doğuma bir hafta var görümcemlere nasıl davranmalıyım?

biraz affedici olun. herkesin karakteri bir değil kendinizi zaten ezdirmiyorsunuz ama biraz yapıcı ve affedici olmak hem sizi iyi gösterecek hem de kocanızı biraz size yaklaştıracaktır. evet yanlış yapmış ama 10 yaş küçük diyorsunuz, aklı ermemiş deyip geçin. küçücük bebeğin hatrına affetmek gerek halasıyla görüşmeyi o da ister

Bak bacım lohusalık başlı başına sıkıntılı bir süreç. Görümcelerin arıza olmasa da sıkıntıli bir süreç. Sen bebeğe alışmaya çalışıyorsun. Bebek dünyaya adapte olmaya çalışıyor. Gazıydı emmesiydi kusmasıydı.. baya yıpratıcı. Üstüne senin görümceler de eklenirse işler iyice karışır. İyisi mi sen doğumdan sonra bebekle annene geç. Bebek ele avuca gelinceye kadar geçme evine. Covidi de bahane et. Annenin evinde bir 40ını çıkar. O arada da manyak görümcen dönmüş olur belki.

Büyük konusmayayim ama 5 dusukten sonra Allah bana sağlıklı bir çocuk nasip edecek ve 9. Aya kadar gelicem, o noktadan sonra beni uzenin alnını karislarim! Eşimin ailesi değil ne olursa olsun.

Ziyarete gelen kişiler sevdiğiniz eşinizin ailesi size yakışan şekilde karşılayın derim.
Onların seviyesinde degil

Sorunu kökünden çözmek ne demek?eşi zaten önemseme,umursama diyor daha neyapmalı?

bebek gormeye aileden gelecek kisilere gelmesinler gec gelsinler demeyi normalde dogru bulmuyorum, neticede cok yakinlarimiz.

ama sizin durumda bebek gormeye degil, alisverise geleceklermis,
olur mu hic yeni dogum yapmis kadinin evine bu sebeple gitmek,
elbette kabul etmeyeceksiniz, 15 gun sonra bile kabul etmeseniz yeri var.

o yuzden birakin uzulen uzulsun, darilan darilsin.
Siz kendi keyfinize bakin, dogumdan sonra zaten emzirmesi, uyutmasi vs hep ilk deneyimler olacak sizin icin, hic hic boyle seyleri bir de kendinize yuk edip moralinizi bozmayin. Ne guzel bu gunlere saglikla gelmissiniz, sukur edin keyfini cikarin.

Sorunu kökünden çözmek ne demek?eşi zaten önemseme,umursama diyor daha neyapmalı?
Umursama diyor ama yine de lohusa kadının başında kaç kişi olacak nasıl umursamasın ki? Kusura bakmayın ilk günler misafir kabul edemeyeceğiz tarzı bir konuşma yapabilir ablasından da bunu rica edebilir, bir 10 gün sonra gelebilirler. Ablası kardeşine de o kadar kolay kırılmaz gelin söyleyince direkt el kızı istemiyor durumuna düşüyor.

3 ay önce doğum yapmış biri olarak sana tavsiyem bunları düşünmemeye çalış. O geldi mi bu gelecek mi eşim ne yapacak ne diyecek falan bunları düşünme. Çünkü lohusalık süreci hiç kolay değil. En pozitif insanı bile çileden çıkartabilir. İnsan kafayı yiyecek gibi oluyor. Sana çok iyi davransalar bile her şey batar sana. Sen doğuma ve bebeğine odaklan. Görmemeye duymamaya çalış. Lohusalık geçip de kendini iyi hissetmeye başladığında oturup düşünürsün aranızdaki ilişkiyi.

Kendi öz ablam yardım etmedi. Yardıma o kadar ihtiyacım vardı ki hamileyken. Çocuğu gördü sonra gitti. Onu düşünemezdim o sırada.
İş yapmak istemeyene zaten o süreçte iş var gelmeyebilirler sürekli.
İkram vs. hazır şeyler verilir.
Ayrıca anneniz de yapmak zorunda değil. Onun kızının, diğerlerinin kardeşlerinin evi.
Herkes bebeği görmek isteyecektir.
Boşverin. Annenizi de tembihleyin evin tüm sorumluluğunu almak zorunda değil.

eşim iyi biri , çok iyi bir eş sadece görümceler böyle , kayınvalidem de iyi biridir , eşim baskı yapmıyor takma diyor boşver diyor yanımda oluyor
Ne kadar safsınız! Eşiniz sizi korusaydı, kardeşlerini sustursaydı onlar da size saygı duyardı. Eşinizde hiç iş yok kusura bakmayın. Madem çok iyi biri, bu soruyu ona sorun bakalım nasıl bir çözüm sunacak iyilik meleği kocanız?

Yıllardır beklediğiniz bu mutlu günlerinizi görümcelerinizle mahfatmeyin vereceğim tek tavsiye bu olabilir şu güzel zamanların tadını çıkarın görmeyin duymayın zaten evladınızı Allah’ın izniyle kucağınıza aldığınızda kimse umurunuzda olmıcak lohusa kadından ağırlama beklemez kimse bekleyende gelmesin annenizide misafir için yormayın anneniz sadece sizin dinlenmenizle ilgilensin
Sağlıkla kavuşalım yavrularımıza

Birde o kalabalık bu süreçte gelip ne yapacak anlamadım yeni doğmuş bebeği iki dk maskeyle görüp çıksınlar bu insanlar ne garip ya gelirlerse de şöyle herkese maskenizi çıkarmayın kucağa almayın diye sonra da biraz baksinalr al odaya gotur canım . Pandemi var, enfeksiyon riski var var oğlu var. Zaten yeni doğmuş her şeye açık oluyor bebekler milleti hiç düşünme senin için en önemli olan bebeğin sağlığı

Hayır birde yeni doğum yapmış kadının yanına bebek görmeye gelmeyi de anlamıyorum . Bebek göreceğiz diye tutturmayi da hadi ananne babanne dedeler neyse de yok yeğenim oldu yok bilmem ne diye gelen görümce de tuhaf . Gelen zaten bir zahmet kendi işini kendi yapacak anneniz hizmet etmek zorunda değil evin içinde dediğim gibi oldukları odayi havalandırın maskeleri taksinlar beş dk görsünler . Altından mi derlerse evet altından dersin . Herkes doğursun sevsin ya ben bu milletteki bebeğe yapışma huyunu hiç anlamadım anlayamayacagim

eşim iyi biri , çok iyi bir eş sadece görümceler böyle , kayınvalidem de iyi biridir , eşim baskı yapmıyor takma diyor boşver diyor yanımda oluyor
Siz karısının yanında olan eş görmemişsiniz. Ben hamileyken eşim boşanma aşamasına gelmeyi bırakın o görümcelerin suratına bakmazdı. Ölümü gösterip sıtmaya razı etmiş sizi resmen.

Kocaniz iyi biri ve iyi bir eş ise , neden kizkardeslerine karımı üzmeyin, o zaten zor hamilelik geçirdi diyemiyor. Takma bosver demekle olmaz. Siz onun esisiniz gerekli cevabı vermesi lazım. Sizi muhatap edip, kendisi aman bosver diyerek aradan sıyrılıyor. Siz de zannediyorsunuz ki ama eşim çok iyi , ama gorumceler kötü. Kocanız müsaade etmese , o kizkardesler size o şekilde konuşamazlar. Bosanma aşamasına geldik dediniz , demekki açıkça kizkardeslerinin tarafını tutuyor, hamile karısı yerine.

alıntısı yaptıgım şeyi siz yazdınız değil mi

cevap evet se soracak başka birşeyim yok , sen kendi yazdığını hatırla
sonra biz eşimle o akşam boşanma aşamasına geldik

boşanma aşamasına geldik evet ama onları savunduğu için değil benim hakaretlerim yüzünden , onları haklı bulmuş değildi savunmuyordu ben çok sinirlenip hormonların etkisiyle biraz ağır hakaretlerde bulunduğum için boşanma aşamasına geldik

eşe neden bu kadar yüklenilmiş yahu adam ne yapsın...karımı üzmeyin dese dinleyecek insanlar mı ki bu görümceler...bence 40 gün misafir kabul etmeyin virüsü bahane edin. eşiniz de söylediğiniz gibi size değer veriyorsa kararınızı destekler ve sizinle aynı ağızda olur...görümcelere de direk sizi istemiyorum deyin bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…