• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dogumda doktorlarin tavri

Devlet hastanesinde doktora soru soramiyordm azarlaniyordum resmen hamileligimin ilk aylariydi hergun hastanede oluyordum nerdeyse biraz tehlikem vardi ama bir kabustu neyseki bir gun ozel hastaneye gittim ve dahada devlet hastanesine gitmedm ozel hastanede insana insan gibi davraniyolar dogru deilmi bu konu bence onemli bu bir deil iki deil bu nasil bir doktor nasil dir ya eee parasi olmayanlar nasil edecek o dogumda birde o hakaretler yok ya yok bu berbat

Yaşadığım şehirde özel hastanelerin kadın doğum bölümleri epey kalabalık. Dr seçme özgürlüğü var herkesin. Ben ilk doğumumu özelde yaptım. Doktorda bir yıkama yağlama. 20 kilo aldım insan bir şey der.. Dedi çocuk 4500 gr doğuramazsın, sezeryan etti. Tam taburcu oluyorum odaya geldi oda akrabalarım dolu, sskdan ararlarsa korkup da sezeryan olduğunu söyleme dedi. Bu arada çocuk 2950 Gr doğdu. Velev ki korktum bu böyle herkesin içinde söylenir mi? Çocuk sıkışır doguramazsin diyen adam geldi lafı söyledi reçeteyi imzaladı gitti.. Ağzımı açamadım, dondum kaldım. Hemsirelik hizmetleri de kötü idi. 2. ve 3. doğumumu başka özelde yaptım. Hemşire hanıma yalvardım sen içerdeyken teharetlenemem nolur kapının dışında bekle diye. Olur da tansiyonum düşerse diye wcde bekledi beni. Ameliyat sırasındaki konusmalar da iyi ki var. Kendimi değil de onları dinlediğim halde korkudan tansiyonum 23e çıktı. Yoksa daha kotu olurdum. Bu arada ilk doğumunda oğlum sarılık geçirdi vip odada yemeğimi bildirmemiş hemşire 5 günlük lohusayim.. Paramla rezil oldum. En iyisi etraftakilere sorup da Dr hastane seçmek. Devlet için de geçerli tabi.

Insan boyle bir operasyon gecirmeyecekse boyle bir konu acmaz. Geriye tek bir neden kaliyor okul odevi vardir insanlarin goruslerini toplamasi gerekiyordur yolda birilerine sormaktansa burdan yazip toplu sonuc alir. Yoksa insan bir sabah uyanip dur insanlar acaba bu konuda ne dusunuyor diye soru acmaz. Hepimiz kadiniz ve dusunce yapimiz ayni isler.. boyle bir durumda olabilir belirtilir yani.

Oncelikle hamile degilim belirteyim. Ama cok kafama takilan bir durum bu. Bazi bayanlardan dogumda cok bagirdiklarinda doktorlardan tepki gorduklerini hos olmayan laflar isittiklerini duydum. Bazilari cok onur kirici. Hatta kose yazisinda bile islendi bu konu yakin bir zamanda. Iki sene once kist ameliyati oldum. Orada bile bazi garip tutumlarla karsilastim. Bu durum cok yaygin mi. Ya da devlet hastanelerinde mi daha cok oluyor. Merak ediyorum.
Valla güzel biryere deginmissin canm ben tacrubeli olduğum için bu konuda yazmak istedim devlet hastaneleri berbat zaten ebeler doktorlar sanki babalarının hayrına dogurtuyorlar yahu zaten okadar ağrı sancı kadın aklı başında değil canının dersine düşmüş nolur ki azcık güzel davranan anca insanı azarlamak bağır çağır sanki karşısında çocuk var valla iinsallah duzerler ama ozeller öylemi daha narin nazik ve ilgili

Ne kadar saldırgansınız siz böyle! Hem saldırgan hem neşeli! Lüzumlu lüzumsuz, saçma sapan, yerli yersiz herşeye gülen. Pür neşe! Benden izin almanıza gerek yok. Buyrun gülün.
ya Havle Yarabbim yazdim yazdim sildim hadi bi git isine benim sinirlerimi bozma hem saldirgan hem neseli deyilim hakettigin cevabi verdim !diyelim ki luzumlu luzumsuz herseye gulen biriyim peki bundan sanane luzumsuuuz

Insan boyle bir operasyon gecirmeyecekse boyle bir konu acmaz. Geriye tek bir neden kaliyor okul odevi vardir insanlarin goruslerini toplamasi gerekiyordur yolda birilerine sormaktansa burdan yazip toplu sonuc alir. Yoksa insan bir sabah uyanip dur insanlar acaba bu konuda ne dusunuyor diye soru acmaz. Hepimiz kadiniz ve dusunce yapimiz ayni isler.. boyle bir durumda olabilir belirtilir yani.
Siz ilk mesajimi gercekten okudunuz mu. Kist ameliyati oldum orada bile doktorlarin tavirlarini unutamadim kac sene gecti. Su an hamile degilim. Ama cocuk dusunuyorum ilerde. Normalde bu tip bilgiler vermek istemiyorum ama madii durumum da iyi degil ilerde hamile kaldigimda bu tip rezillikler yasamak istemiyorum. Bu konuyu da korkularim manasiz mi degil mi ona gore actim. Bu kadar bilgi yetmistir. Insan soyle durumuda konu acmaz geriye odev ihtimali kaliyor falan kendinizden yola cikip genellemissiniz de genellemissiniz . Sizin hayallerinizi yikmak istemem ama herkes sizin kopyaniz degil. Sizin dusunce yapinizda degil.

Hepimiz kadiniz ama dusunce yapimiz ayni islemiyor. Dertt ettigimiz uzuldugumz sevindigimiz seyler farkli.

Oncelikle hamile degilim belirteyim. Ama cok kafama takilan bir durum bu. Bazi bayanlardan dogumda cok bagirdiklarinda doktorlardan tepki gorduklerini hos olmayan laflar isittiklerini duydum. Bazilari cok onur kirici. Hatta kose yazisinda bile islendi bu konu yakin bir zamanda. Iki sene once kist ameliyati oldum. Orada bile bazi garip tutumlarla karsilastim. Bu durum cok yaygin mi. Ya da devlet hastanelerinde mi daha cok oluyor. Merak ediyorum.
Ya ben ozlede çalışan bi kadin dogumcunun ihmali yuzunden en azindan bi sansim olsada onuda elimden alan bebegimi dusurmeme neden olan bi kadin doktor var öfkem ona hic gtmiyor tabi Allah bilir yine yasamazdi yavrum belki ama en azindan elimden geleni yaptim derdim tuvalette kaybetmezdim yavrumu :KK43: devlette insana ne yazikki cok kotu davraniyorlar ben bebegimi kaybettgimde beni ambulansla devlete goturmuslerdi resmen rezillik yasadim kan veran içinde o doktor ona yolluyor oburu ona yolluyor tansiyonum düşmüş doktorda hemen kurtaja almak zorunda kaldi ölümden dondum bagira bagira kurtaj yaptı neymis ozellere gidiyomusuz isimiz dusunce devlete geliyomusuz beni ambulans goturdu oanda yakin diye yoksa gitmezdim devlete dedigim gibi o kadin doktor ve o kurtaj yapan erkek doktordan nefret ediyorum ölümden döndüm sanki kucuk daglari onlari yaratmis gibi kendilerini bisey saniyolar :KK43:

Son düzenleme:
Ben özel bir hastanede epidural sezaryen oldum. Yapı gereği de heyecanlı ve panik olduğumdan epidural esnasında heyecanlandım. Bunu gören hemşire geldi bana sarıldı. Benimle konuştu. Hatta ben acıdan tırnaklarımı bilinçsizce koluna geçirmişim. Tek söz etmedi.
Anestezi uzmanı doğum masasında dur saçını düzelteyim dedi. Tabiki amacı benim dikkatimi dağıtmaktı.
Tamamiyle insan olmakla alakalı diyorum. Devlet hastanelerinde de iyi hekimler var.

ya Havle Yarabbim yazdim yazdim sildim hadi bi git isine benim sinirlerimi bozma hem saldirgan hem neseli deyilim hakettigin cevabi verdim !diyelim ki luzumlu luzumsuz herseye gulen biriyim peki bundan sanane luzumsuuuz

Sinirleriniz bozulunca ne oluyor? Terbiyenizi takının. Haddinizi bilin.

Sinirleriniz bozulunca ne oluyor? Terbiyenizi takının. Haddinizi bilin.
Terbiyenizi takinin derkeen? hamdolsun gayet terbiyelim terbiyemide sizin icin bozmam had bildirecek olan insana bak gelmissin bana sacma sapan olur olmadik seylere gulen bi insan diyemezsiniz once siz terbiyeli olun ben haddimi her daim bilirim cimbizla laf secip neye taksam diye aranirsan cevabini alirsin hemde tanimadigin insanlar hakkinda pesin hukum karakter giydirirken had bilmeyen sen bana haddimi bildirecek en son insansin !hadi sana iyi oynamalar cicim

Mune hanim konumu kapatabilir misiniz. Uygun mu bilmiyorum ama usluplar cirkinlesti

Benim Annem 3 sene üst üste aynı hastanede doğum yapınca hemşire tanımış annemi. Yeter bi daha gelme diye azarlamış.. annemde dördüncüyü özelde doğurdu. .:halay:

Her doktor bir değildir tabi ki de ama kadın doğum doktorları genel olarak yoğun çalışan insanlar oluyor. Sürekli nöbet hasta muayene ameliyat doğum derken birde hakkında açılan davalarla uğraşıyorlar. Psikolojik olarak yıpranmış kesim azımsanmacak kadar fazla. Elbette ters doktorlar da vardır ama sadece 1-2 gün kadın doğum doktoruyla vakit geçirin anlarsınız.

Back
X