- 25 Mart 2021
- 3.330
- 5.925
Normal başladı ve sezeryanla devam etti demek. Önemli olan ikinizinde sağlığınızın iyi olması. Bundan sonrası için de sağlıkla gitsin herşey. Umarım bende en kısa sürede size hikayemi yazarım39+3 te doğum yaptım.O ana kadar ne açılma,ne sancı hicbisey yoktu.39+3 sabahı hafiften sancım başladı.Oglene doğru suyum geldi,hastaneye geçtik suyum gelince.Doktorum da 39+4 e suni sancıyla doğumu başlatmak için randevu vermişti2 cm açılmayla hastaneye gittim.Acilmam ilerlemedi,suni sancı verildi.Kizim başıyla gelirken son saatte alniyla itmeye başladı.Defalarca alttan muayne oldum ama başına degemediler bı turlu bebeğin.Oyle olunca gece 11 de sezeryana alındım.23.09 da kızım doğdu.00.00 da ben Ameliyathaneden çıktım.Bu da bizim hikayemiz sağ salim dogumunuzu yapın inşallah.Simdiden kolay doğumlar diliyorum size.
Canım bol şans doğumun için. sana ve bebeğe sağlık diliyorum. umarım benimde tez zamanda günün gelir. çok yoruldumBir doğuramayan da benim
Bugün 39+6 olduk. Doktorun ön gördüğü doğum tarihi çok daha erkendi. Doktorumu 38. Haftamda değiştirdiğim için hani nerede doğmadı diye soramıyorum
Artık doktorum Pazartesi neden doğmuyor diye üzüldüğümü görünce vajinal muayene ile belki tetikleriz dedi ve çatı muayenesi yaptı. Hemen kanamam oldu. Kan sulandırıcı iğne kullandığım için fazla oldu. Ama bebişin başına ellediğini söylediRahm kalınlığım olmasa hemen gelirmiş.
Yarın sabaha suni sancı ile sürece bakacağız. Olmazsa artık sezaryen.
Bende de ne sancı var ne bir şey. Haftalarca benimle kalabilir gibi duruyor
Su gelme olayını çok merak ediyodum çok güzel bı ani oldu benim için deher doğum hikayesi ayrı bir macera. paylaştığın için teşekkürler. "pıt" diye ses gelip suyun gelmesi :) bende kendi doğum hikayemi heyecanla bekliyorum. Umarım bir an önce olur
Su illa gelecek diye birsey yok ki benim gelmemişti mesela. Yatınca ya da uzaninca sancılarınız geçiyor mu? Yoksa halen devam ediyor mu?Bugün belimin sağ tarafında yoğun bir ağrıyla uyandım. karnım ve kasıklarımda adet sancısına benzer ağrılar da vardı. karın serteşmem her zamanki gibi devam ediyordu. kahvaltıyı zor yaptım ağrıdan. inanılmaz bir yorgunluk hissi veriyordu. sonra kalktım yürüyüşe gittim. 40 dk yürüdüm. bel ağrım hafifledi. ama regl benzeri sancım ve ara ara karnımdaki kasılma yani sertleşmeler devam ediyor. Tek isteğim belirti olarak suyumun gelmesi. Böyle birden bardaktan boşalır gibi. yoksa ben anlayamayacağım sanırım. kaç kez sancıları yada karın sertleşmelerinin dakikasını tutayım düzenlimi değilmi bakayım diye düşündüm. ama yapamadım. ne zaman başladı ne zaman bitti nasıl anlayacağımı bilmiyorum. bana belirgin gibi gelmiyor.anlamazsam diye endişe ediyorum. doktor kasılmalar düzenli olunca gel dedi. ben suyum gelsin diye dua ediyorum
Çok teşekkürlerCanım bol şans doğumun için. sana ve bebeğe sağlık diliyorum. umarım benimde tez zamanda günün gelir. çok yoruldum
Maşallah iyi beklemişsinizbenim kızım 41+6'da doğdu
sancılarım yatınca yada dinlenince geçmiyor. sadece yürüdüğümde belime iyi geliyor. ama karnım ve kasıklarım çok ağrıyor. evet su gelmesi zorunlu değil. ama benim için daha kolay anlaşılır bir belirti olduğu için suyum gelsin diye dua ediyorumSu illa gelecek diye birsey yok ki benim gelmemişti mesela. Yatınca ya da uzaninca sancılarınız geçiyor mu? Yoksa halen devam ediyor mu?
açılmam yok. nişan gelmesi olmuştu. doktor sadece düzenli kasılmalar olduğunda gel dedi. onu da ben anlamıyorum. onun dışında bir şey demedi. normal doğum istiyorum. ancak bir sağlık sorunu olursa sezeryan olucam.Çok teşekkürler
Benim hamilelik pek yorucu olmadı çok şükür ama insan yine de bekliyor artık gelsin diye
Aşağı yukarı aynı günlerdeyiz. Doktor değerlendirmedi mi? Kendi gelene kadar mı bekleyeceksiniz?
Hayırlısı olsun inşallahaçılmam yok. nişan gelmesi olmuştu. doktor sadece düzenli kasılmalar olduğunda gel dedi. onu da ben anlamıyorum. onun dışında bir şey demedi. normal doğum istiyorum. ancak bir sağlık sorunu olursa sezeryan olucam.
Doğum sancılarınız başlamış inşallah sağlıkla kucağınıza alırsınızsancılarım yatınca yada dinlenince geçmiyor. sadece yürüdüğümde belime iyi geliyor. ama karnım ve kasıklarım çok ağrıyor. evet su gelmesi zorunlu değil. ama benim için daha kolay anlaşılır bir belirti olduğu için suyum gelsin diye dua ediyorum
amış inşallah sağlıkla kucağınıza al
inşallahDoğum sancılarınız başlamış inşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız
teşekkürler önerileriniz için. göğüs pompası yok. ama diğerlerini yapıyorum. Sezeryan konusunda eğer sağlığımız ile ilgili sorun olursa elbette kabul edilmesi gerekir diye düşünüyorum. Ama gönlüm normal doğumdan yana tabi.Bol bol merdiven çıkın, squat yapın, pilates topu üzerinde hareketler yapın. Ayrıca şöyle bir şey de duymuştum. Eğer göğüs pompanız varsa biraz sağım yapmak oksitosin hormonunu devreye sokarak doğumu başlatabilirmiş. Ama lütfen bunları araştırın. Bir zararı var mı bilmiyorum. Ayrıca, anne bebek dostu sezeryan hakkında bilgi edinin. Sezeryandan da korkmayın. Olabildiğince anne bebek dostu olması için bilgilenin. Çünkü o da gerekli olabilir.
Umrım herşey yolunda gider. Yazın sonra. Sağlıcakla alın kucağınıza bebeğiniziHayırlısı olsun inşallah
Nişan gelmesi de bir ilerleme:) bende o da yok
Yarın suni sancıyla tanışınca bakalım kolay mı zor mu yazarım inşallah