• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bıktım bu insanlardan!

herkesin bir sıkıntısı var tabiki..bendede var..ama birşeyi anlatırken erkek kardeşinize yapılanlarla kendinize yapılanları kıyaslamanız bana özeniyor olmanızı anımsattı sadece..elbette maddiyata dayalı şeyler isteyeceksiniz..gereksinim duyulan şeyler sonuçta..yani evdeki ayrımcılık yüzünden sürekli erkek kardeşiniz ve kendinizi kıyaslamanız özelliklede nefret dolmuş gibi anlatışınız bana garip gelmişti..ailenizden bu gibi şeyler için nefret dolmanız anlamsız ve basit nedenler..etrafınıza bakarak yaşarsanız sizin aslında şükredilecek halinizin bile olduğunu anlayacaksınızdır..öyle insanlar varki..hatta bazı konulaı okumanız bile yeter..ailenizden soğumayın daha fazla diyemem birşey..dediğim gibi size kötü anlamda birşey demek istememştim..yaşınızıda evet küçük sanmıştım çünkü genelde bu tarz konular ergenlik dönemindekilerde oluyor..bendede olmuştu..ama sizi tanıyıpta deseydim hakaret bile olabilirdi bunuda yanlış anlamasaydınız keşke............................................

Hadi herşeyi anladım da, sağlık konusunda bile para esirgemelerini anlayamadım. Kabul edilesi bişey değil.
PEki sen kaç yaşındasın cnm, okuyor musun?

kıskançlık yada özenti başlamış sende yani öyle düşünüyorum..sıkıntını sürekli erkek kardeşine bağlamışsın çünkü..sürekli konuyu ailenin erkek kardeşine olan düşkünlüğüyle anlatmışsın..ailen seni düşünmeseydi eğer inan şuan çok serbest biri olur çıkardın..umursanmazdın..geceleri istediğin yerde konaklardın tam düşlediğin şeyler yani..bak kendin bile demişsin ama bişey olur diye salmıyorlar diye..yaşın 15 falan galiba yani bakmadım başka yorumlara ama konunu anlatman düşüncelerin falan küçük olduğunu belli ediyor..herşey üstüne gelmesin bu kadar..kendini boşa böyle şeyler için sıkma canım..inan ailen seni düşünüyor bu belli sen bile diyorsunda büyüttüğün için farkında değilsin..nefret etmen için bunlar geçerli neden değil..sorun yok ortada çünkü..herşey gezme tozmalarda parada kartta curtta saklı değil..bırak erkek kardeşine o tür şeyler yapılsın..iyi anlaş kardeşinle güzel düşün herşey düzene girer.seni mutsuz eden bencil düşüncelerin..sadece güzel düşün..

bir "abla" niçin öz ve öz kardeşine kıskançlık ve özenti başlatabilir söyliyebilir misiniz?
konu sahibi arkadaşın anlattıklarınızı tam anlamıyla okumadınız galiba..
anlatmak istediği şeyleri hiç birimiz anlıyamamışız bir tek siz anlamışsınız tebrikler..
erkek kardeşine istedikleri kadar şey yapabilirler ama ablalarını okutmamışlar bile?yani köyden mal mülk sahibi herhangi biriyle evlendiririz olur biter gözüyle bakıyorlar..
gezmeyi tozmayıdeğil de en azından okusaydım..kendime ait bi hayatım olsaydı diyor..
siz bu yorumu yapmıssınız ama..
belki konu sahibi arkadaşın evlendiği kişi bile sevdiği adam olmıycak..buda mı çok byük bir istek dersiniz?

burada bile böyle düşünen insanlar oldukça..

çok üzüldüm canım..allah yardımcın olsun..kız kardeşinle ikiniz için hayırlısı neyse o olsun..

Güzelim o sana hakkın olanı vermesede senin hakkın var
yarın birgün talep edebilirsin
ama işte Allah vermiş yemesini bilmiyorlar

:1::1::1: yani sizin sözlerinizle anlatarak yorum yaptım daha ne diyebilirim..sözlerinizi doğru seçerek yazarsanız sevinirim..saçmalamak diyerek hakarete giden kelimelerle açıklamayın lütfen..burada ben değil kimse sizi yada ailenizi tanımıyor..herkes düşüncelerini açıklamakta özgür diye biliyorum yani..bende diyebilirdim aa haklısın canımlarla fikrimi ama benim düşündüğüm farklıysa napabilirim..sana kötü birşey demek değildi niyetim neden bu şekilde açıkladın anlayamadım..tamam kardeşine yapılanlarla gurur duyduğundan anlatmışsın kabul ne denir:))))))

amacnz ne anlamadm? Dalga geciyosnuz resmen. Fkrnzi söylemekte özgrsnz taabi ama yazdğnz bi cümleye takılmıstm.gece gezmekmis benm istedğm blmem ne. Sizde annemi görüyorun nerden anlamak istersenz ordan anlıyosunuz....

Bu arada kardesmden nefret falan etmyorum nasıl edeblrm kardesm o benim. Abarma,nefret falan yok. Ben cocuğu kötüledm mi?hayr.. Ha braz dikkafalıdr o kadar sımartlmaya olur tabi.. Topic oku demssnz.. Bi insanın derdi olması için ila aldatlması,dayak yemesi,coluk cocukla ortada mı alması lazım? Bu da bi derttr anlamasnzda... Ne kadar da polyannasınız..

Off bıktım bu insanlardan. Ailemden,etrafmdakilerden.herkesten....şu an köye gidiyoruz arabayla. Kardesm olacak beyefendi istemediği için arabanın camlarını açamıyoruz! Arabasına toz giriyomuş! Sabır,sabır! Klimayı da adam gibi açmıyo. Yandık sıcakta. Bıktım bu ailenin erkek çocuğu sevgsnde. Bişey demiyolar. Ya resmen babam oğluna söz geçiremiyo. Her konuda aynı.of of. Annem dersenz sanki tapıyo. Her konuda arkasnda. Ya resmen 2.snf muamelesi görüyorz! Sucumuz kız olmak mı? Tekrar dünyaya gelsem bu ailenin kızı olmak istemem asla! Netten alısvers yapacaktk. Benm k.kartm yok. Ama 4 yas kücük kardesmn var.çünkü erkek! Bu sitelerde malum kartla yapılıyo ödeme. Ya resmen çocuk kartnı gecrmyo. Ha sadece onun yok ev kart ve ek kart dolu. Babamın işi dolaysyla istemesekte bir sürü kart geliyo. Ama bize yok! Ya resmen yanımızda calısan biri sağolsun verdi kartnı çektrdk.varlk içinde yokluk çekmekten nefret edyorum. Ya bu insanlar nasıl düzelir.nasıl değişir? Her konuda pintiler. Ya tatil yok.alısvers yok. Gezmek yok,tozmak yok! İyiki annemin bi köyü var.o da olmasa napacağız acaba!? Bıktım bu hayattan ya! Dükkandan aldığım seye bile laf ediyolar ya kar edemiyolarms almayacakmısım!gözüne dursun ya! Memleketin yarısını aldı adam hala gözü doymadı hala kar edemiyo! A firmalardan hersene bir sürü tatil geliyo.bilet ücretsz otel ücretsz kurus harcamadan antalyada 5 yldızlı otellerde tatil. Ama gidemyorum çünkü kızım! Aman bişey olur! Aman kimse görmesn!off bıktım bu hayattan.bu kadar skılmazki insan. Yapmayacağım seyleri de yapacam artık bi dersi hakedyolar. Ya kızlar depresyona girdm bunlarn yüzünden. Dr a gittm ama sıra sorunu oldu giremedm. Anneme özele gtcem dedm masraf dedi yaa offf. Bıktm bu cimri insanlardan. Hayatta dısarı ckmazlar varsa yoksa iş. Dısarda yemez içmezler. Masraf. Bi d0ner söylerm burnumdan gelir. Demekki durumumuz kötü olsa ölecez kıtlktan.etrafmdaki insanlar bile acıyolar ya off. Sehr dısında bicok arkadasm var.göndermyolar.aman bsey olur. Ya dünyada bi kız benm sanki! Ama erkek kardsm gezer,tozar,telini de kapatr araki bulasn. Böyle hayat mı olur ya!! Annemden de onun erkek çocuğu sevgsnden de nefret edyorum. Kendm abartmyorum bu arada. Etrafmdaki herks farknda ve dalga gecerler annemle.o 1.90 lık oğlunu bebek sever gibi sever. Aman sevsn zaten ama ayrcalıklı davranmasın buna kızıyorum.zaten sulu sevgler hosuma gtmez. Burcum oğlak sanırım ondan soğuğum öyle vıcık vıcık sevmesni istemem ama eşit davransa ne olur? Şimdiden mirsa konusur. Oğluna en güzel seyleri bırakacak herseyi oğluna kalacakmıs bilmem ne.ya zaten istemyorum paralarını lanet olsun bıktım ya istedğm gibi yaşayamamktan.onların istedği kalıba girmekten.off.uzun oldu k.bakmayın.yazmasam catlayacaktm sinirden.rahatladm yazdm da......

hiç bu duruma düşmeedim ama senın durumnda olan bı arkadsım var onunda erkek kardesıı war görucksın
ama gökte allah yerde oğlum der adam kızını sıktı bunalttı en sonunda kız intihar etti
sanada böle dawranmaları hiç ii deil ister istemes insan kardesiine karsı bi cephe alıo ama bu senın elınde deıl senı
bu duruma dusurenlerde hata üsülme sen kendını dusun

hiç bu duruma düşmeedim ama senın durumnda olan bı arkadsım var onunda erkek kardesıı war görucksın
ama gökte allah yerde oğlum der adam kızını sıktı bunalttı en sonunda kız intihar etti
sanada böle dawranmaları hiç ii deil ister istemes insan kardesiine karsı bi cephe alıo ama bu senın elınde deıl senı
bu duruma dusurenlerde hata üsülme sen kendını dusun

intiharı ben de çok düsndüm. Bazen gercekten dayanamıyo insan. Bi kere ilac içecektm annem fenalaştı bayıldı. Pek sever beni!

aman kuzum sakın qercekden bak ıntıhar bı çözüm deildir yada ewden kacmak hanı derler yaaa yagmurdan kacarken
doluya tutuldum dıe sakın cok pişmn olursun eger intihar edersende imansız gitmiş olursun eger ınancın varsa

İnancım var canım. Anne babasını öldürenin bile cenaze namazı kılınır ama inthar edenin kılınmaz o kadar günah.farkındaym.ama bazen insan cok bunalıyo daralıyo çıkıs yolu bulamıyo. Yine basladı bas ağrılarım....

offf ki offf erkek ewlat hep bir sıfır onde başlamak zorunda mı bu hayata :-(((

maalesef öyle.. Onlara tanınan olanakları da istemyorum ayrcalk da istemyorum.yeterki hakkım olanı yasayayım.. Mağdur olmayayım.. Bu kadar imkanın içlnde yanımzda çalışan insanların kartlarına muhtac olmayayım!!offff

Bu arada kardesmden nefret falan etmyorum nasıl edeblrm kardesm o benim. Abarma,nefret falan yok. Ben cocuğu kötüledm mi?hayr.. Ha braz dikkafalıdr o kadar sımartlmaya olur tabi.. Topic oku demssnz.. Bi insanın derdi olması için ila aldatlması,dayak yemesi,coluk cocukla ortada mı alması lazım? Bu da bi derttr anlamasnzda... Ne kadar da polyannasınız..

bıktım bu insanlardan diye başlık açan siz değilmisiniz..ve a,lemden diyerekte belirtmişsiniz anlattıkça..yani erkek kardeşinizden nefret ediyorsunuz demedim ben..siz kendiniz demişsiniz soğuduğunuzu yani..kurduğunuz cümlelerle bende dedim yani..bakın en baştada dedim ben yorumlarada bakmadım ilk yazdığınızı okudum ve onunla yazdım diye belirtmiştim..sizinlede alga geçeçek değilim..tamam bu soruna çok sıkılıyor olabilirsiniz ama anlatamıyrum..ben ailenizden ne olursa olsun soğumanızı istemediğimi belirtmek istemiştim..hepsi bu...

kıskançlık yada özenti başlamış sende yani öyle düşünüyorum..sıkıntını sürekli erkek kardeşine bağlamışsın çünkü..sürekli konuyu ailenin erkek kardeşine olan düşkünlüğüyle anlatmışsın..ailen seni düşünmeseydi eğer inan şuan çok serbest biri olur çıkardın..umursanmazdın..geceleri istediğin yerde konaklardın tam düşlediğin şeyler yani..bak kendin bile demişsin ama bişey olur diye salmıyorlar diye..yaşın 15 falan galiba yani bakmadım başka yorumlara ama konunu anlatman düşüncelerin falan küçük olduğunu belli ediyor..herşey üstüne gelmesin bu kadar..kendini boşa böyle şeyler için sıkma canım..inan ailen seni düşünüyor bu belli sen bile diyorsunda büyüttüğün için farkında değilsin..nefret etmen için bunlar geçerli neden değil..sorun yok ortada çünkü..herşey gezme tozmalarda parada kartta curtta saklı değil..bırak erkek kardeşine o tür şeyler yapılsın..iyi anlaş kardeşinle güzel düşün herşey düzene girer.seni mutsuz eden bencil düşüncelerin..sadece güzel düşün..

kıza eğitim bile vermemişler okutmamışlar yani bu mu kıskançlık özenti :50:

Her türlü cimriliği anlarım para konusunda falan ama.
Çocuğundan eğitimi, özgürlüğü, en önemlisi de sevgiyi esirgeyen bi aileye, aile demek gelmiyor açıkcası içimden.
Erkek ve kız ayrımının yapıldığı çok örnek var çevremde ancak bu kadarını ilk defa duyuyorum.
Gerçekten de erkek çocuklarına ayrı bir özen ayrı bir tutum var bu ülkede.
Şu yaştan sonra akıllanacaklarını da pek sanmıyorum. Böyle gelmiş böyle gider.
Sen içini ferah tut.
Onlara karşı gelmemeye çalış. Daha çok üzerine gelirler.
Umarım bu tutumlarından vazgeçerler.
Allah yardımcın olsun. :50:

Son düzenleme:
Her türlü cimriliği anlarım para konusunda falan ama.
Çocuğundan eğitimi, özgürlüğü, en önemlisi de sevgiyi esirgeyen bi aileye, aile demek gelmiyor açıkcası içimden.
Erkek ve kız ayrımının yapıldığı çok örnek var çevremde ancak bu kadarını ilk defa duyuyorum.
Gerçekten de erkek çocuklarına ayrı bir özen ayrı bir tutum var bu ülkede.
Şu yaştan sonra akıllanacaklarını da pek sanmıyorum. Böyle gelmiş böyle gider.
Sen içini ferah tut.
Onlara karşı gelmemeye çalış. Daha çok üzerine gelirler.
Umarım bu tutumlarından vazgeçerler.
Allah yardımcın olsun. :50:

amin canım... Değsmezler zaten. Böyle görmüsler.. Bizim sülalede var bu tutum. Gecen bi akrabamızın kızını istemişler. Ve aynen şöyle söylüyo amcası"filancaya müşteri çıkmış" ya sabır...yasabır....

amin canım... Değsmezler zaten. Böyle görmüsler.. Bizim sülalede var bu tutum. Gecen bi akrabamızın kızını istemişler. Ve aynen şöyle söylüyo amcası"filancaya müşteri çıkmış" ya sabır...yasabır....

Filancaya MÜŞTERİ mi çıkmış ?
İnanmıyorum ! :47:
Ticaret yapıyolar sanki ya !
Nasıl insanlar var böyle.
Böyle seviyesiz insanlar arasında gerçekten işin çok zor canım. :20:

Son düzenleme:
bıktım bu insanlardan diye başlık açan siz değilmisiniz..ve a,lemden diyerekte belirtmişsiniz anlattıkça..yani erkek kardeşinizden nefret ediyorsunuz demedim ben..siz kendiniz demişsiniz soğuduğunuzu yani..kurduğunuz cümlelerle bende dedim yani..bakın en baştada dedim ben yorumlarada bakmadım ilk yazdığınızı okudum ve onunla yazdım diye belirtmiştim..sizinlede alga geçeçek değilim..tamam bu soruna çok sıkılıyor olabilirsiniz ama anlatamıyrum..ben ailenizden ne olursa olsun soğumanızı istemediğimi belirtmek istemiştim..hepsi bu...

kızım bas gıt su topıkten asabımı bozma benım parazıt yapma

Bizm sülale böyle işte... Biri de kzına miras vermemek için dümen çevrmsti. Anlamyorum ki kız olunca ne oluyo? Ha o el kapısına gidecek tabi.. Bu evden bigün gideceğim ama el kapısına değil. Kendi hayatmı kuracağım Allahm izn verrse...

Back