Dogumda doktorlarin tavri

Hayret bir sey ya. O kadar hadsiz davranmis ki. Ozel hastsneymis sikayet ettiniz mi? Sahsen ben olsam onu isten attirana kadar ortaligi ayaga kaldirirdim.
Tabi ki şikayet ettim, zaten odaya alındığımda 'ben yapamayacağım' diye ağladığım için doktorum olayı hemşirelerden duyup koşup geldi.
O da gerekenin yapılacağını bildirdi.
Hastanede biranda dedikodu gazetesi başladı ben doğuma girmeden önce.
Epiduralin tutmadığı anlaşılınca damar yolundan başka bir anestezist ağrı kesici vermeye başladı.
Doğum sonrası bebeğimi ve beni kontrole gelen her çalışan yaşanılan olay için özür diledi.
Ama daha sonra akıbetini takip etmedim.
Çevremde benimle aynı hastanede doğum yapan ve yapacak olan bir düzine insan vardı.
Hepsini uyardım öyle bir adam olursa onu kovun diye.
Hiçbiri denk gelmemiş, zaten hep sormuşlar erkek olanı kesinlikle istemiyoruz diye belirtmişler.
O adama inat doğurdum yani.
Böyle bir muamelenin hele doğum anında ebelerden ya da doktor tarafından yapıldığını hayal edemiyorum bile!

ebelerle ilgili olana katılırım. benim doğumumu burnumdan getirmeye kalkıştılar. bir kısmını getirdiler. sonra doktorum gelip beni motive etti.
insanları küçümsemek için demiyorum ama hastanem kırsal bir yerdeydi. azarlarız susar sandılar. ben de doğumun rehavetinden onlarla uğraşamadım. neyse sonra çalıştığım kurumu öğrendiler toparladılar. degisiklikiyidircim canım cicim oldular. çünkü peşlerini bırakmazdım şikayetimi ederdim.
ama doktorumdan Allah bin kere razı olsun beini çok motive etti.
ha bir kere de devlet hastanesine muayeneye gitmiştim gece bebeğin hareketlerini hissedemedim 35. hafta da . ebeler çok çok iyiydiler Allah razı olsun. dr berbattı. nedensizce azarlıyordu kaba davranıyordu. üstelik kendisi de kadındı. halden anlamalıydı.
yani şans meselesi diyelim.

Devlet hastanesıne gıtmek zorunda kalanların allah yardımcısı olsun
1 kere devlet hastanesınde kadın dogumda amelıyat olmak zorunda kaldım yemın ettım bıdaha asla dıye
Doktorumun cok ıyı olmasına ragmen...

Ozel den cok memnunum hıc karsılasmadım bu durumla

Hem ozelde hem de devlette doguran birsürü tanıdık var etrafımda. Baska baska hastanelerde doktorlarda. Henüz hic böyle bir doğum anısı duymadım, üstelik abartmayı severiz kadınlar olarak ama hic rastlamadım. Sanırım münferit olaylar bunlar, pek rastlanmıyor.

Ben hastanedeki sekterlerden çok sikayetciyim. Okuduğum bölüm dolayısıyla hastaneye girip çıkıyorum sürekli ama ben böyle suratsız böyle işinden nefret eden baska bir insan topluluğu görmedim. Biseye cevap verirken lütfediyorlar. Mesleğe başladığımda sanırım en çok ugrasacağım kişiler olacak bunlar. Çünkü daha ilk etapta hasta ve hasta yakınlarının moralini bozup sinirlerini geriyorlar.

Neyse.. eger insanlık dışı muamele edilirse hemen sikayet edin o doğum ekibini. Siddet asla çözüm değil, yapılan şikayetlerin de coğu zamab gerekli caydırıcılığı oluyor.

Yorumlara şaşırdım. Peki bu durumu yaşayanlar şikayet etmiş mi , peşine düşmüş mu , şikayetini takip etmiş mi ?

Bilmem hangi devlet hastanesinde ya da özelden bana şunu dedi diyen insanlara inanmıyorum şikayet edip takip etmedikleri sürece.
Bana göre öyle muamele gören yıllarda olsa hukuksal açıdan mücadele etmeli, etmiyorsa şikayet etmenin, oraya buraya yazmanin manası yok.

Benim doğumda iyidi ebeler hele bitanesi eliyle içeriyi kurcalarken boynuna tepik attım
Ama önümü göremiyordum ki :) napim
Sağolsun bişey demedi bakışları yetti :)
Diğerleri evliliğimi sorguluyordu resmi mi diye
Yaşımı sorguluyorlardı vs sorup duruyorlardı neymiş çok küçük gösteriyormuşum...
Birde kilomu soruyorlardı 60 diyince diğeri sessizce bu nasıl 60 kız dedi diğerine...yani kadın her yerde kadın :)

Ben doğumu devlete bağlı bir kadın hastanesinde yapmıştım
Kadın ve çocuk sağlığı üzerinde sadece
Şartları da epey iyidi...kliması tv wc banyo 2 öğün yemeği
Odaya da tek denk gelmiştim...rahattı yani

İlk doğumunu özelde ikinciyi Türkiyenn en büyük kadın doğm hastanesinde yapmş biri olarak ben devletten daha çok memnun kaldım.
Yorumlara da şaşırdım açıkçası acaba bana mı iyileri denk geldi diye düşünüyorum ama 10 gün de o hastanede yattım ben.

Şunu farkettim yalnız doktorlar çok bağıran biraz daha fazla nazlı hastalara bağırabiliyor demekki.Doktorm bana doğumdan sonra ben senn gibi uysal ve doktorun her söylediğine harfiyen uyan bir hasta görmedim diyip teşekkür etmişti.

Tabiki yine de bağırmamaları gerekiyor bence de ama biryandan da onların açısından düşününce özellikle devlet hastanelerin de sabahtan akşama kadar o kadar çok doğum yaptırıyorlar ki biyerden sonra bunalıyorlar diye düşünüyorm.Tabi yinede bağırmamaları gerekiyor.

Doğumdan snra kaldığım odada doktor kontrol için gelmişti tekrar brnim pansumanımı yaptı ki gerçekten hiç ağrılı ve sancılı bir işlem değildi.Oda ark ıma sıra gelince inanın kadın daha elini sürmeden kız korkudan bağırmaya başladı.Doktor da daha elimi sürmedim ne bağırıyorsun herkese aynı şeyi yapıyorm bi snn sesin çıkıyor diye çıkıştı.

Yaşamadan kimse anlıyamaz.Ne onlar bizi anlıyabilir nede biz onları...

ben de çok duydum okudum. o yüzden özeli tercih ettim.
gelinimiz devlette doğum yaptı 15 yıl önce. o zaman başımı belaya sokmuştu hemşireler ve temizlik görevlileri.

Özel hastenede de aynısını yaşayabilirsiniz tamamen doktorların ve ebelerin kişilik meselesi. Ben İzmir in göbeğinde doğum yaptım. Doktor da ebe de o kadar kabaydı ki. Bilinçli ve işbirliği yapmaya hazır olmama ve doğumum da sorunsuz olmasına rağmen sürekli bağırmalar yapamıycak diye konuşmalar kaba müdahaleler.. sevinçten değil üzüntüden dökülen gözyaşlarım.. hala her hatırladığımda gözlerim dolar... tamamen insana saygısızlıktan kaynaklanıyor diye düşünüyorum. Doktorların anlamsız egosu da tuz biber tabi..

Ben de çok duydum bu tarz şeyler.
O değil de konuda ben gibi sekreter bozuntularından şikayetçi ne çok kişi varmış. Birçoğu taşeron torpillisi. Konuşmayı bile bilmeyen insancıklar.

Özel ve devlet hastanesi ikisi de tecrübe edilmiştir şahsen.Çok şükür bazı sağlık sorunları dışında memnun kaldım ikisinden de.Hastanın sakinliğinin de etkisi var diye düşünüyorum.Rabbim anlayışlı ve merhametli insanlarla karşılaştırsın.Tek tarafın anlayışlı olması yeterli değil tabiki.

Benim doktorumun tepkisi çok komikti.
Doğum öncesi doğumhaneye bitişik odadayım tabi doğumhaneyi full duyuyorum. doktor yanıma geldi 'Keşke bu bağırmaları duymasaydım' dedim. Doktorum 'Aaaaa doğuruyorsun sen de bağıracaksın normal bunlar ben de doğururken bağırdım.'

Dediği gibi oldu bağırdım

Benim 20 yasinda ki kadin dogumcum 33 yasindayim hala ayni.dogumumuda o yaptirdi dogal olarak.inanip guvendigim ve iyi bir iletisim kurabildigin doktorun daimi olmasindan yanayim ben.devlet hastanelerinde ise bu tarz cirkinljkler oldugunu duymuştum malesef

Devlet hastanesinde, normal doğumda, çok ekstrem bir durum olmadığı müddetçe doktor seni görmüyor ki bağırmana da laf etsin. Onu yapan ebedir.
Ama evet doğuma gelip de bu şekilde tavır sergileyen hekimler olabilir.
Ben devlet hastanesinde doğum yaptım, kendi çalıştığım hastane. Doktorumda çok sevdiğim fakat bir o kadar korktuğum bir insandı :)

Doğumda inanılmaz bağırdım, doktorum sağolsun sırf benim için doğuma geldi. Doğumumu bana güç vererek kolaylaştırdı. Ama doğum sonunda da bana şu cümleyi kurdu: " hanımefendiciğim, bu kadar bağıracağına, iki tane ıkınsaydın şimdiye çoktan çıkmıştı bebek " ama ben bu cümleden hiç rahatsız olmadım. Çünkü elinden geleni yaptı doktorum.

Hemsireyim. Bazen hastalar kendi yaptıklarını görmezden gelip karşı tarafı da suçlayabiliyorlar. Ben elimi sıkı tuttuğu için (tırnak izli) özür dileyen hasta da gördüm, doğum odasında kocasına binbir küfür edip bebeğin çıkması için ıkınmayıp kafasını kesip de çıkarın yeter diye bas bas bağırıp doktorun dövmemek için zor durduğu doğum sonrası doktoru ilgisiz ve kaba diye şikayet eden kadın da gördüm. Maalesef Avrupa'da hemşire başına düşen hasta sayısı ülkemizin 4te biri. 1 kişiye 4 kişilik iş yaptirisan, mobbing uygularsan kısacası mutsuzlastırırsan sonu maalesef böyle olur. Maliye bakanlığı onay vermeyince sağlık bakanlığı maalesef atama yapamıyor. Bir Dr yatan hasta hariç. 300dkda (5 stte) 100 hasta bakarsa hasta başı 3 dk, sakin olsa gün 60 hasta 5 dk düşer kişi başı. (1 ST yemek molası, 2 ST de servis hastalarının kontrolu) Bir hemşire sıkıntılı hastaların olduğu bir serviste 11-15 hasta bakarsa ve yemek WC gibi insani ihtiyaçları için dahi vakit bulamaz ya da laf söylenir veya sıkıştırılırsa sonucları maalesef şu anki sağlık hizmetleri gibi olur. Gerekli gereksiz doldurulan sayfalar dolusu formlar da cabası. Bir de üstüne ev eş çocuk stresi eklenince.. Hasta gergin (doğal olarak) Dr gergin hemşire gergin güvenlik gergin sekreter gergin... Yine çok olay çıkmıyor hastanelerde..

Herkesin hamileligi, bebeği kendine özel. Doktor her gün onlarca hasta görüyor, onlarca doğum yaptırıyor. Herkesle o psikolojiyi paylassa,evine gidince uyuyamaz, ertesi gün hastaneye gelince işini yapamaz. Açıkçası böyle düşünüyordum.
Ama bir doktorla tanıştım. Hayatımda bu kadar nazik, mutevazi, karşısındakine kafa yoran biri daha görmedim. Bu doktorlukla değil insanlıkla alakali bence.

Gorumcem ilk cocugunu devlette ikinci cocugunu ozelde yapti ikinci bebege hamile kalmadan esiyle anlasma yapmis ozelde dogum yapacaksam dogururum bi tane daha diye:) odada birine ne bagiriyosun tatli tatli yerken iyiydi aci aci cikarirken kotu oldu demi demisler biri de sedyeye buyuk tuvaletini yapmis ben de dogumumu ozelde yaptim sezeryanla uyanirken cok bagirmisim gozumu actigimda sakin ol canim diye basima ususmuslerdi doktorum zaten cook cook tatli bi adamdi maddi olanaklar el veriyorsa ozel hastane en iyisi sen onlara uymuyorsun onlar sana uyuyor en iyisi

Ben bu konunun bir dusunceyi baskilamak icin bilincli cikarildigini dusunuyorum.
Öyle bir durum söz konusu değil inanirsiniz inanmazsınız siz bilirsiniz tabi. Ben mesajlardan yeterince bilgilendim. Kapatilmasını isteyebilirsiniz yönetimde. Ayrıca ilk mesajını okuduysaniz kist ameliyatında bu durumla karşılaştığımı canimin sıkıldigini anlarsiniz.ilerde doğum yaparsam böyle bir şeyle karşılaşmayı asla istemem ve yeterince fikir aldım bu konudan. Rahatsız oldunuz madem yönetime bildiriyorum

Maalesef devlette oluyor böyle şeyler. Ben de devlette doğum yaptım. Sezaryen oldu. Benim dr'um bir melekti. Gerçekten özel hastane dr'u gibiydi. Odaya girer girmez hemen hal hatır sorardı. Şakalaşırdı. Espriliydi.
Ama öyle olmayanlar da var.

Aslında bazen haklı oldukları taraf da oluyor. Gün içinde çok fazla hasta muayene ediyorlar. Nöbetleri uzun. Tabi yorucu da oluyor. Ama bu karşı tarafa hakaret veya kötü söz söyleme hakkı doğurmuyor. Biraz dediğim sebeplerden biraz da karakter yapısından kaynaklanıyor. Ben şahit olmadım. Ama duydum.

Her meslek için geçerli. İnsanlar mesleklerini sırf para kazanmak için yaparsa böyle sonuçlar oluyor. Avukat için de böyle öğretmen için de böyle. Ama genel anlamda ülkemizdeki sosyal ve ekonomik bozukluk sevgisizliği ve hoşgörüsüzlüğü de beraberinde getiriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…