Yaşadığım şehirde özel hastanelerin kadın doğum bölümleri epey kalabalık. Dr seçme özgürlüğü var herkesin. Ben ilk doğumumu özelde yaptım. Doktorda bir yıkama yağlama. 20 kilo aldım insan bir şey der.. Dedi çocuk 4500 gr doğuramazsın, sezeryan etti. Tam taburcu oluyorum odaya geldi oda akrabalarım dolu, sskdan ararlarsa korkup da sezeryan olduğunu söyleme dedi. Bu arada çocuk 2950 Gr doğdu. Velev ki korktum bu böyle herkesin içinde söylenir mi? Çocuk sıkışır doguramazsin diyen adam geldi lafı söyledi reçeteyi imzaladı gitti.. Ağzımı açamadım, dondum kaldım. Hemsirelik hizmetleri de kötü idi. 2. ve 3. doğumumu başka özelde yaptım. Hemşire hanıma yalvardım sen içerdeyken teharetlenemem nolur kapının dışında bekle diye. Olur da tansiyonum düşerse diye wcde bekledi beni. Ameliyat sırasındaki konusmalar da iyi ki var. Kendimi değil de onları dinlediğim halde korkudan tansiyonum 23e çıktı. Yoksa daha kotu olurdum. Bu arada ilk doğumunda oğlum sarılık geçirdi vip odada yemeğimi bildirmemiş hemşire 5 günlük lohusayim.. Paramla rezil oldum. En iyisi etraftakilere sorup da Dr hastane seçmek. Devlet için de geçerli tabi.