah değil
ben de boşandım

Annen hakli :) kotu zmninda yaninda olmus dogru ama ondan iyi bi durumda olmani cekememis bence:) dogurganlikla hava atilmaz, veren Allah almayida bilir.. kime verip kime vermiycenide kendi bilir.. ayrica bu calismalara basladik muhabbetinede gicik oluyorum. Tedaviyle bile hamile kalsam kardeslerime dahi boyle sacma bi laf etmedim.

Buarada normal dogum zor dogru ama sezeryan cok mu kolay :) buarada cocuklarim normal dogdu ama bunun nesiyle hava atmak gerekiyor?
Sezeryanli bazi kadinlarinda deforme olmadiklarini solemeleri catir catir nornal dogurdum diyenlerle esdeger iticilikte oldugunu dusunuyorum.

Bu arkadasina mesafeni koy bence..

yemin ederim öyle bir yarışım yok. eşiyle ailesiyle mutlu mesut olacaklarsa benden önce hamile kalsın hiç hiç sorun değil. yeter ki övünmesin...
ben senin için demiyorum ,arkadaşın öyle bir yarış içinde. öyle insanlarda tuhaf gelmiştir.

Herseyi gectim , bebek icin tedavi oldugunu bildigin bir insanin yaninda nasil kendinle övünebilirsin sizi cok iyi anliyorum benim arkadasim yapsa bende rahatsiz olurdum.

Konu sadece bebek olmasa bile , mesela benim kilo problemi yasayan bir arkadasim var diyet spor surekli ugrasir bense hic kilo sorunu yasamadim onun yaninda 36 beden giydigimden zayifliktan vs asla bahsetmem destek olmaya calisirim.

Ayrica Rabbim diledigine emanet eder, evlat sahibi olan kisi olmayandan ustun degildir. Cok ayip gercekten...

Ben sizi o kadar iyi anlıyorum ki, 2,5 yılda 4 tane bebeğimi kaybettim.. acıdan içim kavrulurken ne laflar duydum, ne gaddarlıklar, ne kadar empati yoksunu insan varsa hepsi benim etrafımdaymış en iyi bunu anladım.. Espri duydum yaa espri bu konu üstüne inanabiliyo musunuz.. Erkek kuzenim 2 tane çocuğu var kendisinin.. Bi aile toplantısında herkesin içinde "ben hiç dayı olamıycam galiba bi doğuramadın gitti kız" dedi bana daha 4. bebeğimi yeni kaybetmiştim.. ikiz bebeklerimi kaybettikten 1 ay sonra hamile kalan eltim k.valideme ben sana torun doğurucam anne üzülme artık bile dedi.. Bir diğeri yine bebeğimi kaybetmiştim benden kendi bebeği için cinsiyet partisi organizasyonu yapmamı istedi.. Bi diğer arkadaşım ben üçüncüye doğurmadan bi doğur artık bile dedi.. Çok canımı acıttılar çok..Ama alıştım biliyomusunuz artık gülüp geçebiliyorum.. Artık aldırmayabiliyorum.. Takmıyorum.. takmamaya çalışıyorum.. Duymazlıktan geliyorum.. Ve bişey anladım artık çocuk istemiyorum dediğimden beri kimse bana dokunmuyo.. Sormaya bile çekiniyolar artık.. Allah size de nasip etsin denilince bile biz düşünmüyoruz diyebiliyorum.. Biraz daha rahatım şimdi.. Tavsiye ederim.. allah kısa zamanda sağlıklı evlatlar nasip etsin size de inşallah

Burda daha önce bi konu açmıştım "sizin yapmaya çalıştığınız şeyi biz yapmamaya çalışıyoruz" diye bundan 1 yıl kadar önceydi.. Evet bu lafı da bi çift arkadaşımın eşi demişti o sırada tüp bebek iğneleri olurken.. daha neler işitti bu kulaklar bi bilseniz.. aklıma geldi şimdi hepsi.. gerçekten çok zor böyle insanlarla bi arada olmaya çalışmak.. Ama gel gör ki aileden falan olunca da atsan atamıyosunuz işte..

Vay be.. ne bicim insan bunlar

Ne biçim arkadaşlarınız var sizin yaa kusura bakmayın da
Yok ceketini atsa hamile kalırmışmış ne ayıp muhabbetler bunlar
Sizi kıskanmış olabilir ama onunda bi adabı var bununla nisbet mi yapılır
Yakında kocasının performansı ile de hava atar.
Bence uzaklaşın o kişiden bebek tedavisi sırasında negatif düşünceler içinde olmamanız gerek.

Vay be.. ne bicim insan bunlar
Malesef var böyle insanlar o bana bunu diyen arkadaşım boşandı şu anda 1,5 aydır benim evimde kalıyo hayat işte.. Ve ben söyledim ona zamanında bana böyle bi laf demiştin çok üzmüştün beni diye.. Pişman özürler diledi ama ben zaten affetmiştim sadece bilsin istedim.. Sadece burdan tüm kadınlara söylüyorum.. Bizim gibi insanlarla bu tarz konularda konuşurken lütfen biraz özen gösterin.. Lütfen 2 kez düşünün..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…