• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

doğurganlıkla hava atmak da nedir...

Kadınlar çok acımasız
Şefkat ve merhamet temsilcisi gibi gösteriliyor ama aslında kadınlar çok gaddar gerçekten.
Erkekler birbiriyle böyle yarışlara girip bu lafları söylemiyorlar.

Kendi kız kardeşin bile yeri geliyor kalbıni kırıyor

Arkadaşım da olsa bebek tedavisine başladığımı bilmek zorunda değil diye düşünüp anlatmam kimseye çünkü özelimden millete ne..herkese herşeyinizi anlatırsanız, herkes "herşeyinizi eleştirmeyi kendinde hak görür".
Cok haklisiniz ama kendimden ornek vereyim tedavi cok ama cok zor bir donem.Igne,ilac vs insanin hormonlarini iyice mahveduyor..Bu yuzden bazen ben icime kapanirim ,kimseye anlatmam.Ama bazi anlar varki icin tasar,bir yere sigamazsin iste o zaman paylasmak rahatlatiyor beni.Eger anlatiyorsam karsimda ki insan elbet yorum yapacak onemli olan empati yapmak

Ben ozellikle bahsetmezdim heralde bebek konusundan ,tedavi goren bi arkadasima. En buyuk etken stres,kafaya takmamak. Cunku hersey beyinde bitiyor hersey hormonlarla alakali beynimizi biz yonetebiliyoruz.. beyin de vucudu komple yonetiyor.
Siz bosverin o arkadasi. Bebek icin cok cabaya da dusmeyin. Insallah olur.
Ceket atinca hamile kalan cinsler yumurtlama gunu olsun olmasin hemen kalir ilk aydan ilk gunden kalir. Arkadasiniz da kocasi da oyle degiller aslinda bidaha lafini ederse diyin yani.. sinir oldum.

Kediler köpeklerde 4-5 tane doğuruyo önemli olan Allah sağlıklı hayırlı evlatlar versin. Ablasıylada bu yüzden bozulmuştur bence de. Siz bence çok fazla muhattap olmayın bu kadınla. Kıskanç ve görgüsüz biri gibi geldi bana.

Yanlış anlamayın sırf şahsınıza söylemiyorum ama bu çocuk sahibi olamayanların aşırı alınganlığı ta burdan beni baydı gerçekten.Bozulan psikolojiniz nedeniyle hep bi yerlerden bi anlamlar çıkarıyosunuz bence.Şu forumda okuduklarımdan sonra çocuğu olmayan bi arkadaşımla hakkımda ne düşünür, ne desem ne çıkarır diye bi daha görüşemem bile artık.

Ayrıca siz de az değilsiniz, karşınızdakinin kötü tarafını anlatıp siz de sizi kıskandığını, nelerinizi kıskandığını oturup en ince ayrıntısına kadar ailecek düşünmüşsünüz.Bence al birini vur ötekine, birbirinizden kalır yanınız yok.

hatunlar şimdi benimle aynı yaşta olan öğretmen bir arkadaşım var. 3 yaşında dünyalar tatlısı bir kızı var. kendi çocuğum olsa bu kadar severim. hediyelerini aksatmam sevgimi eksik etmem hiç bir zaman. ama gel gelelim arkadaşımın empati yönünün çok gelişmediğini düşünüyorum. bana doğurganlığı ile hava atıyor.

ben 2 evlilik yaptım. ilk evliliğim biterken ki süreçte hep yanımdaydı beni haklı gördü detsek verdi. aradan 2 3 sene geçti. ben şimdiki eşimle evlendim ve şimdiki eşim ve ailesi bana dillere destan düğünler yaptı kız halimle yaşamadığım ne varsa dul halimle yaşadım gördüm tattım. üstelik eşim hiç evlenmemişti. düğünlerime de hep geldi gördü... (anneme anlattım. annem bana hava atmasını bunlara bağlıyor. kendisi görmedi o yüzden vb diyor. mesela ben kaynanamla çok iyiyimdir o hiç anlaşamaz)

neyse işte ilk evliliğim 3 bucuk sene sürdü hamile kalamadım. eski eşim 1 kere bile benımle doktora gelmedi bana destek vermedi. başka sorunlar da eklenince çözümü boşanmakla çözüm buldum kendimi toparladım. sporumu yaptım güzelleştim kendime baktım derken kilolu olduğumu söyledi. ki 172 boyunda 62 kiloydum hala 62 kiloyum... daha ne olacaktım anlamadım...

şimdi de 7 aylık evliyim erkenden bebek tedavisine başladı ufaktan ufaktan, şimdiki eşim çok destek verdi her zaman yanımda oldu. doktorlara hep beraber gittik. ki bu bile yeter mutlu olmama...

bu arkadaşım ALLAH bağıslasın bir evlat sahibi olmasına rağmen sürekli bana bebekten konu açıyor. bizde bebek istiyoruz. bizde çalışıyoruz. bizde yapıcaz. ki zaten hamile kalmasında sorun yok. en son bana dedi ki meğersem ben yumurtalama günümü takip etmiyormuşum hiç, yoksa benim koca benim üzerime ceketini atsa hamile kalırım ben gibisinden laflar söylüyor. sürekli kızının ilk gece bebeği olduğunu söylüyor. ben vajinal doğurdum çatır çatır diyor.

bunu neden yapıyor bilmiyorum ama bana dokunmaya başladı artık.
arkadaşımı çok da seviyorum ama sürekli böyle doğurganlığını övmesi beni deli ediyor.

en son içimde bi umut belki hamileyimdir falan dedim. test yaptın mı test yaptın mı diye dürtüklüyor yazıp duruyor. sonra da bu gidişle benden önce hamile kalacaksın valla dedi. ben ikinci şok.
ilk evliliğimi de sayarsak zaten kendisi benden önce doğurmuştu ama bir kere bile böyle bir şey demedim ben. gittim bebişini gördüm altınını taktım hayırlı olsun dedim geldim.
bu arada ben memurum o öğretmen. kendisi ek derslere falan kalınca benden fazla aldığı oluyor. gelip maaşını söylüyor falan çok ayıp geliyor bunlar bana. parada pulda asla değilim Allah ona daha çok versin. ama bu bebek muhabbeti beni yaralamaya başladı... para konusunu bile bir şekilde bebeğe bağlıyor. ikinciyi de doğurcam bu maaş anca yeter zaten diyor.

bu arada kendi ablası da çooook uzun yıllar bebek sahibi olmaya çalışıyor. ablasıyla pek görüşmüyor. ablasını da yaraladığını düşünüyorum.

bir kadın bir anne hele ki bir öğretmen doğurganlığı ile hava atabilir mi ben mi kuruyorum :KK43:

çok vaktinizi aldım hakkınızı helal edin.

bi laf var okumak cehaleti alır eşeklik baki kalır diye hayatta çocuk yapmaktan daha önemli şeyler var mesela empati kurmak karşındakinin bazı sözlerinizden dolayı üzülebileceğini düşünmek kendi ablasıyla bile görüşmüyormuş kim bilir ablasına neler yaptı

Insan doğurganlıgiyla değil iyi kalpliligiyle hava atmalı, çok dogurgan insanlar var cooook ama doğuruyor ya çöpe atıyor ya karakol bahçesine bırakıyor ya da 5 vakit dövüyor aç bırakıyor veya sevgi yerine yalnızca para veriyor bi sarıp sarmalamiyor dogurdugunu. Kediler de doğuruyor köpekler de doğuruyor.

Allah herkesi bir şekilde sınava tabi tutuyor merak etmeyin. Belki sizin sınavınız bu belki de o arkadaşınızın insanlık sınavı bu.

Kafanıza hiiiç takmayın, hatta bi sure korunmaya karar verdik evliligimiz bi otursun bu surecte bebek dusunmeyecegiz boyle konustuk deyin. Ceneleri kapansin. Herkese öyle deyin hatta ne olacak? Kime ne? Eşinizle de konuşun ağız birliginiz olsun.

Ayrıca Allah en hayırlı zamanda en hayirlisindan sağlıklı evlatlar versin size ve isteyen herkese inşallah.
Kısmette ne varsa o olur.Arkadaşını susturmak için yalan söylemesine gerek yok bence.Allah isteyen herkese sağlıklı bebişler nasip etsin inşaallah

hatunlar şimdi benimle aynı yaşta olan öğretmen bir arkadaşım var. 3 yaşında dünyalar tatlısı bir kızı var. kendi çocuğum olsa bu kadar severim. hediyelerini aksatmam sevgimi eksik etmem hiç bir zaman. ama gel gelelim arkadaşımın empati yönünün çok gelişmediğini düşünüyorum. bana doğurganlığı ile hava atıyor.

ben 2 evlilik yaptım. ilk evliliğim biterken ki süreçte hep yanımdaydı beni haklı gördü detsek verdi. aradan 2 3 sene geçti. ben şimdiki eşimle evlendim ve şimdiki eşim ve ailesi bana dillere destan düğünler yaptı kız halimle yaşamadığım ne varsa dul halimle yaşadım gördüm tattım. üstelik eşim hiç evlenmemişti. düğünlerime de hep geldi gördü... (anneme anlattım. annem bana hava atmasını bunlara bağlıyor. kendisi görmedi o yüzden vb diyor. mesela ben kaynanamla çok iyiyimdir o hiç anlaşamaz)

neyse işte ilk evliliğim 3 bucuk sene sürdü hamile kalamadım. eski eşim 1 kere bile benımle doktora gelmedi bana destek vermedi. başka sorunlar da eklenince çözümü boşanmakla çözüm buldum kendimi toparladım. sporumu yaptım güzelleştim kendime baktım derken kilolu olduğumu söyledi. ki 172 boyunda 62 kiloydum hala 62 kiloyum... daha ne olacaktım anlamadım...

şimdi de 7 aylık evliyim erkenden bebek tedavisine başladı ufaktan ufaktan, şimdiki eşim çok destek verdi her zaman yanımda oldu. doktorlara hep beraber gittik. ki bu bile yeter mutlu olmama...

bu arkadaşım ALLAH bağıslasın bir evlat sahibi olmasına rağmen sürekli bana bebekten konu açıyor. bizde bebek istiyoruz. bizde çalışıyoruz. bizde yapıcaz. ki zaten hamile kalmasında sorun yok. en son bana dedi ki meğersem ben yumurtalama günümü takip etmiyormuşum hiç, yoksa benim koca benim üzerime ceketini atsa hamile kalırım ben gibisinden laflar söylüyor. sürekli kızının ilk gece bebeği olduğunu söylüyor. ben vajinal doğurdum çatır çatır diyor.

arkadaşımı çok da seviyorum ama sürekli böyle doğurganlığını övmesi beni deli ediyor.

en son içimde bi umut belki hamileyimdir falan dedim. test yaptın mı test yaptın mı diye dürtüklüyor yazıp duruyor. sonra da bu gidişle benden önce hamile kalacaksın valla dedi. ben ikinci şok.
ilk evliliğimi de sayarsak zaten kendisi benden önce doğurmuştu ama bir kere bile böyle bir şey demedim ben. gittim bebişini gördüm altınını taktım hayırlı olsun dedim geldim.
bu arada ben memurum o öğretmen. kendisi ek derslere falan kalınca benden fazla aldığı oluyor. gelip maaşını söylüyor falan çok ayıp geliyor bunlar bana. parada pulda asla değilim Allah ona daha çok versin. ama bu bebek muhabbeti beni yaralamaya başladı... para konusunu bile bir şekilde bebeğe bağlıyor. ikinciyi de doğurcam bu maaş anca yeter zaten diyor.

bu arada kendi ablası da çooook uzun yıllar bebek sahibi olmaya çalışıyor. ablasıyla pek görüşmüyor. ablasını da yaraladığını düşünüyorum.

bir kadın bir anne hele ki bir öğretmen doğurganlığı ile hava atabilir mi ben mi kuruyorum :KK43:

Günaydın. ..canım benim ya bazı insanlar 3.sayfa insanidir senin yanında olma çabası dibe çekme cabasidir. ...siz çok iyisiniz ve cok sevdiğim bir sözü hatirlattiniz bana;DUYGUYA SESLENİŞ, YANLIŞ BİR DÜŞÜNCEYİ GAYET İYİ ÖRTER! yani dostlugunuza oynuyor arkadaş. ...direkt kesip atmanızi değil ama yaptığının farkında olduğunuzu bilmesini sağlayın bence ve gayet de güçlü olarak. ...çocuk ya da doğurganlık kişiyi üstün kilmaz. ..evli olmak da üstünlük değildir. ..ama Kimi işte içindeki canavarı susturamayinca usuleti ile boyke belden aşağıya vuruyor ve maalesef aslında ipini suruyen deli değilse gayet de bilinçli yapıyor ...dirayetli bir şekilde farkindaliginizi gösterin bence...kırılmayin hiç bunlardan o kadar çok ki...ben eşimin vefat i dolayisi ile 7 yıl yalnız yaşadım da ne kötü kocalari ike çılgın gibi ovunen sözde dostlarım oldu...onlar da evli olabilmek ile üstün sandı kendini...Halbuki sadece komik...ama işte gücü yüreğinde olmaktan başka çare yok...Bu kadar da iyi olduğuna güvenmeyin derim arkadaşım nacizane. ...sevgiler size

Günaydın. ..canım benim ya bazı insanlar 3.sayfa insanidir senin yanında olma çabası dibe çekme cabasidir. ...siz çok iyisiniz ve cok sevdiğim bir sözü hatirlattiniz bana;DUYGUYA SESLENİŞ, YANLIŞ BİR DÜŞÜNCEYİ GAYET İYİ ÖRTER! yani dostlugunuza oynuyor arkadaş. ...direkt kesip atmanızi değil ama yaptığının farkında olduğunuzu bilmesini sağlayın bence ve gayet de güçlü olarak. ...çocuk ya da doğurganlık kişiyi üstün kilmaz. ..evli olmak da üstünlük değildir. ..ama Kimi işte içindeki canavarı susturamayinca usuleti ile boyke belden aşağıya vuruyor ve maalesef aslında ipini suruyen deli değilse gayet de bilinçli yapıyor ...dirayetli bir şekilde farkindaliginizi gösterin bence...kırılmayin hiç bunlardan o kadar çok ki...ben eşimin vefat i dolayisi ile 7 yıl yalnız yaşadım da ne kötü kocalari ike çılgın gibi ovunen sözde dostlarım oldu...onlar da evli olabilmek ile üstün sandı kendini...Halbuki sadece komik...ama işte gücü yüreğinde olmaktan başka çare yok...Bu kadar da iyi olduğuna güvenmeyin derim arkadaşım nacizane. ...sevgiler size
yorumlar tek tek okudum çocuk ya da doğurganlıkla üstünlük olmaz demişsiniz ya nasıl iyi geldi keşke herkes böyle düşünse çocuğum olmadığı için yeteneksiz beceriksiz olduğumu ima eden çok insan oldu

Ah kardeşim benim inan milletin ağzı torba değil ki buzesin ben iki senelik evliyim önce bı evlat verdi Rabbim küçücük bı sorunum yoktu herkez eşim de dahil nasıl hamilesin sen milletin hanımı hamile kalıyor hastaneyi bekliyor lar falan derdi o kadar güzel hamilik yaşadım hamd olsun normal doğum yaptım doğum da havasız kalmis kuzum vefat etti bu sefer hakkını helal et gözümüz değdi vallahi demeye başladılar şimdi 6 ay oldu ikinci yokmu demeye başladılar kim sorsa olayı duyunca doktor hatası mı bebek hastamiydi yorumlar yorumlar bı kişi de çıkıp Allahin takdiri demiyor arkadaş yarani deseleyip ne duruyorlar sanki zevk alıyorlar ne kadar duyarsizlasmaya basladi insanlar ben mi çok ince düşünüyorum bilmiyorum Rabbim isteyen herkese içindede bizlere nasip etsin inşallah hayırlı evlatlar

Benimde bir ogretmen cocukluk arkadasim aynisini yapti 2. Hamileligimde...hamileligimi ogrendiginden beri bi degisik tavirlar aldi halbuki kendinin de cocugu vardi.gecenlerde fotograf attim hemen yorum yapti bende hamileyim diye ☺ kimileri hamile olma dusuncesini bile çekemiyormus bunu anladim.

bende de doğurganlık yok
adet düzensiz yumurtlama desen hak getire
ama en samimi arkadaşıma bile anlatmadım..
o da gider başkasına anlatır . bu tarz konular eşin ve senin aranda kalmalı.
ben ailelere bile söylenmesine karşıyım.
en azından ben söylemedim
tedaviyle hamile kalırsam da kendiliğinden oldu dicem ..

bilmesinler ya ne gerek var sonra yüzüne vururlar insanın
çığ süt emmiş insanoglu

Nereden biliyor 2. Hamile kalabileceğini belki tedavi gerecek şu an yediklerimiz, içtiklerimiz sayesinde hepimizin doğurganlığının garantisi Yok, böyle büyük konuşanlarında genelde sorun yaşar, Bi kadın Bi kadına nasıl bunu yapıyor hayret ediyorum, bence dalga geç söylediğinde Bi daha yapmaz, en iyi öyle konuşmalardan anlıyor bu tipler

Kediler kopeklerde doguruyor. Dogurganlikla hava atmak nedir. Dunyada bitek kendisimi doguruyor.

Arkadaşımın çocuğu olmuyordu. Tüp bebek yaptırdı, ikiz gebelik oldu 1 kız, 1 erkek. Eltisinin 4 kızı vardı. Arkadaşımın oğlu olacak diye çok üzülmüş.

Var böyle insanlar.

Ne saçma insanlar var Allah ım resmen ibret olsun bize böyle bencil olunuru öğrenelim diye varlar sanki.

Yaratan Allah sanki kendi yaratıyor, marifeti kendinde buluyor.

çok takılma belki farkında deildir bunun seni incittiğinin ... belki senin bişeyler anlatman onuda yaralamaıştır... normal düzeyde ilişkine devam et bunlara çok takılınca arkadaş çevresi boşalıyor ınsanın...

Bazı insanlar böyle patavatsız olabiliyorlar malesef,benim öğretmen arkadaşımda bana "eşim üzerime ceket atsa hamile kalıyorum" " bizim sulele çok doğurgan" gibi şeyler söylüyordu,gülüp geçiyordum.

Böyle insanlara aciyorum demek ki kendilerini ovecek hiç bir meziyetleri yok,üstelik doğurganlık bir meziyette değil,hayvanlar bile doğuruyor.

Allah size ve sizin gibi evlat sahibi olmak isteyen herkese nasip etsin dunyanin en guzel seyi en kisa zamanda yasarsin inşallah hic takma okumakla adam olunmuyor hesabi okumus ama kendini yetistirememiz

Back