Dogumda doktorlarin tavri

Berrin 90

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2017
414
315
18
35
Oncelikle hamile degilim belirteyim. Ama cok kafama takilan bir durum bu. Bazi bayanlardan dogumda cok bagirdiklarinda doktorlardan tepki gorduklerini hos olmayan laflar isittiklerini duydum. Bazilari cok onur kirici. Hatta kose yazisinda bile islendi bu konu yakin bir zamanda. Iki sene once kist ameliyati oldum. Orada bile bazi garip tutumlarla karsilastim. Bu durum cok yaygin mi. Ya da devlet hastanelerinde mi daha cok oluyor. Merak ediyorum.

Son düzenleme:
Doktorunuzu kendi yapınıza göre seçerseniz, böyle bir sorun yaşamazsınız.
Benim doğumumda en büyük yardımcım doktorumdu, 9 ayda da öyleydi.
Hatta normal doğuma inandıran, bana güç aşılayan yine kendisi oldu.
Anestezi uzmanıyla sorun yaşadım, beni ağlattı koca adam.
Doktorum geldi, gözyaşlarımı sildi, sarıldı ve ona inat yapabileceğimi söyledi.
Yani böyle doktorlar da var.
Her insanın iyisi kötüsü olduğu gibi, bu durumda da böyle.

Ins herkes sizin doktorunuz gibi nazik doktorlari secebilir sevindim adiniza

evet, devlet hastanelerinde, insana insan gibi muamele edilmiyor.
heleki doğum servisinde, ben 1 yıl etkisinden kurtulamadım.
korku flimi gibiydi resmen sancılar içinde kıvranıyorum, soru souyor evrak dolduruyor, ben nefes alamıyorum
cevap vermeyince yüzüme bakıyordu cins cins..
resmen uyuşmuşlar dr, asistan hepsi, umursamıyorlar..
doğumdan sonra ise, aynı odada kaldığımız kadına bağırıp çağırdılar, çocuk ağlıyor diye, neler neler tam bi kabustu...
tr nin sayılı hastanelerinden bu bahsettiğim hastane, sağlık sorunum vardı mecbur burada yapmak zorundaydım doğumu..
berbat..

Ins herkes sizin doktorunuz gibi nazik doktorlari secebilir sevindim adiniza
Bu gerçekten karakter meselesi.
Yakın arkadaşımla 1 ay arayla aynı hastanede doğum yaptık.
Onun doktoru tam bir gestapo.
Ne hamileliği boyunca doğru düzgün sorulara cevap verdi, ne de yasaklamalar dışında bir şey yaptı.
Normal doğum istedi arkadaşım, çeşitli bahanelerle sezeryan yaptı çünkü tatile çıkacaktı vs.
Ama ona göre dünyanın en iyi doktoru, benimkini hiç beğenmez.
Bazısı o dilden anlıyor ve otorite figürü istiyor önemli konularda.
O yüzden içinize sıcaklık veren, gördüğünüzde tebessüm ettiren bir doktor seçmeli bence.

Gel beni döv diyor yani hem de acı çeken kadına!
Vicdansızlar ya...

Allah boyle ebelerden korusun. Bir bayanin en dayaniksiz savunmasiz acili zamani. Bir de psikolojisini bozuyorlar. Yuh diyorum anca kendilerine

Bu konularda ben de şunu merak ediyorum. İnsan muamelesi görmeyen, hakaret, ihmal veya şiddetin herhangi türünü gören hasta ve yakınları bu sağlık çalışanlarını şikayet ediyor mu, cevabını verip haddini bildiriyor mu, ve şikayetten sonra sonuç ne oluyor? Bilen bilir, ben yurtdışında yaşıyorum ve burada kimse kimseye insanlık dışı muamele yapamaz, ha yapmaya kalkışan olacaksa da yaptırımları var, şikayeti var disiplini var, vs. Ben de sağlıkçıyım zaten. Ola ki birine sesimi yükselteceğim ha, bir tarafımdan kan alırlar kan. Ben Türkiye'de de devlet hastanesine gittim birkaç kez, ve iyi muamele gördüm. Şanslı mıydım, yoksa artık eskisi kadar kötü değiller mi bilmiyorum. Ama böyle hastaya şiddet örnekleri okuyunca deliriyorum. Bana yapılsa o hastaneyi o insanın başına geçirirdim herhalde, asla tahammülüm yok böyle şeylere. Herkes herkese "insan" gibi davranacak. Bunun aksi davranışın hiç bir açıklaması, bahanesi olamaz. İnsanların bu konuda daha bilinçlenip hakkını aramasını istiyorum şahsen. Çünkü çoğu kez hasta ve yakınlarının da sağlık personeli tarafından azarlanmayı, hakaret görmeyi kabullendiklerini görüyorum. Kabullenmeyin. Şikayet edin, şikayet edeceğinizi de bildirin. Böyle anlarda kimsenin size saygısızlık yapamayacağını hatırlatın o karşınızdaki kişiye bence.

ben de devlet hastanesnde yaptim dogumumu evet oluyormus duymustum bnde dogumdam cikan arkadslardan ama bn dogumhanenin hmen yanindaki odada kaliyordum ve bagirislardan cok korktum rica minnet doktoru zar zor ikna ettik sezeryan oldum normalde acikligimda vardi 4 cm ama yapamadim cidden cok korktum agladim dogurmycam dedim ve sezeryan oldu sonra doktorum vicdanliydi yoksa valla masada kalirdim bn korkudan

Sevdeciğim bizimkiler şikayet etmek yerine cezayı kendileri kesmeye kalkıyor. Sonrası sağlık çalışanına şiddet diye haberlerde boy gösterme. Hakkıyla hukukuyla yapamıyoruz malesef.

Çoğu insan da bir sonuç alamayacağını bildiği için şikayet etmiyor. Tacizci öğretmeni bile şikayet gelince bir okuldan alıp başka bir okula atayan bir memleket olduk biz. Keşke sizin oralardaki gibi işlese düzen.

Bütün bunlara rağmen hakkımızı aramalıyız tabiki. Umarım bir gün düzelir.

Ben Doğum fotografcıyım sürekli doğumlara giriyorum.özel hastanelerde hiç denk gelmedim doğrusu.ama devlette oluyormuş diye duymuştum bende

Saglik bakanligi iletisim merkezine sikayet ettim uc is gunu neticesinde haber verdiler ve doktor hakli. Yogunluk nedeniyle gun icinde o hastalara bakmasi gerek.
Ama bana bakilmadi. O zaman doktorlari cogaltin degil mi?
Doktorlar daima hakli bu sikayetlerde..
Etsen de yarari yok.

Cok ilginc ya. Anesteziciyle ne sorun olabilir ki sizi aglatacak duruma getirmis. Doktor olsa anlarim da...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…