- 30 Nisan 2023
- 2.132
- 2.204
- 53
- 31
- Konu Sahibi Zeytin_zey
-
Yok eşim full yanımda olabilecek uzun süre. O yüzden de içim rahat ediyor.Henüz doğurmadım ama 1-2 güne doğuracağım. Biz de sizin gibiyiz. İkimiz idare edeceğiz. Aynı şeyleri bana da söylediler. Söyleyenler konuşana kadar gelip yardımcı olsa keşke. Hamilelikte erken doğum riski yaşadım, iki kez ev taşıdım kimse yardım etmedi. Annem, kocan nasılsa yapıyor dedi... Neyse... Ben idare edebileceğimize inanıyorum, yeter ki bebeğimiz ve biz sağlıklı olalım. Ben bebekle ilgilenirim eşim yemek ve ev işlerini halleder diye düşündük. Ama eşim izin aldı ve evde olacak 1 ay kadar. Eşiniz işe giderse belki biraz zorlanabilirsiniz. Bir de ben bir aksilik olmazsa normal doğum bekliyorum. Toparlanması daha kolay olur bebeğimle ilgilenebilirim diye düşündüm. Sezaryen olursa biraz daha zor olur bence. İsteksiz birinin gelip yük olmasındansa kendi göbeğimi kendim kesmeyi tercih ederim.
Sizin için çok sevindim.Herkesin süreci çok farklı. Bazıları kendinde o gücü bulup süreci sadece eşiyle yönetiyor. Ben yapamadım. Annem geldi iyi ki de gelmiş dedim. İlk başta çok zorlandım uykusuzluk boyun tutulması vs derken adapte olmakta çok zorlandım. 1 ayın sonunda annem bugün evine geçti
O zaman yaparsın. O sürece kendini hazırlamışsın her türlü halledersiniz. Kayınvaliden gelip seni o süreçte sinir edeceğine hiç gelmesin boşver.Başın sağolsun bu aradaSizin için çok sevindim.
İşte maalesef benim de annem yaşamıyorkayınvalidem de gelmek istemiyor gibi, hamileliğin lafını etmedi duyduğundan beri. Eşimle her şeyi yapabileceğimize inanıyorum , inş büyükler yanılıyordur diyorum
Sağ olasın kuzumO zaman yaparsın. O sürece kendini hazırlamışsın her türlü halledersiniz. Kayınvaliden gelip seni o süreçte sinir edeceğine hiç gelmesin boşver.Başın sağolsun bu aradaHayırlı doğumlar dilerim
Ahahah ya duygulandım hormonlardanHalledersiniz, ben nasıl yapayım edeyim derken eşim gayet güzel ilgilendi alıştı, annem bir hafta kadar anca durdu, ev işlerine baktı, dikisim coktu ama rahatsızlığı yoktu kv.m yakındı ama gerekte duymadım, doğumdan sonra da kalkıp kendim ilgilendim, kimse zorla gelip bakacak değil ya idare edersiniz çok düşünme, hayırlı güzel doğumlar
Not, kız daha 12.haftaymis şimdiden neyin derdi bu ben de zannettim doğuma gidiyorsun
İkinci yolda temmuzda dogurucam bende nereye atlattıkAhahah ya duygulandım hormonlardanbiraz erken bunların derdine düşmüş olabilirim
Bizimki de sizin gibi geçsin inşatlatmışsınız geçmiş olsun bebeğiniz sağlıkla büyüsün
Ayyy hadi hayırlı olsunİkinci yolda temmuzda dogurucam bende nereye atlattık
Ben sadece esimleydim hallettik. Zorlandık ama güzeldi. Dırdır yok laf sokma yok oh mis.Kızlar sizce doğum zamanı ve sonrasında o ilk zamanlar mutlaka büyüklerden birinin gelmesi gerekir mi?
O dönem yanımıza gelebilecek sadece eşimin annesi var. Yani normalde kafamızdaki şey eşimle ben her şeyi hallederiz kimsenin gelmesine gerek yoktu. Bi de çevremizden çok uzakta oturuyoruz. Kayınvalidem gelse otobüsle en az 25 saat sürüyor yol. Hiç uçağa da binmemiş. Zaten bebek haberini alınca da gelirim ederim de demedi, hatta aksine hiç hamilelik konusunu açmıyor.
Benim tarafımdan gelecek kimse yok zaten.
Teyzemlerle halamlarla konuştum , iki tarafta mutlaka kayınvaliden gelmeli , ilk zaman birilerinin olması önemli bi şey dediler.
Ama her seferinde bunu söylemeleri moral bozukluğu yaratıyor. Eşimin annesini zorla getirtemeyiz. Bir de daha önce doğurmadığım için neyin doğru olduğunu da anlayamıyorum ki. Eşimin ailesinin olduğu yer hem çok uzak hem evim dışında başka yerde o dönem rahat edemem. Sırf o dönem bilen birileri olsun diye de zorluk yaşayamam uzağa yanlarına gidemem.Çok kafam karıştı.
Eşim çok yardımcı biri bana. İkimiz yetmez miyiz ya , doğum sonrası sadece eşiyle kalmış birileri varsa fikir verirseniz sevinirim.
Sen stres yapma, ilk bebiste özellikle acayip bı kıskançlık oluyor birileri de olsa gerilebilirsin, rahat rahat takılırsınz birileri olsun diyenlere hıc kulak asmaAyyy hadi hayırlı olsunen azından deneyimlisin öyle düşün
Merhaba, inşallah bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın. Biz tüm süreci eşimle yönettik ve bundan çok memnunuz. Hatta 20 aylık oldu bebeğimiz hala dönüşümlü bakarak ilerliyoruz çalıştığımız için. Birbirinizden başka kimsenin desteğine ihtiyaç kalmıyor. Tek tavsiyen iyi bir çocuk doktoru edinin şimdiden ve o da sürece dahil olsun. Bizim doktorumuz bebeğimizi büyütürken bize resmen nasıl anne baba olunacağını da öğretti.Kızlar sizce doğum zamanı ve sonrasında o ilk zamanlar mutlaka büyüklerden birinin gelmesi gerekir mi?
O dönem yanımıza gelebilecek sadece eşimin annesi var. Yani normalde kafamızdaki şey eşimle ben her şeyi hallederiz kimsenin gelmesine gerek yoktu. Bi de çevremizden çok uzakta oturuyoruz. Kayınvalidem gelse otobüsle en az 25 saat sürüyor yol. Hiç uçağa da binmemiş. Zaten bebek haberini alınca da gelirim ederim de demedi, hatta aksine hiç hamilelik konusunu açmıyor.
Teyzemlerle halamlarla konuştum , iki tarafta mutlaka kayınvaliden gelmeli , ilk zaman birilerinin olması önemli bi şey dediler.
Ama her seferinde bunu söylemeleri moral bozukluğu yaratıyor. Eşimin annesini zorla getirtemeyiz. Bir de daha önce doğurmadığım için neyin doğru olduğunu da anlayamıyorum ki. Eşimin ailesinin olduğu yer hem çok uzak hem evim dışında başka yerde o dönem rahat edemem. Sırf o dönem bilen birileri olsun diye de zorluk yaşayamam uzağa yanlarına gidemem.Çok kafam karıştı.
Eşim çok yardımcı biri bana. İkimiz yetmez miyiz ya , doğum sonrası sadece eşiyle kalmış birileri varsa fikir verirseniz sevinirim.
Eger esiniz bir sure full evde olucaksa halledersiniz. Ben ilk yikamada cok zorlanmistim. Esim de oyle. Uykusuzluk emzirme gaz bi sekilde yolunu buluyorsunuz. Ama o ilk yikama beni benden aldiKızlar sizce doğum zamanı ve sonrasında o ilk zamanlar mutlaka büyüklerden birinin gelmesi gerekir mi?
Canım doğumun normal olacaksa eşin de yanindaysa içini rahat tut çok kolay atlatacaksin tabiki gece uyanmalarini saymazsakKızlar sizce doğum zamanı ve sonrasında o ilk zamanlar mutlaka büyüklerden birinin gelmesi gerekir mi?
Kızlar sizce doğum zamanı ve sonrasında o ilk zamanlar mutlaka büyüklerden birinin gelmesi gerekir mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?