- 19 Mayıs 2020
- 46.578
- 208.719
- 548
Size zamanında almadılar diye tahta sedir kıl çul üstünde oturacak değiller sonsuza kadar, ne sanmıştınız ki.Hahshs alsınlar bakalım Allah büyüktür
Yok baba yapın hak etmiş o demek ki.Öyle olmuyor o işler her kültür kaldırmıyor nişandan ayrılmayı, boşanmayı zaten diğer kardeşlerim sorun yaşamıştı. Ailem çok korkuyordu sorunlu bi evlilikten. Ya ayrılacaktım ya da kabul edecektim onların istediği yerde oturmayı zıtlaşmaktan korktum. Kendi buldu getirdi birde anlaşamadı ayrıldı olacaktı. İnanılmaz baskılar yaptılar aylarca kavga ettik eşimle. Oda az değil ama gaz veren kimdi ailesiydi. Şimdi kabul ediyor özür dilerim cahillik etmişim diyor napayım boşanıyım mı
Evet aynen tam da bunu demelisin.Onun için açtım konuyu aslında biraz aklımı toparlayabilmek için. İkna olmak istediğim konu bırak ne olduysa oldu önemli olan gelecek takılma olması ama dürtüyor içimden bir şeyler geçmesini bekliyorum
Böyleleri açık açık kötülük yapmaz merak etmeyin , sinsi sinsi ailenin dibini kazırlar, o yüzden de kimseyle kötü olmaz o bir tabak yemeği de yerler , içten içe kin besleyerek kendine zarar veriyor farkında değil...Ev konusu dışında insanların bi kabahati yok, kötülük yaratmayın yarın çocuk doğduğunda bi kap yemek yapana çok ihtiyacınız olacak..
Kaç senelik evli ki konu sahibi en az 3-4 sanırım görmedim bir yerde amaBöyleleri açık açık kötülük yapmaz merak etmeyin , sinsi sinsi ailenin dibini kazırlar, o yüzden de kimseyle kötü olmaz o bir tabak yemeği de yerler , içten içe kin besleyerek kendine zarar veriyor farkında değil...
1 senedirKaç senelik evli ki konu sahibi en az 3-4 sanırım görmedim bir yerde ama
Haklısınız böyle bakınca da saçma görünüyor. Ama Büyük uçurum varsa ya da ben yeni evleniyorum şimdi onun eşyasının acileyeti var mıydı 2 3 sene sonra alsa bizde ona destek olurdukBenim de erkek kardeşim sizin gibi benim maddi durumum kötü sen kendine başka şeyler alıyorsun o parayı bana versen de elindekiyle idare etsen nolur diyen bir kafası var. bunu size anlatsam ne düşünürdünüz?
hah işte şimdi de kendinizi koyun bu hikayedeki role o zaman doğruyu bulursunuz
Biraz çabuk oldu bari üzerinden az daha Zaman geçseydi bu kadar bozulmazdım. En çok da neye takıldım biliyor musunuz bizim TV ünitesi yok orta sehpa vs. Hiç birisi yok. O kadar özenmiş ki baştan aşağı her şeyi takım. Madem bu kadar biliyordun önem veriyordun bize alırken niye o kadar gamsız bi tavrın vardı. Biraz olsun fedakarlık ettiğini hissetseydim şimdi böyle düşünmezdim. Neyse
Kendi tercihlerinin bedelini yaşıyorsun, milletin malına göz dikmeyle kalbini karartmaktan başka hiçbir şey elde edemeyeceksin.Biraz çabuk oldu bari üzerinden az daha Zaman geçseydi bu kadar bozulmazdım. En çok da neye takıldım biliyor musunuz bizim TV ünitesi yok orta sehpa vs. Hiç birisi yok. O kadar özenmiş ki baştan aşağı her şeyi takım. Madem bu kadar biliyordun önem veriyordun bize alırken niye o kadar gamsız bi tavrın vardı. Biraz olsun fedakarlık ettiğini hissetseydim şimdi böyle düşünmezdim. Neyse
Daha yeni girmiş aileye ama düşman başına, adamlar hürmet ediyor yediği tabağına kadar kaldırıyorlar gelin hanım ise neden bana maddi destek olacaklarına kendilerine salon takımı aldılar diye kriz geçiriyor , hasta galiba , millet ne kayın ailelerle uğraşıyor farkında değil, resmen kayınvalidenin rahat hayatını kıskanıyor, benim eş ailesi maddi olarak bizden daha rahat, biz eşimle iki memuruz napalim yani fitne fesat mı yapalım, eş ailesinden tek beklentim huzur ve saygı, konu sahibi patolojik vakaaKaç senelik evli ki konu sahibi en az 3-4 sanırım görmedim bir yerde ama
6 aylık hamilesiniz.1 senedir
Bu zihniyeti hic anlayamiyorum, kimse sizin masraflarinizi ustlenip evlilik borcunuzu odemek zorunda degil, kendinize cebinize guvenmiyorsaniz evlenmeyin.Merhaba,
Yaklaşık 3 ay sonra nasip olursa doğum yapacağım. Eşimin ailesine karşı çok kızgınım. Onlar yüzünden eşimle çok şiddetli kavgalar ettik hem nişan sürecinde hemde düğünden sonra. Evet kavga etmemizde onların suçu yok büyük suç eşimde. Onları dinlemek zorunda değildi.
Ben onlarla tanıştıktan beri her şeye tamam diyen , gücünüz neye yetiyorsa onu alın diyen sürekli aman aramız bozulmasın dert değil üzülmeyin diyen kişi oldum. Yeri geldi Kendi cebimden ödedim onların durumu yok diye.
Düğün sürecinde hiç bir yardımda bulunmadılar. Yükle borcu üzerimize bıraktılar. Üstüne iş yerlerimize uzak olmasına ve pahalı olmasına rağmen onların istedikleri evde zorla oturtuluyoruz, eşime duygu sömürüsü küsme düğününe gelmeyiz tehditleri vs. Yaptıkları için.
Bana 1 tane hediye bile takmadılar güya paraları yoktu durumları yoktu şimdi düğünden 10 ay sonra evlerine 100/150 bin değerinde eşya aldılar :)
Sonuç olarak çok fazla detay var uzun uzun anlatmam mümkün değil. En son Kredisini bütün masraflarını bizim ödediğimiz ama babasının üstüne olan araba vardı , bende eşime arabayı üzerine almasını istedim. Çünkü babası değiştirmek istediğimiz de müsaade etmedi. Bu konu yüzünden bize küstüler. Konuşmuyorlar ama bayramda gittik.
Olumlu taraflara gelince, sürekli yemek yapar bizi yemeğe çağırır canımız isterse gideriz istemezse gitmeyiz baskı yok. Gittiğimde kendi tabağımı bile kaldırmama izin vermezler her şeyi yaparlar. Ne yaptıysa mutlaka eve paket yapar verir. Sürekli meyve , tatlı , bal vs ne bulursalar gönderirler. Kafamıza göre gezeriz nerdesiniz vs hiç sorulmaz. Annesi eşime sürekli hamile olduğum için eşine yardım et temizlik yapmasın eğilmesin, ayakkabısını bağla vs der. Kızıyla bir araya gelince sende gelmek ister misin der düşünür. Aslına bakarsanız benim maddi konular dışında rahatsız olduğum hiç bir şey yok. Ama maddi konular bizi çok zorlarken görmezden gelmeyip kendilerine bu kadar pahalı bi şey almalarını göz ardı edemiyorum.
Yapmak istediğim, yaptıklarının karşılığını bencil olmalarının karşılığını birde torun vererek yanlarında olarak onları mutlu etmemek. Madem küstüler sende daha çok küs ne evlerine git ne de evine sok diyorum kendi kendime. Ne düşünmem gerektiğini bilmiyorum siz olsanız nasıl davranırsınız kafam çok karışık bana önerilerde bulunur musunuz? Teşekkür ederim
Tv ünitesi denen şeyler 3-5 senedir revaçta.Daha yeni girmiş aileye ama düşman başına, adamlar hürmet ediyor yediği tabağına kadar kaldırıyorlar gelin hanım ise neden bana maddi destek olacaklarına kendilerine salon takımı aldılar diye kriz geçiriyor , hasta galiba , millet ne kayın ailelerle uğraşıyor farkında değil, resmen kayınvalidenin rahat hayatını kıskanıyor, benim eş ailesi maddi olarak bizden daha rahat, biz eşimle iki memuruz napalim yani fitne fesat mı yapalım, eş ailesinden tek beklentim huzur ve saygı, konu sahibi patolojik vakaa
Biz çok zorlandık evlenirken üstünden de çok zaman geçmedi. Yani en azından dur şu perdeleri de ben ödeyeyim demez mi insan ? Biz onlaron gönlü olsun diye daha ucuz semtler varken yakınlarında ki evde oturuyoruz. Hani ben teşhir salon takımı alırken kendisinin çok lüks bi takım alması çok kısa zamanda normal mi
Siz şaka mısınız? Hem hiç bir şey istemeyin, gücünüz neye yeterse deyin, bazı şeyleri kendiniz ödeyin sonra da çıkıp bir çöp almadılar diye ağlayın. Siz istemediğiniz için almamışlar, kendi eşyalarını yenilemişler sorun ne burada? Ayrıca millet çocuklarını büyütmüş evlendirmiş, geri kalan ömürlerinde güzel temiz eşyalarla yaşamak istemiş, çok mu? Sizden veya kocanızdan mı istediler paraları, hayır kendi imkanlarıyla ödemişler. Aynı sizin yapmanız gerektiği gibi.Bilmiyorum kafam alak bulak ya şunu sindiremiyorum sanki her şey onların istediği gibi oluyor, oldu. Mesela ben x semtinde oturmak istiyorum hadi gidelim ev bakalım desem onların müdahalesi var. Eşime baskı yapıyorlar bence. E iyide sen hiç bir şeye destek olmadın niye senin istediğini yapalım ? Bizim üzerimizde bu evde söz sahibi olacak ne hakkın var. Hem kendi keyfini yapıyorsun hemde bize müdahale ediyorsun. E bu evin kirasını eşşek gibi çalışıp ödeyen benim. Sana birde ödül al torun sev mi diyelim neden sadece anne baba olduğun için mi ? E benim annem babam da var üstelik senin yapmadığın fedakarlıkları yaptı bu evlilik için
Ortada bir bencil var evet ama bu kayın ailesi değil.Merhaba,
Yaklaşık 3 ay sonra nasip olursa doğum yapacağım. Eşimin ailesine karşı çok kızgınım. Onlar yüzünden eşimle çok şiddetli kavgalar ettik hem nişan sürecinde hemde düğünden sonra. Evet kavga etmemizde onların suçu yok büyük suç eşimde. Onları dinlemek zorunda değildi.
Ben onlarla tanıştıktan beri her şeye tamam diyen , gücünüz neye yetiyorsa onu alın diyen sürekli aman aramız bozulmasın dert değil üzülmeyin diyen kişi oldum. Yeri geldi Kendi cebimden ödedim onların durumu yok diye.
Düğün sürecinde hiç bir yardımda bulunmadılar. Yükle borcu üzerimize bıraktılar. Üstüne iş yerlerimize uzak olmasına ve pahalı olmasına rağmen onların istedikleri evde zorla oturtuluyoruz, eşime duygu sömürüsü küsme düğününe gelmeyiz tehditleri vs. Yaptıkları için.
Bana 1 tane hediye bile takmadılar güya paraları yoktu durumları yoktu şimdi düğünden 10 ay sonra evlerine 100/150 bin değerinde eşya aldılar :)
Sonuç olarak çok fazla detay var uzun uzun anlatmam mümkün değil. En son Kredisini bütün masraflarını bizim ödediğimiz ama babasının üstüne olan araba vardı , bende eşime arabayı üzerine almasını istedim. Çünkü babası değiştirmek istediğimiz de müsaade etmedi. Bu konu yüzünden bize küstüler. Konuşmuyorlar ama bayramda gittik.
Olumlu taraflara gelince, sürekli yemek yapar bizi yemeğe çağırır canımız isterse gideriz istemezse gitmeyiz baskı yok. Gittiğimde kendi tabağımı bile kaldırmama izin vermezler her şeyi yaparlar. Ne yaptıysa mutlaka eve paket yapar verir. Sürekli meyve , tatlı , bal vs ne bulursalar gönderirler. Kafamıza göre gezeriz nerdesiniz vs hiç sorulmaz. Annesi eşime sürekli hamile olduğum için eşine yardım et temizlik yapmasın eğilmesin, ayakkabısını bağla vs der. Kızıyla bir araya gelince sende gelmek ister misin der düşünür. Aslına bakarsanız benim maddi konular dışında rahatsız olduğum hiç bir şey yok. Ama maddi konular bizi çok zorlarken görmezden gelmeyip kendilerine bu kadar pahalı bi şey almalarını göz ardı edemiyorum.
Yapmak istediğim, yaptıklarının karşılığını bencil olmalarının karşılığını birde torun vererek yanlarında olarak onları mutlu etmemek. Madem küstüler sende daha çok küs ne evlerine git ne de evine sok diyorum kendi kendime. Ne düşünmem gerektiğini bilmiyorum siz olsanız nasıl davranırsınız kafam çok karışık bana önerilerde bulunur musunuz? Teşekkür ederim
Hiç bir şey yapmadan ruh halimin düzelmesini bekliyorum zaten bayramda kalktık gittik eşim zorlamadı ben dedim gitmek istiyorsan gidelim diye. Çok stres dolu zamanlar yaşıyorum son zamanlarda vajinismusken hamile kaldım, aldırmak istedim, işten çıkarıldım dava etmek istedim, kendi ablamla ailemle sorunlar yaşadım her şey üzerime geliyor. Sessizce durup zamanın akışına bırakmak istiyorumEvet aynen tam da bunu demelisin.
Olan olmuş ,geçmiş gitmiş
3-5 seneye eşyaların eskiyecek
Yenisini alacaksın bile..
Geçmişte olmuş bitmiş
Neden sürekli önüne getiriyorsun bunu
Offf aklıma getirmeyeceğim, tamam alındıysa alındı de.. bunu yaşayan tek gelin sen değilsin ki son da olmayacaksın
Herkesin hatası var
Düğün işleri zordur, en büyük kırgınlıklar eşya/ziynet/ para konusunda olur
Eşin hatasını anlamış işte ne güzel
Sür git demenin ne anlamı var?
Affet, unut gitsin
Çok da bişey yapmamışlar sana
Ne kaynanalar var…
150 binlik eşya için inan bilenmeye değmez
Bundan sonra akıllı davranırsın olur biter
Onlara her daim işin düşecek
Çocuğunun hastalığı, bakımı, özel günleri, kutlamaları, okulu vsvs
Aranı bozmaya değmez
Yüzyüze bakacaksınız ömür boyu
Fevri davranma, sakinleş
Sen kaybedersin
Al işte kötü gelin derler
Niye insanlara laf ettireceksin ardından?
Parasal mevzu dışında bir sorununuzda yok üstelik
Artı’ları da var haklarını yemeyelim şimdi
Çok kötü insanlara benzemiyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?