doğuramıyorum :)

teşekkürler önerileriniz için. göğüs pompası yok. ama diğerlerini yapıyorum. Sezeryan konusunda eğer sağlığımız ile ilgili sorun olursa elbette kabul edilmesi gerekir diye düşünüyorum. Ama gönlüm normal doğumdan yana tabi.
Umarım her şey gönlünüzce olur. 🌸 sağlıcakla kavuşun yavrucağınıza❤️

Doktor neden öyle dedi ki benim hiç düzenli sancım kasılmam yoktu doğururken sizin doğumunuz başlamış orası kesin ben bebeğin hareketi az diye gittim 6 cm açıklık var dediler son ana kadar sancı da çekmedim nst de kasılmam da yoktu üstelik ama doğurdum. Muhtemelen sizde bu saate doğurmuşunuzdur diye düşünüyorum😊 Allah hayırlı sağlıklı evlat versin bir avazda 😂😂
Ne yazık ki bugünde doktor randevum vardı. kasılmalar düzenli olmadığı sürece yada suyunuz gelmediği sürece doğum başlamaz dedi. yurtdışında yaşıyorum. belki farklılıklar vardır uygulamada bilmiyorum. bebeğin suuyu çok iyi dedi doktor. suyu çok azalmadığı sürece bekleyebilirsiniz sorun yok dedi. bu sürede sık sık kontrole gidecekmişim sııvının azalıp azalmadığını sürekli ölçmeleri gerekiyormuş. Keşke...

Tam 41 haftalık oldu ondan sonra doğumum oldu. Hiç sancım yoktu doktor 41 haftalık olana kadar bekleriz artık olmazsa sezeryan dedi hatta gün bile vermişti sezeryan için. Tam sezeryan olacağım gün sabahı nişanım geldi. Hastaneye gittim 2cm açılmam vardı. Akşam 6 ya kadar yürüdüm merdiven indim çıktım ama açılma artmadı hiç sabit 2cm de kaldı. Sonra hem damardan hem alttan sancı verdiler. Yine açılma olmadı ve ben sancı geldikçe ıkınmaya başladım her sancı gelişinde ıkındım. Birden 8 cm oldu açılmam ve normal doğum yaptım çok şükür. 🌺
Merhaba geçmiş olsun, gözünüz aydın 💜 Şu an nasılsınız tamamen normale döndünüz mü?

Ben 42. Haftada doğum yaptım. O kadar rahattım ki hala lay lay lom hiç gelmeyecek gibiydi. Öyle ki ben 1 gün sancı yaşadım yalancı sancıdır dedim😂 Ertesi gün hastaneye gittim 4cmdi açılmam. Yarım saat içinde 10 oldu😂 yani illa şimdi olacak diye bir şey yok.
1. gebelikte 1 cm anca açılmam vardı suni sancı aldım. 2. Gebeliğim de dediğim gibİ yarım saat içinde 4'den 10'a uçtum. Suyum falan bitmiş bu arada haberim yok benim😬
Doktor çok önemli.. umarım sabırlı biridir.
Sağlıkla alın kucağınıza🙏

Arkadaşlar herkese merhabalar. Son haftama girmek üzereyim ama hala açılmam yok. düzensiz kasılmalarım var. Sezeryan olmak istemiyorum. İçinizde bu konuda deneyimi olan ve doğumun başlatılması çin uyguladığı işe yarayan şeyleri paylaşmak isteyen deneyimli anneler varsa yardımlarınızı bekliyorum. Bu ilk hamileliğim
Hiç sancı açılma yokken nişanım geldi. O günün akşamı 7 cm le hastaneye giriş yapıp tam 40ta doğum yaptım :)
Ben de çok istiyordum normal doğum. Her şeyi denemeye çalıştım yorumlarda yazan öyle diyim. Hamile yogası da çok yapmıştım. Bi ilerleme olmayınca son 1 haftada her şeyi denedim:) 40ta kendi gelmeseydi suni verecekti dr um çünkü.

Ben 42. Haftada doğum yaptım. O kadar rahattım ki hala lay lay lom hiç gelmeyecek gibiydi. Öyle ki ben 1 gün sancı yaşadım yalancı sancıdır dedim😂 Ertesi gün hastaneye gittim 4cmdi açılmam. Yarım saat içinde 10 oldu😂 yani illa şimdi olacak diye bir şey yok.
1. gebelikte 1 cm anca açılmam vardı suni sancı aldım. 2. Gebeliğim de dediğim gibİ yarım saat içinde 4'den 10'a uçtum. Suyum falan bitmiş bu arada haberim yok benim😬
Doktor çok önemli.. umarım sabırlı biridir.
Sağlıkla alın kucağınıza🙏
İlk doğumlarda uzun sürüyuormuş, sıonraki doğumlarda daha hızlı oluyormuş açılma diye okumuştum bende. Ne güzel rahat yapmışsınız doğumunuzu. Allah herkese öyle kolay doğum nasip etsin. Hemen hızla açılsın. Sunni sancılara gerek kalmasın. Sağolun umarım benim ki de olur biran önce. Sağlıkla...

Hiç sancı açılma yokken nişanım geldi. O günün akşamı 7 cm le hastaneye giriş yapıp tam 40ta doğum yaptım :)
Ben de çok istiyordum normal doğum. Her şeyi denemeye çalıştım yorumlarda yazan öyle diyim. Hamile yogası da çok yapmıştım. Bi ilerleme olmayınca son 1 haftada her şeyi denedim:) 40ta kendi gelmeseydi suni verecekti dr um çünkü.
Evet bende anladım ki zaman konusunda ne yapsak boş. zamanı bebek belirliyor. çünkü bende herşeyi yaptım. tık yok. Sağlıkla kucağınıza almışsınız bebişinizi. Darısı başımıza

Ben doğum yaptım 🙏🏼🥰
Hiç açılmam yoktu. Rahim ağzı arkadaydı. Rahim kalınlığı çok fazlaydı.
Doktor sabah muayeneye gelince suyu bir kaç gün daha dayanır bekleyelim mi dedi. Ama ben kendiliğinden gelmeyecek gibi hissettim. O yüzden başlatalım süreci dedim.
Suni sancı damardan 1 saat verdiler. Sonra rahmim kalın diye vajinal ilaç verdiler. Yarım yarım toplam 1 tane.
Sonra da kas gevşetici yaptılar.
3-4 cm açılma varken dayanamayıp epidural istedim. İlk 1 saat baya azalttı ağrımı ama sonra zorladı açıkçası. Hatta ek doz istedim yine bana mısın demedi.
Epidural olana kadar pilates yaptırdılar. Yürüyüş ve bazı doğumu kolaylaştırıcı hareketleri yaptırdılar. Duş aldırdılar.
Toplam 10 saat sancı çektim. Sonrasında da bebeğime kavuştum🥰🥰

Muhteşem bir ekip ve doktorla bu süreci geçirdiğim için her şey daha kolay oldu sanırım. Ve tüm çekilen acılar bebeği görünce geçiyor🥰 Harika bir duygu. Rabbim en kısa zamanda doğum bekleyen her anneye tattırsın🙏🏼❣️

Ben doğum yaptım 🙏🏼🥰
Hiç açılmam yoktu. Rahim ağzı arkadaydı. Rahim kalınlığı çok fazlaydı.
Doktor sabah muayeneye gelince suyu bir kaç gün daha dayanır bekleyelim mi dedi. Ama ben kendiliğinden gelmeyecek gibi hissettim. O yüzden başlatalım süreci dedim.
Suni sancı damardan 1 saat verdiler. Sonra rahmim kalın diye vajinal ilaç verdiler. Yarım yarım toplam 1 tane.
Sonra da kas gevşetici yaptılar.
3-4 cm açılma varken dayanamayıp epidural istedim. İlk 1 saat baya azalttı ağrımı ama sonra zorladı açıkçası. Hatta ek doz istedim yine bana mısın demedi.
Epidural olana kadar pilates yaptırdılar. Yürüyüş ve bazı doğumu kolaylaştırıcı hareketleri yaptırdılar. Duş aldırdılar.
Toplam 10 saat sancı çektim. Sonrasında da bebeğime kavuştum🥰🥰

Muhteşem bir ekip ve doktorla bu süreci geçirdiğim için her şey daha kolay oldu sanırım. Ve tüm çekilen acılar bebeği görünce geçiyor🥰 Harika bir duygu. Rabbim en kısa zamanda doğum bekleyen her anneye tattırsın🙏🏼❣️
Gözünüz aydın olsun. Alah bebeğinize uzun ömür versin. İkinizinde süreci sağlıkla atlatmanıza çok sevindim. Yaşamınızda yeni bir dönem başlıyor. Anneliğin tadını çıkarın. Sevgiyle...

Gözünüz aydın olsun. Alah bebeğinize uzun ömür versin. İkinizinde süreci sağlıkla atlatmanıza çok sevindim. Yaşamınızda yeni bir dönem başlıyor. Anneliğin tadını çıkarın. Sevgiyle...
Çok teşekkür ederim🥰 İnşallah bir an önce siz de sağlıkla kucağınıza alırsınız🙏🏼
Güzel haberlerinizi buradan alırız inşallah

Umarım. Ama ne yazık ki en ufak bir ilerleme yok...
Aslında sancılarınız varken doktorunuz doğumu suni sancı ile neden başlatmıyor?
Benim ne açılmam ne en ufak sancım vardı. Artık vakti zamanı da gelmiş. Bir açıklaması var mı? Suyu ve nst için 3 günde 1 mutlaka gidiyorsunuz kontrole değil mi?

Benim ne açılmam ne en ufak sancım vardı. Artık vakti zamanı da gelmiş. Bir açıklaması var mı? Suyu ve nst için 3 günde 1 mutlaka gidiyorsunuz kontrole değil mi?
suyu iyiyse, bebek iyiyse, açılma ve sancı yoksa vakti gelmemiş demektir :) bir sorun yoksa 42 haftaya kadar beklemek çok güvenli, acele edip fazla yıpranmaya gerek yok

Doktor bekleyeceğiz diyor. Her doktorun ve hastanenin yaklaşımı başka oluyor herhalde. Sanırım 42 haftayı tamamlayacağız. Yarın randevum var. Bakalım bir ilerleme var mı...

suyu iyiyse, bebek iyiyse, açılma ve sancı yoksa vakti gelmemiş demektir :) bir sorun yoksa 42 haftaya kadar beklemek çok güvenli, acele edip fazla yıpranmaya gerek yok
Yarın randevum var tekrar kntrol edecekler. Ama şimdiye kadarki kontrollerde hem suyu tam bir azalma yok. bebeğin kalp atışlarıda iyi. bana da 42 yi tamamlayacakmışım gibi geliyor. Ayrıca kasılmalarım sürekli var. ama ne yazıkki düzenli olmadığı sürece doğumu başlatamayız dedi doktor.

Yarın randevum var tekrar kntrol edecekler. Ama şimdiye kadarki kontrollerde hem suyu tam bir azalma yok. bebeğin kalp atışlarıda iyi. bana da 42 yi tamamlayacakmışım gibi geliyor. Ayrıca kasılmalarım sürekli var. ama ne yazıkki düzenli olmadığı sürece doğumu başlatamayız dedi doktor.
umarım sağ salim kavusursunuz :) yürüyüş yapıyor musunuz? doktorum bana yerleri elimde silmeyi tavsiye etmişti. bir de eşle münasebetin etkisi çok büyük. orgazm, sperm, penetrasyon hepsi kasilmalari artıran faktörler

umarım sağ salim kavusursunuz :) yürüyüş yapıyor musunuz? doktorum bana yerleri elimde silmeyi tavsiye etmişti. bir de eşle münasebetin etkisi çok büyük. orgazm, sperm, penetrasyon hepsi kasilmalari artıran faktörler
Çok teşekkür ederim. Tüm önerileri yapıyorum. yürüyüş, ilişki, dans, plates topu ile hareketler, ananas, hurma... Hadi hayırlısı...

X