- 30 Ekim 2018
- 2.932
- 4.306
- Konu Sahibi fionawoody
Sadece başlığı okuyup anketi cevapladim. Cevabım bebegimi buyutmekti. Ama konuyu okuyunca çalışın bence. 3-4 binle mümkün degil ki cocuk masrafi karşılamak
Evet haklısınız
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Sadece başlığı okuyup anketi cevapladim. Cevabım bebegimi buyutmekti. Ama konuyu okuyunca çalışın bence. 3-4 binle mümkün degil ki cocuk masrafi karşılamak
Ortada 2+2=4 bir hesap var. "Ama ben istemiyoruum" diyecek bir ey yok.
Bir kadin tanıdığım var, eşinden 2-3 bin tl daha yüksek maaş alıyor. Doğumdan sonra büyük ihtimal eşi işi bırakıp çocuğa bakacak. Çünkü mantıklı olan bu. O ana değil mi. Hayat gerçekleri var maalesef.
Suan bu yorumu yazdigima okadar pismanimki
Keske sen gormeden silebilsem
Tr sartlarini goz onunde bulundurmadan yazdim
Zaten hamilesin endiselerin var bende ustune kattim gibi hissediyorum
Hakkini helal et canim icini karartmak icin yazmadim ama ben kendi acimdan dusundum bir anda, yurt disinda yasiyoruz, tabiki hayat bedava degil ama tr ile kiyas bile yapilamaz. Trde hayat cok pahali ama ben dusunemeden yazdim
Birikiminiz bile yok borçla tüp bebek yaptırmadan önce düşünmeniz gereken detaylardı bunlar. Eşiniz 3200 maaşla bütün saydıklarınıza ek bebek masrafına nasıl yetişsin? İş sizin çalışmak isteyip istememenize bakmıyor bu durumda para kazanmanız lazım o yüzden çalışmak zorundasınız.
Allah hayırla dünyaya getirmeyi nasip etsin inşallah. Ama böyle konular bana çok tuhaf geliyor. Krediniz olduğu belli. Sizin çalışmadan geçinemeyeceğiniz belli, birikiminiz yok, ülkede Her şey ateş pahası, bir bebek dünyanın masrafı üstelik borç alınarak tüp bebek olarak yapılıyor. Yani sürpriz bunun neresinde. Madem 1 yılı vardı kredinizİn bari onu bitirip yapsaydınız.
neyse inşallah gönlünüze göre olur her şey
sağlıkla nasip olur inşaallah doğum . Yumurta rezervi ve yaş problemimi varTüp bebek yaptırmam lazımdı başka çaresi ve maalesef fazla zamanımız yoktu. O yola aman para biriktirelim de öyle girelim diye düşünerek girmeye vaktimiz yoktu anlayacağınız mecburduk yani. Ya ilerleyen zamanlarda hiç şansımız kalmayacaktı ya da o borcu göze alacaktık ve aldık. Haklısınız çalışmam gerek ve zaten tüm yükü eşim sırtlamasın diye istemediğim halde çalışıyorum sadece çocuk olunca daha bir boşlukta gibi hissettim duygularıma engel olamadım, idrak edemedim ama sizler yüzüme çarpınca kendime geliyorum gerçekten teşekkür ederim.
Gececi olduğum için en fazla 1 sene evde kalabildim , hatta 10. Ayında başladım çalışmaya haftada bir gece. Cocukla evde kalmak bana göre değil sanırım
Sizi en iyi ben anlarım. Ben de aynı ikilemdeyim. Ama bana isyerim sansliydim ki çocuğum 1 yaşına gelene kadar evden calismama müsaade etti (pandemi nedeniyle) şuanda oğlum 13 aylık oldu ve haftaya ise başlıyorum. Evim ofise 10 dk uzaklıkta. Sabah 9 akşam 5 çalışıyorum. Öğlen 1 saat ara var. Günde 2 defa eve gelip gidicem. Öğle tatili dahil. Yani oğlum beni nerdeyse 3 saatte 1 görecek. Ama buna rağmen vicdan azabı çekiyorum. Annelik böyle bisey. Ama şöyle düşünün. Çocuğunuz 5 6 yaşlarına gelince zaten okula kreşe falan başlıyorlar. Hani anneye en duskunu bile o yaslarda artik bagimsizlasiyor iyice. O okuldayken siz tüm gün evde ne yapacaksınız ? Calisma hayatina 5 6 sene ara verince yeniden iş bulmak kolay olmayadabilir. Ha böyle söylüyorum ama tabiki ben de gelgitler yaşıyorum kendi içimde. Ama 10 senelik kıdemim var. Piyasa şartlarına göre iyi bir maaşım var. Maalesef gitmek zorundayım işe. Zamanla alisilacagini düşünüyorum. Cocugunuz size aşırı bağlı olursa ise gitmekte zorlanirsiniz. Bırakın sizden başkalarını da sevsin bağlansın. Hem annenin yerini kimse tutamaz. Ben evden çalışırken laptop başında odaya kapanıp 2 3 saat cikamadigim oluyodu. Sonra salona geçip annemden aliyodum oglumu. Oğlum sevinçten cirpiniyodu. Annem de diyor ben deminden beri ne oyunlar oynattim. Nasıl mutluydu. Seni gördü unuttu hemen beni diyor. Yani anne her zaman farklıdır. Yerini kimse tutamaz. Ama sizin yoklugunuzda başkasının yanında da kendini iyi ve huzurlu hissetmesi sizin de içinizi rahatlatacaktir.
Amacım sizi kırmak değildi kusura bakmayın. Sadece her şey belli ilken yapıp sonra nolucak diye düşünmeyi doğru bulmuyorum. Bu tarz konulara çok rastlıyoruz burda. Ama sizinki istisna ymış. İnşallah gönlünüze göre olur her şey. Allah hayırla kucağınıza almayı nasip etsinTüp bebeği mecbur yapmak zorundaydık. 6 ay sonrasına bile ertelemeye hakkımız yoktu çünkü şansımız zaten %15 lerdeyken 3-5 ay sonra 0 olacaktı. Ya borca girip yapacaktık ya da bir daha çocuğumuz olmayacaktı ne yapsaydık? Daha 26 yaşımdayken ömrüm boyunca anne olamamayı mı seçmeliydim önümde fırsat varken? Ne yaşadığımı bilmeden sivri bir dille tüp bebek yapmış olmamı eleştirmeniz kırıcı oldu biraz ama sonuçta keyfi yapıp yapmadığımı bilemezsiniz bir şey de diyemiyorum o yüzden. Haklısınız çalışmam gerek fazla duygusallaştığım için mantığım devre dışı kaldı teşekkür ederim.
Ben 9 aylıkken bıraktım. Ama 2. Çocuğum olursa 2 yıl ücretsiz izin almayı düşünüyorum. Ben de sizin gibi hissediyorum çünküNe güzel hiç böyle saçma sapan duygusallıklar yaşamamışsınız :)
Eşinin maaşı yüksek olsa çalışma derdim direk. Çünkü bence de bir çocuğu annenin büyütmesi, her anında onun olması çok farklı. Ama tabi günümüz şartlarında ne gerekiyorsa ona evrilmeli yaşamlar da. Bu şartlarda bence çalışmaya devam edin, zaten süt izni olacak, erken çıkarsınız. Güvendiğiniz insanlara emanet ettikten sonra önemli değil gerisi. Hayat inanılmaz pahalı, o yüzden çocuğa da iyi bir gelecek hazırlamak lazım
Amacım sizi kırmak değildi kusura bakmayın. Sadece her şey belli ilken yapıp sonra nolucak diye düşünmeyi doğru bulmuyorum. Bu tarz konulara çok rastlıyoruz burda. Ama sizinki istisna ymış. İnşallah gönlünüze göre olur her şey. Allah hayırla kucağınıza almayı nasip etsin
sağlıkla nasip olur inşaallah doğum . Yumurta rezervi ve yaş problemimi var
Haftasonu yok ve erken çıkma hakkınız var. Şartlarınız iyiymiş aslında.
Çok vakit geçirmek değil geçirdiğiniz varkti çok verimli geçirmek önemli.
Evde kalırsanız temizlik, yemek, çocuğun bağımlılığı sizi daha çok bunaltir. Üstüne de geçim sıkıntısı olursa çok zor olur.
Merak etmeyin ne kadar az görürseniz görün , sevgiyi verdikten sonra hep siz önde oluyorsunuz.
Sevindim hamile kalmanıza inşaallah sağlıkla kucağınıza alırsınızYaşım 26 ama evet rezerv problemim vardı. 0.60 dı ve hızla bitiyordu birkaç rahatsızlıktan dolayı.
Siz hiç tüp bebek yaptırdınız mı? İnsanların ne yaşadığını bilmeden nasıl ahkam kesebiliyorsunuz? Belki yumurta rezervi bitiyor kadının. İnsanlar sizin düşündüğünüzü düşünemiyor mu? Hiçbirimiz ay çok sıkıldım gidip tüp bebek yapıyımda hergün karnımdan beş tane iğne vurup hormondan davula dönüp 30 bin lira para verip bide üstüne insanların moral bozmalarına rapmen ayakta kalıyım diye girmiyo bu sürece. Empati yapamayacağınız konularda akıl da vermeyin lütfen!Birikiminiz bile yok borçla tüp bebek yaptırmadan önce düşünmeniz gereken detaylardı bunlar. Eşiniz 3200 maaşla bütün saydıklarınıza ek bebek masrafına nasıl yetişsin? İş sizin çalışmak isteyip istememenize bakmıyor bu durumda para kazanmanız lazım o yüzden çalışmak zorundasınız.
Sevindim hamile kalmanıza inşaallah sağlıkla kucağınıza alırsınız
3200 tl ile yaşamaya mecbur bırakacağınız çocuk için üzülmeyip kıskanıyor musunuz çocuğu kayınvalidenizden ?