• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum yapanların paylaşım alanı

kızlar merhaba geriye dönük okuyamadım...
kendimi halen çok kötü hissediyorum her dakika Allah'ım affet beni deyip ağlıyorum halbuki hamileliğimde birgun bile depresif olmamıştım, inanılmaz keyifliydim ama şimdi herseyi inanılmaz kafaya takıyorum zaten bebeğim de mememi bir alıyor bir almiyor,mecburen sürekli biberonla sagip süt veriyorum... Allahtan yeteince sütüm var ama iştahım sifir, sürekli sinirlerim bozuk umarım o da kaçmaz... canım hiçbişi yapmak, kimseyi görmek istemiyor...
n'olacak benim bu halim böyle...

kendimi halen çok kötü hissediyorum her dakika Allah'ım affet beni deyip ağlıyorum halbuki hamileliğimde birgun bile depresif olmamıştım, inanılmaz keyifliydim ama şimdi herseyi inanılmaz kafaya takıyorum zaten bebeğim de mememi bir alıyor bir almiyor,mecburen sürekli biberonla sagip süt veriyorum... Allahtan yeteince sütüm var ama iştahım sifir, sürekli sinirlerim bozuk umarım o da kaçmaz... canım hiçbişi yapmak, kimseyi görmek istemiyor...

goldcum biraz daha sabret, herşey düzene girecek, şimdi alışma dönemimiz, 40 ı çıkınca uyku düzrni yeme düzeni herşey rayına oturur diyolar.
allahtan sütün var, kendini üzüp de sütün biterse ne olcak, kendine dikkat et

kızlar artık aynı anda online olmamız mucize gibi bişey, hiçbirimizin eskisi gibi zamanı yok.
benim sormek istediğim bişey var, bebişinizi gündüz televizyon odasında mı oluyo sürekli, yoksa ayrı bir odada mı oluyo.
biz gündüz otourma odasına alıştırcaz, ama televizyon açık olursa zararlı olur mu bebişlere, az da olsa radyasyon etkisi var herhalde

zepp hava şartları izin vermez ise ben komşuma geçip kırk uçurmayı düşünüyorum çünkü yeni doğan bebek için a.s. dış kapının önüne çıkılamayacak kadar soğuk hava

evet canim ayni fikirdeyim ..cunku o gun birde banyo da yapacagimiz icin a.s

kızlar artık aynı anda online olmamız mucize gibi bişey, hiçbirimizin eskisi gibi zamanı yok.
benim sormek istediğim bişey var, bebişinizi gündüz televizyon odasında mı oluyo sürekli, yoksa ayrı bir odada mı oluyo.
biz gündüz otourma odasına alıştırcaz, ama televizyon açık olursa zararlı olur mu bebişlere, az da olsa radyasyon etkisi var herhalde

Biz kızımı sürekli salonda yatırıyoruz.Gündüz özellikle televizyonu sürekli açıyorum ki gürültüye alışsın.En ufak tık sesine uyanan bir çocuk haline gelmesin.
Radyasyon ona bakarsan artık heryerde.Cep telefonları en tehlikesi en başta.Wireless internet bağlantısı da bir o kadar zararlı.Televizyon artık en az zararlısı sanırım.Bebeği bunlardan korumak çok zor.Yan dairede wireless açık olsa gidip kapattıramayacağımıza göre,baz istasyonlarını söktürüp uzağa taşıtamayacağımıza göre o kadar titiz olmak anlamsız geliyor artık bana.Çaresiz yani.Hayatın büyük bir parçası haline geldiler.Yani bence böyle canım.

Biz kızımı sürekli salonda yatırıyoruz.Gündüz özellikle televizyonu sürekli açıyorum ki gürültüye alışsın.En ufak tık sesine uyanan bir çocuk haline gelmesin.
Radyasyon ona bakarsan artık heryerde.Cep telefonları en tehlikesi en başta.Wireless internet bağlantısı da bir o kadar zararlı.Televizyon artık en az zararlısı sanırım.Bebeği bunlardan korumak çok zor.Yan dairede wireless açık olsa gidip kapattıramayacağımıza göre,baz istasyonlarını söktürüp uzağa taşıtamayacağımıza göre o kadar titiz olmak anlamsız geliyor artık bana.Çaresiz yani.Hayatın büyük bir parçası haline geldiler.Yani bence böyle canım.

valla ben de aynen senin gibi düşünüyorum.. tv lu odada duruyor kızımın beşiği gunduzleri, fakat benim tv ile aram olmadığından dolayı pek açmıyorum. ama sürekli yanında annemle konulup sohbet ediyoruz.. sevmiyorum sessizliğe alışmış bebekleri ben de.. telefon sesinden bile etkilenen bebekler biliyorum. radyasyon konusunda da sana katılıyorum edoşum. zira hadi tv yi kapattık, wireless ı da kapattık. komşunun wirelessı açık. baz istasyonları etrafta cirit atıyo. biz önlem olarak sadece cep telefonu ile odada konuşmuyoruz. kullanmadığımızda wirelessı kapatıyoruz. çok incelemememize rağman annem çok pimpiriklisiniz siz diyor. bilemedik valla

annelerim bu yazdıklarınızı okuyunca bende oğluma bir an önce kavuşmak istiyorum.son 1 ay geçmek bilmiyor.umarım bende buraya doğum anılarımı yazabilirim.....

slm arkadaşlar öncelikle çok güzel bir forum olmuş tecrübelerini paylaşan herkese tşkler benim gibi yeni anneler için baya faydalı oluyor.

Arkadaşlar ilk 40 gün falan bebeğinizi nerede uyutsanız uyur derin uyur duymaz, ben sürekli tv odasında uyutuyordum yanında telefon çalıyordu uyanmıyordu. Ne güzel alışıyor sese diyordum. Ama işin aslı öyle değilmiş, sonra kulakları bir açılıyor, evin neresinde uyutacağınızı şaşırıyorsunuz. Antenler sürekli açık yani, meme emerken bile en ufak ses dikkatini dağıtıp emmeyi bırakıyor.
Ama şu var o kadar tatlı oluyorki her geçen gün, şimdi 5 ay 10 günlük. Ne sevimlilik, ne cilve.
Allah bebeklerinizi korusun. Hepinize hayırlı olsun.

Canım bebeğin ne kadar bilmiyorum ama henüz çok yeni herhalde Allah bağışlasın. İlk 20 gün oldukça zordur hem senin doğum ağrıların, hem hamilelikten yeni çıkmışsın psikolojin, hem bebek üst üste gelir. Bi de üstüne acıyan, yara olan göğüs uçları. Ama sabret hepsi geçecek. 40'ında herşey yoluna girmiş olacak, iyice alışacaksınız birbirinize. Ben bir göğsümü tutturmak için yarım saat uğraştığımı, acısından ağladığımı bilirim. Ama sabret, yara için krem kullan, bebişin de emmeyi bilmiyor doğru dürüst o da alışacak. Ama asla emzirmeyi bırakma, bir şekilde tutturmaya çalış, 9 ay karnında taşıdın biraz daha sıkıntıya değer. Onun sana ve sütüne ihtiyacı var. Gör bak 1 ayda sütün onu 1 kilo aldıracak ve nasıl sevineceksin. Öpüyorum, kendini sakın sıkma.

kırk uçurmak ne demek :uhm:
ilk kez duyuyoru ben..

kırk uçurmak bebeğin doğumundan itibaren 40.gün okunmuş su ile adetlere uygun yıkanıp daha sonra annenin bu su ile yıkanıp dışarı herhangi bir yere yada eve gitmesidir..ama bu gezmede gidilen evin verilen hediyelerin bebek üzerinde manevi anlamda çok anlamlı olduğu söylenir...batıl inanç ama benim vardır bazı batıl takıntılarım...

geçmiş olsun canım..
valla sende depresif ruh halinde isen bizim olmamızda an meselesi heralde...çünkü bende senin çok pozitif bir hamilelik geçirdiğini düşünüyorum ama şuda bi gerçek ki lohusa sendromunun hamilelikle pek alakası yokmuş zaten..
canım en kısa zamanda bu sıkıntılı dönemi atlanman dileği ile ,çok geçmiş olsuna.s.

arkadaşlar benim bebeğim gazını çıkarırken biraz kusuyordu çok az
ama 2 gündür çok kusmaya başladı
emdikten sonra gazını çıkarırken kusuyor ve resmen fışkırıyor
üşüttüm mü diyorum ama değil evde çok dikkat ediyorum
doyduğunu mu bilmiyor çok mu emiyor acaba
günde kaç posta kıyafet değiştirdim 2 gündür ben bilmiyorum yani-tatlicadiarzu-
sizde de oluyor mu
dr a mı götürsem acaba:uhm:
bi akıl verirseniz çok sevinirim arkadaşlar

sizde de oluyor mu

canım benimkide aynı şeyi yapıyor , dün tam 5 kez hem o hem ben kıyafet değiştirdik, internetten baktım, emdikten hemen sonra kaldırmamak gerekiyormuş, biraz bekleyip öyle gaz çıkarmak gerekiyormuş, ben denedim, gene kustuğu oldu ama eskisi kadar değil en azından

canım benimkide aynı şeyi yapıyor , dün tam 5 kez hem o hem ben kıyafet değiştirdik, internetten baktım, emdikten hemen sonra kaldırmamak gerekiyormuş, biraz bekleyip öyle gaz çıkarmak gerekiyormuş, ben denedim, gene kustuğu oldu ama eskisi kadar değil en azından

sağol canım
artık dr illallah diyecek benden
ne desem normal diyo kadın zaten
bende baktım netten kilo kaybı olmadıkça normal sayılıyomuş
sağlıkla büyüsünler inşallah

sizde de oluyor mu

Bence normal canim ...benim bebiste yapiyor ama istersen yine sor doktora ...
genelde obur bebekler boyle yapiyorlarmis benim doktor oyle dedi :)

iyi aksamlar oncelikle arkadaslar ...
Benim bebisin iki gundur geceleri cok burnu tikaniyor ,uyuyamiyor :(:bbo:tabii emmekte de gucluk cekiyor ...
yarin doktora goturecegim hem bunun icin hem de tekrar kalca cikikligi kontrolu icin (40 indan sonra risk azaldigi icin daha iyi oluyormus kontrol)

sizde de ayni sorunlar var mi ?burnu tikanan ?cok dikkat ediyorum usutmemesi ici ama :sm_confused:

arkadaşlar kusma kilo kaybı olmadıkça normal sayılıyor. Bazı dönem az bazı dönem çok kusarlar.
Burun tıkanıklığı kaloriferden kaynaklanıyor olabilir, buhar makinesi işinizi çözer diye düşünüyorum. Akşam yatırmadan temizlersen rahat edersin.

Back