Dogumda doktorlarin tavri

Ben doğum değil de özelde rahim ameliyatı oldum, anesteziden çıkınca kimse sallamadı beni, kimse beni duymuyor mu yaa diye bağırınca tepeme üşüştüler ama

Yorumlarda yazan hakaretleri işitirsem sonu fena olur, bence sessiz hakkını aramayacak insanlara yapıyorlar bunu, etrafımda hiç duymadım böyle hakarete uğrayan. Anneme rahmetli babannem edepsizlik etme bir sen mi doğurdun ne bağıruyosun gibi tepkiler vermiş 30 sene geçmiş annem hatırladıkça öfke duyar. Çok ayıp doğum yapan kadına bu tepkiler.

Ben "bağırma ıkın " dendiğini duydum sadece sağlık çalışanından. Diğerleri için umarım o lafları işitenler şikayetçi olmuştur....

şimdiden kendinizi germeyin

olumsuz yaşayanlar da çok

özel hastanede epidural bağlamadılar diye adamlara çok pis bağırmışım diye anlatmıştı arkadaşım mesela

hasta teknisyeni paylamış

bir de insanlar hassas oluyor o an

küfürler hakaretler tabii kabul edilemez ama birisi yazmış anestezi uzmanı beni ağlattı diye

yani anestezi esnasında ne olabilir ki en fazla eğil dön vs denir ne demiş olabilir aklıma gelmedi

o an karşıdakini aman hassas olarak değil de herhangi bir vaka olarak baktıkları için çok şefkatli yaklaşmıyorlar

ben özelde epidural sezeryan oldum

bebeği aldıkları süre boyunca dedikodu yaptılar

hastanenin konser maceralarını, onun bunun sevgilisini vs öğrendim

Malesef öyle ilk dogumumda 2 gun devlet hastanesinde kaldim oyle seylerle karşilaştımki uzunca bir süre psikolojim bozuldu

Sancı odasında bağıran kadına sus bağırma yaparken düşünecektin diyen, eldiveni kadının suratına fırlatıp git seni doğurtmuyorum diyen,hastabakıcı adamların yanında bizleri koyun gibi sıraya sokup alt camasırlarımız yok gezdiren off anlatmakla bitmez imzamı atıp kaçtım adeta.

yaşım küçüktü korkmuştum şimdi olsa o hastaneyi başlarına geçirirdim

Belki memnun olan iyi insanlara denk gelen vardır ben ve çevremdekiler hiç memnun degil çatala yatırıp bir sınıf ögrenciye üzerimde deneme yaptırdılar cok kötü günlerdi Allah kimseye yaşatmasın

karakter meselesi. her yerde iyisi kötüsü var.
seneler önceki annemin doğum doktoru (beni doğurtan) çok iyi çok ilgili bi adammış.

annem geçenlerde kadın doğuma bi muayene için gittiğinde şuanki bulunduğumuz şehirde o doktorla karşılaşmış.
doktor hatırlamamış tabi ama annem anlatmış ''şu senesinde şu ilde benim doktorumdunuz, kızım şimdi 24 yaşında'' demiş.

doktor tabi her zamanki sevecenliğinden bi şey kaybetmemiş, annem bana diyor ki ''sen hamile kaldığında seni de o doktora götürelim'' :) şimdiden doktorum hazır yani

Ben normal istediğim ve özel hastanedeki doktorum sezaryense yönlendirdiği için son ay devlet hastanesine gittim, gitmez olsaydım doğum binbir rezalet, sancını kendin çekiyosun sürekli gelip bakıyorlar, heryerin açık, saçma sapan neyseki doğum yapana kadar gene bi nebze iyiydi ama benim dikişlerim çok ağır geçti 6 saat dikiş attı, atarkende uyuşturuyo gidiyo başka hastaya bi geliyo bana etkisi geçmiş Can'ım acıyınca çok kızdı of senin nazınla mı uğraşacam, seninle uğraştığıma başka insanların Hakkı'na giriyosun bile sesi, ama bi ebe geldi ay Hastanın da maşallahı var bu kadar dikişe gık demiyo dedi, ben sonradan pişman oldum inatlaşmasaydım sezaryen olsaydım diye

Ebeler de az cekmiyorlar ebenin birisi dirsegiyle karnima bastiriyor ama ne aci napiyosun ya dedim cok acidi bu senin iyiligin icin gobegin kalmaz duz olur diyor birak kalsin dedim ben oyle istiyorum dedim.dogumdan sonra diger ebe dikisi yaparken bak burda kipirdamaman lazim cinsel yasamin icin cok onemli diyor umrumda degil bitsin de bir an once dedim onlarin da isi kolay degil.

Birinin sedyeye büyük tuvaletini yapmış olması neden sizi bu kadar güldürdü?

Ver bakalılım bir doğuma 10-15-20 bin lira kimsenin gıkı çıkıyor mu?

Herşey bir kenara bir toplumda sağlıkta ve eğitimde fırsat eşitliği olmalı.Parayı veren düdüğü çalar

felsefesi en azından bu alanlarda geçerli olmamalı.Herkes aynı kalitedeki sağlık ve eğitim hizmetine

ulaşabilmeli.

Ama yok biz sağlıkta ve eğitimde devrim yaptık.Paran kadar konuş devrimi.

Anestezi uzmaninin icine cadi kacmis galiba. Laflara bak... Cok cok gecmis olsun.

Çok zor şeyler yaşamışsin gerçekten. Allah kimseye yaşatmasın tüylerim diken diken oldu

Birinin sedyeye büyük tuvaletini yapmış olması neden sizi bu kadar güldürdü?
Gulesim geldi guldum sizden izin mi almam gerkiyodu bu niye sizi alakadar etti ? Hem kadina uzuldum ama komik te geldi herkezin basina gelebilir fakat biri dustugunde istemsiz guleriz gibi merakiniz giderildimi

Gulesim geldi guldum sizden izin mi almam gerkiyodu bu niye sizi alakadar etti ? Hem kadina uzuldum ama komik te geldi herkezin basina gelebilir fakat biri dustugunde istemsiz guleriz gibi merakiniz giderildimi
Biri dustugunde istemli veya istemsiz gulemem. Dusene bir de gulmek cok sacma ve kaba bir davranis.

Bence doktoruna göre değişiyor. Genelleme yapmak yanlış olur.
Doğru düzgün soruma cevap vermeyen doktora da denk geldim.
İşim düşünce randevum olmasa bile yardımcı olan doktora da denk geldim.
Biraz şans meselesi gibi. Ama elbette seçim hakkı sizde.
Doktorunuzu beğenmiyorsanız değiştirme hakkına sahipsiniz.

Biri dustugunde istemli veya istemsiz gulemem. Dusene bir de gulmek cok sacma ve kaba bir davranis.
Ee ben kabayim o zaman ne diyim esim sakarlik vs yaptiginda ayagini bi yere carptiginda istemsiz gulmek geliyo kabaliktanda oyleyim o zaman alalaa ya ben bu gun gerginim yada biri ne dese ne yapsa bisey bulsam diye araniyo millet neyseee

Doktor, ebe, hemsire; mesele saglik oldugu icin ihtimam beklesek de mesleki egitim insanin karakterini sinirli yonde degistirdigi icin her turlu saglik calisani ile karsilasilabiliyor. Iyisi de cok kotusu de. Evde ve sessiz bir dogum yaptim ama bazi hanimlarin aci esigi dusuk veya korktuklari icin bagiriyorlar sanirim. Dogumhanelere ses yalitimi yapilabilir herhalde... En azindan diger hamileler daha az korkmus olur. Bir yorumdan hatirliyorum bayan kendi dogumunu beklerken baska bir hanimin ölü dogum yaparkenki seslerini duymus. Bu gibi seyler ve saglik calisanlari tarafindan hastalara bagirilmasi hos degil.

doktorun öküzlüğüne bağlı

Ne kadar saldırgansınız siz böyle! Hem saldırgan hem neşeli! Lüzumlu lüzumsuz, saçma sapan, yerli yersiz herşeye gülen. Pür neşe! Benden izin almanıza gerek yok. Buyrun gülün.

Benim dogumumda karnıma basan pislik kadının kolunu sıktım tutunacak yer yoktu can havliyle yaptım isteyerek değil yani elime vurup hakaret etmişti bende bağırdım ama gerçek doktorum hiç kizmamisti bana

Özele giderken ilgisizliği sebebiyle bıraktım (Hayatımın hatası) ve 1 saat uzaklıkta başka bir dr.un tavsiyesiyle başka bir ilçenin çokça methedilen devlet hastanesi dr. na gitmeye başladım. Küçük bir yerde yaşıyorum, alternatifim çok yok, 34. haftaya gelmişim hala bir dr. da karar kılamamışım, bir anlamda mecbur kaldım yani.

Doğuma gittiğimde dr.um sezeryandaydı ve benim doğumum çok hızlı ilerliyordu. 1 saat içinde açıklığım 6 cm.e ulaşmıştı ama suyum hala gelmemişti. 2 tane ebe vardı, beni dümdüz bir yatağa yatırıp içime birşey sokup suyumu patlattılar. O ana kadar sancılarımı idare ediyordum, iyi durumdaydım ve suyu patlatırken acı çekmeyeceğimi sanıyordum ama artık ebe ne yaptıysa suyu patlatmasıyla bedenimi inanılmaz bir acı sardı ve ben bağırmaya başladım. Beni doğrultmalarını istedim rahatça ıkınamıyordum. Dümdüz yatıyordum ve kendi çabamla kalkamıyordum. İnatla ve ısrarla doğrultmadılar. Bir yandan da bağırıyorlar kes sesini terbiyesiz o kadar bağırılır mı diye.. Allah'tan doktorum geldi ve onun talimatıyla beni doğum koltuğuna aldılar. Kenarlardan tutmamı söyledi dr. Ben tutuyorum ebe devamlı ellerimin yönünü değiştiriyor şöyle tutacaksın diye.. Ebenin bir kaç kez müdahalesinden sonra dr ebeye kızdı sonunda bırak nasıl istiyorsa öyle tutsun müdahale etmeyin diye..

O gece tam bir kabustu benim için. Dr.um gelmeseydi o ebelerin elinde kalırdım ben. Dümdüz yatarak doğurmaya çalışırken ölürdüm heralde.. Nitekim zor bir doğum oldu ve 12 dikişle kapattım o geceyi. Dr anneme doğumhaneden çıkışta söylemiş zaten zor bir doğumdu diye..

Hayatımın en kötü travmasıydı diyebilirim. Öyle bir psikolojideyim ki şikayet bile etmek için girişimde bulunmak istemiyorum. Mümkün mertebe unutmak istiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…