• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğumuma az kaldı.. Gideyim mi? Kalayım mı?

Canım bak istersne kadın sığınma evleri var önce oraya git,polise söylersen seni oraya götüreceklerdir,böylelikle kocam dediğin adamında haberi olmaz bir müddet,annenlerde haber verirsin ordayken

dadlum valla benzer durumu bende yaşamıştım tabi seninki kdr kötü değildi. bi gün tak etti canıma
eşime boşıcam seni dedim. dalga geçti benle. neyse kısacası doğum oldu bebeğim 8 aylıkken markete gidiyorum diyip çıktım evden. gidiş o gidiş. bi gün öncede annemler oturdukları evden başka yere taşınmışlardı. telefonumuda kapadım. ailemde tel. lerini kapadılar. çıldırdı tüm aile akşama kdr aramışlar eski eve gitmişler bulamamışlar vs. avukat tuttum 2. celse görüldükten sonra barıştım. hiççç niyetim yoktu ama gerçekten çok değişti eşim. ve barışmak için gece yarıları kapıda yatıp kalktı. annem barışalım diye gizlice evin adresinide vermiş. ama değişmese çokta tındı. barışmazdımki katiyen. bulunmaz hint kumaşı değilya dimi !!!

yazdıkalrını ağzım açık bir şekilde,dehşetle okudum..nasıl izin verirsin ailene bunların yapılmasını...böyle kocanın aşkından öleceğimide bilsem ailemin yanına dönerim...
sanki çocuğun bunların yanında kalınca çok mu iyi bir psikolojiyle büyüyecek...
sen kocanı seviyorum diyorsun ama kocan seni sevseydi bunları sana yaşatmazdı

bu işin yürümeyeceğini ikimizide biliyoruz aslında..çünkü o benden ailemi silmemei istedi..ben ise silemedim..nasıl sileyim? ve ailem arkamda olduğu için, beni yalnız bırakmak istiyorlar..

Evet ,kimsesiz kal,arkanda kimse olmasın,işin yok,otur evde,çocuk büyüt,eğer karşı çıkarsan kaynanan daha iyi ezebilsin diye seni, boşanmaya kalkarsan dönecek yerin olmasın diye,muhtaç ol diye.

ailen nasil müsade etti senin bu adamla birlikte olmana evlenmeden onuda anlamis degilim

düğünden önce mahkemeye başvurduk.nikah yapabilmek için.ailem nikah olamadan olmaz dediler..aile izin verdikten sonra mahkeme izin verir dediler ve düğün salonunu tuttular.davetiyeleri bastırdılar..ama mahkeme izin vermedi..yaşı dolmadan olmaz dediler..onlarda gelip ailemi ikna etti..salonu tutuk davetiyeler basıldı herkesin haberi var..1 ay sonra yaparız nikahı yaşı dolunca dediler..şimdi herşeyi iptal etmeyelim dediler..yaşı dolar dolmaz yaparız dediler..ama yapmadılar nikahı..işte annem babamda nikah nikah deyince ne karışırlar dediler düğünden sonra..

Okurken içim sızladıı nasıl bir vicdan eşinizdeki sizdekide nasıl bir kabullenişş...
Ne yaptıki anneniz babanız bu kadar kin dolu anlayamadım..
Ayrılıp ayrılmayacağınızı bilemem ama çocuk için ayrılamam demeyin kimse yeni doğmuş bir bebeği annesinden alamaz...

bu işin yürümeyeceğini ikimizide biliyoruz aslında..çünkü o benden ailemi silmemei istedi..ben ise silemedim..nasıl sileyim? ve ailem arkamda olduğu için, beni yalnız bırakmak istiyorlar..

biraz gözünü aç artık canım...
sizinm tek sorununuz senden aileni silmeni istemesi değil bu adamla...

Diğer konuyu yeni okudum ve ben de evli bir bayan olarak
yuva yıkmanın çok zor olduğunu düşünerek belki bir umut
vardır diyordum.Elbette son karar senin ama baştan sona
çok kızdım sana canım ya (bunu senden büyük bir ablan olarak söylüyorum),
eşinin nasıl bir insan olduğu o kadar belli ki ,hadi sen cahilsin ailen
neden uyarmıyor seni çekip kolundan götürmüyor anlamadım.
Nikahsız halinizle bir de çocuk yapmışın.Zararın neresinden
dönülse kardır derim,resmi olarak eşin bile olmayan hiçbir bağın
bulunmayan bebek dışında ve sana her türlü eziyeti yaşatan insan mı,
canın ciğerin ailen mi,sen karar ver.Allah yardımcın olsun:Saruboceq:

düğünden önce mahkemeye başvurduk.nikah yapabilmek için.ailem nikah olamadan olmaz dediler..aile izin verdikten sonra mahkeme izin verir dediler ve düğün salonunu tuttular.davetiyeleri bastırdılar..ama mahkeme izin vermedi..yaşı dolmadan olmaz dediler..onlarda gelip ailemi ikna etti..salonu tutuk davetiyeler basıldı herkesin haberi var..1 ay sonra yaparız nikahı yaşı dolunca dediler..şimdi herşeyi iptal etmeyelim dediler..yaşı dolar dolmaz yaparız dediler..ama yapmadılar nikahı..işte annem babamda nikah nikah deyince ne karışırlar dediler düğünden sonra..

yuh yaaaaaaaa!!mahkeme tabi izin vermez olağnüstü bi durum olması gerekli hamile olman gibi...demek seni tek suçladığı konu bu ailenin nikah istemesi,pessss

Doğru söylemişler!!!
Annen baban ne karışır ki?
Sen kocaya gitmeyi bilmişin ama 1 ay bekleyememişin..
Hadi beklemedin,neden hamile kaldın?
Başından beri aileni heryerde herşeyde ezmişin...
Şimdi mi kıymetli oldu diyordur adam!
Bence haklı...
Yazmıcem diyorum,dayanamıyorum işte...

Dıger konunu okuyana dek, kararsızdım.
Fakat sımdı dıyorum kı
Durma, kac kurtar kendını ve bebegını
Sanslısın kı, oyle bır aıleye sahıpsın!
Korkma, kımse bebegını senden alamaz.
Lutfen, cesaret goster.
Kendın ve bebegın ıcın yap bunu.

Sen kendi kişiliğine,kendi anana babana kıymet verme!
Sonra kocam onları istemiyor de..
Kayınvalidem bana böyle diyor,şöyle yapıyor de..
Eeee zaten sen adamın ve ailesinin ekmeğine yağ sürmüşün...
Senin ezdiğini kocan neden sevsin ki?

karar veremiycek düşünecek bir durum yok ortada,
kendini bile bile ateşe atmak demek öyle bi adamla yaşamak!
ailen arkanda gerisini boş ver
ama onlarda sorumlu bu durumdan,nikahsız yaşamana göz yumarak,en başından izin vererek
gideceksin ailenin yanına,kuracaksın yeni düzenini,kolay olmayacak ama bebeğinin ve kendinin geleceğini düşünmek zorundasın

bunlar hep ders arkadaşlar;evlenir evlenmez çocuk yapılmaz, alacaksınız önleminizi, erkek bunları düşünmezki ,olmazsa olmazlardan değildir çocuk, sonuç böyle olduğunda kimin ne hakkı var bebeğe böyle bir hayat sunmaya!
bekleyin evliliğin gidişatına bakın,

17 yaşını doldurmuş bir kız ailesinin onayı ile resmi nikah kıyabilir.. Mahkeme izni gerekmez...
16 yı doldurup 17yi doldurmadıysan ancak o zaman mahkeme onayı gerekir...

YAni mahkemeye başvuurduk mahkeme onaylamadı kısmı doğru değil canım.... Seni o konuda da kandırmış....

ne denirki buna yanlis oldugunu sizde farkindasiniz ama olan olmus bundan sonra
bence o adami iki dakika bile cekmemelisin hemen toparlan git ailenin yanina
kendinede ailenede yapma bu iskenceyi hic kimseden korkmana gerek yok
onun gücü sana yetiyo anca baksana ailenden bile ayirmaya calisiyorki sana daha iyi
iskence yapabilsin arada ailen gibi pürüzler cikmasin

Neden 1 ay daha bekleme gereği duymadınız o zaman ..

Her ne olursa olsun ailenin kesinlikle karşı çıkması gerekirdi buna ..

Önce yaşı dolacak sonra resmi nikah deyip sonuna kadar direteceklerdi...

Düğünün olması anne ve babana söz hakkı verilmiyor anlamına mı geliyor bu...

Çok üzüldüm ayrıca çok sinirlendim yazık gençliğini heba etmişsin halada seviyorum deyip duruyorsun ben kafanın karışıklığını cesaretsizliğini yaşının kçük olmasına veriyorum Eşin olacak seni oyalıyor gör artık bunu.Bunlar iyi insanlar olsalar alt tarafı bir imzaya bakar herşey nikahını kıyarlar böyle karnı burnunda seni oyalayıp durmazlar Hiç arkana bakmadan çek git nasıl olsa ailen sana sahip çıkıyor Utanmadan bide aileni istemiyor.

Neden 1 ay daha bekleme gereği duymadınız o zaman ..

Her ne olursa olsun ailenin kesinlikle karşı çıkması gerekirdi buna ..

Önce yaşı dolacak sonra resmi nikah deyip sonuna kadar direteceklerdi...

Düğünün olması anne ve babana söz hakkı verilmiyor anlamına mı geliyor bu...

Ben çok hayırlı evladım çoooooooooooook!!!
Anam gelse de şunları okusa da benden şikayet etmekten vazgeçse...
Ahhhh ahhhh:delphin:

Back