- 22 Ekim 2016
- 226
- 769
- 103
Bu konularda ben de şunu merak ediyorum. İnsan muamelesi görmeyen, hakaret, ihmal veya şiddetin herhangi türünü gören hasta ve yakınları bu sağlık çalışanlarını şikayet ediyor mu, cevabını verip haddini bildiriyor mu, ve şikayetten sonra sonuç ne oluyor? Bilen bilir, ben yurtdışında yaşıyorum ve burada kimse kimseye insanlık dışı muamele yapamaz, ha yapmaya kalkışan olacaksa da yaptırımları var, şikayeti var disiplini var, vs. Ben de sağlıkçıyım zaten. Ola ki birine sesimi yükselteceğim ha, bir tarafımdan kan alırlar kan. Ben Türkiye'de de devlet hastanesine gittim birkaç kez, ve iyi muamele gördüm. Şanslı mıydım, yoksa artık eskisi kadar kötü değiller mi bilmiyorum. Ama böyle hastaya şiddet örnekleri okuyunca deliriyorum. Bana yapılsa o hastaneyi o insanın başına geçirirdim herhalde, asla tahammülüm yok böyle şeylere. Herkes herkese "insan" gibi davranacak. Bunun aksi davranışın hiç bir açıklaması, bahanesi olamaz. İnsanların bu konuda daha bilinçlenip hakkını aramasını istiyorum şahsen. Çünkü çoğu kez hasta ve yakınlarının da sağlık personeli tarafından azarlanmayı, hakaret görmeyi kabullendiklerini görüyorum. Kabullenmeyin. Şikayet edin, şikayet edeceğinizi de bildirin. Böyle anlarda kimsenin size saygısızlık yapamayacağını hatırlatın o karşınızdaki kişiye bence.
Evet böyle şeyler oluyor lakin dr zaten doğum anında gelirse geliyor sancı anında orada bulunan ebe ve hemşireler asıl bu muameleyi yapan. Mesela benim sancım sırasında bi hemşire gelip derin nefes al dedi sonra ben almaya başladım daha sonra başka bi hemşire geldi o da ne yapıyorsun filimlerden mi gördün bunu diye alaycı bi biçimde beni azarlamaya kalktı. Benim zaten canım burnumda defoooll diye bi çığlık attığımı hatırlıyorum yalnızca. Şiddete karşıyım ama gerçekten bazıları dayak istiyor sonra da dövdü oluyor. Şikayet edince ne oluyor hiç bi şey. Çünkü amiyane tabirle bizim ülkede köpek köpeği ısırmaz diye bi mantık var.
Annem hastanede hemşire.
Sekreterlerden çok şikayetçi, işlerini düzgün tapmıyorlar taşeron firmadakiler yengesini bacısını koymuş işte der hep. Hastalara kötü davranıyorlarmış, çok saygısızlarmış. Kaç kere şikayet oldu arkaları sağlam olduğu için bir şey olmadı dedi. Ben onun yalancısıyım yazayım dedim.
Bunu soyleyenin buna izin vereninde Allah belasini versin! Nasil bir vicdan var nasil merhametsizler bunlar ya? Insan dogumda oluyorum saniyor bazen destege ihtiyaci oluyor rezil kepazeler. Boyleleri devletten maas almasin otursun evinde mumkunse.. laflara bak ya nerdeyse sex yaptin diye dovecek!Normal doğum yapmadım ama yapanlar doktorların değil de ebelerin bayağı sövüp saydıklarını söylüyor. Ebeler tarafından ''Hadi beee amma da nazlıymış..Koyarken iyiydi de çıkarırken mi zor oluyor? Or... '' gibi ağza alınmayacak sözler küfürler ediliyormuş.
yuh artıkNormal doğum yapmadım ama yapanlar doktorların değil de ebelerin bayağı sövüp saydıklarını söylüyor. Ebeler tarafından ''Hadi beee amma da nazlıymış..Koyarken iyiydi de çıkarırken mi zor oluyor? Or... '' gibi ağza alınmayacak sözler küfürler ediliyormuş.
Yok artkNormal doğum yapmadım ama yapanlar doktorların değil de ebelerin bayağı sövüp saydıklarını söylüyor. Ebeler tarafından ''Hadi beee amma da nazlıymış..Koyarken iyiydi de çıkarırken mi zor oluyor? Or... '' gibi ağza alınmayacak sözler küfürler ediliyormuş.
Ben bu konunun bir dusunceyi baskilamak icin bilincli cikarildigini dusunuyorum.Bu bir anket calismasimi..
Epidural meselesi.Cok ilginc ya. Anesteziciyle ne sorun olabilir ki sizi aglatacak duruma getirmis. Doktor olsa anlarim da...
Epidural meselesi.
İğne fobim olduğunu, korktuğumu söyledim.
O ise yanındaki hemşireyle sohbet arası hiç kıpırdama, şimdi şöyle böyle yapıyorum demeden uygulamaya çalıştı.
Ben de tepki verdim doğal olarak.
'Sen buna dayanamıyorsun da doğum mu yapacaksın'la başladı, 'beni uğraştırıp duracaksın, kesin yapamazsın bir de sezeryan için uygulama yaptıracaksın bana ohooo senle mi uğraşacağım' diyerek devam etti.
En son 'burası özel hastane vermişssin parayı sezeryan olsana, böyle çoluk çocukla yok doktor önerisiyle normal doğum yapılmaz öff' le bitirdi.
Tabi sancı da çekiyorum bu arada ben, habersiz işlem yaparsa kıvranmamam mümkün olabilir mi?
Sonuç olarak epiduralim tutmadı zaten, 2 defa tekrarlamasına rağmen.
Hem anam babam usulü doğurdum hem de bel ağrısı çekiyorum tutmayan işlem sayesinde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?