• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bıktım bu insanlardan!

Babana bu yaşadıklarını sakince güzel bir dille anlatmayı denedin mi? Bayanda olsan evladısın sonuçta. Senin bu durumu bu kadar dert ettiğini bilmiyordur belki. İnce fikirli değildir. Senin de bazı ihtiyaçların olacağının farkında değildir. Ne biliyim düşüncesiz bir babadır. Dışarıda bir öğün arkadaşlarınla yemek yiyemeyeceksen, ne yapacaksın o zenginliği. Bir insanın özgürlüğü bu derece kısıtlanır yaa.

konu sahibi dışında kimsenin yorumu beni ilgilendirmiyor..cevap verecek değilim..şikayettede bulundum zaten...Konu ile ilgilenin benim yorumlarımla değil lütfen..birşey diyecek varsa da kendisinindir..Konuyu toparlayacak yada ne diyeceğini bilecek yaşta ve olgunluktadır herhalde..bana laf gönderip hakaret ederek konuyu bana döndürmeyin lütfen..

Biz arkadaslarmzla çıkar yeriz. Ama ailecek de gitsek fena mı olur? Babamla konusmayı cok denedm ama maalesef anlamıyo.parlıyo.iletsm kuramıyoruz. Zaten sinir hastası kızar herseye..

Babana bu yaşadıklarını sakince güzel bir dille anlatmayı denedin mi? Bayanda olsan evladısın sonuçta. Senin bu durumu bu kadar dert ettiğini bilmiyordur belki. İnce fikirli değildir. Senin de bazı ihtiyaçların olacağının farkında değildir. Ne biliyim düşüncesiz bir babadır. Dışarıda bir öğün arkadaşlarınla yemek yiyemeyeceksen, ne yapacaksın o zenginliği. Bir insanın özgürlüğü bu derece kısıtlanır yaa.

çok haklısın canım..aynen bende bunu anlatmaya çalıştım..yani ailen farkında değildir yapılanın yani bu yüzdende ailenden soğuma istediğimi belirtmek istemiştim demiştim ama anlaşılamadım..bıktım diyede başlığı görünce buna üzülmüştüm..konu sahibi arkadaşım umarım bu hanım sayesinde anlaşılabilirim yani..

Pamko anladm sizi .. Ama anlats seklnz biraz sertti. Onlara gelince coktaaan soğudum zaten. Gecen pazarlamacı geldi. Babamla konusuyolardı. Adam kaç çocuğun var dedi. Peder bey de bi oğlum var dedi... Gel de soğuma...seni hiçe sayan insanlardan soğuma... Şimdi yemekte de bi pot kırdı. Allaha şükür oğlum çalısıyo diyo. Biz ne yapıyoruz peki? Sabahtan aksama kadar o kasada pc basnda oturmak kolay mı?yeri geliyo wc ye gidemiyosun..hergün birsürü sorunlu insanla muhatap oluyosun.. Ha bunlar güzel seyler. Sonucta bi işmz var.. Ama bu kadar emek edip,yorulup sonra da hiçe sayılmak var yaa insana ne kadar koyuyo bilemezsnz...

çok haklısın canım..aynen bende bunu anlatmaya çalıştım..yani ailen farkında değildir yapılanın yani bu yüzdende ailenden soğuma istediğimi belirtmek istemiştim demiştim ama anlaşılamadım..bıktım diyede başlığı görünce buna üzülmüştüm..konu sahibi arkadaşım umarım bu hanım sayesinde anlaşılabilirim yani..

Canım sen mutlaka iyi niyetle yaklaşmak istedin. Bundan şüphem yok ama istemeyerek bence de kırıcı olmuşsun. Kardeşini kıskanıyorsun diye bir çıkarımda nasıl bulundun? Hem insan 15 inde de olsa 50 sinde de olsa kendine ailesinden gelen bir haksızlığa üzülür. Olgunlukla alakası yok bence bu durumun. Ayrıca ailesi daha serbest yaklaşan insanların çocukları kötü yolu seçiyor diye de bir şey yok. Ya da pub a bara ya da gece kulüplerine gidip eğlenen insanlar da kötü değildir. Senin yazdığın yorumdan ben de bu anlamları çıkarıyorum. Ben yanlış anladıysam özür dilerim.

yani... Ben neden kıskanacağım çocuğu.. İmrenr miyim? Evet.. Dünyadaki bütün erkek çocuklarına imreniyorum.. Çünkü doğustan sanslılar.. En azından bizim evde öyle.....

özenti değil diye belirtmişsinde imrenmek nedir arkadaşım??? o kişi yerinde olabilme isteği var işte demekki kendin demişsin..ben yaşadıklarına bişey demiyorum sadece cümlelerin çelişkili gibi..yani bir kişiye adını hatırlamıyorum şuan demişsin "ben nefret ediyorum" dedimmi diye ama başlık zaten bıktım bu insanlardan diye ..ee ilk sıkıntını anlatırken demişsin işte ailemden bile diye yani erkek kardeşinde giriyor..ailenden bıkma bu kadar..toparlanırsın inşallah..ama kıskançlık yada özentim yok diyorsun neden kıskanıyım yada özeneyim demişsin bi yorumda ee bu yorumdada imreniyorum demişsin..yani kurduğun cümleler yüzünden herkes sana hak veremeyebilir..
bu arada banada öyle seviyesiz birşey diyen olmasın lütfen..bazıları aşmış sınırınıda..konu sahibi arkadaşım senin konun kimseyi değil bende seni şikayet ederim baştan deyim..bende bir senle muhatap olurum..uğraşamam..

canım baban bir oğlum var derken veya oğlum çalışıyor derken
siz ne diyorsunuz? öyle sessiz sessiz durmayın canım sizde.baba biz neyiz çocuktan saymıyomusun desen?
yada ohoo biz olmasak bu işleri kim yapıcak desen şakayla karışık..
onun gördüğü gelenek görenekleri belki siz değiştirebilirsiniz..
belki sizde ağzınızı kapatarak onu haklı çıkartıyosunuzdur?
eğer konuşursanız "benim 3tane evladım var" diyebilir bir gün?

Pamko anladm sizi .. Ama anlats seklnz biraz sertti. Onlara gelince coktaaan soğudum zaten. Gecen pazarlamacı geldi. Babamla konusuyolardı. Adam kaç çocuğun var dedi. Peder bey de bi oğlum var dedi... Gel de soğuma...seni hiçe sayan insanlardan soğuma... Şimdi yemekte de bi pot kırdı. Allaha şükür oğlum çalısıyo diyo. Biz ne yapıyoruz peki? Sabahtan aksama kadar o kasada pc basnda oturmak kolay mı?yeri geliyo wc ye gidemiyosun..hergün birsürü sorunlu insanla muhatap oluyosun.. Ha bunlar güzel seyler. Sonucta bi işmz var.. Ama bu kadar emek edip,yorulup sonra da hiçe sayılmak var yaa insana ne kadar koyuyo bilemezsnz...

ya arkadaşım inan bunlara bende şahit oldum..ilk başlardada demiştim ya zaten herkeste var bende yaşadım diye..ama sadece soğuma işte..sabır sadece gerek..haksızlığa kim gelirki..ben buna bişey demem..bende biliyorum..en yakın arkadaşımda okutulmadı..hayalindeki üniversiteyi kazandı gönderilmeyince kaldı..işe girecek gönderilmiyor..evlenmek istese onu bile seçemez yani.snden daha şanssızlarda var onu anlatmak istedim işte..işin var bek arkadaşım gün geldi insan yüzü görmedi..ağlıyordu nasıl..3 tane abi vardı başında onlar elüstündeydi..sen sabırlı ol..

Nefretten kastm annem ve babamdı.. Kendmle çelsmem de normaldir. Çok sağlıklı bi psklojide olduğumu idaa etmedim.. Dün o snrle zaten ne yazdğımı da hatrlamıyorum bile. Dönüp dönüp okuyorum.. Bu arada beni şikayet etme nedennz nedir? Topici ben actım diye yazılan herseyden sorumlu olamamki. İnsanların düsüncelerne,yazllarına ambargo mu koyayım? Sizce de mantksz değil mi? Size bsey yazlsa yazan mesuldur.ben yazmadğım seyden neden sikayet edileyim? Ha varsa böyle bi kural (ki olduğunu sanmam) kimse konu acmazdı...

Canım sen mutlaka iyi niyetle yaklaşmak istedin. Bundan şüphem yok ama istemeyerek bence de kırıcı olmuşsun. Kardeşini kıskanıyorsun diye bir çıkarımda nasıl bulundun? Hem insan 15 inde de olsa 50 sinde de olsa kendine ailesinden gelen bir haksızlığa üzülür. Olgunlukla alakası yok bence bu durumun. Ayrıca ailesi daha serbest yaklaşan insanların çocukları kötü yolu seçiyor diye de bir şey yok. Ya da pub a bara ya da gece kulüplerine gidip eğlenen insanlar da kötü değildir. Senin yazdığın yorumdan ben de bu anlamları çıkarıyorum. Ben yanlış anladıysam özür dilerim.

sağol..kıskançlık derken erkek kardeşini düşman olarak görüyorsun anlamında demedimki..yani ona yapılan muameleleri o da görsün istiyordur anlamında demekti niyetim..kıskançlık yada özenti demiştim nedense kıskançlık kalmış..yani bir yorumda evet imreniyorum demişti hatta..imrenmekle aynı işte benim düşüncem..bende yanlış anlaşıldım..yani ben kimsenin derdine sıkıntısına laf edecek hafife almaya kalkacak değilim..kimseyi tanımam etmem sonuçta burda kime hakaret eder gibi kötü anlamda sen kıskançsın diyeyim??
neyse dediğim gibi sizin son yorumunuzla hemfikirim anlaşıldım arkadaşım:)

Nefretten kastm annem ve babamdı.. Kendmle çelsmem de normaldir. Çok sağlıklı bi psklojide olduğumu idaa etmedim.. Dün o snrle zaten ne yazdğımı da hatrlamıyorum bile. Dönüp dönüp okuyorum.. Bu arada beni şikayet etme nedennz nedir? Topici ben actım diye yazılan herseyden sorumlu olamamki. İnsanların düsüncelerne,yazllarına ambargo mu koyayım? Sizce de mantksz değil mi? Size bsey yazlsa yazan mesuldur.ben yazmadğım seyden neden sikayet edileyim? Ha varsa böyle bi kural (ki olduğunu sanmam) kimse konu acmazdı...

ben seni şikayet etmedimki..hakaret eden kişi içindi o..ben saygısızlığa gelemeyen biriyimde..sana demedim ben seni şikayet ettim diye..hakaret yada seviyesiz konuşan sen değilsinki..

Canım sessz kalmıyorz tabiki. 2miz de kendmzi çok güzel savunurz. Ama babam dinlemez.anlamaz. Ya kızım bi sus haber izleyeceğim der,basım ağrıyo zaten yoruldum de,tıkar lafı ağzına... Betern beteri var demssn pamko doğru.. Allah ins. Daha beternden korur. En azından her ne kadar karsılığnı alamasakta calısıyoruz..

Canım sessz kalmıyorz tabiki. 2miz de kendmzi çok güzel savunurz. Ama babam dinlemez.anlamaz. Ya kızım bi sus haber izleyeceğim der,basım ağrıyo zaten yoruldum de,tıkar lafı ağzına... Betern beteri var demssn pamko doğru.. Allah ins. Daha beternden korur. En azından her ne kadar karsılığnı alamasakta calısıyoruz..

Amin canım inş..sen içinde umudunu kaybetme hiç..sabır lazım başka bişey değil..benim dedem öyleymiş erkek evlat elüstünde ama kıza yok bişey..hatta kız çocukları işte çalışır ama maaş direkt babaya verilirmiş..yani bu zor evet ama yapılacak bişey yok..yapana normal geliyor çünkü..değişmesi zor..ondan baştan beri sabır diyorum ya..

Amin canım inş..sen içinde umudunu kaybetme hiç..sabır lazım başka bişey değil..benim dedem öyleymiş erkek evlat elüstünde ama kıza yok bişey..hatta kız çocukları işte çalışır ama maaş direkt babaya verilirmiş..yani bu zor evet ama yapılacak bişey yok..yapana normal geliyor çünkü..değişmesi zor..ondan baştan beri sabır diyorum ya..

sabır sabır ama bunların acısı cıkacak canm.. Bzm peder de öyle maas kartndan cekerz parayı 50 alrsak alrz bazen o da yok...

Toplumumuzda malesef erkek çocuklara karşı ayrı bir ilgi, sevgi vardır. Bence bunu fazla dert etme, sana söylemek istediğim yanlış anlama ama sakın ailenden kurtulmak için yanlış bir evlilik yapma. Çevremde çok görüyorum ailede ilgi, sevgi göremeyince önüne çıkan ilk onu sevdiğini söyleyen erkeğe kanıp aileden kurtulmak için yanlış evlilikler yapıyorlar. 22 yaşındasın, bence yaşın henüz küçük, hangi okulu bitirdin bilmiyorum ama açıktan okumaya devam edebilirsin. Ailene de anlatacak kimse yok mu bunu, ne bileyim okumuş etmiş bir akrabanız ya da bir tanadığınız? Bence öyle birinden babanla konuşmasını isteyebilirsin.

Back