• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğumdan sonra değişen hayatım...

damlacross

Savaşacağım tek şey içimdeki diğer ben...
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2018
1.239
4.986
133
Hanımlar merhaba 🌞
Hemen konuya girmek istiyorum doğum yapalı 3 buçuk ay oldu gün içinde sürekli bebeğimle evle ilgileniyorum meme reddimiz başladı sürekli sağım yaparak bebeğimi beslemeye çalışıyorum her anlamda çok yıprandığım bir dönem oldu benim için.Doğumdan sonra yaklaşık bir 10 kilo üzerime yapıştı ben takmıyorum henüz bebeğim çok küçük fakat eşimin şakayla karışık yaptığı esprileri ciddi manada takıntı yapıyorum.Örnek vericek olursam bir fotoğrafımı gösteriyor eskiden neymişsin be diyor birde şimdiki haline bak diyip gülüyor, dışarı çıkacak oluyoruz bir şey giyiyorum kendimi giydiğim şeyde daha rahat hissediyorum onu giymeyip şunu mu giysen hiç yakışmadı diyor elbise giyiyorum popona bak diyip alaycı bir tavırla gülüyor ,zayıflarsan dolabını baştan asagıya yenileyeceğim diyor.Alışveriş yapmak için birşeyler bakıyorum kendisi karar vermeye çalışıyorum senin hiç zevkin yok diyor tabi ben çıldırıyorum.Dün dışarı çıkmak için üzerimi değiştim yanıma gelip onu geçen gün giydin başka bir şeyini giysene dedi yahu ben böyle rahat ediyorum daha yeni doğum yaptım diyip anlatıyorum şaka yapıyorum ben sana diyor yani giyim kuşam kilo konusuna baya bir takmış durumda ve bu konuşmaların sonu hep kavgayla bitiyor ben çok abartıyormuşum o böyle konuştukça, kendimi çok aşağılanmış hissediyorum bazen ben mi abartıyorum acaba diye düşünüyorum.Muhabbetimiz azaldı sürekli uyku halinde kendisi veya tv izliyor az önce biraz sohbet edelim neden birşeyler konuşmuyoruz dedim sen neden konuşmuyorsun diyor hep ben konuşuyorum hep kendimi birşeyler anlatırken buluyorum birazda ondan bekliyorum.Diyetisyene başladım fakat sütüm azalmaya başladıgı için bırakmak zorunda kaldım ne yaptıysak olmadı zor toparladım tekrardan kendi görüntüm için bebeğimi sütten kesmek istemiyorum.Bir köşeye geçip imdat diye bağıracağım az kaldı artık bende koptum sürekli bebeğimi alıp gitmeyi düşünüyorum her hareketi konuşması batar hale geldi bana (bu arada ikimizde memleketimizden uzaktayız)☹️Bu kilo konusunda veya giyim konusunda bir daha konuşursa ne yapmamı önerirsiniz ? Teşekkür ederim şimdiden🙏

Bende de tam tersi oldu emzirirken neredeyse iskelete döndüm ve hala kilo alamıyorum, ne giysem yakışmıyor ama eşim asla bu konuda imada bile bulunmaz.
Sizi çok iyi anlıyorum, kusura bakmayın ama eşiniz hadsiz. Açık açık söyleyin bu şekilde yersiz şakalar yapınca moralinizin çok bozulduğunu.
Sanki kocalar manken, anlayamıyorum

Hanımlar merhaba 🌞
Hemen konuya girmek istiyorum doğum yapalı 3 buçuk ay oldu gün içinde sürekli bebeğimle evle ilgileniyorum meme reddimiz başladı sürekli sağım yaparak bebeğimi beslemeye çalışıyorum her anlamda çok yıprandığım bir dönem oldu benim için.Doğumdan sonra yaklaşık bir 10 kilo üzerime yapıştı ben takmıyorum henüz bebeğim çok küçük fakat eşimin şakayla karışık yaptığı esprileri ciddi manada takıntı yapıyorum.Örnek vericek olursam bir fotoğrafımı gösteriyor eskiden neymişsin be diyor birde şimdiki haline bak diyip gülüyor, dışarı çıkacak oluyoruz bir şey giyiyorum kendimi giydiğim şeyde daha rahat hissediyorum onu giymeyip şunu mu giysen hiç yakışmadı diyor elbise giyiyorum popona bak diyip alaycı bir tavırla gülüyor ,zayıflarsan dolabını baştan asagıya yenileyeceğim diyor.Alışveriş yapmak için birşeyler bakıyorum kendisi karar vermeye çalışıyorum senin hiç zevkin yok diyor tabi ben çıldırıyorum.Dün dışarı çıkmak için üzerimi değiştim yanıma gelip onu geçen gün giydin başka bir şeyini giysene dedi yahu ben böyle rahat ediyorum daha yeni doğum yaptım diyip anlatıyorum şaka yapıyorum ben sana diyor yani giyim kuşam kilo konusuna baya bir takmış durumda ve bu konuşmaların sonu hep kavgayla bitiyor ben çok abartıyormuşum o böyle konuştukça, kendimi çok aşağılanmış hissediyorum bazen ben mi abartıyorum acaba diye düşünüyorum.Muhabbetimiz azaldı sürekli uyku halinde kendisi veya tv izliyor az önce biraz sohbet edelim neden birşeyler konuşmuyoruz dedim sen neden konuşmuyorsun diyor hep ben konuşuyorum hep kendimi birşeyler anlatırken buluyorum birazda ondan bekliyorum.Diyetisyene başladım fakat sütüm azalmaya başladıgı için bırakmak zorunda kaldım ne yaptıysak olmadı zor toparladım tekrardan kendi görüntüm için bebeğimi sütten kesmek istemiyorum.Bir köşeye geçip imdat diye bağıracağım az kaldı artık bende koptum sürekli bebeğimi alıp gitmeyi düşünüyorum her hareketi konuşması batar hale geldi bana (bu arada ikimizde memleketimizden uzaktayız)☹️Bu kilo konusunda veya giyim konusunda bir daha konuşursa ne yapmamı önerirsiniz ? Teşekkür ederim şimdiden🙏
Kendizini sakince güzelce ifade edin. Bana böyle söylüyorsun ama söylediklerine alınıyorum. Şaka da olsa aklımda kalıyor kırılıyorum vs diye. Kilo konusunda benim dd eşim bana şaka yapar, bazen alınırım bazen ben de gülerim ama eşinizin samimiyetinden eminseniz kötü niyetli değil diyerek de düşünüp bu hissi daha aza indirebilirsiniz. Ama rahatsız oluyormuşsunuz bu da gayet doğal, kendinizi ifade edin, güzel bir iletişimle halledilecektir bence.🤗

Bende de tam tersi oldu emzirirken neredeyse iskelete döndüm ve hala kilo alamıyorum, ne giysem yakışmıyor ama eşim asla bu konuda imada bile bulunmaz.
Sizi çok iyi anlıyorum, kusura bakmayın ama eşiniz hadsiz. Açık açık söyleyin bu şekilde yersiz şakalar yapınca moralinizin çok bozulduğunu.
Sanki kocalar manken, anlayamıyorum
Söylüyorum ağlamaya başlıyorum bazen geliyor sarılıyor özür diliyor fakat üç beş gün sonra yine aynı artık gına geldi bana bu konu benim zayıf noktam olmaya başladı

Kendizini sakince güzelce ifade edin. Bana böyle söylüyorsun ama söylediklerine alınıyorum. Şaka da olsa aklımda kalıyor kırılıyorum vs diye. Kilo konusunda benim dd eşim bana şaka yapar, bazen alınırım bazen ben de gülerim ama eşinizin samimiyetinden eminseniz kötü niyetli değil diyerek de düşünüp bu hissi daha aza indirebilirsiniz. Ama rahatsız oluyormuşsunuz bu da gayet doğal, kendinizi ifade edin, güzel bir iletişimle halledilecektir bence.🤗
Sakince ifade ediyorum ama bazen kopuyorum artık çıldırıyorum ağlamaya başlıyorum özür diliyor bakıyorum yine aynı sürekli giyim konusunda bir tartışmalarımız başladı

Hanımlar merhaba 🌞
Doğum öncesi de böyle yersiz eleştirileri olur muydu? Bana karakter olarak biraz patavatsız gibi geldi. Doğum sonrası, hormonların da etkisiyle zaten ekstra hassas ve özgüvensiz oluyoruz. Daha anlayışlı olması gerek.

Doğum öncesi de böyle yersiz eleştirileri olur muydu? Bana karakter olarak biraz patavatsız gibi geldi. Doğum sonrası, hormonların da etkisiyle zaten ekstra hassas ve özgüvensiz oluyoruz. Daha anlayışlı olması gerek.
Doğum öncesi böyle şeyler hiç yaşamadık doğumdan sonra kilo konusu tüm gündemimiz oldu

Sakince ifade ediyorum ama bazen kopuyorum artık çıldırıyorum ağlamaya başlıyorum özür diliyor bakıyorum yine aynı sürekli giyim konusunda bir tartışmalarımız başladı
Doğumdan sonra sizin için de çok yıpratıcı bir dönemdir zaten bu da tuzu biberi oluyor sanırım. Tatlı dilden anlamıyorsa sert dille uyarın diyeceğim de o da dediğiniz gibi tartışmaya dönüşüyor.
4/4lük olmayan erkeklerin de böyle yorum yapması ayrı ilginç zaten de neyse 🙄
Siz annesiniz, çocuğunuzla ilgilendiğiniz için ve beslenmesi açısından böyle oluyor. Üzmeyin kendinizi. ❤️

Doğumdan sonra sizin için de çok yıpratıcı bir dönemdir zaten bu da tuzu biberi oluyor sanırım. Tatlı dilden anlamıyorsa sert dille uyarın diyeceğim de o da dediğiniz gibi tartışmaya dönüşüyor.
4/4lük olmayan erkeklerin de böyle yorum yapması ayrı ilginç zaten de neyse 🙄
Siz annesiniz, çocuğunuzla ilgilendiğiniz için ve beslenmesi açısından böyle oluyor. Üzmeyin kendinizi. ❤️
Son cümlenizi sürekli kendime tekrar ediyorum 🙏 teşekkür ederim

Kocanizin kilonuzla uğraşması tabi ki çirkin bir durum elle tutulur tarafı yok. Eğer aldığınız kilolardan rahatsız olan siz iseniz ve yine kendi isteğiniz olduğu için kilo vermek isterseniz emzirirken zayıflamak daha kolay.
Emziren annelere özel diyet programlari var.
Ayrıca üç buçuk ay dediğiniz nedir ki? Daha cok yeni doğum yapmışsınız. Kimseye kulak asmayın.

Kilonuzla uğraşması tabi ki çirkin bir durum. Eğer aldığınız kilolardan rahatsız olan siz iseniz ve yine kendi isteğiniz olduğu için kilo vermek isterseniz emzirirken zayıflamak daha kolay.
Emziren annelere özel diyet programlari var.
Başladık diyetisyenle fakat sütüm azalmaya başladı ne yaptıysak olmadı

Eşiniz eleştirilerini kilo konusunda mı yapıyor,genel tavrı herşeyi eleştiren kişiliktemidir?
Kilo konusunda ve alışveriş yaparken zevkimin olmamasını söylüyor alacağım şeyleri kendi beğenmeye çalışıyor vs.

Beslenilen konular büyür, sizde şakaya vurun. Ve aynı golü ona atın elbet alındığı bir noktası vardır. Bundan artık zevk almayacaktır. Çünkü artık attığı çöp onun yani başına dökülüyordur. İnsanlar acımasızca geldiğinde onlara naif davranmanın pek faydalı olduğunu düşünmüyorum. Aynısını pandemide yasadim 5 kilo almıştım. O kadar kısa sürdü ki şakaya vurma hilesi, ağzını açmaya bile cesaret edemedi çünkü çöp kokusunu onunda tatmasini sağladım. Doğumunuzu tebrik ederim. Umarım bir an önce çözülür.

1 yaşında oldu bebeğim hala böyleyim. Ama geçecek günden güne düzelecek/ eski kiloma dönemedim. Ama giydiklerini yakıştırıyorum artık. Tipim insana döndü. Bizde de meme reddi ve çoklu besin alerjisi vardı ölüm diyet ve sürekli sağım yapıyordum. 6-7. Aydan sonra iyiye gittik hep ama. Lohusa sayılırsınız şu an. Lütfen kendinize yüklenmeyin. Öncelik bebek ❣️❣️

Doğum öncesi böyle şeyler hiç yaşamadık doğumdan sonra kilo konusu tüm gündemimiz oldu
İlk bebeğiniz değil mi? Bebekli hayata adaptasyon sürecinde yaşadığı sıkıntıyı size sararak mı yansıtıyor acaba. Tabi bu şakayla karışık çirkin eleştirilerini haklı çıkarmaz. İmkanınız varsa destek mi alsanız acaba? Lohusalık zaten yeterince zor, bir de eş dediğin insanın anlayışsız davranması tuz biber olur. Eğer bir derdi varsa o da döksün içindekileri.

Hey maşşallah üç buçuk aylık mı bebek yanlış mı okudum?? Çok erken davranmış eşin bu konuları açmakta…Benim doğumlardan sonra eski halime dönmem iki yılı buldu nerdeyse. Hatta üç bile olabilir. Şimdi diyet yapacak enerjide değilim, gece uyku uyumuyorum haberin var mı deyip kestirip atacaksın. Senin şişkinlik bile üzerindedir hala… doğum öncesi haline döneceksin zamanla , şimdi kafana takacağın en son şey bu olsun. Sağlık ve mutlulukla büyüt bebeğini

Hanımlar merhaba 🌞
Sen saka yapma ayi derim.Lohusa kadina soyle ssakalar yapan adama cocuk dogurdm bide baba yaptim derim .Agzini topla sen kim kopek derim.Goruldugu uzere cok pislesirim,agzi acik kalir.

3 haftada tum kilolarim gitti. Doktorum hamileyken ne yiyorsan oyle beslenmeye devam et demisti. Süt yapsin diye tatli yemeyin. Sütü arttiran sey emzirmek.

Esiniz konusuna deginmek istemiyorum. Zaten yeni dogum yapmışsınız. Ustunuze cok geliyor. Once kendine baksın. Gobegi yok mu, saclari dokulmeye baslamadi mi, six packi mi var? Ben olsam yaptiginin ne kadar kaba bir davranis oldugunu anlamasi icin bu saydiklarimdan dem vururdum. Siz uzuleceginize o uzulsun. Belliki esinize kirildiginizi ifade etmek yeterli gelmiyor

Back