• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev değil hapishane !

Babanin belki sana gore yanlis dusunceleri olabilir ama sende burda soylediklerini babana soylediysen gercekten saygisizlik etmissin.Oturup aglamadan guzel guzel konusabilirdin.Anlamaz diyebilirsin ama hic birsey babana bukadar saygisizlik yapmana hak vermiyor.Yasin 16 kucuksun.O buyuk biri ustelik te baban.Belkide boyle saygisiz karsilik verdigin icin baban da seni tersliyor olabilir. Babani bilmem ama sen kesinlikle haksizsi, yada boyle tepki vererek hakliyken haksiz duruma dustun. Busekilde gercekten hic bir sorunu cozemessin.Babana gerikafali demek cok ayip.Seni yargilamak degil amacim sadece bana yanlis geleni yazdim burda.

Ben önce güzellikle belirttim baba gitmek istiyorum dedim. kendisi ani çıkışlar yaptı. "Asla olmaz. Hytta olmaz" türünden sesini yükseltti.Sanki kötü birşeymiş gibi. Böyle diyen biri için ne diyebilirdim ki o anki sinirle. Kusura bakmayın ama gerçekten bunun bi saygısızlık olduğunu düşünmüyorum. Ha evet babama önce güzellikle söylemeseydim de böyle ani bi çıkış yapsaydım haklısınız ama. o benimle nasıl konuşmayı tercih ettiyse bende ona öyle cevap verdim. İçimde kalmıştı, çokta rahatladım. Başka zamanda başka yerde böyle bi çıkış yapmamdan iyidir aile ortamı. Ayrıca ben buna kesinlikle geri kafalılık derim. Kendi dönemindeki 1950'li yılları yaşatmaya çalışıyor şu an kendisi bana. 1950lerde kadınlar nasılsa öyle yetiştirmeye çalışıyor. Evde otursun, yemeğini yapsın, temizliğini yapsın, millete hizmet etsin.. Bide bunun arkadaşları var tabi babamdan daha dar kafalı olan. Kızım dar jean giyer mi ? Yok yok yok yok yok ! dar jean giyilir mi elalem ne der ! Çok ayıp ! (Babam allahtan kıyafetlerime karışmıyo yoksa işimiz vardı).
1950ler ! Şu an ki görüşü kesinlikle bu. Bi ders çalışmaya falan çalışırım. İçerden su ister benden. Yahu baba mutfak salonun yanında. kalkıp alsana. Neden bni dersimden kaldırıyosun ki ! Yok illa ta içerden ben gelicem suyu vericem. Sonra bardağı götürücem geri işime dönücem. İşim olmasa seve seve yaparım ama Bazen önemli konulara çalıştığımda bölmemek için götürmüyorum. Bu da en doğal hakkım. O zaman da hemen "Bizim zamanımızda böyle miydi. Biz babamız bişey isteyince hemen yapardık. Yarın yaşlanınca da böyle yapar bu. Allah bunun gününe düşürmesin. "
Bi su götürmedik diye yemediğimiz laf kalmıyo. Sanki keyfimizden ! Kendi zamanında ne gördüyse onu uygulamak istiyo bende. Benim de sabrımın sınırı vardı o anda patladım. 2011 yılındayız ve benim 1950 düzenine göre yetişmeye hiç niyetim yok. Kusura bakmayın.
Onun dar görüşlerine hapsolmak istemiyorum. Bu yüzden de sizlerden yardım istiyorum zaten.

Babasının bilinmeyecek nesi var?
Gitar kursunun,kitap okumanın nesi kötü?
Bu geri kafalılık değil de nedir ?
Konu sahibinin tepkisi biraz sert gözükebilir ama varsın sert olsun.
Ben zamanında çok ezdirdim kendimi de ne oldu?Sustum da ne oldu?

Bazı düşünceler vardır ki tatlı dille dahi sökülemez beyinlerden.
Amaç sırf kızı evde tutmak başka birşey değil.

Duygularımı çok iyi kavramışsınız. Desteğiniz için teşekkür ederim gerçekten.

Son düzenleme:
Baban önceden böyle değilse bence arkadaşları etkiliyo olabilir.Yoksa neden birden böyle tepkiler versin ki

baban gercekten haksizlik etti

ama son ornek su meselesinde cidden haksizsin
her 5 dakikada su istemiyor ya senden?
bunu laf etmen hos olmamis..

gitar konusunda ve kitap konusunda tepkisi yersizdi
belki senin serpilip buyudugunu gormek onu tedirgin etmistir
kendince bir seyler kurguluyordur
umarim annen hal eder bu konuyu
yada annenle konus tatli tatli anlatsin ona baskici tarafinin hos olmadigini

ama lutfen bir bardak su icinde laf soyleme
ben aileme "offf" dedigim gunleri hatirliyorumda icim burkuluyor
klasik olacak ama sonradan degerini daha iyi anliyorsun fakat
is isten gecebilir..

ağlayan pasta gitar konusunun nesi uzunmuş herşeyi de dine alet etmek adet oldu..ben de keman ve piyano çalıyorum ne olucak ?

isteklerinde haklı olabilirsin.ama babana saygısız davranmana üzüldüm.ne olursa olsun aslaa kırıcı olmamalıydın.babana sarılıp özür dilesen çok sakin olsan güzelce derdini anlatsan daha doğru olurdu.çünki evladın söylediği acı söz insanı yıkıyor ve aslaa unutulmuyor((((

babana kizsan bile dik cevaplar verme,saygisiz bir sekilde davranma..bos zamanlarinda otur sohbet et,kahvemi sever git yap o istemeden..bu sekilde yaklas bakalim belki birseyler degisebilir..
gitar kursuna gidecem baba bana kurs arastirir misin,ben de bakacam birkac yere diyebilirsin..ondan da yardim istersen hosuna gidebiliir,gonlunden kursa gitmen gecmese,kizsa bile yine kiyamaz senin icin arayabilir..
hem kendi de gidip gorunce ici rahat eder..
sen buyudukce bir kiz babasi olarak elinde olmadan korkuyor olabilir mi?
babanin guvenini kazanmaya calis..
sabirli ve tatli dilli ol..

ağlayan pasta gitar konusunun nesi uzunmuş herşeyi de dine alet etmek adet oldu..ben de keman ve piyano çalıyorum ne olucak ?

Canim herkes istedigini yapmakla ozgurdur. Dinimizde muzik konusunu arastirirsan sorularin cevaplarinida bulursun. Dedigim gibi herkesin kendi fikri var ve birbirnin yorumuna saygi duymali.Konuyu acan arkadas yorum istedi degil mi? Bende yorumumu yaptim, inandigim seylerden yola cikarak yaptim bunu.Benim inanislarima ters dusen yorumlar yazan kimseyi de alinti yapmadim kimsenin fikrini degistirmeye de calismiyorum. Kimse uzerine alinmasin ve yazdiklarimi alinti yapmasin lutfen.

baban gercekten haksizlik etti

ama son ornek su meselesinde cidden haksizsin
her 5 dakikada su istemiyor ya senden?
bunu laf etmen hos olmamis..

gitar konusunda ve kitap konusunda tepkisi yersizdi
belki senin serpilip buyudugunu gormek onu tedirgin etmistir
kendince bir seyler kurguluyordur
umarim annen hal eder bu konuyu
yada annenle konus tatli tatli anlatsin ona baskici tarafinin hos olmadigini

ama lutfen bir bardak su icinde laf soyleme
ben aileme "offf" dedigim gunleri hatirliyorumda icim burkuluyor
klasik olacak ama sonradan degerini daha iyi anliyorsun fakat
is isten gecebilir..

Ben o su meselesini örnek olarak söyledim. gerçekten önemli bi işim olmasa zaten seve seve götürürüm. Ama mutfak yanındayken ve benim de ders çalıştığımı bildiği halde böyle birşey istemesi çok saçma değil mi ? Mutfak yan taraftayken televizyon keyfini bozmayıp, beni dersimin başından kaldırıyo. tamam hasta falan olur tabiki götürürüm. Ama bazen sırf televizyon keyfi için yapıyo bunu. Zamanında böyleymiş anlatır durur. Yok halan dersi bırakırdı eve hizmet ederdi falan filan. Beni o zamnla bir ttuyo. Ben bunu örnklemek istemiştim.

Bak canım,bazı durumlar için altın bir anahtar vardır : İdare etmek :)
Babacığını azıcık idare etsen diyorum.Buradan bakınca hiç te uzlaşılmaz biri gibi görünmüyor inan ki.
Eskide kalmış,çevresi sebebiyle yeniliklere kolay uyum sağlayamıyor olabilir.
Ama sen bu şekilde davranmakla işleri zorlaştırıyorsun.

Baban su istiyorsa hemen fırla,getiriyorum babacım de...Ne kaybedersin ? 2 dakika mı ?
Çalışırken,cep telefonuna bile bundan çok daha fazla zaman harcıyorsundur herhalde.

Babanın istediklerinden,mümkün olanları,arada yapacaksın ki "kız elden gidiyor,asi oldu,kafasının dikine gidiyor,söz dinlemiyor,çok başıboş bıraktık böyle oldu" fikrine kapılmasın.

İlk okulda gözümüzde kahraman olan baba liseye doğru gidildikçe "anlaşılamaz sadece tartırşılır" insan moduna geçiyor bizatihi yaşayıp onayladım. Şuan 28 yaşındayım babam yine kahramanım eskisi gibi :1:

şimdi düşünüyorum da bende ergenlik dönemimde hep onun değiştiğini düşünürdüm oysa şimdi görüyorum ki değişen o değil benmişim :52:

sende durum farklı olabilir belki bilemiyorum ama inan hiç bir baba kızının kötülüğünü istemez.

Hayata bakışınız farklı olaylara kendi penceresinden bakıyor diye ona kızıyorsan, onun da aynı sebepten sana kızmaya hakkı olur dimi? saygı şart birazda ılımlı olmak ölüm ve geçen zaman dışında düzeltilemeyecek sorun tanımıyorum Allah ın izniyle :3:

Hersey tamamda,babaniza nekaadar saygisiyca konusabiliyorsunuz...

gitari falan birakin da oturun kendinizi egitin anne,babaniza nasil konusmaniz gerektigini ogrenin once...

COK CIRKIN:20:

Hersey tamamda,babaniza nekaadar saygisiyca konusabiliyorsunuz...

gitari falan birakin da oturun kendinizi egitin anne,babaniza nasil konusmaniz gerektigini ogrenin once...

COK CIRKIN:20:

O kadar sinirlenseniz ve o kadar üzerine olaylar yaşasanız siz de aynı tepkiyi verirdiniz ben sadece gerçeği söyledim.
Saygısızca olduğunun da farkındayım ama benim de bi sabrım var. Anlık bi tepkiydi.

Son düzenleme:
peki bu kadar baskıcı bir baba annenizin çalışmasına nasıl izin veriyor?

Annem çok uzun süredir çalışıyor. ben 2 yaşındayken başlamış. Benim de bakıcım falan vardı.
Babam o tür çalışma olaylarına karışan birisi değildir. Zaten annem de inatçıdır. Özgürlüğüne düşkündür. Ne babamın nede başkasının baskılarına takılmaz.
Orda yazı da da okuduysanız zaten "Ben kızımı göndericem. Kusura bakma" falan türünden şeyler de söylemişti.
Dediğim gibi önceden böyle değildi son 3-4 yıldır bana takmış durumda babam..

Gitarda çalıyorum, büyük bir kütüphanemde vardır. Bunun yanında babama bir gün böyle bir üslupla konuşmamışımdır. O bana ne derse desin ne kadar kızarsa kızsın bu lafları ben söyleyemem, böyle yetişmedim. Babanızın düşüncesi doğru demiyorum, gitarda kitapta çok güzel şeylerdir fakat siz böyle konuşmaya devam ederseniz daha çok şeyinize izin verilmez kanımca. Üslubunuzu düzeltip tekrar suyuna gitmeye çalışın. Ben babanızın yerinde olsam hayatta sessiz kalmazdım söylediklerinize. İyiki sessiz kalmış kalbinizi bu şekilde kırmamış.

Zaten babamla böyle hiç bir zaman konuşmadım konuşmam da. Aldığım terbiye bu değil çünkü. Ama o anki sinirle ve son zamanlarda yaşadığımbaskıların etkisiyle biraz sert çıktım. Kabul ediyorum. Ben zaten konuşmam doğru da demiyorum. Söyledim rahatladım. İçimdeki birikmiş olanları. Yanlıs bir konuşma biçmiydi ama ben bunu daha önce güzelce konuşarak da anlatmaya çalıştım dinlemedi. Ben de onların verdiği baskı ile içimdekileri birden söyledim. Ben burdaki yazıda kendimi melek de gösterebilirdim ama size doğruları ve dediklerimi harfiyen söyleyerek gerçek bilgi vermek istedim. Haklısınız. Ama oldu bir kere.

peh derde bak bende başlığı görünce şiddet görüyosun sandım gitar kursuna gidemiyomuş Allahım ya

canım bende 16 yaşındayım ve sana hak veriyorum ayrıca istediğin şeyler çok normal hatta diğer gençler sokaklarda gezerken senin ben kitap okumak istiyorum ya da gitar çalmak istiyorum demene sevinmesi lazımdı bence babanın ama derslerini boşlayıp müzikle uğraşmak istemenden korkuyordur belkide? bence babanla bu konuyu sakin bir zamanınızda konuş güzel bir dille anlat sadece bir hobi olarak gitar çalmak istiyorum de seni anlayacağından eminim mesela ben senin dediklerini babama desem beni döverdi...

Back