Doğumuma az kaldı.. Gideyim mi? Kalayım mı?

evet aileni haberdar et yada kararını verdin en son haberdar ettinmi biliyorlarmı

kesinlikle katılıyorum yeni bir adım atmaya cesarati yok yaşadığı evdeki çakallar bunu çok iyi biliyo bulmuşlar 18 lik kızı kapamışlar eve bu kız bu evden ayrılmaz

kız gidicem diyo kararımı verdim diyo neden hala bu kızı kullanıyolar bu kızı eziyolar bu hiçbiyere gitmez oturur çeker diyosunuzki kız gidicek ve mutlu olucak inşallah

tabiki öyle olsun istemeyiz kocasıyla mutlu huxurlu olsum isteriz ama olmayınca olmuyo

hepinize çok teşekkür ediyorum..benim için duacı olun lütfen..eşim 9 da gelir eve..ben şimdi biraz dinlenip kafamı toplayayım..sonrada eşyalarımı mafoldumben
Allah yardımcım olsun..inşallah hayırlı olanı yapıyorumdur..belki bugün bir daha giremem..ama yarın girer ne olup bittiğini sizlere haber veririm..yanımda olduğunuz için çok teşekkür ederim..

tamam canım git yat dinlen inşallah bi ssorun çıkmaz senin için dua edicem

İnsan olan yola getirilir bu kimsenin elinde değil.
Nasıl yola getirebilir bi fikir verin fikir sunun ona göre adım atsın?

ben evlendiğimde 26 yaşındaydım ki ozaman bile korkularım vardı evlilikle ilgili eşimi çok nseverek aldım ama gelip ailemden istediler nikah yapıldı aile ziyaretleri
ailemi arka plana atıp bana nikah yapmayı layık görmeyen bir insanla işim olamaz
hiç bir sıkıntımı kendi aileme yansıtmadım eşimde kendi ailesine anlatmadı hep ikimiz çözmeye çalıştık aileler arasında çok mesafeli ilişki var bizim sayemizde sizli bizli konuşuyorlar yüzgöz olmadılar

Bütün sayfaları okuyamadım.
Eşiniz ailenizle görüşmeme konusunda ne kadar haklı ya da haksız bilemeyeceğim, bununla ilgili çokta ayrıntı yok sanırım. Yalnız aileniz ne kadar haksız olursa olsun, eşinizin sadece kendisinin görüşmeme hakkı var. Kimse eşine ailenle görüşmeyeceksin gibi bir yasak koyamaz, kendisi istiyorsa görüşmeyebilir. Hele de kapıya kadar gelmiş insanları içeri bile sokmamak büyük terbiyesizlik, ne yaşanırsa yaşansın, ne kadar haklı olunursa olunsun.

Sanırım resmi nikahta yokmuş, hep mi yoktu, yoksa o ayrılık döneminde ayrıldınız tekrar resmi nikah kıyılmadı mı bilmiyorum ama, bunun da etkisi vardır yaşadıklarınızda.

Bu kadar eziyete neden katlandığınızı ben pek anlayamadım. Karnınızdaki bebek için mi. Bebeğiniz içn ne tür bir artısı var bu olayların ve böyle bir babanın. Kimse çocuğunuzu sizden zorla alamaz. İnsanın canına birşeyler tak dediği zaman, hiç bir neden onu orada tutamaz. Sizinde tak dediğiniz nokta çoktan gelmiş bence. Kalma nedeninizin de çocuk olmadığını düşünüyorum bende. Kocanızı seviyorsunuz heralde(ben sevdiğinizi düşünmüyorum), kocanız için , ailenizden bile vazgeçiyorsunuz, hala yanındasınız. Kim ne der filan bunların sizin için bir önemi olmaması lazım. O çok önemsediğiniz kişiler, siz bunca eziyeti çekerken, yanınızda mı. Önce kendinizi düşünün biraz. Siz düşünmezseniz, kocanız dahi sizi düşünmez.

2 yol var, aileniz ne güzel ki sizi sahipleniyor. Ya ben bütün bunlara kalanacağım diye kendinizi tüketip bitireceksiniz, şikayette etmeyeceksiniz, ya da güçlü olup gerekeni yapacaksınız. Kendiniz içinde , çocuğunuz içinde.

Maalesef her eş bizim eşlerimiz gibi olamıyor.karşındaki insanın kişiliğiyle alakalı bu durum...vicdanla alakalı...herkes şanslı diil maalesef

18 yaşındaki halimi anımsıyorum kesinlikle evliliği yürütemezdim hem eşle hemde ailesiyle uğraşmak çok zor

hah işte git yat dinlen canım bebeğine yazık sonrada toparlan ama aileni arayıp haber vermeyi unutma haberleri olsun mutlaka bu kararından bende dua edicem canım senin ve bebeğin için:Saruboceq::Saruboceq:

çık yavrum siteden üzülme ne olur kıyamam sana benimde kardeşim 18 doldurmadan kaçtı uzaktan herkese kolay geliyo yaşamayan bilmiyo bu yaşta düğün yapıcaklar kardeşime bikere kaçtı geri aldık yine kaçtı dönmüyo geri çok cahil herkesin başına gelebilir böyle şeyler ailene sığın ezdirme kendini canım.

ama mutlaka ailen bilsin
kararını haber ver
ailende artık buna göre davransınlar
haber ver ki bu aşamada tek başına kalmayasın onların elinde

18 yaşındaki halimi anımsıyorum kesinlikle evliliği yürütemezdim hem eşle hemde ailesiyle uğraşmak çok zor

evet canım yaaa..bende aynını düşündüm..18 ahh..cahil yaşlar..
evet de, kızın ailesi neden o kadar uzağa ,18 yaşındaki kızlarını gelin vermişler o da anlaşılır değil..çocuk bu kız daha çocuk..

çok erken yaşlarda evlenipte çok mutlu insan nadir görmüşümdür hepsinin ayrı hikayesi vardır..
ya eşten ya ailesinden ya maddi konulardan bişeylerden genç yaşta bunalmışlardır..25 ine geldiğinde 40 yaşındaki bir insanın stres yükü vardır hayatlarında

aynen canım ne kadar iyi bir aile olsada 26 yaşında evlendim ama zorluk çektim 2-3 yıl kimsenin huyunu bilmezsin suyunu bilmezsin

ne olursa olsun önce can sonra canan... beni bugünlere getirmiş annemi babamı istemeyenin yanında çocuğu bırak hiç bir kuvvet TUTAMAZ... Seninde evladın olacak istermesin evlendikten sonra seni öldü bilmesini görmemsini. tutsak gibi yaşadığını bilerek bırakırmısın ellerde...

benim annemde evlendiğinde babannem btün çirkeflikleri yapıp görüştürmemiş annemi ailesiyle zaten annem 15 babam 18 yaşında daha çocuklar... annem kardeşime hamileyken bu olaylar yüzünden kriz geçiriyo bayılıyo aylıyo vs sonradında bacağında damar tıkanıklığı oluyo ve ne oldu annem şimdi 46 yaşında ve 23 yaşında başlayan bu rahatsızlığını haala çekiyo suçlu kim? kise üstüne almıyor suçu ...

yaptıkları yaşattıkları hepsi yanlarına kaldı... anneme kalan o dönemlerden kalma rahatsızlıklar oldu....

hiç durma o evde tutsak gibi... senin hayatın onlarla başlamadı geçmişini silmesinler geleceğin olamazlar geleceğini kedin kur çocuğuna güzel bir gelecek vaat et...

resmi nikah yok diye konu sahinbine gayrımeşru ilişki yaşıyor muamelesi yapılmış ama burdaki asıl ahlaksızlar 18 yaşındaki bir kızı resmi nikah vaadiyle kandırıp evlerinde tutanlar.

hakkında hayırlısı olsun canım.
dilerim hemen kurtulursun o insan(!)lardan.
güçlü ol hem kendin hem bebeğin için.
:a015:

aaaa resmi nikahlıda değilsin ay daha ne duruyorsun oradaaa...

baktın kaçamıyon polisi ara gelsin beni zorla tutuyolar burda de polis eşliğinde pılını pırtına al git. çocuk doğduktan sonra da bi güzel velayet davası açarsın (eğer çocuğu kabul etmezse) susup oturmak yok senin ne kadar güçlü bir kadın olduğunu bilmeli. senin arkanda kocaman bir ailen ve hukuk var... bu yaşattıklarının hepsini hesabını almalısın. çocuğu nüfusuna muhakak geçirt nafakada bağlatöyle kolay değil kızı eve kapatmak resmi nikahıda kıymama oldu başka. ezdirmeyin kullandırtmayın kendinizi ... böyle yapıosunuz ben sinirleniyorum burada

bende canım aynen bunları okuyunca tansyonum çıkıyo

arkadaş ne güzel anlatmış demek istediğimi..vereliniortak

nutuk atmaya bu kadar meraklıysanız gidin daha az hassas bir konu seçin.
ne acımasız, ne duygusuz yorumlar yapıyorsunuz, pes!
bu durumda olan kişi sizin çocuğunuz, sizin sevdiğiniz birisi olabilirdi.
dünya toz pembe değilmiş!!!
bu kız şu an bunu sizden daha iyi biliyor, emin olabilirsiniz...
bu tip antipatik yorumların konuya, konu sahibine hiç bir katkısı olamaz.
biraz iletişim dersi alın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…