Doğuma 3.5 ay kala ailemi hayatımdan çıkarma kararım.korkuyorum.

Yalnız değilsin eşin olacak yanında. Burada çok fazla konu açılıyor "yardım" için doğumda gelip aylarca kalan, yardımı olmadığı gibi bir de üstüne yük olan anneleri, kayınvalideleri. Bebek bakımı için bol bol internette araştırma yapın, okuyabildiğiniz kadar kitap okuyun. İmkanınız varsa daha sakin bir hastaneye gidin doğum için. Oradaki hemşirelerden, ebelerden olabildiğince bilgi, yardım almaya çalışın. Bilmediğiniz şeyleri sorun. Hiç kimse mükemmel bakamıyor bebeğine elbet hatalarınız olacaktır önemli olan öğrenmek, düzeltip daha iyisine uğraşabilmek.

aslında o kadar yoruldum ki sessiz kalmak da benim annemde bişey ifade etmiyor çünkü. en azından böyle bi tavrım olmuş olur diye düşündüm. eşimin annesiyle olan iletişimi ya da ona karşı davranışını aslında etkilemem hiç bi zaman. kim kendi annesiyle ilgili bir karar alsa saygı duyar, uyarız karşılıklı.

ben ablama atacağım mesaj ile gayet güzel kendimi ifade edeceğimi düşünmüştüm. çünkü diğer türlü korkak ve aldığı kararın arkasında duramayan gibi gözüküyorum. bunu anladıkça daha çok üstüme geliyorlar.

lohusalik zor bir süreç ve bence böyle insanlari etrafinizda en azindan o sure icerisinde tutmayin
bebek bakimi aslinda ilk zamanlari en kolayi simdi size zor geliyor biliyorum ama uykusuzluk disinda bir zorluk yok aslinda karnini doyur altini temizle gazini cikar uyut bundan ibaret herşey kolik olursa belki bir tik daha zor
eger tek kalirsaniz bakmak icin size soyleyecegim tek sey bir koltuga oturarak emzirin yatakta falan emzirmeyin cunku bunye gercekten cok yorgun oluyor allah korusun uyur cocugun uzerine falan kapanirsiniz
eşiniz yardimci olabilirse kimseye ihtiyaciniz kalmaz
zaten ne kadar acemi olursaniz olun kimse cocugunuza sizin kadar iyi bakamayacak

Allah hayırlısıyla kucağınıza almayı nasip etsin. Ben de benzer sıkıntıları yaşadım doğumumda. Annem geldi sağolsun ama keşke gitse dedirterek. Sürekli gerginlik, trip... benden daha çok yattı, yemek yapmadı. Artık yalvarmıştım en azından kırkım çıkana kadar sus diye. Diyeceğim o ki gelmemesi daha iyi bence, evet zor olacak ama en azından kafanız rahat olur.

zaten bu anlattıklarınızdan anlaşılıyor ki bu insanların gelse bile bir faydası dokunmaz...
kusura bakmayın ama anneniz çok terbiyesizmiş..
sinir ederler sütünüz kesilir, gelmesinler daha iyi...

madem bakıcı tutacaksınız siz de evdeyken doğumdan itibaren yarım gün ile başlatabilirsiniz, işe geri dönünce tam güne çıkarsınız..
ya da üniversite öğrencisi olup çalışmak isteyen bir kız bulup günde 3-4 saat yardım alabilirsiniz..
eşiniz de yardımcı olursa halledersiniz bence..

Eşimden yana sıkıntım yok zaten en çok o rahatlatıyor beni ikimiziz bu hayatta herşeyi yapicaz beraber diye ama işte yine de ne bileyim gözümde fazla büyüttüm demek ki korkmaya başladım. Eşimin bide 30 dk da olsa uzakta olacak olması daha da arttırdı sanırım korkularımı. En çok da düşündüğümde yanıma çağıracak kimsem yok diye üzülüyorum. Çok hayırsız bir aile ve çevrem olduğunu biliyordum ama böyle dönemlerde daha çok insana dokunuyor bu durum. Normalde eşimle biz birbirimize yeteriz. Aramam kimseyi ben ama işte hamilelik çok değiştiriyor insanı...

Doğum yaptığında yanında olacaklarını mı düşünüyorsun?
Bazı anneler çocuklarını sevemez, dışlarlar, sizinki de o şekil anlaşılan.
Ben olsam minimum düzeyde ilişki yürütürüm.
Tek başınasınız maalesef

Hiç korkma halledersin.benimde eşim hergün 1.5 saat yol gidip 1.5 saat yol geliyor.kimsem yoktu yanımda.hallettim.büyüdü bebeğim.herşey geçiyor.sıkma canını

Allah yardımcınız olsun. Inşallah sağ salik kucağınıza alırsınız yavrunuzu. Önce şunu belirteyim, anne de olsa baba da olsa kardeş de olsa kimse için kendini heba etmeye değmez hem de karnında bir can taşırken.

Sana tavsiyen doğum yapmadan önce psikolojik destek al. Çünkü lohusalık çok ilginç bir durum. Tarif edemiyorum. Demek istediğim üstünü örttüğün ne varsa hepsi lohusalıkta hortluyor. Yani benim ki öyle oldu. Çocukken yaşadıklarım rüyalarıma giriyordu. Bebeğinle normal bir ilişki için bunu sakın aksatma. Yaşadıklarınla yüzleş onları kabullen. Aileni affetmeye çalış. Affetmek derken hicbir şey olmamış gibi davranmak değil. Kabullenmek sadece. O zaman gerçekten beynin rahatlayacak ve sen huzur bulacaksın. Yani hepsini sal gitsin demek istiyorum.

Gerisi aslında çok da önemli değil. Kim gelmiş kim gelmemiş ne demiş boşver.

Bende şuan ailemle görüşemiyorum. Sıkıntılı günler geçiriyorum. Ama çok şükür eşim bana yetiyor❣. Tabi inşan ailesinin eksikliğini de hissediyor . Ama sana önerim kimseyi takma. Her şeyin üstesinden gelmeye çalış. Allah yardımcın olacaktır insallah

Çok haklısın. Gitmiyor içimden aklımdan, kalbimden. Bana yaşattıkları, söyledikleri sözler, herşey . Ve sırf bebeğimi düşünüp geri plana atmaya çalışıyorum ama üstünü örttüğümü biliyorum, tekrar çıkacak biliyorum. Çok istedim onları affedip kendimi azat etmeyi ama başaramadım.

iki konunu da okudum bence artık sende onları yok saymalısın. formaliteden ara sor ama sallama. belli yani alışman lazım artık senin de zor ama kabullenirsen düzeltmeye çalışmazsan daha rahat bi zaman geçirirsin.

Bnde 9 aydır ailemle görüşmüyorum o kadar çok üstüme geldilerki şuan cok rahatım içim rahat huzur doluyum eğerki gerçekten haklıysan onlar düşürüyor sen değil

Onları halletmezsen bebeğinle sağlıklı bir ilişki kuramazsın.

10 gün babalık izni oluyor doğumdan itibaren.İnanin sezaryen bile olsa en geç 1 hafta sürüyor .Ben ertesi gün kendim yürüyordum sadece dogrulmak.ucin sırtımdan birisinin destekleemsi gerekti 2-3 gün .
Çok becerikli olduğundan değil yani ameliyat dahi olsa geçiyor korkmayın .Normal olursa sanırım süreç daha kolay oluyor bilmiyorum ama .
İnanın öyle tipler olacağına eşinizle olun veya yakın bir komsu,arqkdas varsa birkaç gün destek isteyin ama inanın yaparsınız .Banyo içinde file alın bebek kuvetine takın kolunuzun üzerine de yatırabilirsiniz yavaş yavaş yapın .
Stresten lohusa depresyknuna girip sutunuz azalacağına yalnız olun inanın daha iyi
İnşallah kolaylıkla doğurup sağlıkla buyutun ve lütfen hiçbirini düşünmeyin inanın bebek hisediyor

Pardon neyi affedeceksin
Gelecekteki seni sallamamalarinimi
Kibir ve edecegi kufurlerimi
Bir insani bir iki kere affedersin
Omur boyu degil
Bunlar boyle gelmis boyle gider
Cok bisey bekleme
Aslinda senin istedigin normal bi insan olmalari ama olmayacaklar hep sinirini bozacaklar

Bu tarz konulara hep yazdigimi size de yaziyim

İki dogumumda da kimse yoktu , istemedim , acikcasi bir kadinin dogumdan sonra birilerine ihtiyaci oldugunu da burada bdv deki konulardan ogrendim

Oglum dogmadan once bebek tutmuslugum bile yoktu , her kadin dogurduguna bakabilir , bu tum canli cesitleri icin aynidir

Yemek isini esiniz halledecek ilk hafta , sonra zaten rutine koyarsiniz , bebek bakmaktada hicbir abartacak sey yok , iyi bir coxuk doktoru bulun , sorunuz olursa ona danisirsiniz dogumdan sonra

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…