Babanin belki sana gore yanlis dusunceleri olabilir ama sende burda soylediklerini babana soylediysen gercekten saygisizlik etmissin.Oturup aglamadan guzel guzel konusabilirdin.Anlamaz diyebilirsin ama hic birsey babana bukadar saygisizlik yapmana hak vermiyor.Yasin 16 kucuksun.O buyuk biri ustelik te baban.Belkide boyle saygisiz karsilik verdigin icin baban da seni tersliyor olabilir. Babani bilmem ama sen kesinlikle haksizsi, yada boyle tepki vererek hakliyken haksiz duruma dustun. Busekilde gercekten hic bir sorunu cozemessin.Babana gerikafali demek cok ayip.Seni yargilamak degil amacim sadece bana yanlis geleni yazdim burda.
Ben önce güzellikle belirttim baba gitmek istiyorum dedim. kendisi ani çıkışlar yaptı. "Asla olmaz. Hytta olmaz" türünden sesini yükseltti.Sanki kötü birşeymiş gibi. Böyle diyen biri için ne diyebilirdim ki o anki sinirle. Kusura bakmayın ama gerçekten bunun bi saygısızlık olduğunu düşünmüyorum. Ha evet babama önce güzellikle söylemeseydim de böyle ani bi çıkış yapsaydım haklısınız ama. o benimle nasıl konuşmayı tercih ettiyse bende ona öyle cevap verdim. İçimde kalmıştı, çokta rahatladım. Başka zamanda başka yerde böyle bi çıkış yapmamdan iyidir aile ortamı. Ayrıca ben buna kesinlikle geri kafalılık derim. Kendi dönemindeki 1950'li yılları yaşatmaya çalışıyor şu an kendisi bana. 1950lerde kadınlar nasılsa öyle yetiştirmeye çalışıyor. Evde otursun, yemeğini yapsın, temizliğini yapsın, millete hizmet etsin.. Bide bunun arkadaşları var tabi babamdan daha dar kafalı olan. Kızım dar jean giyer mi ? Yok yok yok yok yok ! dar jean giyilir mi elalem ne der ! Çok ayıp ! (Babam allahtan kıyafetlerime karışmıyo yoksa işimiz vardı).
1950ler ! Şu an ki görüşü kesinlikle bu. Bi ders çalışmaya falan çalışırım. İçerden su ister benden. Yahu baba mutfak salonun yanında. kalkıp alsana. Neden bni dersimden kaldırıyosun ki ! Yok illa ta içerden ben gelicem suyu vericem. Sonra bardağı götürücem geri işime dönücem. İşim olmasa seve seve yaparım ama Bazen önemli konulara çalıştığımda bölmemek için götürmüyorum. Bu da en doğal hakkım. O zaman da hemen "Bizim zamanımızda böyle miydi. Biz babamız bişey isteyince hemen yapardık. Yarın yaşlanınca da böyle yapar bu. Allah bunun gününe düşürmesin. "
Bi su götürmedik diye yemediğimiz laf kalmıyo. Sanki keyfimizden ! Kendi zamanında ne gördüyse onu uygulamak istiyo bende. Benim de sabrımın sınırı vardı o anda patladım. 2011 yılındayız ve benim 1950 düzenine göre yetişmeye hiç niyetim yok. Kusura bakmayın.
Onun dar görüşlerine hapsolmak istemiyorum. Bu yüzden de sizlerden yardım istiyorum zaten.
Babasının bilinmeyecek nesi var?
Gitar kursunun,kitap okumanın nesi kötü?
Bu geri kafalılık değil de nedir ?
Konu sahibinin tepkisi biraz sert gözükebilir ama varsın sert olsun.
Ben zamanında çok ezdirdim kendimi de ne oldu?Sustum da ne oldu?
Bazı düşünceler vardır ki tatlı dille dahi sökülemez beyinlerden.
Amaç sırf kızı evde tutmak başka birşey değil.
Duygularımı çok iyi kavramışsınız. Desteğiniz için teşekkür ederim gerçekten.
Son düzenleme: